2V SYNTTÄRIJUHLAT

22/08/2020

Vietettiin Myyn 2-vuotissyntymäpäiviä viime sunnuntaina pienellä porukalla pihallamme. Meillä oli hyvin saman tyyliset ja hyväksi havaitut juhlat vuosi sitten ja onneksi säät hellivät meitä tälläkin kertaa. Muuton koko juhlat olisivat varmaankin jääneet pitämättä, jos ulkona ei olisi voinut olla.

Tykkään järjestää juhlia, mutta mikään leipoja en ole. Meidän juhlissa onkin yleensä hyvät, mutta ainakin osin muiden tekemät tarjoilut. Kakun tein kuitenkin tälläkin kertaa itse, kuten usein teen hyödyntäen kaupan valmiita kakku -ja torttupohjia. Täytekakun täytteen teen yleensä kaupan maustetuista rahkoista, banaanista ja marjoista – niin tänäkin vuonna. Päälle tuleva kerma meni kuitenkin piloille, kun blenderiin (kyllä, teen siinä kermavaahdon, sillä en omista edes vatkainta) pääsi vettä. Ihan hieno kakku siitä silti tuli. Koristeluun käytin tuoreita ja kuivattuja marjoja, syötäviä kukkia sekä sitruunaista tuorejuustoa.

Meidän perheen juhliin olen useamman vuoden käynyt ostamassa koristeet ja kertikset Pop up kemuista, jotka tänä vuonna lahjoittivat meille juhliin kaikkea ihanaa ja tarpeellista. Biohajoavat ilmapallot, joista muutama täytettiin heliumilla, pinjatan sekä erilaisia ekologisia kertakäyttöastioita sekä servettejä. Pop up kemujen valikoimista löytyy vaikka ja mitä ihanaa, ja jos mahdollista, suosittelen käymään heidän keskustan kaupassaan hypistelemässä niitä myös livenä. Valikoimista löytyy mun juhlatarvike-lempparimerkit My Little Day ja Meri Meri.

Myy itse odotti innolla juhlia ja puhui niistä taukoamatta koko viikon. En tiedä miten paljon hän tulevasta ymmärsi, mutta jopa tuntemattomille vastaantulijoille hän höpötteli synttäreistä, juhlista ja siitä että on kaks (vuotta)! Niin ja lahjoista, joillaisia hän saikin ihania. Nukelle vaatteita kirpparilta, puisia ja biomuovisia hedelmiä tulevaan leikkikeittiöön ja puiset palapeli-palikat.

Parasta oli tietysti itse juhliminen, eli sukulaisten ja ystävien näkeminen, höpöttely ja herkuttelu. Koska pihalle kaikkien tavaroiden roudaaminen on itsessään jo aikamoinen show, helpotimme taakkaa tilaamalla tarjottavaksi pizzaa. Pizzat meille tarjosi Pizzarium, joiden jättimäiset levypizzat ovat aiemminkin olleet juhlien pelastus. Ja minulle jäi aikaa sitten näperrellä kaikkea muuta tärkeää, kuten etsiä syötäviä kukkia ja tehdä niistä hienoja jääpaloja. Hahaha.

Lämmin sunnutai-iltapäivä meni siis rennossa meningissä ja samalla juhlimme myös mieheni 16 vuotta täyttänyttä esikoista, aikamoista! Oli niin kiva juhlia, että ajattelin pitkästä aikaa juhlistaa myös omia synttäreitäni ensi kuussa vähän isommin, jos mahdollista. Koska miksi ei, kun aihetta juhlaan kuitenkin on!


Kommentoi