ONNEA ON OMA SAARA

28/12/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei todellakaan sillä, että olisi jo koti-ikävä, mutta jäin vain fiilistelemään näitä kuvia. Kuvia, jotka otin sen jälkeen kun Saara oli käynyt meillä. Ai kuka Saara? No meidän siivooja!

Olen vuosikaudet haaveillut säännöllisestä kotisiivouksesta. Olen kuitenkin ajatellut siivouspalvelun olevan sekä liian kallista että jotenkin rahvasta. Ihan kun minulla ei olisi oikeutta hankkia siivoojaa, koska hyvin voin tehdä sen itsekin. Tai no hyvin ja hyvin, tietätte mitä tarkoitan.

Syksyllä opiskeluiden alkaessa aikaa siivoamiselle jäi luonnollisesti entistä vähemmän. Perinteeksi muodostunut perjantain suursiivous jäi, kun koulua olikin silloin kahdeksan tuntia. Siivoilin siis aina kun ehdin, mutta mitään rutiinia ei hommassa ollut ja sen totisesti huomasi.

Aivan kun hiljaiseen rukoukseeni olisi vastattu, sain nimittäin yhteydenoton Freskalta että tahtoisinko testasta heidän palveluuan. Eli kotisiivousta. Eihän sellaisesta tarjouksesta voi kieltäytä, vaikka aloinkin heti murehtimaan, että minunhan pitää sitten siivota ennen kun siivoaja tulee.

Saara on nyt käynyt meillä neljän viikon välein, eli kerran kuukaudessa. Aluksi se kuulosti mielestäni kovin harvalta väliltä. Olinhan haaveillut joka viikkoisesta siivouksesta. Ensimmäinen kuukausi kuitenkin meni hujauksessa, eikä sinä aikana tarvinnut juurikaan kun imuroida pahimpia villakoiria sekä pyyhkiä välillä kylppärin ja keittiön pintoja. Näköjään kun ammattilainen tekee kunnollisen jynssäyksen kerran kuukaudessa, riittää välissä vain pieni ylläpito.

Ja mitä siihen ennen siivoojan tuloon liittyvään siivoukseen tulee… Kyllä se niin vaan on, että paras on kerätä ne miljoonat pikkulegot ja vaatekasat ja liput ja lappuset ja kaikki muut krääsät itse paikalleen. Ei mitään lempihommaani, mutta on se sen perjantaisen kotiintulon arvoista, kun joka puolella on vaan niin putipuhdasta. Edelleenkin ihmettelen, että miten ne hanat saa niin kiiltäviksi!?

Käykö teillä siivooja tai oletteko sellaisesta haaveilleet?

pssstt: Freska kertasiivouksen varaajalle -20€ koodilla: 20MAMIGO ja ensimmäisen säännöllisen siivouksen varaajalle -50% koodilla: 50MAMIGO

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “ONNEA ON OMA SAARA”

 1. Riina sanoo:

  Ei käy siivooja ja unelmoin muista asioista 🙂 Haluan kasvattaa lapseni niin, että omat nurkat pidetään siistinä, siivoaminen on normaalia kotityötä ja vieläpä oikein mukavaa, kun on hyvät välineet ja perussiisteys kunnossa. Jälkensä kun aina siivoaa, kaikelle on järkevästi säilytyspaikat olemassa ja karsii kotoa turhan, millekään megasiivouksille ei ole tarvetta, vaan hyvin pärjää normaalilla perussiivoamisella, joka ei vie paljoa aikaa, kun lapset on opetettu siihen mukaan 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Se on hyvä että meillä omat unelmamme 🙂 En usko että kerran kuukaudessa käyvä siivoaja vaikuttaa siihen, etteivät lapseni enää osaisi siivotakkaan. Kyllä meillä laitetaan lastenhuoneessa pääosin joka ilta tavarat paikoilleen ja muutenkin perussiivotaan 😀
   Itse tykkään että kotona on tavaroiden lisäksi oikeasti ihan putipuhdasta, siksi myös tykkään että mainitsemasi megasiivous tehdään suhteellisen usein. Itse kun teen kokopäiväisesti töitä sekä opiskelen täyspäiväisesti ei aikaa esimerkiksi listojen hinkkaukseen aina oikein löyty. Siksi on ihanaa että joku tekee sen puolestani 🙂

 2. Siivooja sanoo:

  Ihanaa! Itsellä ei käy siivoojaa mutta olen ollut siivoojana. Se on niin ihana tunne siivota työssäkäyvien koteja kun tietää sen fiiliksen tulla puhtaaseen ja raikkaaseen kotiin! Ja monesti myös vaihdoimme puhtaat lakanat. Lapset varmasti oppii siivoamaan vaikka siivooja kävisikin. Sitä riittää aina.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi että, se on aivan ihan superihanaa!!! <3 ! Ja juuri tuo että kaikki on puunattu puhtaita lakanoita myöten 🙂 Ja tosiaan, siivoamista riittää aina ja kaikille, myös lapsille 😀

 3. hmm sanoo:

  Olen käyttänyt Freskaa pari kertaa ja fiilikset on hiukan ristiriitaiset. Varasin Freskan ensimmäistä kertaa juuri jonkun blogikirjoituksen perusteella, jossa kerrottiin vastaavanlainen tarina ”Saarasta”. Ja siksi, että varauksen tekeminen on netissä, niin helppoa. Toki ymmärrän että yhteistyö proggisten perusteella / takia blogin kirjoittajille tulevat ehkä ne parhaimmat tai kokeneimmat siivoojat. Siksi juuri hiukan erikoinen fiilis jää, kun saa itse siivoojan joka ei puhu suomea, ei osaa pedata kunnolla sänkyä (mm. aluslakanaa ei taiteta petarin alle vaan jätetään reunoilta roikkumaan, päiväpeittoa eikä ”koristetyynyjä” laiteta sängylle petauksen päätteeksi), ei imuroi edes maton reunan alta jne. Sinänsä tuo ettei puhu suomea ei ole itselle ongelma, mutta siitä pitäisi saada tieto, ennen kuin siivooja tulee, koska se voi olla ongelma esim. vanhemmille ihmisille, joilla ei ole kielitaitoa. Minusta on hienoa, että moni maahanmuuttaja voi työllistyä mm. Freskan kautta ja haluaisin sitä edistää, mutta samalla jos maksan siivouksesta, haluaisin samaa laatua kuin mitä blogikirjoitusten perusteella olen ymmärtänyt palveluun kuuluvan. Yritin myös varata Freskasta säännöllistä siivousta juurikin siitä syystä, että haluaisin työllistää ihmisiä ja itse käyttää säästetyn ajan perheen kanssa oleiluun :), mutta en ole ikinä saanut tiedusteluun vastausta.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi ei, kuulostaapa tylsältä ja tosi outoa ettet ole saanut vastausta tiedusteluusi!
   Ymmärsin että koska tuo on aloitteleva startup-yritys on ehkä suosio yllättänyt ja kiirettä pitää.
   Minä itse halusin siivouksen nimenomaan perjantaisin ja käsitin että tämä meidän siivoaja oli ainut mahdollinen jolla oli vapaata silloin. Ja nyt kun sanoit tuosta sängyn petaamisesta, niin se on minullakin ollut ainut asia mihin olen kiinnittänyt huomiota. Ihan hyvin on siis vaihdettu lakanat ja pedattu, mutta estetiikamme tässä petausasiassa on muuten hyvin erilainen 😀
   Kannattaa ihmeessä antaa palautetta jos vielä jaksat! 🙂

Kommentoi