THAIMAAN MATKAN SUUNNITTELUA

18/01/2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAtparatiisi-ranta-khao-lak-pakarag-OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hupsista, taisin ostaa lennon itselleni ja pojille Thaimaahan. Olen todella huono miettimään asioista kovin pitkälle, mutta ekaa kertaa elämässäni ennakoin ja lennot ovat vasta marraskuulle. Tai no ihan hetken mielijohdehan tämä oli, löysin nimittäin niin hyvän tarjouksen, joka oli voimassa enää muutaman tunnin. En vaan voinut jäättää sitä välistä.

Rupesin kuitenkin vähän sen jälkeen  miettimään, että apua, mitä sitä tulikaan nyt tehtyä. Lähteä nyt yksin lasten kanssa reppureissaamaan noin kauas. Toisaalta, lapset ovat tuolloin jo 6 -ja 8-vuotiaita, että ehkä me pärjätään? Ja Thaimaassa on muutenkin kai lasten kanssa aika helppoa. Ainakin viimeksi muutama vuosi sitten oli, jolta nuo yllä olevat kuvatkin ovat. Silloin meillä tosin oli suorat lennot ja pakettimatka sisälsi majoituksen lisäksi myös kuljetukset ja ruoat ja mukana oli myös muita aikusia.

Lennot meillä on nyt yhdellä välilaskulla Bangkokiin. Aika kentällä lentojen välissä 2-3 tuntia. Olen tässä nyt muutaman illan tutkaillut vähän paikkoja ja tällä hetkellä alustava suunnitelma olisi sellainen, että viettäisimme Bangkokissa kaksi yötä ja lähtisimme sitten kolmantena yöbussilla kohti Krabia. Krabilta sitten matkaisimme vielä Koh Lantalle. Siellä sitten viettäisimme  loppu loman, eli vähän alle pari viikkoa ja sieltä lentäen Krabin ja Bangkokin kautta takaisin kotiin.

Kuulisin kuitenkin enemmän kun mielelläni vinkkejä ja kokemuksia teiltä, jotka olette tuolla reissanneet. Tai kommenttia, että kuulostaako suunnitelma edes yhtään järkevältä? Ajattelin myös varailla kaikki majoitukset etukäteen ja niiden valinnassa olisi tosi kiva saada myös apuja!

Bangkokissa olisi kiva yöpyä ihan keskustan hulinoissa, niin että olisi helppo ja nopea liikkua. Hotelli saisi olla tietysti tosi kiva ja persoonallinen, mutta ei liian kallis. Lapsille sopiva uima-allas pitäisi myös löytyä. Samoin vinkkejä nähtävyyksistä, kivoista paikoista ja kauneimmista temppeleistä oli mahtava kuulla! Samoin jos löytyy kokemusta busseista ja yötä vasten matkustamisesta.

Koh Lantalta olisi tarkoitus löytää myös joku aivan ihana (tietysti) hotelli. En halua sellaiseen jättisuuren kompleksiin, vaan oikeastaan mahdollisimman pieneen. Sen tulisi sijaita aivan rannalla, siinä pitäisi olla allas, wifi, hyvä aamupala sekä edes muutama ravintola ja kauppa kävelymatkan päässä. Onko ideoita? Kaikki vinkit tästäkin paikasta sekä päiväretkistä otetaan ilolla vastaan!

Reissuun on tosiaan vielä kymmenen kuukautta, mutta jännitystä helpottaisi vähän se, että saisi suunnitelmia hieman selvemmiksi. Juurikin eniten jännittää nuo pitkät välimatkat ja ihan uudet paikat. Tavallaan tuntuu ihan hölmöltä suunnitella reissua jo näin paljon etukäteen, mutta yksin lasten kanssa matkustaessa uskon että se on ihan järkevää.

