KARHUNPOJAT SAIRASTAA

17/10/2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroinkin eilisessä postauksessa, että pojat ovat olleet kipeinä. Ja ovat edelleen. Kaapolle nousi itseasiassa kova kuume jo viime perjantaina, eli pian viikon on reppana ollut kipeänä. Elvikselle kuume nousi muutamaa päivää myöhemmin, ja hänkin on edelleen tosi kipeänä.

Olen kerran jos toisenkin meinannut kirjoittaa postauksen korvalapsistani. Onneksi ei tarvinnut, sillä Kaapo sai vuosi sitten putket joka katkaisi heti ikävän korvatulehduskierteen. Elviksellä on muutaman vuoden aikana ollut vain muutama tulehdus vaikka aluksi hommat näytti menevän samaa kaavaa kuin isoveljensä kanssa. Viimeksi keväällä ja nyt taas. Huonomminkin voisi siis olla.

Kaapo nimittäin sairastui ensimmäiseen korvatulehdukseen yksivuotiaana ja siitä se sitten lähti. Tulehduksia tuli tulehduksien perään, antibiottikuureja toisensa perään. Antibiotit veivät varmasti muakanaan luontaista vastustuskykyä ja harvassa oli ne kuukaudet kun tulehdusta ei korvissa ollut. Meni kuitenkin pari vuotta ensimmäisestä tulehduksesta ennen kuin Kaapo lopulta pääsi putkitukseen. Ja onneksi se auttoi. Nyt vuoden aikana tulehdus on ollut kerran, keväällä.

On jännä miten lääkäreiden mielipiteet ovat parin vuoden aikana vaihdelleet. Esimerkisksi viikkoa ennen putkitusta korvaspesialisti ihmetteli miksi vien täysin terveen lapsen putkitettavaksi. Korvat putkittanut lääkäri taas kertoi leikkauksen jälkeen että molemmissa korvissa oli paha liimakorva – eikä siihen olisi auttanut mikään muu.

Nyt tällä hetkellä Kaapon kuume on sahannut 38-40 asteen tuntumassa, kovat on tarkistettu viikon aikana muutamaan otteeseen ja verikokeissa käyty. Kyseessä taitaa olla vain hyvin sitkeä flunssa. Elviksellä on antibiottikuuri nyt päällä, korvatulehduksen takia. Kuumetta on myös paljon. Pitää vain toivoa että tämä olisi tässä eikä samanlaista jatkuvaa lämpöä ja flunssaa olisi viime talven tapaan.

Toki on aina kurjaa kun lapsi sairastaa, eihän se ole kivaa kenellekkään. Alkaa tässä vaan itselläkin kärsivällisyys huveta, kun molemmat itkeskelevät yöt (ja päivät), eivät suostu syömään tai ottamaan lääkkeitään. Luulen että tämän viikon jälkeen kaadun petiin ja poden jonkun vuosisadan flunssan myös itse tähän perään.

Onkos muilla alkaneet jo syysflunssat pyörimään? Miten taistelette niitä vastaan? D-vitamiinia, maitohappabakteereja?


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

12 Responses to “KARHUNPOJAT SAIRASTAA”

 1. jope sanoo:

  kaapolla on siis edelleen putket korvissa?meillä nuorempi alotti sairastelun n.4kk ikäsenä ja oli koko viimetalven kipeenä.antibioottikuuria toisen perään meilläkin ja korvatulehduksien seurana silmä ja kurkunpääntulehdusta ym..noh maaliskuussa sit sai noin 10kk iässä putket ja parin vkon päästä tuli yx tulehdus.sen jälkeen on ollu terveenä paria pikku nuhaa lukuunottamatta.noh nyt eilen todettiin että toinen putki on irti:/ kauhulla ootan alkaako kierre taas.ei siis kauaa meillä putki ollu paikallaan ja ikää on vasta vajaa puoltoista..
  tsemppiä sairastuvalle meilläkin on aina varsinki isompi tosi itkunen kipeenä.traamaa väännetään pelkästä nuhasta ja sen kanssa sairastaminen on kyllä rankkaa…:D

  • Joo, putket on pysyneet hyvin! Nyt juuri lääkäri sanoi että toinen olisi ehkä tulossa ulos. Noin max vuodenhan ne yleinsä pysyvät, monilla vielä vähemmän aikaa. Jää sitten nähtäväksi että tarvitseeko putkia enään uudestaan.

   Toi on kyllä tosi ikävää kun sairastelut ja korvatulehdukset alkaa noin pienenä kun teillä. Toivottavasti teidänkin talvi menee mahdollisimman vähillä sairastamisilla. 🙂

 2. Lindusius sanoo:

  Voi pojat 🙁 Meillä myös sairasti vanhempi poika kaksi korvatulehdusta kuukaudessa vuoden ja puolentoista välillä. Putkitus auttoi meille kuitenkin täydellisesti ja nyt reilun vuoden jälkeen kun putket tulleet ulos niin ei tarvitse enää edes suojia uimahallissa. Pikaista paranemista, yleensä korkea kuume tappaa pöpöt jos positiivisia puolia haluaa etsiä.

 3. Juuli sanoo:

  Voi hitsi, kuulostaa tosi kurjalta :/. Toivottavasti pienet karhunpojat alkavat paranemaan <3. Voimia ja jaksamisia teille kaikille, me ollaan saatu (kopkop) olla nuhaneniä lukuunottamatta terveenä. Katsotaan, kauanko meno jatkuu..

