KERRO IHAN KAIKKI

12/06/2016

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Tosi hauskan ja rentouttavan viikonlopun jälkeen ei tekisi mieli kirjoittaa negatiivisesti blogiin, mutta kun yksi asia on ärsyttänyt minua jo pidemmän aikaa. Pakko purkaa se pois. Haluan tietää, että oletteko te samaa mieltä?

Kaikki sinkut tai joskus sinkkuelämää viettäneet ovat varmasti ainakin joskus kuulleet tämän lauseen: Kerro sitten IHAN KAIKKI! Raja toisen puolesta iloitsemisen tai jännittämisen ja uteliaisuuden välillä on silloin usein aika häilyvä. Kyllä minä mielelläni kerron hyvälle ystävälle miten treffit menivät, toiselle yleisemmin ja muutamalle lähimmälle ehkä yksityiskohtaisemmin. Mutta silloin kun se on kuulijalle vain viihdettä ei homma ole enää ok.

On todella ärsyttävää miten niin moni parisuhteessa oleva pitää sinkkukavereidensa elämää hyvänä viihteenä. Olen kuullut lukemattomat kerrat, että ”mun elämä on ihan tylsää, kerro hei kaikki mehukkaat yksityiskohdat sun viime viikonlopulta”. Oletetaan että meillä ei ole mitään yksityisyyttä, vaan elämämme on hauskaa tosi-tv:tä livenä.

En minäkään kysy seurustelvilta kaverilta, että hei, harrastitteko muuten seksiä sitten kun lähditte eilen kotiin sieltä tupareista? Sinkulle on ilmeiseti kuitenkin ihan ok esittää samanlainen kysymys. Koska eihän meillä ole mitään yksityisyyttä, tehtävänämme on vain viihdyttää?

On kiva vaihtaa kuulumisia, kertoa että missä mennään, nimenomaan vastavuoroisesti. Kerron IHAN KAIKEN jos siltä tuntuu, mutta jos en ole kuullut sinusta viikkokausiin ja sitäkin ennen vain pintapuolisesti perus kuulumisia, en myöskään ala kuvailemaan alusta loppuun viikonlopun deittejäni vain koska sinun parisuhde-arkesi tuntuu tylsältä.

Meillä on onneksi omien ystävien kesken hyvä ja avoin meininki, muutamat ovat kadonneet taka-alalle uusien parisuhteiden myötä, osa taas ei. Onneksi ystävyys ei kuitenkaan ole kiinni siitä kuinka usein näkee tai juttelee, vaan juurikin siitä vastavuoroisuudesta. Siitä että toisen elämä ei ole toiselle viihdettä, vaan kuulumisia kysellään ja kerrotaan koska ollaan aidosti kiinnostuneita siitä miten toisella menee. Ystävyys on jakamista, myös tässäkin asiassa.

Tiedän ettei varmasti kukaan minultakaan yksityskohtaista raporttia kysynyttä tarkoita sitä pahalla, mutta ehkä tämän kirjoituksen myötä jokainen voisi miettiä, että onko todellakin sellaisen luottamuksen ansainnut ja mitkä ovat ne omat motiivit kun haluaa tietää kaverinsa ja jonkun toisen ihmisen yhteisistä hetkistä IHAN KAIKEN.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

13 Responses to “KERRO IHAN KAIKKI”

 1. Pim sanoo:

  Argh, niin tuttua sinkkuajoilta! Olin ärsyyntynyt tästä niin usein! Yksi ystävä sanoi useasti, kun kerroin omista jutuistani (jotka olivat välillä villejä): ”Mä niin elän sun kautta!!” Teet mitä..?

  Toinen vittumainen kysymys on, kun on seurustellut kuukauden ehkä vuoden jopa parikin, niin kysellään ”Miten teillä menee?”. Eikä tämä ole mitenkään huolen vuoksi, vaan kieli pitkällä udellaan mehukkaita juoruja. Jännä, kun itseäni ei kiinnosta kysyä 10 vuotta yhdessä olleelta samaa. Tarkoitan, että eikö nämä asiat tule ilmi muutenkin, ei tarvitse erikseen kysyä.

  🙂 Puuh!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hah joo toi toisen kautta eläminen on kans jotain todella hämmentävää.

   Ja toki voi kysellä vaikka mitä, jos on läheinen ystävä joka ei kysy vain uteliaisuuttaan vaan oikeesti koska ollaan ystäviä ja jaetaan muutenkin elämää puolin ja toisin. Raja siinä on hiuksen hieno.

