PAAHDETTU KUKKAKAALIKEITTO

16/01/2022

Sairastaessani oma haju -ja makuaisti pysyivät onneksi ihan normaaleina, eikä ruokahalukaan kipeydestä huolimatta kadonnut. Huomasin kuitenkin, että mieli teki entistä enemmän terveellisiä ja vitaaminipitoisia ruokia. Join myös paljon, etenkin kuumaa sitruunavettä, varmaan kolme litaa päivässä. Muuten kurkku tuntui inhottavan kutisevalta. Muutenkin sirtuuna tuli puristettua paljon kaikkeen, kuten myös tähän uunissa paahdetuista kukkakaaleista makunsa saavaan sosekeittoon.

Tämän helpon keiton ohjevideon pääset katsomaan instagramin puolelta tästä, mutta laitan reseptin vielä myös tähän alle:

Paahdettu kukkakaalikeitto

1 dl cashewpähkinöitä
n 600 g kukkakaali
1 sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
2 tl kurkumaa
Ripaus suolaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria
1 litra vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
1 sitruunan mehu

1. Laita pähkinät kulhoon, kaada päälle 2 dl kiehautettua / kuumaa vettä, peitä kannella ja jätä likoamaan.
2. Huuhtele kukkakaali, leikkaa ja revi nuput ja lehdet irti & pilko varsi. Laita leivinpaperille pellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, kurkuma ja suola. 3. Kuori & halkaise sipuli + valkosipulit, lisää pellille kukkakaalien kanssa. 4. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes saavat paahteista väriä. 5. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kukkakaalit. Lisää valutetut pähkinät, sitruunan mehu & mustapippuri. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Koristele lehtipersiljalla.


6 Responses to “PAAHDETTU KUKKAKAALIKEITTO”

 1. Hanna sanoo:

  Onko tämä blogi loppunut ?

 2. Miriam sanoo:

  Hei, oli kyllä hyvä ruoka-idea, kiitos siitä ☺️

  Et ole vähään aikaan päivittänyt blogia. Voisitko instagramin tai blogin kautta kertoa onko se tauolla vai loppunut kokonaan?

  Ymmärrän jos on kiireitä, yms. eikä ehdi tekemään postauksia ☺️ Sun blogi on ehkäpä lempparein kaikista mitä oon lukenut, niin ois kivaa tietää että jatkatko vielä ☺️🤗

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi Miriam!
   Alkuvuonna on tapahtunut niin paljon kaikkea uutta, että blogi jäi vähän vahingossa pidemmälle tauolle kun olinkaan ajatellut. Toivottavasti pian uusi arki alkaa tasaantua niin, että energiaa ja aikaa blogille löytyy jälleen ❣️
   Ihana että olet mukana ja toivottavasti jatkossakin! ✨

 3. Minna sanoo:

  Ihana kun jaksat vastata näihin kysymyksiin! Useampi muu seuraamani blogi on ajan saatossa vain hiljentynyt sen siliän tien. Sitä on lukijana jäänyt vähän ”tyhjän päälle”, vaikka tuskin kukaan tilivelvollinen onkaan näissä asioissa. Hyvää kevään jatkoa sinulle ja perheellesi 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Heippa! Joo, vähän viiveellä, mutta kuitenkin ☺️ Toivottavasti jatkossa pystyisin taas päivitellä enemmän ❣️ Kiitos paljon, ihanaa kevättä!

Kommentoi