KOIRANPENTUJA KATSOMASSA

25/09/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen puhunt pitkään, että haluan koiran. Mutta olen halunnut olla myös täysin varma, että voisin tarjota sille mahdollisimman hyvän elämän, ennen kun sen otan. Joten tätä asiaa on pyöritelty mielessä nyt jo useampi vuosi. Ja hyvällä elämällä tarkoitan siis sitä, että koiran kanssa ehtii olla ja käydä käydä kunnon lenkeillä. Tässä välillä hyvinkin hektisessä lapsi-perhearjessa ainoana vanhempana kun se voi olla välillä haastavaa. Kuitenkin nyt jos koskaan tuntuu siltä, että on vihdoin oikea aika koiran ottamiselle.

Tulihan tuossa arvottua myös eri koirarorujen välillä. Mielessä kuitenkin on ollut alusta saakka jonkinlainen vesikoira, ihan jo luonteensa vuoksi. Ja luonteen sekä käyttötarkoituksen mukaanhan koira tulisikin valita. Näissä vesikoiraroduissa kuitenkin plussaa on ihanan luonteen lisäksi myös söpö pörröinen ulkonäkö, sekä turkki josta ei juurikaan karvaa irtoa.

Kävi kuitenkin pian ilmi, että vesikoirian pentuja on aika haastava löytää suomessa. Vesikoirat, eli espanjan- ja portugalinvesikoira, lagotto romagnolo, barbet ja wetterhoun ovat melko hatvinaisia rotuja kuitenkin, eikä pentueita tule kovinkaan montaa vuodessa. Vielä kun mielessä oli tietyn värinen koira ja sukupuoli, ei vaihtoehtoja ollut juurikaan (yhtään).

Meillä on aikoinaan ollut portugalinvesikoira ja sellaista ihan aluksi etsinkin. Sitten rupesin kuitenkin miettimään, että kun minulla on tätä sukua täällä Espanjassa ja täällä tulee ravattua, niin olisihan espanjanvesikoirakin aika ihana. Ja sitten satuin törmäämään muutamaan sellaiseen kesällä ja he veivät heti sydämeni olemuksellaan. Siitä asti on ollut selvää, että sellainen meille.

Kun suomesta ei meinannut löytyä koiraa, rupesin varovaisesti miettimään, että joskos toisin sellaisen sitten espanjasta. Tutkiskelin nettisivuija ja ilmoituiksia ja tulin päivä päivältä varmemmaksi siitä, että meidän on saatava tuollainen koira. Kun muutama viikko sitten tämä espanjan reissuni varmistui, päätin että jos vain hyvä pentu löytyy, tuon sellaisen mukanani.

Ja täällä sitä sitten ollaan. Maanantaista saakka ollaan soiteltu eri kasvattajille jotka sopivan ikäisistä pennuista ovat ilmoittaneet. Osa on vastannut, osa on luvannut palata asiaan ja osasta ei ole sitten kuulunut mitään. Tämä espanjan manjana-meininki totisesti näkyy myös tässä. Kyllä on vähän stressanut, kun aikaa ei kuitenkaan ihan hirveästi ole. Eilen sitten kuitenkin vihdoin päästiin katsomaan pentuja.

Paikka oli ihana, pennut olivat ihania, pentujen äiti oli ihana, kasvattajat samoin. Jäi kaikin puolin tosi hyvä fiilis. Sinne nuo pienet jäivät vielä maitoa tankkaamaan ja yöunille, mutta saas nähdä lähteekö joku näistä maailman pehmoisimmista palleroista mukaan suomeen. Mitäs luulette?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

11 Responses to “KOIRANPENTUJA KATSOMASSA”

 1. Hanna sanoo:

  Oi, onpa ihania. Kyllä sieltä nyt taitaa pentu tarttua mukaan. Kuume kasvaa liian korkeaksi sen jälkeen kun käy ihailemassa eläviä pentuja, eikä vain kuvia.:)

 2. Sonju sanoo:

  Iik, ihana tuo toiseksi viiminen!! ♥ Nyt nappaat mukaasi jos vain kolahti pennuista joku! ♥

 3. Marjo sanoo:

  Ihania! Tulee oma koira mieleen pentuna, meillä siis Lagotto uros, ruskea, jolla valkoista myös vähän. Aivan ihana rotu :) Mutta öh, heti pistää silmään tuo kun pennuilla typistetty hännät :'( Kyllä koiralla pitää olla ihana viuhuhäntä!!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ei ne ole typistetty :-) kuuluu tuohon rotuun että syntyvät joko lyhyillä tai pitkillä hännillä.

 4. Lillipantteri sanoo:

  Kerrohan jo, että lähtikö sieltä pörröturkki mukaan! :’D

 5. Debi sanoo:

  Söpöjä otuksia kyllä ja onnea koiran hankintaan. Itse en voisi ilman elää. Aiotko muuten (jos esim. näistä jonkun valitset) käydä itse hakemassa pennun sitten kun on tuontiin tarvittavat rokotteet kunnossa, vai lentääkö pentu yksinään? Kiinnostaisi kuulla pennun matkasta, kun olen itsekin tuota tuontia joskus miettinyt.

  Toivottavasti sinä ja oikea hauva kohtaatte :)

 6. Tiina sanoo:

  Ei koiranpentuja mennä ”vaan” katsomaan. Kyllä se peli on silloin menetetty. :)

 7. Eya sanoo:

  Oih miten suloisia! Täällä podetaan myös hurjaa koirakuumetta.
  Itse olen puolestani kokenut, että Suomesta tuntuu löytyvän erityisesti Lagoton pentuja joka lähtöön. Katsoin juuri rodun ”pentufoorumilta” että tällä hetkellä syntynyt olisi liki 30 pentua ympäri Suomea eri kenneleihin ja lisää tulossa. Jospa sitä joskus saisi oman pienen pörrön kotiin <3

  Onnea vielä uudesta perheenjäsenestä! :)

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Itse kun nimenomaan tuota portugalin-tai espanjanvesikoiraa halusin, niin niitä ei kyllä meinannut sopivaa löytyä. Lagottoon en ole tainnut ikinä kunnolla törmätä, niin en osannut jotenkin sellaista meille miettiäkkään :-) Toivottavasti tekin saatte pian oman ihanan kaverin!

Kommentoi