BUGABOO DONKEY – VUODEN KÄYTTÖKOKEMUS

16/10/2012

Tosi moni on kysellyt kokemuksiamme Bugaboo Donkey tuplarattaista. Kaikille olenkin niitä suositellut, niin täällä blogin kautta kuin livenäkin.
Moni ne on myös lopulta hankkinut, saanut joko kokemuksestani ajatuksen – tai viimeisen vahvistuken niiden ostamiseen.

Meillä on siis ollut Donkeyt käytössä jo yli vuoden. Tilasimme ne viime vuoden syyskuussa Hollannista, sillä Suomeen ne tulivat vasta myöhemmin marraskuussa myyntiin. Kaikissa euromaissa rattaiden hinta oli silloin sama, ykyisin taitaa olla muutaman kympin heittoja. Englannista löysimme silloin vuosi sitten yhden kaupan, josta olisi saanut eri kurrssin, alvin ja edullisen postimaksun takia ne muutaman satasen halvemmalla. Varastossa ei vain ollut haluamaamme väriä silloin. Suosittelenkin näiden ostamista ihan koto-Suomesta, ellei jotain ihan huippu diiliä osu kohdalle jostain muualta. Huolto ja takuu-asiat on silloin helpompi hoitaa.

Reilun vuoden aikana rattaat ovat siis joutunut koetukselle ja erilaisten sääolojen armoille. Edelleenkin olen kuitenkin hurjan tyytyväinen valintaamme. Isojen etupyörien ansioista rattaat kulkevat hyvin lumessa ja sorateillä. Kääntyvyyden ansiosta ne ovat kuitenkin myös näppärät ja helposti ohjattavissa kaupunkioloissakin. Etupyörät saa myös helposti lukittua, jos niin tahtoo. Huolenaiheeni, istuinten kaupeus on myös käytössä paljastunut aiheettomaksi. Lapset mahtuvat istumaan hyvin, myös talvivaatteissa ja pussukoissaan. Kaapo on tällä hetkellä noin 100 senttiä pitkä, enemmän pitkäselkäinen kuin jalkainen, ja mahtuu edelleen istumaan hyvin myös kuomu alhaalla.

Se, miksi alunperin päädyin Donkeyhin oli monen syyn summa. Halusin vaunut joihin saan molemmat lapset kyytiin. Meillä ei ole autoa, kuljemme paljon julkisilla ja molemmat lapset nukkuvat päiväunet. Päällekkäin olevia en tahtonut, en ensinnäkään pitänyt niiden ohjattavuudesta ja pienestä tavaratilasta. Halusin myös, että voin nähdä molemmat lapset ja he toisensa. Bugaboo Cameleoineissa olin tykästynyt istuimen toimintaan, että sen saa irroitettuna lapsi kyydissä, vaihtaa menosuuntaa ja tarvittaessa käyttää sitterinä tai taksissa (hätä)turvaistuimena. Muutenkin olin niin myyty bugaboihin jo ennestään, että olin myös aika merkkiuskollisena liikkeentessä rattaita valitessa.

Tuplarattaat ovat toki normaalimpia leveämät, mutta suurempia hankaluuksia ei ole tullut vastaan. Tiesin jo etukäteen että vanhan malliseen, korkeaan ratikkaan näillä ei mahdu. Tosin ei mahdu kaikilla tavallisillakaan. Ja yhdestä ovesta emme näillä kerran mahtuneet. Jopa minipienessä lähikaupassamme näiden kanssa pääsee kulkemaan. Tämä paikkoihin pääseminen (ja niistä ulos) on tietenkin melko tärkeä asia, varsinkin kun liikkuu paljon rattaiden kanssa, kuten me. Useasti, etenkin auksi, oli tilanteita joissa olin ihan varma ettemme mahdu mutta arvioinkin väärin. Voisi sanoa että rattaat vaikuttavat ehkä leveimmiltä mitä oikeasti ovat.

