KOOKOKSELLA JA KARDEMUMMALLA MAUSTETTU MUSTIKKAPANNUKAKKU

29/02/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistatteko, kun minua pyydettiin mukaan Arabian ja Indiedaysin kampanjaan kertomaan, mikä on minun hetkeni päivän 24 tunnista? Ihania ja mieleenpainuvia hetkiä on vaikka kuinka, mutta se sellainen ihan tavallinen arki on se mitä tässä kuitenkin pääosin enimmäkseen elellään. Siksi minusta onkin tärkeä nauttia niistä ihan tavallisista arkisista hetkistä. Kuten vaikkapa jokapäiväisestä aamupalasta. Meillä lapset syövät aamupalan aina kotona, ennen päivähoitoa. Se on meille pieni, kymmenen minuutin mittainen rauhallinen hetki, jonka jälkeen riennetään sitten kiireellä uuteen päivään.

Aamupalaksi meillä on yleensä joko puuroa, muroja tai jogurttia. Tällä viikolla kuitenkin päästään vähän herkkutelemaan, sillä tein eilen ison pellillisen kookos-kardemumma-mustikkapannukakkua. Sitä riittää vielä muutamaksi aamuksi. Sunnuntaina sitä syötiin kermavaahdon kanssa, arkena pannukakun päällä maistuu yhtä hyvin turkkilainen jogurtti. Kokeilin tehdä pannukakun ilman vehnäjauhoja ja se onnistui mielestäni hyvin. Tässä tosi helppo resepti suht terveelliseen pannariin tekoon:

taikina:
4-5 luomumunaa
1 l kookosmaitoa
5 dl mantelijauhoja
2 rkl sulatettua voita
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa

pinnalle:
100 g pakastemustikoita
ripaus sokeria

Riko munat kulhoon, lisää maito ja vatkaa joukkoon loput taikinan ainekset. Anna turvota noin 1/2 tuntia. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Ripottele jäiset mustikat ja sokeri taikinan pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Anna hyytyä hetki ennen tarjoilua.

Arabian 24h sarjan astiat ovat saaneet nyt uuden ihanan purppuraisen Avec-kuvion 20v juhlavuoden kunniaksi. Kaikki astiat löytyvät myös Arabian verkkokaupasta. Käykää ihmeessä jakamassa myös oma hetkenne Arabian Facebookkiin, kampanjasivustolle tai Instagramiin tägillä #Arabia24h. Kaikkien kuvan lähettäneiden kesken arvotaan 100 euron arvosta Arabian 24h-astioita. Arvontapäivät ovat 29.2. ja 31.3.

Ja kertokaahan mitä tykkäsitte pannarista, jos reseptiä testaatte!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

21 Responses to “KOOKOKSELLA JA KARDEMUMMALLA MAUSTETTU MUSTIKKAPANNUKAKKU”

 1. Anni sanoo:

  Mitä luulet, onnistuisiko pannari rasvattomasta maidosta? Tulisi vielä terveellisempi, mutta kookoksesta tulee tietty ihana maku. Täytyy testata!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Henkilökohtaisesti en suosittele rasvatonta maitoa kenellekkään. Tutkimukset ovat osoittaneet rasvattoman maidon itseasiassa lihottavan meitä, koska silloin kalorit ja rasvat napsitaan muualta. Pastöroitu ja prosessoitu rasvaton maito on ehkä yksi kaikkein köyhimmistä juomista ravintosisällöltään. Myytti (kaikkien) rasvojen lihottavasta vaikutuksista ei pidä paikkaansa. On tutkittu että itseasiassa maitorasvat vähentävät sydäntautia, diabetesta, rintasyöpää, metaboolisen syndrooman riskiä, lihavuutta ja diabetesta. Rasvattomat maitotuotteet taas lisäävät miehillä eturauhasen syöpää ja naisilla munasarasyöpää.

   Jos eläinperäisiä maitotuotteita tahtoo käyttää, suosittelen enemmin raakamaitoa tai helpommin saatavilla olevaa luomu kevyt -tai täysimaitoa.

   Ei ole tarkoitus paasata, mutta tämäkin rasvattoman maidon juomisen suositus on luotu ruokkimaan teollisuutta, ei ihmistä :/

 2. mummo sanoo:

  huomenta näyttä herkullisesta tätä kokeilee MUMMOKIM 🙂

 3. Anne sanoo:

  Näyttää herkulliselta, melkein tunnen tuoksun ruudun takaa! Tätä täytyy kokeilla tyttären mieliksi, mutta haluaisin ensin kokeilla vehnäjauhoilla. Oletko kokeillut? Mitään arvioita, muuttuuko jauhojen määrä? Miten onnistuisi?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Onnistuu varmasti! Silloin ei tarvitse laittaa kun neljä munaa ja ehkä vähän enemmän makeutusta. Muuten sama! 🙂

 4. Dorit sanoo:

  IHANA ohje! Mä niin teen tätä tänään!! Toihan ON terveellistä ;).

