KIVAT LAKANAT LASTENSÄNKYYN?

4/04/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiedättekö miten vaikeaa on löytää lastenlakanoita jos vaatimuksena on se ettei ne olisi täynnä räikeitä värejä, ettei niissä oli lapsellisia hahmoja tai liikaa graaffisuutta? No aika vaikeaa. Onhan se kiva että lapsille on tarjolla värejä, mutta pitääkö oikeasti kaikkien lasten tarvikkeiden kirkua sitä että olen tarkoitettu juuri lapselle? Vaihtoehtoisesti löytyi muutama mustavalkoinen vaihtoehto, mutta se olivat sitten siltikin jotenkin liian räiskyviä kuvituksineen.

Mietin jo että ompelen sitten itse jostain aikuisten lakanoista lasten sänkyyn sopivat pussilakanat, kunnes löysin nämä dinot ihan h&m homen lastenosastolta. Värimaailmaltaan ne vastasivat juuri sitä mitä olin ajatellut, ne ovat selkeästi suunnattu lapsille, mutteivat liian lapselliset. Eikä siis yhtään liian räikeät. Noissa henkkamaukan lasten pussilakanoissa on vaan se huono puoli että ne ovat oikeasti ihan normaalin aikuisten pussilakanan kokoiset. Onneksi hinnassa kuitenkin on ero.

Lopulta en sitten edes pedannut peittoja näihin. Vaan jatkamme räikeiden lasten lakanoiden käyttöä ja näitä sitten päiväpeittoina. En muuten ole kauhea päiväpeittojen ystävä, sillä olen melko laiska petaamaan sängyt. Petaan ne usein vaan jos tulee vieraita tai kun muuten siivoan. Mutta nyt vähän hamoonisemman tunnelman saaminen makkariin motivoi.

Mitäs tykkäätte näistä harmaista lakanoista vai kuuluuko lastenhuoneissa räiskyä kaikki sateenkaaren värit? Entä onko muilla ollut joskus vaikeuksia löytää jotain muita lastentarvikkeita jotka eivät olisi niin kauhean värikkäitä tai täynnä nalleja, pupuja, sammakoita ja mitä näitä nyt on..?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

27 Responses to “KIVAT LAKANAT LASTENSÄNKYYN?”

 1. Oi, nää on niin ihanat! Mutta taitaa kuitenkin olla sitä aikuisten mitoitusta, kuten muutkin Hennesin lastenlakanasetit? Kivojen lasten pussilakanoiden löytäminen on tosiaan VAIKEAA, etenkin, kun meidän kolmeveen sänkyyn vauvakoko on liian pieni ja aikuisten koko liian suuri ja sitä keskikokoa on tarjolla aika vähän. Kivoja on löydetty lopulta Annolta, jonka mustavalkoinen pilvisetti on ehdoton suosikki.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo kyllä kuten kirjoitin, nämäkin ovat aikuisten lakanoiden koikiset. Onneksi eivät kuitenkaan saman hintaiset…:-) Onko Annolla lasten lakanoita myös, en ole huomannutkaan!

 2. Kati sanoo:

  Aika hankalaa kyllä on. Mutta nyt helpotti kun isommalla tytöllä (lapsenlapsi 2,4v) on nyt täkki aikuisten kokoa

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No on. Mietin myös että pitäisikö ostaa aikuisten peitot, mutta sängyt ovat vain 155cm pitkät…

 3. Anni sanoo:

  Meillä on tytön sänkyyn Finlaysonin Elefantti-lakanat mustavalkoisena ja Hemtexin alesta ostetut mustavalkoraidalliset lakanat. Täällä on myös yksi laiska petaaja, joten lakanoiden on oltava mukavan näköiset 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Meillä on kanssa ne elefantit keltaisina, se on kyllä tosi kiva kuosi, mutta nyt uuteen kotiin liian kuviolliset/graafiset.. Ja sama juttu, kun ei jaksa pedata pitää lakanoiden olla kivat, lisäksi niillä saa kivaa vaihtelua.

 4. Anni sanoo:

  Eikös teillä ollut ne beditin zipit-päiväpeitot, vai muistelenko jotain muuta nyt? 🙂

  • Tiiasara sanoo:

   Muistelin kanssa samaa… Meillä on käytössä käyttöä kestävät kotimaiset luomupuuvillalakanat Picculta. Koska eettisyys ja ekologisuus merkitsevät vaakakupissa enemmän kuin ulkonäkö eikä kyllä omaan silmään Piccun lakanoiden ulkonäössäkään ole vikaa, toki riippuu mitä etsii.

