AIKAISTEN AAMUJEN JA SADEPÄIVIEN KAVERIT

30/06/2020

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplay & Indieplace kanssa

Tunnustan, joinain aamuina on vain mahdotonta saada silmiä auki saatika nousta sängystä. Tällisina aamuina, kun taapero herää jopa ennen kuutta ja omat silmät ovat vielä täynnä uniheikkaa turvaudun välillä kaverien apuun. Kaverit on silloin yleensä Tiivi-Taavi, Hipsu, Laalaa ja Pai. Toisinaan taas Pipsa, Saaga, Vili, Dora tai Late. Ehkä osalle teillekin tuttuja tyyppejä?

Meidän perheessä katsellaan sarjoja ja leffoja pääosin Viaplayn kautta ja sieltä löytyy myös eri ikäisille lapsille paljon ikätasoista sisältöä. Ihan näille pienemmille paljon rauhallistempoisia, yksinkertaisia ja samalla opettavasia ohjelmia – kuten vaikka tämän hetken suosikit Teletapit, Pipsa Possu, Seikkailija Dora ja Saagan seikkailut. Näissä sarjoissa riittää katseltavaa, eikä edes haittaa vaikka vahingossa katsoisikin jonkin jakson myös uudestaan (tämä sillä Teletappi-äänellä).

Jakson tai parin aikana sitä saa pikkuhiljaa itsekin heräiltyä ja keräiltyään itseään päivän koitoksiin. Enkä itse pistä pahakseni myöskään sitä kainalossa olevan pikkuisen samanaikaista läheisyystankkausta. Vartti-puoli tuntia lämpöisen peiton alla hissukseen heräämistä samaan aikaan kun toinen oppii kaiken kastelukannuista (tämä tapahtui hiljattain ja uuden sanan oppimisen jälkeen myös kaikki kukat ovat pysyneet voimissaan) ei ole huono juttu ollenkaan.

Itse olen taas sarjojen katseliana sellaista kaikki tänne heti nyt -tyyppiä. Nykyään arki ja elämä on sellaista, että aika rientää eikä aikaa oikein ole perheen, kotitöiden tai töiden lisäksi juuri nyt muuhun, mutta sitten kun katsotaan niin katsotaan kunnolla. Hiljattain varasimme mieheni kanssa yhden kokonaisen vuorokauden vain sarjojen ja leffojen katselulle. Lapset hoitoon ja me linnottauduimme peittoinemme ja noutoruokinemme sohvalle. Se oli i-h-a-n-aa.

Itselleni katselumaratooniin ryhtyessä on tärkeää, ettei sarja lopu ihan heti kesken. Yleensä valitsenkin sarjoja joista on jo useampi tuotantokausi tai odottelen kiinnostavan sarjan kohdalla niin kauan, että vähintään kahden kauden kaikki jaksot ovat julki. Sarjat vievät mennessään ja jännän paikan tullen voin hyvin nipistää yöunistani, koska pakko katsoa vielä yksi… ja yksi. (okei okei, olen joskus lapsivapailla valvonut ihan koko yön jännää sarjaa katsellen)

Tuntuu hassulta muistella aikaa, kun sarjoja katsottiin telkkarista ja ruudun äärellä piti aina muistaa olla tiettynä päivänä tiettyyn aikaan ja sitten taas odotella viikko, vaikka miten jännään kohtaan oltaisiin jääty. Yksi tällainen sarja aikoinaan oli Lost, jonka muutamat viimeiset tuotantokaudet jäivät lopulta juuri tämän vuoksi katsomatta. Nyt ne löytyvät Viaplaystä ja salainen haaveeni olisikin katsella koko sarja lähiakoina läpi. Kerrottakoon, että myös Greyn Anatomian kanssa on muuten ihan sama juttu, vaikka se onkin vähän sellainen guilty pleasureni. Kiitos ja ylistys nykyajalle ja suoratoistoplaveluille.

Muita jo läpi katseltuja bingejä, eli monen monen tuotantokauden sarjoja, ovat ainakin The Walking Dead ja Blacklist, joita suosittelen toiminnan ystäville. Moni on suositellut myös ruotsalaista Vettä sakeampaa -sarjaa, josta löytyy nyt kolmas kausi, luulen että aloitan sen seuraavaksi. Ja jos leffojen maratonikatselu kiinnostaa, löytyy Viaplaystä nyt kaikki kahdeksan +1 Fast & Furious leffaa (uskokaa tai älkää, itkin aikoinaan liikutuksesta vikan leffan lopussa, hahaha) sekä kohuttu Fifty Shades Of Grey -trilogia.

Vielä erikseen tahtoisin suositella uutta Could Courage -sarjaa, ruotsalaista Hederiä sekä ihan muutama päivä sitten ilmestynyttä Tarantinon uusinta leffaa, Once Upon A Time In Hollywood. Kaikki ihan loistavia.

Täytyy sanoa, että vaikka viimeiset kaksi helleviikkoa aamusta iltaan porottavineen aurinkoineen olivat ihania, tämä sadeviikko tuntuu myös ihanalta. Saavuimme juuri kesäloma/mökkiresiisulta kotiin, eikä ole parempaa syytä hautautua sohvannurkkaan, ilman mitään huonoa omaatuntoa, katsella sarjoja ja leffoja. Ehkä tässä käy niin, että minä katson liian myöhään illalla ja taapero sen myötä sitten aamulla… Mutta hei, välillä se on ihan ok.

Mikä on sun lemppari binge, eli sarja josta löytyy jaksoja ja tuotantokausia toinen toisensa perään ja jota voisi katsella vaikka kuinka pitkään putkeen? Käy toki osallistumassa Instagramissani vielä ilmaisen 2 kk Viaplay Leffat ja Sarjat & Elisa Viihde Aitio -katselupaketin arvontaan!


Kommentoi