Huonoja puolia rattaissa saa kyllä hakemalla hakea. Meidän rattaista halkesi tuosta työntöaisasta pehmuste sivusta. Mutta se kolhiutuu lähes joka kerta ulko-ovemme karmiin, joten ei mikään ihme. Oma vika. Siitä olisi varmasti voinut reklamoida, mutta en saanut ikinä aikaiseksi, nyt se on itse ”korjattu” nippusiteellä. Ilmakumipyörät ovat minulle myös uusi juttu, unohdan aina että niitä pitää välillä täyttää ja kesällä toinen rengas puhkesi. Muutamalla eurolla löytyi onneksi Stockmannilta uusi sisäkumi. Myös nuo kuomun kiinnikkeet ovat vähän hassut, alta näkyy tuota muoviosaa. Mutta se ei ole kuin tällaistä pikkutarkkaa tyyppiä ärsyttävä seikka, eikä vaikuta käyttöön mitenkään. Kuomut ovat myös ottaneet vähän osumaa eteisemme valkoiseksi maalatusta lipastosta. Mustassa kankaassa näkyy muutamia, pieniä valkoisia viiruja maalista. Tällä herkellä eniten vaunuissä ärsyttää niiden likaisuus. Onneksi kaikki osat voi pestä koneessa, kun vain ehtisi. Viispiste valjaissa on myös jokin turvatoiminto, en ole edelleenkän tutustunut siihen tarkemmin. Sen verran toimiva se kuitenkin on, etten viime talvena osannut avata valjaita kokonaan. Enkä siis saanut pujotettua niitä lämpöpussin läpi.

Koska meiltä löytyy edelleen myös Cameleonit, käytämme Donkeyja eniten Duona. Eli kahdella istuimella. On kätevää, kun molmempia istuimia voi säätää haluttuun asentoon ja suuntaan. Elviksen ollessa pienempi toisen istuimen tilalla oli tietenkin vaunukoppa, myös siinä on samat säädöt kuin istuimessakkin. Bugaboo-tunnisteen alta löytyy paljon kuvia myös kopasta (selaa vanhempiin postauksiin). Vauvakoppa oli yllättävän tilava ja Elvis viihtyi siinä muistaakseni jopa lähes kahdeksan kuiseksi saakka. Duo setti maksaa noin 1450 eur ja siihen kuuluu siis runko ja pyörät, alakori, sivukori, kaksi istuinkehikkoa, kahdet istuinkankaat sekä sadesuojat, yhdet koppakankaat sekä kuomut. Duot ovat siis tarkoitettu kahdelle eri ikäiselle lapselle, kun taas Dokey Twin setti on kaksosille ja siihen tulee lisäksi vielä toiset koppakankaat.

Duo moodista rattaat on todella helppoa muuttaa Monoiksi, eli yhdelle lapselle sopiviksi. Toinen istuin nostetaan pois ja runko puristetaan leveyssuunnassa kasaan. Toisen istuimen kohdalle jää pieni väli, johon saa kätevän sivukorin. Tykkään käyttää donkeyjä monoina silloin kun liikumme kotimme lähistöllä, vain yhden lapsen kanssa tai kaupassa ostamassa vähän enemmän ruokaa. Sivukori toimii mahtavasti kaupassa korina tai tietenkin minkä tahansa tavaran kuljettamisessa. Korissa on hihnat ja niistä koria voi kantaa kuten mitä tahansa kassia. Doneky Mono maksaa noin 1200 eur ja siihen kuuluu myös runko ja pyörät, alakori, sivukori mutta siis vain yksi istuinkehikko, yhdet istuin-ja koppakankaat sekä kuomu ja sadesuoja. Monot mahtuvat muuten myös vanhanmalliseen ratikkaan ja korkeaan lähijunaan. Itselläni kesti hetki tottua monon ulkonäköön, nykyään kyllä tykään siitä. Paljon katseita ja ihmettelyä ne edelleenkin keräävät kaupungilla ja julkisissa kulkuneuvoissa. Aika monta kertaa olen kuullut myös vitsin(?) että laitetaanko se vauva sitten tuonne koriin.

