PÄIVÄKOTIIN TUTUSTUMASSA

24/06/2021

Niin siinä vain kävi, että saimme päiväkotipaikan yhdestä toivomistamme paikoista. Se ei ole aivan lähin, mutta ruotsinkielinen ja vaikutti nopealla tutustumisella tosi kivalta. Tähän päiväkotiin oli kuulemma lähes mahdotonta päästä (emmekä mekään viime talvena ekalla hakukerralla päässeet), mutta tänä syksynä sieltä vapautui ennätyksellisesti lähes 20 paikkaa uusille lapsille.

Kun päiväkotipaikkapäätös reilu kuukausi sitten postiluukusta yllättäen tipahti, vilkaisin päätöstä jo valmiiksi pettyneenä, kunnes mieheni huomautti, että kyseessä olikin juuri se paikka jota olimme kovasti toivoneet. Luulin päätöksen tulevan vasta kesällä, emmekä olleet edes ehtineet soittamaan päiväkodin johtajalle tai yrittäneet vaikuttaa asiaan mitenkään, joten olin jo valmiiksi varma, ettei paikkaa taaperolle sieltä löytyisi. Mutta tällä kertaa löytyi ja mikä parasta, myös tuttu kerhokaveri aloittaa syksyllä samassa ryhmässä.

Koronan vuoksi päiväkotiin ei päässyt sisälle tutustumaan, eikä myöskään päiväkodin normaalisti tekemää kotikäyntiä ja perheeseen peremmin tutustumista tapahdu. Päiväkodin pihalle kuitenkin päästiin ja sisätiloja oli mahdollista katsella Teamsin välityksellä järjestetyssä esittelyssä.

Kävimme siis eräs aamu pihalla juttelemassa päiväkodin johtajan kanssa ja saimme samalla tavata myös tulevan ryhmän opettajan ja toisen hoitajista. Taapero meni heti muiden lasten kanssa leikkimään ja maalaamaan vesiväreillä ja oli heti osa porukkaa.

Päiväkodin aloitus elokuussa toki vähän jännittää, mutta tosi vähän ja enemmin hyvällä tavalla. Vaikka lapsi jäisi varmasti mielellään jo ekana päivänä päikkyyn yksin koko päiväksi, aloitamme rauhassa. Ensimmäisinä päivinä olemme yhdessä vain pihalla muutaman tunnin mukana leikkimässä ja loppuviikosta lapsi jää sinne aluksi noin puoleksi päiväksi itsekseen. Alussa, kun virallinen harjoitteluaika on päättynyt, pidämme silti päivät vielä vähän lyhyempinä.

Ollaan mietitty myös kokonaan lyhyempää viikkoa, niin että pitäisin itse yhden vapaapäivän viikossa lapsen kanssa kotona. Mutta katsotaan ensin miltä tavallinen päiväkotiviikko kaikista tuntuu. Näin vanha lapsi ei onneksi välttämättä enää saa kaikkia päiväkodissa kiertäviä flunssia, mutta varmuudeksi ei ehkä oteta arkivapaita heti, jos alkuun sattuukin paljon sairastelua ja sen vuoksi muutenkin kotona oloa.

Onkos siellä muita, joiden päiväkotiura alkaa syksyllä? Entä miten kävi hakemienne paikkojen kanssa? Helsingin huonosta päiväkotitilanteesta kirjoittelinkin keväällä ja olen edelleen ihan äimän käkenä ja kiitollisena, että tällä kertaa onni päiväkotilotossa vihdoin potkaisi meitä.


2 Responses to “PÄIVÄKOTIIN TUTUSTUMASSA”

 1. R sanoo:

  Kuulostaapa hyvältä! 😊
  Meillä saman ikäinen lapsi aloittaa myös elokuussa päiväkotielämän.
  Oon ollut itse ihan tosi pettynyt siihen miten asia on hoidettu.

  Sain jo toukokuun alussa toivomamme lähipäiväkodin johtajalta puhelun, että lapsemme ei pääse sinne vaan seuraavaan paikkaan, ja sen pkn johtaja soittaa vielä mulle.
  No ei ole soittanut. Ei sähköpostia, ei viestiä, ei mitään. Vain sähköisessä asiointikansiossa ilmoitus paikasta.
  No nyt pari päivää ennen juhannusta oli tullut puhelu pkn ryhmästä, johon en siis ollut pystynyt vastaamaan, edelleenkään ei edes viestiä perään. Odotin että soittavat uudestaan, eivät soittaneet, soitin itse ja puheluun vastasi hoitaja joka ei enää syksyllä ole siellä töissä, muut jo lomalla. ” sopiiko aloitus keskustelu elokuussa, voisko teillä olla eka päivä sit lyhyempi, päiväkoti menee kiinni tänään kesäksi ja aukee sit elokuussa”.
  Meille ei siis annettu mitään mahdollisuutta tutustua edes siihen päiväkodin pihaan, ei esittelyvideota, teamsia infokirjettä, ei mitään. Oon järkyttynyt ja pahoillani.
  Myös siksi, että oman ammattini takia tiedän tasantarkkaan, että tämä ei todellakaan ole se tapa miten tää olisi pitänyt hoitaa helsingin varhaiskasvatuksessa.

  Onneksi, onneksi oltiin jo etukäteen saatu järjestettyä niin, että lapsen toinen vanhempi on lomalla sen aloitus viikon. Itse palaan 100% työhön hoitovapaalta samana päivänä.
  Mutta entäjos ei olisikaan? Silloin just 3v täyttänyt kotihoidossa ollut lapsi olisi joutunut aloittamaan päiväkodissa suoraan pitkät päivät heti yksin, ilman tutustumista isossa ryhmässä.. järkyttävää. Ei näin.
  Jäänyt kyllä tosi kurja mieli tästä.

  Onneksi useimmilla taitaa mennä paremmin.

 2. Maisu sanoo:

  Ei olla Helsingistä vaan Kuopiosta ja meidän lapset (4 ja 5v) vaihtaa päiväkotia elokuussa. Joku kuopiolainen ehkä on kiinnostunut miten meillä on mennyt. Meidän eskarilaista varten järjestettiin zoomilla tiedonsiirtopalaveri johon osallistui hoitaja vanhasta päiväkodista, kaksi hoitajaa uudesta päiväkodista, varkaiskasvatuksen erityisopettaja vanhan päiväkodin alueelta ja me vanhemmat. Saatiin keskustella lapsen asioista, hoitajan vinkkejä uuteen päiväkotiin, meidän vanhempien mielipiteitä ja ajatuksia kuultiin jne. Tosi hyvä palaveri. Uuteen päiväkotiin sovittiin tutustuminen erikseen molempien lasten kanssa, koska heillä eri ryhmät, toinen menee eskariin. Sitten ennen aloitusta on vielä tutustuminen molempien lasten kanssa yhdessä päiväkodille. Meihin on oltu yhteydessä ja me saamme olla uuteen paikkaan yhteydessä niin paljon kun tuntuu tarpeelliselta. Tosi hyvin on asiat hoitunut ja ihana vastaanotto uudessa paikassa. Voi kunpa kaikilla muillakin onnistuisi näin hyvin, varsinkin aivan uusina päiväkotia aloittavilla lapsilla

Kommentoi