Eli apua!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

18 Responses to “THAIMAAN MATKAN SUUNNITTELUA”

 1. Elina sanoo:

  Krabi on ❤. Krabilla Ao nang tai railay beach kohteeksi. Krabi towniin en menisi ja Nopparathtara beach on minusta aika kaukana. Ao nangissa voit varmaan valita minkä vaan rantakadun hotelleista. Ainakin vuonna 2009 ollut kovin rauhallinen paikka. Krabilta pääsee pikaveneellä myös kätevästi Phukettiin. Ao nangin ranta on aika rojuine ja ruuhkainen koska siitä lähtee pitkähäntäveneet pikku saarille. Chicken island ja Poda on ihania! Ao nang beachiltä pääsee myös Railay beachille. Kovasti mainostavat James Bond saarta mutta se on oikeasti kamala turistirysä. Ao nangin lähellä on sellainen laguuni jossa on kristallinkirkas vesi ja sen lähellä on viidakossa ihana kuumavesilähde. Ihanaa lomaa!

 2. Maisa sanoo:

  Jäin vain miettimään, että eikö sun vanhempi poika ole koulussa? Silti ajattelitte lähteä marraskuussa pariksi viikoksi matkalle?
  Kai sitä koulusta myöntävät vapaata, mutta itse olen välttänyt vapaiden anomista ja reissataan loma-aikoina, pidempiä reissuja lähinnä kesällä.

 3. Tiku sanoo:

  En voi tarjota lomavinkkejä..mutta kyselen, että selvititkö myöntääkö lapsen koulu lomaa kaksi viikkoa? Meidän lapsen koulu ei myönnä…

  • mirvaannamarian sanoo:

   Mitäää?! Onks jossain muka oikeasti niin ettei lomaa myönnetä? 😀 Siis ymmärrän että kaksi viikkoa on tosi pitkä aika olla pois koulusta varsinkin pienille,viikkokin on, mut että ei myönnetä lomaa?

   Mä oon itse reissannut aina paljon ja ollut pitkiäkin aikoja pois koulusta jo lapsena, asiat ovat vain järjestelykysymyksiä ja vaatii tietty vanhemmilta vähän tsemppausta ja kannustusta lomanaikaisiin opintoihin ettei jää jälkeen. Ei tulisi mieleenkään olla lähtemättä matkalle koska koulu ei myönnä lomaa..

   • Ellen sanoo:

    Meidän koulussa anotaan yli viikon poissaoloon rehtorilta lupa. Saatiin lupa ekaluokkalaiselle olla 2 vk lomalla marraskuussa. Kirjat oli mukana ja kaveri ilmoitti mihin asti edetä. Omalla omalla ei ole open velvollisuus ilmoittaa läksyjä meidän koulussa, mutta käytännöt toki vaihtelee kouluittain. Meidän ekaluokkalaisella ainakin kaikki sujui kaikki ok, kun kuitenkin osasi jo lukea.

 4. Anna sanoo:

  No tuota. Suomessa on oppivelvollisuus, mutta ei koulupakkoa. Vanhemmat voivat siis aivan hyvin opettaa lastaan vaikka kotona, Kiinassa tai Thaimaassa. Kouluhommat kulkee mukana kyllä. Hienoa Minttu, että lähdet lasten kanssa. Vinkkejä en osaa antaa, mutta Maria Nordin on parhaillaan yksin lastensa kanssa Thaimaassa, hänen instanssaan ja blogissa juttua

 5. T sanoo:

  Varailin tänään majoitusta Lantalle ensi joulukuuksi. Vaikuttaa lupaavalta! Viime vuonna oltiin kouluaikaan poissa kaksi viikkoa ja kahden koululaisen läksyt (joita oli paljon) rasitti ainakin minua niin paljon, että nyt mennään pääasiassa loma-aikaan.

 6. sss sanoo:

  Kantsii lukea Julia Thurenin blogia, vaikka vauvan kanssa Thaimaan kiertely onkin vähän eri asia kuin teillä, mutta Julia on siis reissullansa just nyt ja kirjoittaa tosi hyvin ja kattavasti (aiheesta kuin aiheesta).