Muutamat lukijat ovat kyselleet minulta, että kanttaako yhdelle/ensimmäiselle lapselle ostaa Cameleonit vai Donkeyt. Vaikka molemmat ovat saman valmistajan, ovat rattaat kuitenkin hyvin erilaiset. Suurin ero on tuntuma. Työntöaisa on rattaissa eri kulmassa, niitä on ihan erilaista työntää. Cameleonit ovat niin kevyet, että Donkeyjen jälkeen ne tuntuvat nukenrattailta. Ja vaikka Donkeyt ovatkin kokonaisuudessaan yhtä leveät kuin Cameleoneidin levein kohta (renkaiden väli), tuntuvat ne silti paljon massiivisemmilta. Myös pituudeltaan Donkeyt taivat olla pidemmät, sillä työntöaisa on matalammalla ja se pitää vetää pidemmälle ulos rattaita työnnettäessä.

Molemmat rattaat ovat kuitenkin hyvät etenkin kaupunkioloihin. Cameleoineihin saa vaihdettua etupyörien tialle suuremat talvipyörät. Donekyt suuremmat pyörät itsessään jo soveltuvat hyvin myös lumeen. Molemmissa rattaissa on toimivat ja huippuunsa suunnitellut istuinosat, Donkeyssä hitusen vielä kätevämmät. Molemmat rattaat sopivat niin lyhyille kuin pitkille käyttäjille. Cameleoneissa on heittoaisa, Donkeyssä ei. Molempiin on saatavilla lisäosia kuten mukiteline, seisomalauta, adapterit turvaistuimille, organizer laukku, vaihdettavia erivärisiä kankaita, kuomuja, istuinsuojia, uv-suoja, aurinkovarjo…

Tosi vaikea sanoa että kummat olisivat paremmat. Jos kuitenkin haaveissa on saada lisää lapsia pienellä ikäerolla, suosittelen Donkeyjä. Toisaalta meillä on ollut kovasti käyttöä kaksille rattaille kahden pienen kanssa… Joten ehkä molemmat, heh.

Siltä vielä on kysytty paljon, että sopiiko bugaboon kankaat keskenään eri vaunumallien kanssa. Valitettavasti ei. Ainoastaan seatlinereitä ja lämpöpusseja voi käyttää kaikissa malleissa. Mutta juomateline, snäkitarjotin ja aurinkovarjo käyvät niin Donkeyhin, Cameleoineihin kuin Bee-matkarattaisiinkin. Lisäksi bugaboon seisomalautaan on saatavilla adapteri, joilloin se käy myös Donkeyjen hieman erimalliseen runkoon.

Olen tosi onnekas ja iloinen että me saimme reilu vuosi sitten nämä haluamani rattaat. Menevänä kotiäitinä nämä kun ovat tavallaan työkaluni. Tuskin kukaan ammattiautolijakan haluaisi ajaa huonolla ja tarkoitukseen sopimattomalla autolla päivästä toiseen. Hinta näissä on aika suolainen, mutta kokemukseni mukaan vastinetta rahoille todellakin saa. Uskoisin myös jälleenmyyntiarvon olevan näissä aika hyvä.

Kysykää ihmeessä jos tulee jotain näistä mieleen, vastaan ja autan mielelläni. Ja tämä ei ole millään tavalla maksettu mainos, olispakin.


