VÄRIKÄS CHILI SIN CARNE

17/09/2020

Olen ehkä kyllästymisiin asti puhunut siitä, miten arjessa yksi rasittavimmista asioita minulle on jatkuva ruoan miettiminen. Eli mitä syödään, mitä kaupasta pitää ostaa ja että taas pitäisi laittaa ruokaa. Ruokaa meidän isossa perheessä menee myös isot määrät ja kauppalasku on myös sen mukainen. Emme halua kuitenkaan nuukailla ruoan laadusta, mutta lähemmäs tuhannen euron ruokamenot kuukaudessa ovat motivoineet viime aikoina miettimään vähän taloudellisempia reseptejä.

Ruokamenoja meillä osittain kasvattaa perheenjäsenen ruokarajoitteesta johtuvat valinnat, mutta teemme silti pääosin aterialle vain yhden, kaikille sopivan ruoan. Ehkä juuri siksi minut saa niin iloiseksi kun välillä pääsen tekemään tällaisia helppoja, edullisia ja riittoisia ruokia, joihin löytää kaapista ainekset ilman kaupassa käyntiä, vaikka ihan kaikki meillä ei voikaan tätä syödä.

Kavispadat sopivat lisäksi ihanasti juuri tällaisiin syksyisiin ja kylmiin säihin, joten tänään on juuri täydellinen päivä jakaa tämän ruoan ohje. Kuten usein jakamiani reseptejä, tätäkin voi ja kannattaa varioida sen mukaan mitä omasta kaapista löytyy sekä maustaa oman maun mukaan.

CHILI SIN CARNE (oikeasti myöskin sin chili, koska taapero) noin 6 annosta

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 porkkanaa
2 kevätsipulia varsineen
1-2 sellerin vartta
1 valkosipulin kynsi
1 dl soijarouhetta
1 dl kuivattuja punaisia linssejä
1 tölkki kidneypapuja
5 dl tomaattimurskaa
Täysjyväriisiä
Kasvisliemikuutio / kasvisfondia
Chilikastiketta
Kermaviiliä yms
Korianteria
Soijaa
Pippuria

Pilko kaikki kasvikset ja heitä öljytylle isolle pannulle/kasariin/pataan ja paista kunnes ovat hieman pehmenneet ja saanet väriä pintaan, lisää tomaattimurska, soijarouhe ja noin 2 dl vettä sekä mausteeksi ripaus pippuria sekä kasvisliemi/fondi. Kaada joukkoon linssit (lisää tarvittaessa lisää vettä) ja anna porista miedolla lämmöllä ainakin 10 min. Keitä tällä aikaa riisi. Lisää pataan loppuvaiheessa vielä pavut. Tarjoa soijakastikkeen, chilin, kermaviilin ja korianterin kanssa. Jos perheessä ei ole pieniä lapsia, laita toki myös halutessasi suolaa. Tuplaamalla reseptin tätä voi syödä isompi perhe koko myrskyn yli.


Kommentoi