  Suukkoja Minttu ❤️

 5. Krisse sanoo:

  Ooo noi lautaset on ihanat <3 ja herkulliselta kuulostaa resepti!

 6. JS sanoo:

  Minne Pao on hävinnyt?

 7. Nina sanoo:

  Mustikkapannari on varmasti hyvän makuinen, mutta en voi olla puuttumatta väitteeseen sen terveellisyydestä. Energiaa siinä ainakin on monin verroin enemmän kuin perinteisessä maito-venhäjauhopannarissa. Googlasin pikaisesti aineiden energiamäärät / 100 g:

  kookosmaito n. 200 kcal (vaihtelee tuotteittain)
  rasvaton maito 33 kcal

  mantelijauhe 600 kcal
  vehnäjauho 350 kcal

  Maidottomuutta voi ja pitääkin toki muista syistä kannattaa ja siihen kannustaa, mutta kookosmaito on vaihtoehtona melkoinen kaloripommi!

  • piu sanoo:

   Eikö kookosmaidon ja mantelijauhon kaloripitoisuus perustu niiden sisältämiin hyviin rasvoihin? Jos kaloreita vahtaa, onhan ero huomattava. Mutta jos aletaan syynäämään ravintotiheyttä tms, niin terveellisempi vaihtoehto tämä pannari on 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Tässä kohdin terveellisydeessä ei olekkaan todellakaan kyse kaloreista. Vaan mm hyviin rasvoihin jotka terveysvaikutustensa lisäksi pitävät esim nälkää paremmin loitolla ja verensokerin tasaisena 🙂 Mutta kyseessä on silti herkku, kookosmaidon juominen päivittäin vaikkapa maidon sijasta ei tosiaan ole paras vaihtoehto 😀

 8. Kirsi sanoo:

  Ihanalta kuulostaa! Testiin menee takuulla. Onko tässä käytetty metallitölkki-kookosmaitoa vai purkkiversiota, kuten siis esim. Alpo? Niillä kun on suuri ero.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Metallitölkeissä käytetään yleensä kookosmaitouutetta ja noissa ”maito”tölkeissä sitten kermaa blandattuna vedellä, en sitten tiedä kumpi on lopulta parempi? Olisi kiva kuulla lisää infoa! 🙂 Tässä olen käyttänyt ihan juurikin sen litran tölkin Alproa, muutenkin helpompaa leivontaan kun on tasista nestettä 🙂

 9. Marjo sanoo:

  Kiitos reseptistä, oli hyvää! Koska tätä oli pakko tehdä ja saada heti, muokkasin ohjetta vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Laitoin noin puolet kookosmaitoa ja puolet kaurajuomaa, jauhoissa puolet mantelia ja toinen puolikas spelttiä. Toimi oikein hyvin niinkin, resepti jää varmasti käyttöön.

 10. Mari sanoo:

  Olen ihan kypsä rasvattomuus=terveellisyys hypetykseen. Mun keittiössä rasvaa ei karteta (eikä palvota), joskus syödään energiapitoisempia eväitä, joskus kevyemmin. Keho (ei mieli) kyllä kertoo mitä se tarvitsee ja kun sitä kuuntelee, kertoo se myös minkä verran. Raskaampaa ruokaa syödään pienempi annos, ja se riittää antamaan kylläisyyden tunteen pitkään. Oikeaa makeaa syödään kohtuudella ja keinotekoisiin makeisiin ei kosketa ollenkaan.
  Harmi että kananmunat ja pähkinäiset ovat mulle nou nou, mutta kyllä tuosta ohjeesta saan sävellettyä meille sopivan setin. Viikonloppuna on pakko kokeilla!

 11. Sofia sanoo:

  Kuulostaa tosi hyvältä tuo ohje. Mietin mitä voisin käyttää mantelijauhojen tilalla kun olen allerginen manteleille ja pähkinöille. Vehnäjauhossa olen alkanut myös huomata pientä reagointia, joten olisi kiva tehdä ilman vehnää. Ikävä kyllä lähes kaikki vehnättömät ohjeet on vaan aina pähkinöillä tai manteleilla kyllästetty…

  • Pampula sanoo:

   Nam, pitääkin kokeilla! En ole ikinä älynnyt, että pannariin vois heittää marjat päälle.
   Varmaan gluteiinittomat jauhot kelpais mantelijauhon tilalta? Todella hienoa, että löytyy ohjeita maidottomana ja gluteiinittomana. Yleensä jos on maidoton niin ei sit gluteiiniton tai toisinpäin. . .

Kommentoi