LUOTTOVAATTEENI

6/09/2017

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – BIOLUVIL & COMFORT

Niin kauan kun olen lukenut naistenlehtiä on niissä kaikissa taisaiseen tahtiin julistettu vaatekaapin kulmakiviä, eli vaatteita jota jokaisen naisen kaapista tulisi aina löytyä. Tähän on lukeutunut aina ainakin valkoinen kauluspaita, kivipestyt farkut, nahkatakki ja pikkumusta. Ajattomia vaatteita, joita on helppo yhdistellä. Mielestäni jokaisen pitäisi kuitenkin löytää ne omat kulmakivet, sillä jos ei vaikka millään ole kauluspaita-ihminen, niin turhaa sellainen kaapissa sitten lojuu.

Omat vaatekaappini kulmakivet ovat samalla luottovaatteitani. Sellaisia jotka voi vetää ylle sillon kun ei keksi mitään muuta päällepantavaa, mutta joita käyttää ja yhdistelee muutenkin mielellään. Kaupallisessa yhteistyössä BioLuvilin ja Comfortin kanssa paljastan nämä luottovaatteeni sekä jaan samalla muutaman hyvin vinkin kuinka pitää vaatteet hyvänä ja pidentää niiden käyttöikää.

ISTUVAT FARKUT – Elin pitkään ilman kunnollisia farkkuja, ehdin tottumaan legginsseihin ja supermukaviin streth-housuihin, ja hyvin farkkujen löytäminen olikin aika pitkä operaatio. Lopulta itselleni sopivat, maailman parhaat farkut löytyivät Monkista. Taiki-mallisissa farkuissa on ihanan korkea vyötärö, suorat hieman vajaat lahkeet sekä ne saavat pepun näyttämään ihan sikahyvältä. Ostin farkkuja heti varmuudeksi kahdet kappaleet!

Farkkujahan ei kannata pestä turhan usein. Roisketahrat kannattaa pyykiä tai rapsuttaa kuivana ja farkkuja voi sitten raikastaa esimekriksi yön yli pakastimessa pitämällä. Sitten kun farkut pesee kanattaa huomioida että niistä saattaa irrota paljonkin väriä – joten lajittele pyykki värien mukaan! Pesuaineeksi kannattaa valita värilliselle pyykille suunniteltu pesuaine – itse käytän mustille farkuille BioLuvil Black-psuaineitta, joka on tarkoitettu nimensä mukaisesti mustille ja tummille vaatteille.

VILLANEULE – Tämä pitkä Samsoe&Samsoen mohairneule on ollut monessa mukana ja lämmittänyt jo monen vuoden ajan. Vaikka neuleeni on paksu, se istuu ja laskeutuu täydellisesti eikä saa aikaan sellaista paksua ulkonäköä. Lisäksi siinä on taskut, eli ihan täydellinen!

Villavaatteet kannattaa joko pestä käsin tai pesukoneen villaohjelmalla, jota itsekin käytän. Käsin pestessä kannattaa muistaa ettei vesi saa olla liian kuumaa, eikä vaatetta saa hinkata tai kovasti vääntää. Villalle on ehdottomasti käytettävä myös omaa pesuainetta, kuten BioLuvilin hellävaraista Wool and Silk-pesuainetta. Villa kestää koneessa pienen linkouksen ja huuhteluveteen voi laittaa tilkan huuhteluainetta. Huuhteluaine vie pois sähköisyyttä, pehmentää, nopeuttaa vaatteen kuivumista sekä auttaa vaatetta pitämään muotonsa. Villavaatteen voi kuivata joko pyyhkeeseen aluksi käärittynä sitten ohjeen mukaan laakealtaan, mutta ei kannata ripustaa! Vaatetta kannattaa toki oikoa, mutta älä venytä liikaa!