   • Minttu MAMI GO GO sanoo:

    Kuulostaapa tutustumisen arvoiselta tämä Piccu, kävin heti katsomassa ja aika kivoja ja rauhallisia kuoseja ja värejä heillä! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Juu oli, ja on ne edelleen tallessa. Jotenkin kuitenkin kyllästyin niihin. Lasten oli hankala itse kuitenkaan pedata sänkyjä ja lakanoiden vaihto niiden kanssa oli vähän hankalaa. Sinne pohjalle jäi hiekkaa enkä saanut jotain tahrojakaan niistä pois. Ja turkoosit vetskarit ovat nyt liikaa uuteen makkariin.. Mutta ehkä otan ne vielä joskus takaisin käyttöön 🙂

 5. Jessica sanoo:

  Onpa aivan ihanat pussilakanat! 🙂
  Juuri tuo mitoitusongelma sai minut vaihtamaan lapsilla aikuisten kokoiseen peittoon heti pinniksen jälkeen. Pienillä (ja joskus vähän isommillakin;) petaus jää kuitenkin vanhemmille ja sänkyyn vähän reilun kokoinen peitto on aikuisen ihan helppo taitella nätiksi petaukseksi. 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo, pitääkin alkaa mittimään jos sitä sitten vaan ostaisi nuo aikuisten kokoiset peitot, niiden petaus kuitenkin jää aina itselle. Kai ne tuonne 155cm sänkyihinkin saa jotenkin nätisti pedattua.

 6. Hanna sanoo:

  Meillä on lapsilla Oppas Laplandin pussilakanat, ovat myös suomalaista designia:
  http://kauppa.oppaslapland.fi/category/9/pussilakanasetti

  • Rölli sanoo:

   Oppas Laplandia olisin minäkin tullut tänne mainostamaan, mutta Hanna kerkesin ensin! Itsellä käytössä Ritni-kuosi aikuisten koossa. On laadukasta puuvillaa, ja niin kauniit, että ei kyllä päiväpeittoa tarvitse käyttää!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiva uusi tuttavuus! 🙂

 7. Pia sanoo:

  Mun kaveri ompeli meille Ikean edullisista pussilakanoista pienemmän, junnupeittoon sopivan version.
  Ja 4v:lle ostettiin jo aikuisten peitto, nyt on valinnan varaa. 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Juu, minä myös menin tuonne h&m ostamaan aikuisten lakanoista, joista olisin sitten pojille ommellut sopivat, mutta löytyikin sitten nuo dinot, enkä jaksanut niitä sitten edes pienentääkkään 😀

 8. Oliviah sanoo:

  Välikokoa on tosiaan vaikea löytää. Meillä on Marimekon ja Cirafin lakanoita, mutta varsinkin Marimekossa sitä väriä riittää. Meillä on 7- ja 4-vuotiailla molemmilla vielä välikoon peitot, koska ne on lapsen helppo itse pedata Ava Roomin vetoketjupeiton alle. Nuo vetoketjulliset peitot pysyvät hyvin paikallaan, kun sängyillä kuitenkin lukee ja leikkii sekä omat että lasten kaverit ja varsinkin kesäisin hiekkaisia vaatteita ja likaisia jalkoja riittää. Valkoiset päiväpeitot ovat pysyneet kuitenkin yllättävän valkoisina.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Meilläkin oli vetoketjupeitot ennen, mutta itse jotenkin sitten lopulta koin ne hankaliksi, vaikka aluksi kyllä tykkäsin tosi paljon. Marimekolla on kyllä ihania lakanoita, mutta tosi värikkäitä tosiaan lapsille 🙂

 9. Mä luovutin kans ja O:lla on ollut aikuisten peitto jo pitkään. En vain jaksanut sitä puljaamista lastenpeittojen ja välikokoisten peittojen ja kaikenmaailman eri kokoisten lakanoiden kanssa. 😀

  Kuosien puolesta omat lempparit lastensänkyyn ovat löytyneet kyllä melkein poikkeuksetta KodinYkkösen Annolta, mustavalkoista ja graafista. Tosin graafisuuskin taisi olla tuolla sun inhokkilistalla. 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ehkä mäkin sitten ostan vaan ne aikuisten koon peitot!

   Haha ja joo, ehkä turhan kapoiset ktiteerit. Mutta uutta tietoa että annolla on myös lapsille lakanoita, pitää kyllä katsastaa ne!

 10. retromoderni sanoo:

  Olen myös teettänyt ompelijalla sopivista kankaista lakanoita, koska kaupasta ei tosiaan löytynyt omaan makuun sopivia.

 11. Sara. sanoo:

  Meillä on poikien sänkyyn kahdet lakanat: ne Finalysonin elefantit mummilta, mitkä särkevät silmiä ja joskus aikoja sitten Ellokselta ostetut luomupuuvillalakanat, missä on sellaisia hillittyjä puukuvioita. Niistä tykkäänkin ja yhteisenä heillä, kun kerta vierekkäin nukkuvat, yksi aikuisten täkki. Vähän meinasin seuraavaksi hankkia heille pellavaiset lakanat, kun sellainen yksinkertainen kaunis menisi sitten päiväpeitostakin. Toisaalta nämä zipit-tyyliset päiväpeittoratkaisutkit kiinnostaisi ehkä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Mä haaveilin myös harmaista pellavalakanoista ja itseasiassa menin sellaisia juuri ostamaan, tarkoituksena ommella niistä pienemmät, kunnes törmäsin sitten näihin dinoihin 🙂

 12. Elina sanoo:

  Eikö teillä ollut Bedit-päiväpeitot jossain kohtaa lasten kerrossängyssä?
  Mitä niille tapahtui, kyllästyminenkö vain?
  Nimimerkillä naputtelin just tilauksen menemään…

Kommentoi