33 Responses to “BUGABOO DONKEY – VUODEN KÄYTTÖKOKEMUS”

 1. Hanna sanoo:

  Kiva kuulla kokemuksiasi, vahvistui entisestään himotus näihin 🙂

 2. Mimmu sanoo:

  Me vaihdoimme myös vaunuja suunnilleen vuosi sitten ja todella pitkään mietin Bugaboota. Blogissasi nuo molemmat näyttävät niin hyviltä, samoin ne muutamat livenä nähdyt. Päädyimme kuitenkin toiseen merkkiin kahdesta syystä. Toinen oli hinta ja toinen se, ettei niitä saanut meidän kotikaupungista. Takuuasioiden vuoksi halusin vaunut mahdollisimman läheltä. Jos meille kuitenkin joskus tulee tarvetta tuplarattaille, niin nuo donkeyt tulee meille ihan varmasti!

 3. annimari sanoo:

  Täälläkin yksi Bugaboo-fani! Meillä on Bugaboo Cameleonit ja ne ovat aivan ihanat! Nyt, kun nämä viimeiset lapset tulivat pienellä ikäerolla niin tarvittiin rinnalle kaksostenrattaat. Katsoin myös noita Bugaboon kaksostenrattaita. Tosi kivoilta näyttivät ja tuntuivat kyllä, mutta päädyin kumminkin Phil&teds:ihin. Lähinnä leveyden vuoksi, kun kuljetaan paljon busseilla jotka aina täynnä vaunuja. Kiva oli lukea kokemuksistanne! Minäkin voin myös suositella Bugaboo cameleoneja kaikille ja pahimpiin lumikeleihin vaihtaa talvipyörät alle niin volà 😉

  • Mulle tuli yllätyksenä että nämä mahtuu myös bussiin toisten rattaiden viereen! Ja nyt on tullut paljon sellaisia 3-paikkaisia vanu/pyörätuli busseja. Mutta me kun kuljetaan ratikalla enimmäkseen ei se leveys haittaa niin kun ehkä bussissa.

 4. Annika sanoo:

  Mehän ostettiin noi Donkeyt Mono- versiona yhdelle lapselle. Olen kyllä miettinyt, että oliko nyt varmasti meille paras ratkaisu ja ehkä olen myös miettinyt, että olisi voinutkin ostaa ns. hyökkäysvaunut(no ei nyt sentään, Emmaljungan Ozonet ehkäpä) ja sit olisi ostanutkin Bugaboon Beet matkarattaiksi….mutta joo, täällä lähiössä kyllä nuo Bugat on talvellakin varmaan ihan hyvät ja ainakin mahtuu tavaraa sivukoriin ja alakoriin. Todellisen näkemyksen vaunuista saa vasta kun vauva syntyy, mutta toivon niin, että teimme oikean ratkaisun :).

  • Toivon samaa, ja luulen että kun tosiaan kun vauva syntyy ja käytätte rattaita enemmän (?) vahvistuu ratkaisu. Mononkin ne tuntuvat leveiltä kyllä, mutta älä nyt hyökkäysvanuihin silti vaihda 😀 ! Ja jos joskus tarvitsette tuplarattaita on sekin sitten valmiina 😉

 5. Katja sanoo:

  Oi miten näppärän näköiset! 🙂

 6. Elli sanoo:

  Meille on tulossa pikkukolmonen huhtikussa ja jo nyt niiiiin odotan, että saadaan meillekin Aasi kotiin! 😀
  Cameleonit on jo, joten Donkey on luonnollinen jatkumo. Paljon oon tehny vertailuja ja pohdintoja, mutta mies oli ehdottomasti sitä mieltä, että lapset samaan tasoon.
  Asutaan Tukholmassa eikä meilläkään ole autoa, joten vaatimukset on kovat. Kapeus ja keveys on isossa osassa. Tietysti tuplat mahtuu busseihin vähän heikommin, kun 1h-kaposet, mutta suurimmaks osaksi liikutaanki metrolla.
  Kaverilla on Emmaljungan tuplat, eli varmaan leveimmät mitä markkinoilla saa ja mahtuu silti hyvin ovista jne. Joten se myös siirsi huolen pois siitä, ettei enää mahduttais mihinkään. Onneksi pohjoismaissa on leveät ovet ja kulkuväylät 🙂

  Cameleoneissa koin kyllä vähän hankalaksi sen talvirenkaiden vaihdon. Tiettyyn aikaan loppusyksystä oli pakko raijata niitä talvirenkaita mukana, ihan vaan varmuuden vuoksi jos alkaakin sataa kovasti lunta. Ne pienet eturenkaan kikkanat ei kyllä märässä lumessa kulje yhtään.