BAMBUTOPIT – Bambusekoitteset vaatteet ovat ehkä ihaninta maailmassa – mikään ei ole yhtä pehmeää! Omat toppini ovat alusvaatemerkki Speidelin valmistamia ja mallistoon kuuluu myös muita ihanan pehmoisia vaatteita. Topit ovat ihanan venyviä, mutta samalla jämäköitä eikä niissä ole ollenkaan saumoja.

Bambun voi pestä puuvillan tapaan, joko värillisille, tummalle tai valkoiselle pyykille tarkoitetulla aineella – riippuen tietysti vaatteen väristä.

ALUSMEKKO – pakko mainita vielä tuo Lindexin polyesterinen alusmekko. En normaalisti välitä juurikaan tekokuiduista, mutta tuo mekko on synteettisyydestään huolimatta ihanan keveä ja hyvän tuntuinen päällä. Ja se on ollut minulla vuosikaudet ja näyttää edelleen ihan uudelta. Alusmekkoa tulee käytettyä todella monipuolisesti, ihan perinteisesti mekkojen alla, joskus hameena tai vähän pidempänä paitana ja nykyään aika usein myös yöpaitana.

Tämän pesen yleensä 40 -tai 60 asteessa, sillä tekokuitihin pinttyy mielestäni helposti haju. Käytän lisäksi tässäkin huuhteluainetta, jolloin freeshiin mekkoon aina kiva pujahtaa, lähtipä se päällä ulos tai sitten suoraan höyhensaarille.

Lempituoksuni ehkä koko maailmassa on puhdas pyykki, mutta en kuitenkaan pidä turhan voimakkaista tuoksuista. Comfortin huuhteluainesta omat suosikkini ovat Sensitive (eli se missä on vauvan kuva, tämä on se puhtaan tuoksuinen) sekä etenkin petivaatteille toimii ihanasti myös Laventeli. On myös ihan mieltön ero pyykin kuivumiseen ja pöllyämiseen että käyttääkö pestessä huuhteluainetta vai ei. Lisää pesu -ja huuhteluaineita löytyy BioLuvilin ja Comfortin sivuilta.

ARVONTA! Kerro mikä on sinun oma luottovaatteesi ja osallistu arvontaan! Kaikkien kommentoijien kesken arvon kolme BioLuvilin ja Comfortin tuotepakettia omien luottovaatteiden hemmotteluun.

Arvonnan säännöt

 


72 Responses to “LUOTTOVAATTEENI”

 1. Avatar Satuj sanoo:

  Minun luottovaatteeni ovat ehdottomasti tummansiniset hieman vajaamittaiset farkut ja valkoinen v-aukkoinen t-paita.

 2. Avatar Vea sanoo:

  Hyvät mustat pillifarkut ja kevyt musta puuvillainen t-paita.

 3. Avatar Paltsu sanoo:

  Luottovaatteet on mustat pillifarkut (kunnon stretchiä ettei purista eikä kiristä mistään) ja löysä toppi ja talvisin villaseikoiteneule :)

 4. Avatar Sirkku sanoo:

  Kyllä ne farkut on ja paitapuserot! Ja tärkeää on de oikea pesuaine!

 5. Avatar Veera sanoo:

  Luottovaatteeni on ehdottomasti mustat liehuhousut, joita löytyy kaapistani jo useampi pari.

 6. Avatar Susanna sanoo:

  Kyllä luottovaatteeni on yllätys yllätys mustat farkut siihen on helppo yhdistää mitä vaan. Ehkä kuitenkin sitä turvallista ja tuttua mustaa!

 7. Avatar Mar3ngi sanoo:

  Minun luottovaatteeni on mustat pillifarkut (TopShop Jamie), Arelan valkoinen Kim t-paita, Samsoe&Samsoen sekä Gapin mustat neuletakit sekä Lindexin alusvaatepuolelta sellaiset liukkaat topit mustina ja valkoisina.

 8. Avatar Marianne sanoo:

  Mustat farkut!!

 9. Avatar outi sanoo:

  Nokian neulomon Marika tunika! Mustana tai sinisenä. Ihana päällä, ja siihen voi yhdistää helposti kaikkea.