  Yöbussit Thaimaassa on tosi mukavia, lippu kannattaa ostaa bussiasemalta. Toki travel agencyistä Bangkokista saa bussi+minivan paketteja Krabille, mutta erikseen ostamalla (ja paikan päällä ostamalla) saattaa säästää. Bussimatkalla tulee 1-2 paussia huoltsikoilla, joissa pääsee kunnon vessaan ja vähän bussiyhtiöstä riippuen saa myös ilmaisen ruuan. Vietettiin nyt tulvien aikaan thaimaalaisessa pitkän matkan bussissa 17 tuntia ja selvittiin hengissä. Itse en osaa nukkua lentokoneessa, mutta yöbussissa sain hyvät unet 🙂

  Bangkokissa yövyttiin viime reissulla Chatrium Riversidessa, joka ei siis ole mitenkään erityisen persoonallinen hotelli vaan ennemminkin luokkaa luksus, mutta viiden tähden palvelu pelasi ja saatiin hotels.comin tarjouksesta kahden hengen huone alle 40e/yö. Uima-allas ei muistaakseni ollut kamalan syvä. Hotellista on ilmainen jokilaivakuljetus lähimmälle metrikselle, josta pääsi näppärästi jatkamaan matkaa.

  Tätä enempää vinkkejä mulla ei ole antaa, mutta sulla on vielä hyvin aikaa suunnitella ja miettiä vaihtoehtoja 🙂

 7. Jenni sanoo:

  Mä voin kirjoitella paremmalla ajalla joitain vinkkejä, ollaan nimittäin oltu lasten kanssa molemmissa paikoissa. Ja juurikin Bangkokin kautta lennettiin. Mutta ihan ekaks, miksi ettelentäisi air asialla krabille? Pari tuntia niin olette perillä, eikä ne kalliitakaan ole.

  • Jenni sanoo:

   Ja sitä vielä, että me tykättiin paljon enemmän Lantasta kuin Krabista, mutta nämä ovat aina makuasioita 🙂 Lantaltä löytyi sitä ihanan rentoa Thaimaa-fiilistä ja oli paljon rauhallisempi paikka. Krabi (Ao Nang) taas paljon meluisampi ja enemmän sellaista turistimeininkiä McDonaldseineen ja irkkubaareineen :/ Toki sieltäkin löytyi rauhallisia paikkoja kun viitsi lähteä saarille ja ehdottomasti kannattaakin. Me vuokrattiin yhtenä päivänä myös kanootti (tosin miehen kanssa kaksin) ja suht lähellä rantaa pääsi näkemään kauniita maisemia ja kalliosaaria ihan läheltä.

   Lantalla me oltiin ihan pohjoisimmalla rannalla eli siis tosi lähellä Saladania. Moni ei siitä niin paljoa ole tykännyt kuin eteläisimmistä rannoista, mutta me tykättiin usein iltaisin ajaa taksilla Saladaniin (muutaman minuutin matka) ja käydä siellä syömässä tai ”shoppailemassa”. Aika pieni kylä se kyllä oli, mutta enemmän vaihtoehtoja kuin rannalla. Se ranta oli myös tosi hyvä lasten kanssa, matala ja pitkä, ja iltaisin käveltiin paljain varpain lähiravintolaan syömään. Joskus otettiin taskulamput mukaan ja katseltiin rapuja ja muita otuksia, jotka rantautuivat pimeän tullen. Oi vitsit, mikä matkakuume! 😀 Nauttikaa ja fiilistelkää ennen matkaa!

 8. Hyvä valinta, Koh Lanta on ihana paikka! Me oltiin kahden lapsen kanssa reppureissulla siellä viime talvena – toki kaksi aikuista, mutta toisaalta pienemmät lapset eli silloin 3,5 ja 1,5v. Teidänkin lapset on niin kokeneita matkaajia, että varmasti kaikki menee tosi hyvin!

  Me oltiin Koh Lantalla kahdessa paikassa, joista molempia kyllä ehdottomasti suosittelen. Ekassa oltiin jo toista kertaa ja toisessa ensimmäistä kertaa ja VARMASTI palataan: http://www.puutalobaby.fi/nelja-kertaa-oma-maja-eli-reissuperheen-thaimaa-kohteet/ Eka paikka oli enemmän ”lähellä” palveluita ja muita ravintoloita. Toinen puolestaan sellainen idyllisenrauhallinen keidas. Ja toisenkin linkin heitän tähän, tää ekalta Koh Lantan reissulta paria vuotta aikaisemmin: http://www.puutalobaby.fi/puutalobabyn-thaimaa-matkaopas-osa-1-koh-lanta/ Myös mun tontilta ”Koh Lanta” tai ”Thaimaa” -hakusanoilla löytyy varmaan enemmän!