 4. Onneli sanoo:

  Voi 🙁 Tsemppiä sinne! Lasten sairastaminen an aina tylsää ja erityisen tylsää se on jos sitä jatkuu ja jatkuu.
  Meillä kuopus kärsi korvatulehduksista, mutta sai aika pikaiseeen lähetteen putkitukseen. Viime tammikuussa laitettiin siis putket Aavan silloin ollessa 1,5-vuotias. Helpotti kovasti! 🙂
  Kieltämättä silti on vähän kurat housuissa, että koska se flunssailu taas alkaa ja nähdäänkö toukokuussa vasta tervettä päivää 😀
  Ostin muuten tänään Ruohonjuuresta Mesiniityn propolisuutetta, sillä ryhdytään taistoon jos meinaa pöpö huokätä 😉 Niin ja d-vitamiinia lapset saa 60 mikrogrammaa päivässä ja yhdet purutabletit maitohappoa.

 5. Nanna sanoo:

  Pikaista paranemista! Mä pahoin pelkään talven menevän sairauskierteessa voimien ollessa valvomisen takia muutenkin vähäiset.

 6. Maria sanoo:

  Voi ressukat! Tuo korvatulehduskierre on onneksi vähän vieraampi juttu, mutta ne mitä on tullut niin on menty ihan särkylääkkeellä, orodropseilla ja valkosipulimytyillä korvaa vasten.
  Kauhulla silti odotan flunssakautta, tytöllä menee flunssa aina keuhkoihin infektioastman takia. Jotenkin uskon että osa pöpöistä kuolisi pois jos pakkaset alkaisi nopeasti.
  Multitabsin mini plus purutabletit on käytössä, siinä on vitamiinit ja maitohappobakteerit samassa. Ja hysteeristä käsien pesua.. 😀
  Pikaista paranemista pienille potilaille ja äidille roima annos vastustuskykyä!

 7. Laura sanoo:

  Voi ei, pikaista paranemista! Meillä sairastelukierre alkoi herra kaksiveen kanssa viime syksynä, kun aloitettiin päiväkodissa, ja siinäpä se eka vuosi sitten menikin. Oli korvatulehduskierrettä, vatsatautia (koko perheellä samaan aikaan…), flunssaa, kuumetta, keuhkoputkentulehdusta, you name it. Koko vuosi oli sairasteluineen, yöheräilyineen ja työstresseineen niin raskas koko perheelle, että nyt syksyllä valitsin suosiolla kahdesta työpaikasta sen, joka alkoi myöhemmin; saatiin viettää pojan kanssa kesäloman perään kotona vielä alkusyksy ja vähän huokaista. Kauhulla jo odotan, mitä ensi viikolla alkava työ- ja päiväkotiarki taas tuo tullessaa…

 8. Annu sanoo:

  Paranemisia pojille:)
  Meillä on aina säästytty korvatulehduksilta; meillä vaivaa aina hengitystietulehdukset:( Pienimmäinen aloitti sairastamisen, että jos vanhat merkit paikkansa pitää niin toukokuuhun asti vuorotellen sairastellaan joka pahinen…plääh!

 9. Voi että, toivottavasti pienet paranevat pikaisesti!

  Syysflunssat ovat astuneet kuvioihin täällä pohjoisessakin osassa maata, ei kiva. Meilläkin on nuhaneniä mutta kuumetta ei ole kenelläkään ollut.

  Meillä esikoinen kärsi usein korvatulehduksista ollessaa pieni, mutta ei sentään mitään tuollaista kierrettä. Hällä vaha suorastaan fossiloituu korviin ja sitä piti aina liuottaa ja imuroida ennenkuin näki onko tulehdus – sitä huutamisen määrää! Nyt ollaan oltu tulehduksitta pitkään, toivottavasti jatkuukin samaa rataa, etenkin kun perheessä on nyt uusi vajaan viikon ikäinen pieni tyttönen:)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

 10. L78 sanoo:

  Meillä alkoi sairastelut alle vuoden ikäisenä ja siitä lähtien syys-talvikauden aikana ollaan oltu joka kuukausi keran kuussa kipeenä. Onneksi yleensä vain flunssaa, kuumetta mutta ei korvatulehdusta eikä muita jälkitauteja (kop kop). Mutta se mikä on oikeasti tosi rasittavaa, on se, että lapsen flunssa aina, poikeuksetta tarttuu myös minuun 🙁 Tosi kiva käydä kipeenä töissä tai olla sitten saikulla joka kuukausi (olen määräaikainen). Ja sitten se ainainen tappelu, kumpi jää sairaan lapsen kanssa kotiin…
  Mä tiedän kokemuksesta, että terveitä päivä nähdään seuraavan kerran huhtikuussa.

 11. Päkkänä sanoo:

  Meillä kierteen katkaisi se kun sain lääkärin ottamaan pojalta mykoplasma kokeen. Sehän siellä jylläsi ja kun sai lääkityksen kohdalleen pääsin perumaan jo tilatun putkitusajan. Sen koomin ei ole meillä sairastettu korvatulehdusta. Jaksamista teille. Toivottavasti voitte jo paremmin.

Kommentoi