 10. Avatar Susanna S sanoo:

  Pienen lapsen äitinä luottovaatteina tällähetkellä on joustavat housut x2 sekä musta ja valkoinen imetystoppi. Muita vaatteita pystyy näin hyödyntää yhtälailla kun alla on tilanteeseen mukautuvat vaatteet :)

 11. Avatar Adele sanoo:

  Leviksen mustat korkeavyötäröiset farkut!

 12. Avatar Anu sanoo:

  Minulla ei taida luottovaatetta olla… Mutta suosikkeja kyllä löytyy! Hienompaan tilaisuuteen tai matkalle puen päälleni usein Vilan mustat legginssit, Vilan raitamekko ja nahkatakki. Arkisempaan menoon jalkaan sujahtaa usein mustat Vilan farkut, ihan kuin toinen iho :)

 13. Avatar Mari v sanoo:

  Mustat farkut

 14. Avatar Piia sanoo:

  Mustat farkut ja löysä paita

 15. Avatar Petu sanoo:

  Tummat farkut, mustat tai värikkäät leggingsit ja taskulliset ja rennot tunikat :)

 16. Avatar Johku sanoo:

  Pillifarkut (väri riippuu fiiliksestä) ja pitkä neuletakki

 17. Avatar Maisa sanoo:

  Musta mekko – toimii aina! :)

 18. Avatar Heidi sanoo:

  Siniset sulkaleggarit. Tokat jo menossa kun ekat kului puhki

 19. Avatar Veera sanoo:

  Luottovaateyhdistelmä on villaneulemekko ja värikkäät sukkikset!
  Myös mukavan tuntunen valkonen löysä t-paita on tärkeä, menee kaiken kanssa.

 20. Avatar Maiju sanoo:

  Oma luottovaatteeni on mustat pillifarkut ja vähän pidempi t-paita, tietenkin useammassa värissä. Ehkä sitä jopa liian usein lähtee ulos ovesta niissä samoissa perusvaatteissa.

 21. Avatar Jenni Inn sanoo:

  Vaaleet farkut ja joku vähän löysähkö perus t-paita :)

 22. Avatar Marjuska sanoo:

  Ehdottomasti viininpunainen mekko, paksut sukkikset ja nilkkurit, ainakin näin syksyllä. ☺

  -Marjuska

 23. Avatar Sari sanoo:

  Siniset farkut ja farkkutakki, musta pellavamekko ja valkoinen farkkutakki.

 24. Avatar Maria sanoo:

  Ehdottomasti valkoinen v-aukkoinen t-paita!

 25. Avatar minttu47 sanoo:

  Tunikat ja neuleet ovat nyt ajankohtaisia.

 26. Avatar Saana sanoo:

  Kesällä ostetut farkut, jotka teinipikkusiskoni olisi halunnut. Niin täydellisesti istuvat, mukavan rennot jalassa ja sopii minkä tahansa paidan kanssa.

 27. Avatar Hiisukas sanoo:

  Tummansiniset tiukahkot farkut sopivat moneen tilanteeseen.

 28. Avatar Pia sanoo:

  Tylsästi siniset farkut ja musta v-kauluksinen ohut neule, jotka aika helposti muuttuvat siistimmäksi tai rennommaksi kenkiä ja koruja vaihtamalla.

 29. Avatar Hanna sanoo:

  Mun luottovaatteet on kaikki raskauden jälkeen olleet liian tiukkoja. Sitä on ollu pakko selviytyä, jja oonkin hukuttanu itteni leggareiden ja tunikoiden sekaan. Mukavaa, kyyyyllä juu, mutta paikat roikkuu ja mikään ei tue mistään ja blääh. Nyt löysin toivottavasti ihanat uudet luottofarkut, ja niiden kaveriksi syksyyn harmaan rennon collegepaidan!