  Kannattaa muuten myös tsekata lennot Bangkokista Krabille. Me lennettiin (koska pienet lapset) ja oltiin buukattu myös haku eli eka kohteesta meidät haettiin minivanilla suoraan Krabin kentältä. Teki hyvää pitkän matkan jälkeen!

  Oijoijoi mä luulen, että mekin lähdetään kyllä Lantalle ensi talvena!

 9. mirvaannamarian sanoo:

  Musta toi suunnitelma kuulostaa tosi järkevältä. Kunhan on reilut vaihtoajat kentillä.. Paitsi että tosiaan lasten kanssa lentäisin sinne Krabille (mä nyt oon niin mukavuudenhaluinen muutenkin, mut se ei oo kallista ja säästää paljon aikaa ja hermoja!), ne yöbussit voi olla aika hasardeja.

  Juliaihminen -blogissa ainakin reissataan just tuolla alueella lapsen kanssa, tsekkaa ja kysele Julialta lisää, ihan huipputyyppi 🙂

 10. elli sanoo:

  Moikka! Tein juuri joulukuussa aika samankuuloisen reissun, tosin kaverin, en lapsien kanssa. 😀 Bangkokissa pari yötä ja sieltä sitten lennettiin krabille. Lennot oli tosi halvat, niin kantsii nekin tsekata ja vähän vertailla bussien hintoihin. Itse en jäisi kyllä sinne krabille, ao nang nyt oli ihan ookoo pari yötä, mutta kovin turistinen ja suomea siellä kuuli aivan liikaa.. Ilmeisesti juuri pakettimatkat lennättävät samoille rannoille. Krabilta pääsee kuitenkin tosi kätsysti joko minibussilla tai parin tunnin laivamatkalla koh lantalle, jota suosittelen tosi suurella lämmöllä! Ja erityisesti saaren ns. alaosa oli aivan super kaunista ja ihanaa ja siellä oli jo paljon autenttisemmat fiilikset ja vähemmän jengiä kuin ylempänä ruotsalaisturistien seassa 😀 Tosin siellä saaren yläpäässä rannat on taas pidemmät, uiminen helpompaa, koska aaltoja oli (ainakin meidän aikana) vähemmän ja illan tullen rantaviivaa kävelemällä voi valita kymmenistä ravintoloista just sen itselle kivoimman näköisen. hmm puolensa ja puolensa… Itse oltiin klong dao beachilla, joka siis oli siellä yläosassa, pitkä, pienet aallot ja kauniit maisemat. tosin luonnollisesti myös paljon ihmisiä. Saaren ”alaosassa” loman pisin aika vietettiin ba kan tiang beaching läheisyydessä. Paljon vähemmän turisteja, ranta välillä melkein autio, tosi pysähtynyt ja ihana hippifiboja tuova kylä. Miinuksena taas vähän isommat aallot, ruokamyrkytys (joka oli kylläkin oma vika, raastesalaatti ei ollut se paras valinta rantabaarista..) jaja se, että rafloja ei ollut luonnollisestikaan niin paljon kuin turistikeskittymissä. Kamalan pitkä sepustus, mutta ehkäpä sen avulla sait edes vähän selkeämpää kuvaa tuosta saaresta!

 11. Emmi sanoo:

  Hei,

  Täältä myös suositus lentämiselle Krabiin! Ja itse en käyttäisi lomasta yhtään päivää Bangkokkiin vaan suoraan samana päivänä Lantalle. Tokihan lentokenttä on eri mistä airasia lähtee mutta jos on liput valmiina ja tulostettu mukaan niin lentokenttäbussi on ilmainen (kesto 1h).
  Lantalle menee lautta kaksi kertaa päivässä joten aika aikaisin saa Krabilla olla että lauttaan ehtii. Viimeksi viimeinen lautta lähti joskus klo 14 mutta vaihtelee vuosittain ja tieto löytyy netistä. ( viimeksi siellä olessamme kuitenkin lautta lähti eri aikaan kuin mitä netissä luki) Hotelli voi myös varata matkan teille minibussilla valmiiksi mutta maksaa enemmän. Aiemmin ainakaan itse ei ole voinut minibussi matkaa varata.
  Suositus myös Klong Dao Beachille, kaikki rannat käyty läpi ja Klong Dao on ehdottomasti paras. Täältä kuitenkin kannattaa varata hotelli kauimmasta päästä Saladania niin ei tarvitse viettää aikaa muiden turistien kanssa.
  Pitkä sepustus mutta toivottavasti oli hyödyllinen. Ja siis, saarella olemme viettäneet yhteensä aikaa yli kuukauden kahtena eri vuonna eikä kertaakaan ole tullut mitään ongelmia mahan kanssa. Ja jääpalojakin olemme käyttäneet

