EIHÄN TÄLLE VOI KUN NAURAA

10/05/2017

Vielä yksi tiukka mielipide liittyen säähän ja valittamiseen. Eli siihen, että asioista joihin ei millään voi vaikuttaa, on mielestäni aivan turha valittaa. Mikä ihme saa ihmisen levittämään negatiivista fiilistä ympärilleen valittaessaan säästä? Vaikea uskoa, että se ainakaan helopottaisi oloa?

Kyllähän minäkin mielummin istuisin vaikkapa rannalla siemailemassa kuohuviiniä kun toppatakista huolimatta jäädyttäisin perseeni vielä toukokuussa ulkoillessa.

Keskitän huomioni kuitenkin mielummin siihen, miten kauniilta hiljaa alas leijailevat isot lumihiutaleet näyttävät. Siihen kuinka siistiä ja ihmeellistä on, kun sää muuttuu hetkessä. Sitä kuinka hienolta näyttää kun taivas on puoliksi musta ja puoliksi täysin kirkas. Sitä kuinka saan katsoa lapsen onnea, hänen nähdessään ensi kerran kunnon raekuuron. Sitä millaista on juosta melkein pissat housussa nauraen suojaan niskaan putoavaa taivasta. Huomatakseen taas hetken päästä, että aurinko paistaa taas.

Ei negatiivisus auta asioissa joille emme voi yhtään mitään. Silloin voi korkeintaan nauraa, kuten Pekka Pouta.


4 Responses to “EIHÄN TÄLLE VOI KUN NAURAA”

 1. NIPOTTAJA sanoo:

  Kyllä se nauru on ollut nyt taas vähissä, kun talvi on ollut ennätyksellisen pitkä kaamosmasennuksen kera. Onneksi sentään pimeydestä ollaan jo päästy ohi, mutta ei hirveästi naurata, koska tähän aikaan oli täyskesä päällä ja alan olla jo kurkkuani täynnä neljän seinän sisällä istumista n. 10 kuukautta. Sisälaiffi ihmisiä ei varmasti haittaa, kun voi makoilla siellä sängyllä tai sohvalla luukuttaen netflixiä, mutta minä taas haluaisin jo ulos vetämään 20km pyörälenkkejä ja olla vain ulkona fiilaten lämpöä sekä aurinkoa. Riittäisi jopa nyt edes se, jos voisin parvekkeella juoda ilman takkia tai hupparia aamukahvin. Olen nyt vakavissani harkinnut sitä, että karkaan koko talveksi etelän lämpöön, koska se toisi sen kunnon boostin koko vuodelle. Ei siis mikään ihme, että täällä ihmiset valittaa, kun etelässä ihmiset hymyilee ja ovat iloisia ympäri vuoden? Enemmän ärsyttää ihmiset, jotka muka ”nauttii” tosta p*skasta suoraan sanottuna ja katsovat kaikkea positiivisesti. Kyllä, nauroin eiliselle säälle myös, mutta en siitä silti löytänyt asiasta mitään positiivista… ellei lasketa naurua, mikä lähti alakulon ja ahdistuksen sekoituksesta, kun seisoin keskellä länsiväylää litimärkänä pyöräni kanssa :–D

  • Niinpä sanoo:

   Niinpä niin, itseäni risoo ihmiset, jotka katsovat asiakseen valittaa muiden negatiivisuudesta. Ehkä niitä positiivisia tunteita voisi suunnata myös niille kanssaihmiselle, jotka katselevat maailmaa eriväristen silmälasien läpi? Meitä on moneen junaan ja se on ihan hyvä! Sitä paitsi kunnon negistelyhän on just hauskaa! Epäuskoinen nauru ja kunnon ”voi vittu”, kun ulos katsoessa taas tulee lunta, naurattaa koko toimistoa ja sít voidaan yhdessä kiroilla, että eikö tää jo riitä 🙂

 2. Liisa sanoo:

  Sää on vain ja ainoastaan pukeutumiskysymys! Pimeys tietty latistanee joitain, mutta itse juuri viimeiset 10kk päivittäin ulkoilleena (pyöräilyt, lumilautailut, laskettelut, juoksulenkit ja höntsäfudikset onnistuu kaikki myös talvisin) tuntuu hassulta, miksi joku oisi ollut sisällä koko sen ajan 😀 Ei kai täällä oo rätää satanu viime heinäkuusta lähtien.. no, kai toiset on luotu ulkoilemaan ja toiset taas elämään hellepäiville.

  Erikseen depressiot ja muut, en vähättele niiden vaikutuksia, fiilistelen vaan ulkoilja ja suosittelen sitä muillekkin!

  • J sanoo:

   Ehkä ylemmässä viestissä pointtina oli se, että talvisin ylipäätänsä ollaan enemmän sisällä kuin ulkona. Itse en tykkää ulkoilla talvisin yhtään, vaikka pyörään on hommattu nastarenkaat jne. sekä hiihtämistä kokeiltu kanssa. Jotkut ei vaan ole talvi-ihmisiä.

Kommentoi