 30. Avatar Terhi J. sanoo:

  Vimman lettiegginssit on minun luottovaatteeni.

 31. Avatar Milli sanoo:

  Mustat farkut!

 32. Avatar Hanne sanoo:

  Pitkä neuletakki ja pillifarkut, lempivärissäni mustassa!

 33. Avatar Riina sanoo:

  Luottovaatteita ehdottomasti mustat farkut ja värikkäät neuleet.

 34. Avatar Elina sanoo:

  Kyllä se varmaan nahkatakki on. Ja siniset hyvin istuvat farkut.

 35. Avatar Anile sanoo:

  Musta-valkea, raitaa…….mustat farkut ja Maripaidat. Tykkään myös Ehta vaatteista, mittatilaustyönä teetetyistä ja kankaat itse valittuina..

 36. Avatar Sennu sanoo:

  Korkeavyötäröiset,täydellisesti istuvat mustat farkut ovat vaatekaappini kulmakiviä, joita käytän päivittäin. Muita luottovaatteitani ovat klassiset raitapaidat sekä pehmeät neuleet. Uudet pyykinpesuaineet tulisivat tarpeeseen tälle yksin asustelevalle opiskelijalle!

 37. Avatar Hej sanoo:

  Luottovaatteeni on Gina Tricotin Molly-malliset mustat stretch-farkut; korkea vyötärö, vajaa lahjemitta, tiukka istuvuus. Voi yhdistää minkä tahansa yläosan kanssa.

 38. Avatar Destemone sanoo:

  Juuri tänään nauroin miehelleni, että näytän kuin pojalta tai kasi luokkalaiselta :D
  Eli luottovaatteeni on juoksutrikoot, vansit ja iso musta huppari.

 39. Avatar Johanna sanoo:

  Luottovaatteitani ovat hyvät farkut ja yksiväriset tai korkeintaan raidalliset paidat ja neuleet. Simppeliä ja mielestäni tyylikästä :)

 40. Avatar Riikka sanoo:

  Luottovaate on Melli Ecodesignin musta laatikkotunika☺ Farkkujen tai legginssien kanssa.

 41. Avatar saana sanoo:

  Luottovaatteeni on mustat farkut ja musta löysähkö ohut neule.

 42. Avatar Janette sanoo:

  Mustat farkut!

 43. Avatar Anna sanoo:

  Mustat farkut ja rento paita/ neule

 44. Avatar Katriina sanoo:

  Mustat farkut ja raitatunika!

 45. Avatar Salla sanoo:

  Luottovaatteeni ovat mustia. Muutaman mainitakseni korkeavyötäröiset ”liehuhousut”, pitkä musta neuletakki,kevyt t-paita ja musta mekko. Näillä pärjään pitkälle ja ne tuntuvat aina hyviltä päällä.

 46. Avatar Tuija sanoo:

  Istuvat farkut ovat tärkein vaatekappaleeni. Yläosissa suosin mukavuutta ja neutraaleja värejä. Kaiken kaikkiaan luottovaatteeni ovat hyvin klassisia ja yksinkertaisia, joten niistä on helppo pitää huolta :)

 47. Avatar Jii sanoo:

  Vaatekaappini kulmakivet ovat strech farkut, mustat topit/aluspaidat sekä väljät cashmir neuleet.

 48. Avatar Nitta sanoo:

  Vimman collegemekot! Toimii joka tilanteessa, ei purista, ihanat kuosit, huippulaatu ja taskut.

 49. Avatar Nina sanoo:

  Miun luottovaatteet on myöskin mustat pillifarkut (ei kiristävät) ja löysä yläosa! Tai toinen vaihtoehto paksut mustat legginsit ja mekko :)

 50. Avatar Maarit L sanoo:

  Mustat pillifarkut ja yksivärinen t-paita, ne on minun luottovaatteet. Plus lisäksi neuletakki, tilanteen mukaan rennompi tai siistimpi :)

 51. Avatar Tuija sanoo:

  Nykyään luottovaatteissa mennään paljon helppous ja mukavuus edellä eli käytän paljon farkkuja, legginssejä ja tunikoita/neuleita, jalassa usein niket tai muut tennarit/ballerinat

 52. Avatar Johanna sanoo:

  Luottovaatteeni on Leen farkut ja nahkatakki.

