VOIMAA JA VASTUSTUSKYKYÄ HERKÄLLE IHOLLE

5/11/2021

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Erisan+ kanssa

Syksyn tullen oma vastustuskyky ja sen parantaminen on aihe johon varmasti myös moni teistä kiinnittää enemmän huomiota. Vitamiinien syöntiä lisätään ja toivotaan, ettei syysflunssa iske. Omaa vastustuskykyä voi onneksi lisätä ja vahvistaa monella eri tavalla, sisäisesti ja ulkoisesti. Harvalle tulee ehkä kuitenkaan mieleen, että kokonaisvaltaisen vastustuskyvyn lisäämiseen liittyy vahvasti myös ihomme vahvistaminen, onhan se suurin elimemme.

Aloitin viime keväänä herkkää ihoani vahvistamaan Erisan+ prebioottisien luonnonkosmetiikkasarjan käytön. Lähdin tuolloin liikkeelle siitä, että ihoni voi muuten hyvin, mutta herkkyytensä vuoksi se oli arvaamaton. Iho saattoi yhtäkkiä lehahtaa milloin uuden meikkituotteen, hajusteen tai pelkän stressin takia. Punaläikkäisten lehahdusten lisäksi etenkin poskilleni saattoi ilmestyä nokkosihottumaa, kosketusallegiatyyppistä kohoumaa tai muuten vain ärtyä arvaamatta.

Olen aina ollut herkkäihoinen ja lapsena kärsinyt myös kuivasta ja kutisevasta atopisesta ihosta. Sen vuoksi olen myös kovin tottunut tähän, enkä oikeastaan edes ajatellut, että kasvojen ihon arvaamattomuus olisi asia jolle voisi tehdä mitään, vaikka atopia ei ole vuosikausiin muuten enää vaivannutkaan. Kuitenkin noin kolmisen kuukautta Erisan+ tuotteita melko säännöllisesti käyttäneenä yhtäkkiä tajusin, ettei kasvojeni iho ole aikoihin enää lehahdellut tai ollut muuten ärtynyt, vaan se oli ollut hyvin tasapainoinen. Ei vaikka olen välillä työni puolesta myös testaillut minulle uutta muuta kosmetiikkaa.

Prebioottinen kosmetiikka siis selvästi toimi kohdallani. Mutta mitä prebiootit sitten tekevät ja miksi niistä on apua ihon oman vastustuskyvun vahvistamiessa ja tasapainoittamisessa? Moni sekoittaa prebiootit ja probiootit, eikä suotta, sillä ne liittyvät vahvasti yhteen.

Probiootit ovat ihon omia ja tärkeitä eläviä mikrobeita, eli ihmisen hyvää bakteerikantaa, joiden on todettu suojaavan ihoa ulkoisilta tekijöiltä ja auttamaan sitä ylläpitämään ihon optimaalista bakteeritasapainoa. Erisan+ tuotesarja taas sisältää prebiootteja, jotka toimivat näiden hyvää tekevien probioottien ravintona, niiden avulla probiootit pystyvät toimimaan tehokkaammin. Prebioottinen kosmetiikka siis vahvistaa ihon luontaista vastustuskykyä ja edesauttavat sen hyvinvointia.

Monelle tutumpi käsite on maitohappobakteerit, joita kannattaa ehdottomasti myös syödä ympäri vuoden suoliston vastustuskykyä lisätäkseen. Niiden lisäksi omaan vastustukyvyn vahvistamis-arsenaaliin kuuluu päivittäinen suuri annos D-vitaaminia, sinkkiä ja C-vitamiinia, kurkuman ja valkosipulin reilu käyttö ruoanlaitossa, kuumat juomat joihin tulee inkivääriä, sitruunaa sekä hunajaa, oman kehon kuunteleminen (eli riittävä lepo & uni), uimahallin kylmävesiallas, metsäkävelyt ja villasukat. Laaja kokonaisuus siis!

Erisan+ sarjaan kuuluu Suomessa valmistetut tuotteet. Rauhoittavaa kauraöljyä ja ratamouutteetta sisältävä päivävoide, riisivettä ja ihohuoksia supistavaa karhunvatukkauutetta sisältävä yövoide, tasapainottava, kosteuttava ja rauhoittava puhdistusgeeli, ihon tulehduksia sekä punoitusta vähentävää leväuutetta ja ratamoa sisältävä seerumi sekä tasapainoittava ja ihon uudistumista edistävä sokerijuurikasta sisältävä kasvosuihke. Sarjan tuotteille on myönnetty FI-Natura luonnonkosmetiikan sertifikaatti sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus.

Oma suosikkini näistä tuotteista on vaihdellut vähän vuodenajan mukaan, mutta seerumi ja kasvosuihke ovat sellaisia tuotteita, jotka kulkevat mukana aina reissussa kun uimahallissakin. Eli niitä tulee käytettyä paljon. Etenkin tuo suihke on kiva aamuin illoin, että myös pitkin päivää jos iho tuntuu kuivalta tai kaipaa pientä freesausta.

Oman kokemukseni perusteella suosittelen sarjaa eritysesti herkkäihoisille, mutta näistä on nyt talveakin lähestyessä varmasti suuri hyöty ihan kaikille ihotyypeille! Instagramin puolella kannattaa siis käydä myös osallistumassa Erisan+ tuotepaketin arvontaan. Tästä pääset suoraan arvontaan, jossa arvotaan tuotepaketti niin itselle kun ystävällekin annettavaksi!

Parhaat vastustuskyvyn vahvistamisvinkit saa myös jakaa alle!


Kommentoi