  • Jee, onnea! On ihana ja helpompi kun lapset ovat samalla tasolla. Mekin ollaan kuljettu näillä Tukholmassa ja hyvin päästiin liikkumaan kaupoilla ja metroissa yms 🙂 Ja bussiinkin mahtuvat normaalilevyien vaunujen viereen 🙂

 7. Anonymous sanoo:

  Löysin blogiisi kun googlettelin näitä ja tämä sun kirjotus ei kyllä yhtään helpota tätä mun päätöstä 😉 Hassua tästä koko jutusta tekee sen että minun vauvani on jo lähemmäs 10kk ja esikoinen vähän päälle kaksi.Nyt on käytössä p&t:n vibet ja ne ovat kyllä näppärät mutta ei niissä päiväunia nukuta. Esikoinen saattaa nukahtaa siihen pääistuimeen mutta pienempi sinne taakse ei, eikä kumpaakaan saa makuuasentoon. Olen siis kehittänyt itselleni pakkomielteen hankkia nämä mutta onko tässä mitään järkeä?? Kun lapset ovat jo tuon ikäsiä, kerro viisaampana pliis mielipiteesi 🙂

  • Oi anteeksi ;-D Jos isompi nuukkuu päikkärit vielä vuoden – tai jopa kaksi niin ehkä vaihto kannattaa? 🙂 Kuten tuossa kirjoitin, hyvät ja toimivat rattaat ovat tärkeät. Jos ne vaikeuttaa tai ärsyttää jokapäivä niin kannattaa vaihtaa! Näistä saa varmasti ihan hyvin takaisin sitten kun joskus myy.

 8. Anonymous sanoo:

  Juuri tuli talvitäydennystä, eli Bugan uusissa lämpöpusseissa on tarranauhalla se selkäosa vyöaukkojen välistä, joten pussin laittaminen paikalle ja poistaminen onnistuu ilman vöiden irroittamista. Pussit kannattaa tilata ulkomailta, koska Suomessa niin hitaasti liikkuu jostain syystä nämäkin liikkeestä, jolloin välttämättä ei saa sitä uusinta mallia mikä olisi tarjolla. Pussissa on nyt myös vetoketjun aukaisumahdollisuus jalkopäästä, mitä ei vielä viime talven mallissa ollut.

  Mekin kuljetaan aika paljon julkisilla Donkeyn kanssa, mut muihin tupliin verrattuna nämä mahtuu pienempään tilaan, viereen ei kuitenkaan sovi ko yhdet normirattaat yleensä, mutta ohikulkijoille on enemmän tilaa ko aisan saa niin alas, eikä ketään potkita päähänkään.

  Mut joo, eivät nämä täydelliset toki ole ja mietin josko päivitettäisiin pikkuhiljaa yksösrattaisiin ja kävin hypistelemässä c3 liikkeessä. Mutta talvea vasten ei taida olla järkeä, ko nuo isot kääntyvät pyörät on ihan parhaat. Kovin odotan, että se kääntyvä bumper Bar tulisi pian lisävarusteena hankittavaksi Donkeyhin, se on musta isoin miinus rattaissa, jotka ovat kuitenkin istuinosaltaan normaalia kapeammat.

  Niina

  • Hei kiitos vinkistä! Meiltä löytyy jo pari pussukkaa, mutta jos päädyn vaihtamaan niin ehdottomasti haluan uusimmasta mallistosta ;D

   Aisan meneminen ihan alas on kyllä hyvä julkisissa, en tiedä onko siinä uusimassa runkomallissa aisa vielä eri kulmassa ja menisi vielä pienenpään tilaan pituussuunnassa?