 2. JohnaK sanoo:

  En itse muista ainakaan ärsyyntyneeni ikinä moisista kyselyistä, joten siksi en myöskään ole tajunnut niiden mahdollisesti muita niin kovin loukkaavan. Sori siis.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   HÖPÖ et sä ole mitään loukannut, et sä ole sillä tavalla kysellyt mitä tarkoitin tässä <3 !

 3. Elli sanoo:

  Siis apua:D mä en oo koskaan edes tajunnut et tällaista kysellään sinkuilta:D 😀 ei kyllä tulis mieleen, mutta kieltämättä suurin osa ihmisistä elää draamasta (elämä on kuollutta ilman et on koko ajan joku draama, kisma, ärsytys, ihastus, tms…) elämässä maustamassa sitä joten kuvastaa musta aikalailla nykyaikaa. Tsemppiä <3

 4. ulla sanoo:

  Ai kauhee, mulla meni sinkkuaikana just toisin päin! Oisin useinkin halunnut avautua ja kertoa ”ihan kaiken” viikonlopun tapahtumista, mut se tuntui useinmiten ihan liian nololta, kun vastapäätä istui tasaista parisuhdearkea viettävä kaveri. En siis tarpeettomasti halunnut nolostuttaa vastapuolta liian intiimeillä yksityiskohdilla ja mä nimenomaan tarvitsin aina noi kyssärit, jotta kehtasin avautua elämästäni 🙂

  Nykyään, kun oon parisuhteessa, en voisi kuvitellakaan ruotivani sitä samalla intensiteetillä muiden kanssa. Kumppanini on kuitenkin tuttu myös ystävilleni eikä minulla ole oikeutta paljastaa hänen asioitaan. Sen sijaan tuntemattomampiin yhden yön tai yhden kuukauden säätöihin en katsonut olevani vaitiolovelvollinen, joten mikäs siinä, jos tarinat olivat viihteeksi kelpaavia! Toki tässäkin kaikki riippuu keskustelukumppanista, mutta onneksi mun elämästäni ei oo kukaan epätoivottu henkilö kysellyt. Voin kyllä kuvitella, että on tukalaa joutua tällaiseen keskusteluun jonkun ammattijuoruilijan kanssa!

 5. EmmaF sanoo:

  Ymmarran todellakin, mutta sitten toisaalta kun kuitenkin aika avoimesti jaat kokemuksiasi deittailuista ja miehista yms. taalla ja Snapissasi niin ehka ihmisilla on semmoinen kuva etta olet ihan ok kertomaan heille KAIKEN kun he kuitenkin ovat kavereitasi?

 6. S sanoo:

  Harmaat pellavalakanat yön jälkeen ihanasti sekaisin, seksiä on harrastettu. Aivan kuin Stella Harasekillakin.

 7. Julia sanoo:

  Muistan ihan saman ärsyttävän jutun sinkkuajoilta! Toinen mikä silloin nyppi oli se, että seurustelevien ystävien kanssa uloslähdettäessä, jotkut sanoivat ”Nyt etitään sulle joku mies!”. Entä jos vain vietetään mukava ilta yhdessä? Tai sitten yritetään parittaa sinkkuystävää oman poikaystävän kavereille, viis siitä sopivatko ne yhtään toisilleen. Muutenkin se ärsyttävä oletus siitä, että on kokoajan joku haku päällä ja ”Ootko löytänyt ketään?”-kysymykset oli välillä raastavia, Ei nämä jutut varmaan kaikkia ärsytä ja toki oli ilahduttavaa jos joku oli joskus oikeasti ajatellut, että näiden kahden kannattaisi tutustua. Mutta usein se tuntui vaan siltä, että juhlissa tai mökkiviikonlopuissa oli tämä ”Hei sähän oot kans sinkku vinkvink”. Huh, mulle oon näköjään jäänyt jotain hampaankoloon. Vietin itse sinkkuna suurimman osan kaksikymppisyydestäni, joten näitä jäi aika paljon haaviin… Yritän itse välttää tällaista nyt seurustellessani. Nykyään huomaan tuon jonkun jo mainitseman ”Miten teillä menee?” kysymyksen ärsyttävän. Ihan kuin koko ajan olisi joku tilanne päällä.

 8. Sussu sanoo:

  Hyvä pointti! On muuten niitäkin sinkkuja jotka jaksavat aina kertoa seksipuuhistaan, ihan kyllästymiseen asti 🙂
  Joskus vaikea sanoa ystävälle, että anteeksi mutta ei kiinnosta.

Kommentoi