SEIKKAILU VUORILLA – HUIKEA RONDA

28/09/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reissuni alkaa tulla tiensä päähän ja huomenna aamusta paluu kotiin. Olisin kyllä tälläkin kertaa viihtynyt vielä paaaaljon paljon pidempään, mutta alkaahan tässä olla jo ikävä lapsia. Tullaan sitten porukalla taas, toivottavasti mahdollisimman pian.

Viikonloppuna käytiin reilun sadan kilsan päässä olevassa Rondan kaupungissa. Luulin aluksi kyseessä olevan pieni kylä ja yllätyimme oikeastaan kaikki, kun huomasimmekin sen olevan ihan kunnon kaupunki. Keskellä vuoristoa. Ronda sijaitsee nimittäin 700m korkeudessa ja sinne kesti tunnin ajaa pitkin pelottaa serpentiinitietä, vuoren reunaa pitkin. Täällä jännittää muutenkin liikenteessä niin arvatkaapa vaan miltä korkean paikan kammoiselta tuntui vielä melkein kilometrin korkeudessa. Siellä ne mopot vaan ohittelivat ja urheilu-auton kaahalivat vaarallisesti.

Itse Ronda oli kyllä todella kiva ja käymisen arvoinen paikka. Heikkohermoisimmat pääsevät sinne myös junalla pohjoisesta päin. Vaikkakaan, ei pelkääminen ajomatkaan päättynyt, sillä kaupunki on tosiaan tunnettu siitä, että se on rakennettu korkealle vuorelle, syvän rotkon molemmin puolin. Vanha kaupunki on täynnä historiaa, siltä löytyy muunmuassa yksi Espanjan vanhimmista härkätaisteluareenoista. Rondasta löytyy ikiaikaista arkkitehtuuria, huimaavia korkeuseroja sekä kirkkoja ja museoita toinen toisensa perään. Myös Ernest Hemingway on asunut täällä ja saanut inspiraatiota Kenelle Kellot Soivat-kirjaansa.

Suosituin nähtävyys on kuitenkin Puente Nuevo, eli Uusi silta joka valmistui vuonna 1793 ja on nykyisin myös Rondan tunnus. Upea ja jättimäinen silta yhdistää kaupungin 120m syvän rotkon molemmin puolin. Sillalla on myös oma historiansa, siltä nimittäin aikoinaan pudotettiin kuolemaan tuomitut vangit. Pienehkö kylmä hiki nousi otsalle, kun kävimme sillan sisällä kammiossa, vanhoja sillan reunaa pitkin kulkevia portaita pitkin.

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, nähtävyyksin lisäksi shoppailumahdollisuudet ja ravintolat vaikuttivat lupaavilta. Me käytiin lounaalla Tropicana Taberna nimisessä paikassa, suosittelen!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

5 Responses to “SEIKKAILU VUORILLA – HUIKEA RONDA”

 1. Johanna sanoo:

  Ihania nää sun Espanja postaukset! Ei auta kyllä yhtään tähän matkakuumeeseen! Toivottavasti saat pikku karvapötkylästä paluumatkalle seuraa.. 😉

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Oi, voi kiva kuulla kiitos! Olisi ollut kiva kuvailla ja postailla enemmänkin, mutta sitten taas toisalta loikoilu ja tekemättömyys reissussa teki myös tosi hyvää 🙂

 2. HANNA sanoo:

  Moikka! Mikä kamera + objektiivi sulla on käytössä? 🙂 Mulla olis uuden kameran hankinta suunnitelmissa ja koitan tehdä jonkinlaista vertailua.

Kommentoi