GLUTEENITON PIKNIKHERKKU

7/06/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIndiedays ja Provena yhteistyö

Meillä on sellainen reilun kymmenen tytön kaveriporukka jonka kanssa ollaan tunnettu ala -ja ylä-asteelta lähtien. Kouluaikoina tietysti nähtiin enemmän ja hengattiin oikastaan koko ajan porukalla. Elämän viedessä eri suuntiin yhteydenpito ja näkeminen väheni, muttei sentään kokonaan loppunut. Ollaankin muutaman kerran vuodessa sitten järkätty porukalla tyttöjen iltaa, milloin vaikka festariviikonlopun tai sitten bileristeilyn muodossa. Keväällä taas vähän isompaa kokoontumista miettiessämme havahduimme porukalla siihen, että monen elämäntilanne on muuttunut. Oli polttareita, häitä, raskausuutisia, babyshowereita ja imetettäviä vauvoja. Porukalla juhlimisen sijaan ollaankin sitten nähty useampana viikonloppuna brunssin merkeissä, se tulee kuka pääsee ja liukuvalla aikataululla. Viikonloppuna uskallauduttiin pitämään omat piknikit ulkona, vaikka sadetta saattoikin vähän ripotella.

Pidettiin piknikbrunssi nyyttärihengessä, eli jokainen toi jotakin. Koska tiesin muutaman kaverini olevan keliaakikko, ajattelin että tämähän olisi hyvä tilaisuus yhdessä maistella uusia gluteenittomia Provena kaurakeksejä. Nämä kun maistusivat varmasti myös ihan tavallista ruokavaliotakin noudattaville, toisin kun useat muut gluteiinittomat tuotteet.

Meidän suvussa kelaiakiaa on poikien isän puolelta sukua, ja se esiintyykin useasti perheittäin, mutta ainakin toistaiseksi mitään oireita en pojilla ole huomannut. Itse kuitenkin yritän vältellä viljoja ihan terveyssyistä. Voin kertoa että Espanjassa päivittäin mussutetut patongit näkyvät niin vatsassa kuin naamassakin, joten nyt on käynnissä pienimuotoinen venhnästä vieroittautumisoperaatio. Tuo keksissä oleva puhdas täysjyväkaurakaurahan on muutenkin varsinaista superruokaa, siinä oleva liukoinen kuitu muunmuassa auttaa laskemaan kolesterolia, suojaa vatsavaivoilta ja edesauttaa elimistön terveyttä.

Provena keksit ovat mielestäni oikein kiva herkku tai tarvittaessa välipala. Makuvaihtoehtoja on kaksi, Kaura ja Tumma Suklaa sekä Kaura ja Hedelmä. Yhdessä keksikotelossa on neljä erillistä neljän keksin pakkausta, joten niitä on näppärä ottaa myös mukaan. Ja toimivat siis hurjan hyvin sateisella piknikilläkin ;-D Välipalakeksit ovat ohuita ja rapeita rakenteeltaan. Vaikea sanoa, kumpi mauista oli suoskkini -pidin molemmista. Ja samaa voi sanoa myös lapsista, jotka ahmivat keksejä kaksin käsin, kuten kuvista näkyy.

Onko täällä muuten joku joka on siirtynyt viljattomaan ruokavalioon ihan omasta halustaan, terveydellisistä syistä tai laihtuminen mielessä? Kuinka nopeasti ja minkälaisia muutoksia ja vaikutuksia olette havainneet?

Provnenan nettisivuilla on käynnissä arvonta, johon osallistumalla voi voittaa runsaan Provena-tuotepaketin!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “GLUTEENITON PIKNIKHERKKU”

 1. Kiitos vinkistä! Meillä on töissä useampi gluteenittomalla ruokavaliolla olevaa, ja aina saa miettiä, että mitä heille tarjoaisi, kun jotain tarjottavaa haluaisi kahvihuoneelle viedä. Itsekin olen huomannut erityisesti vehnän aiheuttavan vatsakipua, joten välttelen sitä parhaani mukaan. Leivänhän olen jättänyt ruokavaliostani muutenkin pois melkein kokonaan.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No eipä kestä, kiva oli itsekkin tutustua näihin! Nämä pitäisi kaupassakin saada myös sinne ihan tavalliseen keksihyllyyn – niin hyviä ovat 🙂

 2. Amelia sanoo:

  Tässä sinun tekstissä toistuu todella yleinen kirjoitusvirhe, kysehän on gluteenittomista tuotteista, kuten ekassa kommentissa tuodaan ilmi.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   aaah totta, gluteeniton eikä gluteiiniton x-D Kirjoitin niin innnoissani, etten edes tajunnut, kiitos huomautuksesta! 🙂

 3. Eveliina sanoo:

  Täällä myös itsellä ”vahingossa” alkanut vähäviljainen dieetti jo pidemmän aikaa 1,8v moniallergisen lapsen myötä.. Poika alkoi hokea ”kessii”(=keksiä) ja löysin juurikin näitä kaupan hyllyltä.. Siinä yhdessä maistetiiin ja huomasin yhtäkkiä puoli pakettia menneen omaan suuhun:D Hyvältä siis maistuivat! Ei yhtään jauhosilta niinkuin muut glut.tuotteet..

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo eipä tosiaan maussa jää yhtään tavalliseten keksien jalkoihin 🙂 Oletko huomannut itsessäsi muuten jotain muutoksia kun tuon dietin aloitit?

Kommentoi