   Tuplissa pitää kyllä aina päätyä jonkilaiseen kompromissiin, kaikkea ei voi saada. C3 kinnostaa myös, mutta ihan älytöntä olisi vaihtaa.. 🙂

 9. Anonymous sanoo:

  Mekin ollaan tykätty Donkey-rattaista kovasti, mutta pari miinusta: eturenkaat väpäjää raivostuttavasti kovemmassa vauhdissa ja istuinten kehikossa olevat ”nastat” on raastaneet runkoon ikävän näköiset kolot (näin siis lasten istuessa kasvot työntäjään päin).

  Meillä on mahtuneet hyvin Toyotan farmarin perään monellakin eri tavalla, istuimet irrotan kyllä aina. Se uusi runkohan menee litteämmäksi, jos renkaat jaksaa irrottaa – itse en todellakaan jaksaisi niitä enää irrotella, joten tuolla uudistuksella ei ole mitään merkitystä :).

  Meidän 3-vuotias mahtuu tuohon istuimeen vielä mainiosti niin pituus- kuin leveyssuunnassakin, mutta yritän häntä pikkuhiljaa kouluttaa omilla jaloilla kulkijaksi, joten meillä on käytössä myös seisomalauta. Adapteri pitäisi kyllä ehdottomasti tulla laudan mukana, kun ne muihinkin malleihin on paketissa valmiina, mutta ei niin ei.

  Meillä on pikkureissuille olemassa myös Beet, mutta täytyy sanoa, että rakastan kyllä Donkeyn isoja etupyöriä (jos ei tuota väpätystä lasketa) – juuri koskaan ei tarvitse kammeta minkään rotvallin tai kynnyksen yli, kuten noilla pikkurenkaisilla. Tästä syystä en ole itse Cameleonistakaan kovin innostunut. Niin ja se sivukori on ihan parhautta! Jos joku nyt vaan ompeloisi mulle näpsäkkäästi siihen sen sadesuojan ;D.

  Hanna

  • Kiva että olette tykänneet, itse en ole moisia miinuksia meillä käytössä huomannut.
   Mukava kuulla myös autollisetn kokemuksia, meillä ei ole nämä olleet vissiin kuin pari kertaa auton matkassa, toisessa autossa piti ainakin pyörät irroittaa että mahtui kyytiin. Ja sadesuoja koriin olisi myös saatava! Olen pitänyt sellaista isoa, perus sadesuojaa levitettynä mutta se näyttää kamalalta.

  • Anonymous sanoo:

   Ehkäpä mun pitäisi jaksaa kysäistä noista ”puutteista” myyjältä. Jospa noissa olisi vaikka joku valmistusvirhe…

   Itsekin olen joskus kiskaissut normisadesuojan korin päälle, mutta kauheahan se on ;D.

   Hanna

 10. Anonymous sanoo:

  Meilläkin sekä cameleonit että donkeyt. Mitään väpätystä tms. ei meillä kyllä ole edes juoksuvauhdissa joten kannattaa varmaan miettiä olisiko teidän rattaissa jotain ongelmaa. Muuten ollaan oltu tosi tyytyväisiä mutta hsl:n portaalla varustettuun bussiin on tosi hankala saada kaksiakaan yhdenistuttavia rattaita vierekkäin joten pakko myöntää että kovasti on ottanut päähän muutamat kerrat kun ollaan kyydistä jääty. Ja osaltaan voi kyllä syyttää tätä blogia että meille donkeyt tuli. 🙂