 53. Avatar Elina sanoo:

  Minun luottovaatteeni on jo muutaman vuosi sitten hankittu neulepaita. Hiukan tiputettu olkasauma ja muutenkin rennohko olemus tekevät neuleesta sellaisen, että sen voi laittaa päälleen miltei mihin vaan, läpi syksyn ja talven.

 54. Avatar Johanna sanoo:

  Ehdottomasti tällä hetkellä luotto- ja turvavaatteeni on hillitysti revityt vaaleansiniset farkut yhdistettynä paksulla neuleella.

 55. Avatar Joliel sanoo:

  Luottovaatteita on onneksi useampi: mustat pillifarkut, musta neule, neuletakki, rento mekko, joka käy arkeen ja juhlaan eri tavoin asustamalla :)

 56. Avatar Heidi sanoo:

  Farkut ja löysä neule toimii aina!

 57. Avatar Elise H. sanoo:

  Luottovaatteni ovat siniset farkut ja erilaiset t-paidat. Aika monet t-paidoistani ovat raidallisia :D

 58. Avatar Arppa sanoo:

  Luottovaatteeni on musta kotelomekko jonka kanssa vaihtelen eri asusteita.

 59. Avatar Hennajenniina sanoo:

  Poncho on luottovaatteeni tällä hetkellä.

 60. Avatar PeeH sanoo:

  Luottovaatteeni on mustat farkut ja t-paita.

 61. Avatar Airi sanoo:

  Pillifarkut ja paitapusero on luottovaate parini.

 62. Avatar Sissi sanoo:

  Istuvat farkut ja helposti yhdisteltävät yläosat ovat luottovaatteitani. Niissä tärkeintä on mukavuus ja helppohoitoisuus :)

 63. Avatar Jepa sanoo:

  Tällä hetkellä itse ommeltu imetysmekko. Toimii

 64. Avatar Arro sanoo:

  Monkin jättimäinen musta kaulusmekko, se päällä tunnen itseni luovaksi ja vapaaksi ja leveän leikkauksen ansioista pystyn istumaan missä tahansa asennossa.

 65. Avatar saj sanoo:

  Zaran ja &Other storiesin mustat lyhyet hameet ja vauvan äitinä myös pari mustaa tuubitoppia ja imetystoppia, joiden avulla saan käytettyä mukavasti normiyläosia. Luottoneuletakki olisi vielä hakusessa.

 66. Avatar Pajulintu sanoo:

  Musta villaneuletakki ja mustat farkut. Paitaa vaihtamalla asuun saa erilaista tyyliä.

 67. Avatar mari sanoo:

  Mustat farkut ja paitikset (valkea tai farkku). Toisena lempparina vimman lettileggarit ja musta pitkä tunika. Tällä säällä lisäksi huivit ja nahkatakki <3

 68. Avatar rosma sanoo:

  Hyvin istuvat farkut ja lämmin neule näillä keleillä :)

 69. Avatar Maaria sanoo:

  Musta t-paita, strechfarkut, värikäs silkkihuivi, väljä neuletakki

 70. Avatar JennaO sanoo:

  Täydellisesti istuvat farkut. Niissä tunnen oloni itsevarmaksi! Etenkin nyt kun on kroppaan tullut kurvia ja muotoa osaan arvostaa hyvin istuvia vaatteita!

 71. Avatar Mini sanoo:

  Anine Bing tummansiniset pillifarkut ja harmaa pörröinen neuletakki, turva-asuni

 72. Avatar SAMP sanoo:

  Valkoinen t-paita, pillifarkut ja valkoiset tennarit, tksinkertainen on kaunista!