KESÄPAVLOVA

1/07/2020

Vaikka Pavlova kuuluu muutenkin mielstäni vahvasti kesään, nimesin tämän anopilta naappaamani version virallisesti sen kesäversioksi. Kesäpavlovaan tulee nimittäin perinteiseten marengin, kermavaahdon ja marjojen lisäksi myös jäätelöä.

Kun pavlova rakennetaan yleensä kakkumaiseksi, tämä kesäpavloja koostuu kerroksista mursattua marenkia, jäätelöä, kermavaahtoa ja muita täytteitä, jolloin sitä voi rennosti vain kauhoa kulhoon ja herkutella. Tällä kertaa meidän kesäjälkkäriin tuli myös makeita pilkottuja kirsikoita, mansikoita, pensasmustikoita, sitruunamelissaa sekä raastettua sitruunankuorta.

Täytteiden ja päällisten kanssa vain mielikuvistus on rajana. Tähän sopii marjojen ja hedelmien lisäksi vaikkapa pähkinät, rouhittu suklaa, vaahtokarkit tai kinuskikastike.

Me emme ole kovin äklömakean ystäviä, joten kermavaahtoon en lisännyt itse lainkaan sokeria ja sitruunamelissa ja marjat raikastavat ihanasti vaniljajäätelöä sekä marenkia.

Olen aiemmin tehnyt pavlovaan marenkia tällä ohjeella, mutta nyt kaupasta löytyi paikallisen leipomon itse tekemää marenkia, joten tämä oli kaikenlisäksi myös hyvin helppo ja nopea tehdä. Jälkkärin saa nopeasti ruoan jälkeen pöytään jos pilkkoo marjat ja vatkaa kerman etukäteen.

Herkullinen, näyttävä ja helppo kesäherkku!


One Response to “KESÄPAVLOVA”

  1. mimmu sanoo:

    NO NAM ! Ihanan näköinen ja maistuis tännekin! Muutenkin ihanan näköinen kesäpaikka teillä ollut!

Kommentoi