 11. Katri sanoo:

  Suurkiitos tästä postauksesta (kuten muistakin aiheeseen liittyvistä aiemmista bugispostaukisista)!:)
  Tilasin meille nyt pitkien mietintöjen jälkeen tammikuussa syntyvälle (jos la ei kauheasti valehtele) esikoiselle Bugaboo Cameleon 3:t all black editon:it. Pitkään mietin niiden ja Donkeyn välillä. Mutta varmaan tulen sitten jossain vaiheessa nämä hankkimaan jos meille suodaan lisää noita pienokaisia.
  Toivon vaan että Donkeystä on silloin myös tullut all black versio 😀 hihi

 12. Mamma80 sanoo:

  Iso kiitos näistä bugaboo – postauksista! meillä on syntymässä toinen lapsi maaliskuussa ja heille tulee esikoisen kanssa ikäeroa 1vee9kk joten tuplat kyllä täytyy hankkia 🙂 me asutaan maaseudulla (kuitenkin ns. kirkonkylässä) ja olenkin kovasti miettinyt että mitkä rattaat sitä ostaisi: kun niiden on kuljettava hyvin hiekkatiellä, lumessa ja ruokakaupassa (kun kaikki palvelut on kirkonkylässä lähellä niin kävelen joka paikkaan) ja lisäksi niiden on mahduttava auton peräkonttiin (kun jos tarvitsee jotain spesiaalia, hurautetaan turun kauppakeskuksiin ja välillä mennään junalla pohjoiseem isovanhempien luo jonne ei viitsitä ostaa omia rattaita erikseen…) ja luulen että nuo bugaboon donkeyt on meitä varten 🙂 plussaa erityisesti mono toiminnosta eli jos lähden jonnekin vain tulevan juniorin kanssa, mukaan ei tarvitse raata ”tuplasettiä” (meillä on esikoiselle rattaina babyjoggerin city elitet joista olen kans tykännyt todella paljon eikä niistä luovuta :)) ja runkoon saa adapterilla kiinni turvakaukalon mikä on todella loistava ominaisuus meidän perheen tarpeisiin 🙂

  Tykkään myös erityisen paljon siitä että molemmat lapset saa samaan tasoon ja juniorin saa istuma-asennossakin käännettyä naama työntäjään päin 🙂

  Mutta täytyy sanoa että päätöksessä oli paljon apua sun blogikirjoituksista ja kokemuksista noista rattaista. kiitos!

 13. anna sanoo:

  Moi! Mä olen nyt täysin hullaantunut näihin donkeyhin! Meillä käyttöikä kahdella lapsella tulisi varmaan olemaan vain ehkä 7kk, joten olen miettinyt että voinko siis ostaa pelkät monot? Eli saako monojen koppaosan ja istuinkehikon yhtäaikaa runkoon kiinni vai tarvitseeko jonkun lisäosan? Mietin että jos tämä onnistuu niin onko mahdollista ostaa sitten myöhemmin tarvittaessa lisävarusteena vielä se toinen istuinkehikko? Kiitos jos ehdit vastata 🙂

  • Moikka! Nää on kyllä ihanat enkä voi kuin suositella!
   En ole ihan varma tarkoititko että tahdot työntää samaan aikaan vain yhtä vai molempia lapsia?
   Monoon tulee mukaan siis vain yksi kehikko ja siihen sitten laitetaan kiinni joko kopan tai istuinosan kankaat. Kankaiden vaihtaminen ei sinänsä ole kovin vaikeaa, mutta päivittäin tai edes viiottain en jaksaisi sitä tehdä. Se kehikko on siis aina sama, mitään lisäosia ei enään tarvitse.
   Duon tulee sitten mukana kaksi kehikkoa sekä yhdet kankaat koppaan ja kahdet kankaat istuinosaan. Eli voit aluksi työntää vauvaa kopassa ja isompaa istuimessa ja sitten kun vauva kasvaa niin vaihtaa kopan kankaat siihen istuimeen. Meillä on juuri näin.
   Toivottavasti ei ollut liian monimutkaisesti kerrottu,kysy ilman muuta jos tulee jotain mieleen? Vastaan mielelläni 🙂

   • anna sanoo:

    Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Hyvin oli selitetty. Nää vaan on niin ihanat että on pakko saada.
    Minkä ikäisiä sun lapset onkaan? Mietin sitä miten pitkä käyttöikä meillä näille tulisi.