  • Emmi sanoo:

   Siis kauimmasta päästä se hotelli verrattuna Saladaniin. Kylläpäs voi univajeisilla aivoilla olla hankala kirjottaa..
   Lanta Villa on keskellä kyseistä rantaa ja voin kyllä suositella. Bungalowit siistejä ja aamupala erittäin hyvä. Henkilökunta tosi ystävällistä.
   Kannattaa kyllä ottaa sellainen mihin aamiainen kuuluu, koska nuo länsimaiset aamiaiset erikseen ostettuna kyllä maksaa maltaita. Tokihan muutenkin länsimainen ruoka on kalliimpaa verrattuna thairuokiin tuolla.

  • Anni sanoo:

   Olin tulossa samaa ehdottamaan. Käykää ensin rantakohteessa ja samalla totutelkaa kuumuuteen ja pulikoikaa altaalla aamusta iltaan. Löhöilyn jälkeen tekee mieli sitten taas kaupunkiohjelmaa ja kostean kuumuuden kaupungissa kestää paremmin siihen ensin muualla totutelleena.

 12. Rosa sanoo:

  Moikka!

  Oon ite opiskellut Thaimaassa puoli vuotta ja mennyt muutamaankin kertaan yöbussilla Bangkokista Phuketiin. Phuketista ja Krabilta pääsee molemmilta botskilla suht helposti Lantalle. Itse katselisin ehdottomasti lasten kanssa mielummin lentoja, bangkok-phuket tai bangkok-krabi, lennot on suht halpoja ja pääsee paljon helpommin perille. Ja semmoset ns. paremmat yöbussit on kuitenkin kalliimpia ja sit viel taksimatka bussiterminaaliin joka ei oo ihan siinä keskustan holleilla kuitenkaan. Mulle sattui semmosia yöbussimatkoja että jestas Ensinäkin koko bussiterminaali on suht hämmentävä ja koko matkan bussissa näytettiin äänet täysillä jotain räiskintäelokuvaa niin ykskään matkustaja ei nukkunut silmäystäkään ja pysähdyspaikat oli sitä tasoa että vessa oli reikä lattiassa ja mitään ruokaa mitä kojuista sai ei uskaltanut edes maistaa ja bussi oli molemmilla kerroilla pari tuntia myöhässä eli matka kesti ihan koko yön. Mutta aika kultaa muistot ja thaikkuaika oli ihan maailman parasta. Ihmiset on ihania ja ruoka on ihanaa. Mutta tosiaam itse en lähtis ehkä lapsien kanssa yöbussiin tai siinä oli ihan näin aikuisenakin kärsivällisyys koitoksella muuten teidän matkasuunnitelma kuullostaa täydelliseltä

 13. Katri sanoo:

  Lanta on ihana! Juuri sopivan rauhallinen, niin että rauhassa saa olla ja mennä tietyillä osin saarta, mutta ravintolaa ei koskaan tarvitse etsiä kaukaa. Olin reissussa pari vuotta sitten ja yövyttiin sillon kaverin kanssa Lanta Villa Resortissa. Oli tosi jees, bungalowit suloisen vaatimattomia, mutta ilmastointi pelas ongelmitta ja sijainti oli mainio. Rannalla oli iltaisin lapsiperheitä jonkun verran viettämässä iltaa rauhallisissa merkeissä, lähinnä ruotsalaisia. Long Beachilla oli enemmän nuorisomeininkiä kun käytiin muutaman kerran kattomassa meininkiä. Sitten Long Beachista vielä kauempaa Saladanista oli taas rauhaisampaa. Ihana sademetsä aivan saaren toisessa päässä ja siellä mitä ihanin hiekkaranta. Lanta on varmasti loistava valinta teidän reissulle.

Kommentoi