MUUMI JA MYY – ELI KOTIMAISET JA YMPÄRISTÖVASTUULLISET VAIPAT

17/06/2020

Postaus on totetetu kaupallisessa yhteistyössä Muumi Baby & Indieplace kanssa

Meillä täällä kovasti jo yritetään treenata potalla käymistä, mutta eräs taapero on toistaiseksi vielä vähän eri mieltä asiasta. Onneksi on kesä, mikä helpottaa asiaa huomattavasti. Vaiposta emme siis ole vielä päässeet, eikä se kyllä vielä haittaakaan. Kyllä se siitä, kun aika on oikea.

Kertakäyttövaippojen käyttäminen on osoittautunut meidän perheelle ja omille voimavaroillemme parhaaksi valinnaksi. Joissain asioissa on tärkeä osata kuunnella omaa jaksamistaan ja toimia sen mukaan. Kertakäyttövaipoissa ja niiden ympäristövaikutuksissa on kuitenkin myös suuria eroja. Koko kohta kaksivuotisen vauva -ja taaperoarjen ajan käytössämme ovat olleet kotimaiset Muumi baby -vaipat, jotka valmistetaan ympäristövastuullisesti Tammisaaressa.

Kun on kyse vuorokauden ympäri lapsen herkkää ihoa vasten olevasta tuotteesta, on tottakai äärimmäisen tärkeää, että se on turvallinen ja mukava päällä. Muumivaipat ovat hajusteettomia, tuoksuttomia, voiteettomia ja kloorittomia. Vaipan materiaalit, jotka ovat suorassa kosketuksessa vauvan ihon kanssa, on valmistettu pehmeästä kasvipohjaisesta ja ihoystävällisestä materiaalista. Vaipan imuosa on vastuullisesti (FSC-sertifioitu) suomalaisesta havumetsästä tuotettua selluloosaa, joka on täysin biohajoavaa. Muumi Baby -vaipat on kehitetty yhteistyössä Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa ja niille on myös myönnetty pohjoismainen Joutsen-ympäristömerkki.

Myyn ollessa pieni vauva käytimme hänellä teippivaippoja, mutta kasvaessa ja enemmän liikkumaan alkaessaan siirryimme käteviin housuvaippoihin. Housuvaipat ovat mielestäni isomalle vauvalle ja taaperolle siinä mielessä paremmat, että ne on ensinnäkin vain helppo vetäistä missä vain tilanteessa jalkaan, ne ovat joustavat ja mukavat joka suunnasta, mutta silti varmat kovassakin menossa. Meille kivana uututena Muumi Baby -valikoimaan tuli viime vuonna uusi 4 koko housuvaipasta, joka on Myyllä edelleen käytössä.

Meillä vaihdetaan vaippaa aika ahkeraan, 5-8 kertaa päivässä, mutta toisaalta yöaikaan sama vaippa on päällä helposti jopa 12 tuntia. Toki vaippamerkistä riippumatta ohivuotoja sattuu kaikilla joskus, mutta jopa pitkien öiden jälkeen vaippa on hoitanut hyvin tehtävänsä.

Viime aikoina Myy on alkanut kiinnostumaan Muumeista piirroshahmoina ja on alkanut myös kutsumaan vaippaa aina Muumi-vaipaksi. Tässä neloskoon vaipassa on muuten kuvituksena myös Pikku-Myy, josta hän on myös mielissään, vaikka Muumi-Peikko taitaakin olla hänen suosikkihahmonsa. Muumihahmoon on helppo myös vedota silloin, kun vaipanvaihto ei lasta niin kiinnostaisi.

Muumi Baby -vaippojen ympäristövastuullisuudesta vielä muutama sananen. Vaipat tosiaan tuotetaan ja valmistetaan Suomessa, jolloin myös niiden kuljetuksesta aiheutuvat päästöt ovat luonnollisesti pienemmät kun ulkomailta tuoduilta. Vaippojen tuotannosta ei mene lainkaan jätettä kaatopaikalle, vaan kaikki tuotantojäte kierrätetään tai poltetaan energiaksi. Vaippojen valmistuksessa käytetään ainoastaan sertifioitua, vanhalla vesivoimalla tuotettua sähköä, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Muumi Baby on luvannut jatkossa pyrkiä myös lisäämään biohajoavien raaka-aineiden osuutta vaipoissa entistä enemmän ja kehittämään tuotteita entistä ympäristövastuullisemmiksi. Myös vaippojen pakkaus on täysin biohajoava ja sen voi hyödyntää vaikkapa biojätepussina!

Muumi Baby -vaipoista voi tilata ilmaisia näytekappaleita, jos haluaa testata eri kokojen sopivuutta ennen ison pakkauksen ostamista ja välttää näin mahdolliset hutiostot (meilläkin odotti tuo 5 koon vaippapaketti melkein vuoden, kun ostin sen joskus summanmutikassa). Lisäksi  Muumi Baby -vaippoja voi jatkossa tilata kuukausitilauksella suoraan kotiovelle kuljetettuna.

Elämä tahtoikää lähestyvänä taaperona, että sellaisen vanhempana, voi olla välillä aikamoista menoa ja meininkiä. Siksi sitä arkea kannattaa mielestäni helpottaa hyvillä ja toimivilla asioilla, joista saa parhaimmillaan lisäksi hyvää mieltä. Muumi Baby -vaipat ovat omassa arjessamme yksi tällainen tekijä. Ne on ne pienet jutut jotka yleensä ratkaisee.

Jos perheestänne tai lähipiiristänne löytyy vaippa-ikäisiä, käykää toki osallistumassa Instagram-kuvani alla Muumi Baby -tuotepakkauksen arvontaan! Siellä kaksi onnekasta voittaa Meidän meri -tuotekassin kolmella valitsemallaan Muumi Baby -vaippapakkauksella.


Kommentoi