    • Kun me donekyt ostettiin oli vanhempi just 2 ja toinen syntymässä. Nyt tulevat keväällä 1,5 ja 3,5. Myymistä ollaan silloin tällöin mietitty, mutta usein on kuitenkin tilanteita jossa tuplia vielä tarvitaan. Kun tuo vanhempi esim nukkuu edelleen päiväunet.

 14. Hanna sanoo:

  Sun blogin ansiosta meillekkin kotiutui tammikuussa aasit,
  kiitos siis mahtavasta blogista 😉
  Meillä on toinen tulossa jolloin vanhempi on 1.5v niin pääsevät varmasti kunnon tulikokeeseen meillä..
  Onko teillä ilmennyt koskaan rattaiden puoltamista?
  Meillä ensimmäinen kauppareissu meni hyvin, mutta sen jälkeen on puoltanut..
  Ensin ajattelin että johtuu lumesta, mutta nyt kun tiet oli hetken sulia niin ongelma ei poistunu.. Lieneekö sitten joku pyörä vähän tyhjä jos muilla ei oo ongelmaa ollu.. 🙂

  • Moi! Kiva kuulla! Onneksi olkoon :)) !
   Tuollaisa ongelmaa en ole kyllä havainnut, renkaat meillä tosin on viime aikoina puhkeillut harmittavan usein :/
   Kannattaa tsekata renkaat ja jos mahdollista niin viedä liikkeeseen, takuun piikkiin menee varmasti 🙂
   Ihanaa kevättä! 🙂

 15. inka sanoo:

  Voi että mä niin haaveilen näistä rattaista!! Ja kiitos tän tekstin en enää tiiä miten kelpuutan jotkut muut 😀 ärsyttää vaan kun nää on kyllä uutena niin kalliit ettei oikein budjettiin noin iso sijoitus sopisi, eikä käytettyjä tahdo löytyä mistään 🙁 hei ja jos jostain syystä olisitte myymässä ennen kevättä niin saa tarjota mullekin 😉

 16. Satu sanoo:

  Hei, olisin tiedustellut, että minkä ikäinen lapsukainen sinulla vielä mahtui Donkeyn istuimeen? Minulla on 6kk vauva ja lähes kolmevuotias poika. Ja haaveissa lähitulevaisuudessa vielä kolmas nassikka, jos vain mahdollista. Esikoinen mennyt hyvin alkusyksyn potkupyörällä ja kävellenkin, mutta menin hätiköiden myymään tuplat, kun ajattelin ettemme enää tarvitse, mutta pidemmille retkille todistetusti vielä tarvitsemme 😀 Mitä mieltä olet, onko istuin liian pieni 3-3,5 vuotiaalle? Kiitos paljon vastaukdesta.
  Satu

 17. Minna sanoo:

  Niin rakastuin näihin, hinta mietityttää ja pitäisi keksiä miehelle hyvät argumentit miksi me tarvitsemme juuri nämä.

 18. Laura sanoo:

  Mistä nämä Bugaboon Donkey Duot kannattaisi ostaa? Ensimmäisen lapsemme kohdalla ostimme vaunumme suoraan maahantuojalta. Säästimme kaupassa ja saimme valita tulevan sesongin kuosit. Mutta kuka tuo Bugaboota maahan – onko tietoa?

 19. […] henkeen ja vereen. Cameleonit hankittiin Kaapon vauvaaikana ja Elviksen synnyttyä myös Donkeyt tuplarattaiksi. Donkeyt pistettiin kiertoon tarpeettomina viime vuonna, mutta vanhat Camit ovat […]

Kommentoi