TAIDEPAIDAT JA ELÄMÄÄ KAAOKSEN KESKELLÄ

19/02/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytyy sanoa, vaikka olen tainnut jo monta kertaa sanoa, että on tämä muuttaminen vaan aikamoista hommaa. Eikä siis vielä olla oikeasti päästy edes kunnolla hommiin, vaan asuttu keskellä pelkkää kaaosta. Muuttolaatikot tulevat huomenna ja vasta sitten alkaa varsinainen pakkaus, mutta tämän pakattavan tavaran läpikäyminen ja kaappien järjestely on jotain ihan hullujen hommaa! Aluksi jaksoin kuvata tavaraa nettikirppikselle, laittaa myyntiin tai viedä kierrätykseen, mutta nyt kun eteisessessä ei mahdu liikkumaan ja joka paikka on täynnä erilaisia ja eri paikkoihin meneviä tavararöykkiöitä, olen myös surutta alkanut heittämään kamaa pihallamme olevalle jätelavalle. Sieltäkin onneksi tavara on nopeasti näyttänyt liikkuvan. Hirvittääkin ajatus että pitäisi käydä läpi vielä vintillä olevat tavarat. En nimittäin halua viedä uuteen kotiin mitään ylimääräistä.

Tänään sain vähän selkoa kaaokseen kun sain poikien huoneesta kaikki kirppistavarat kaappeihin, pari kassia leluja lahjoitin huostaanotettujen lasten vastaanottokeskuksseen ja kaikki vähänkin vialliset roskiin. Mutta miten selittää lapsille että nyt ei viikkoon voi leikkiä, tai korkeintaan parilla lelulla kerrallaan. No uhkailemalla tietysti että silloin ne eivät pääse mukaan uuteen kotiin, mutta ei siitä sen enempää. Voin vaan kuvitella miten tämä muutto on stressaavaa myös lapsille. Elää nyt kaaoksen keskellä, hulluuden rajamailla sinnittelevän äidin kanssa eikä mihinkään saa edes koskea.

Lohdutusta tähän kaikkeen tuo se että pian tämä on ohi. Mutto on viikon päästä, siis enää V I I K K O. Sitten asutaan uudessa kodissa. Naurettiin tänään kuitenkin kaverin kanssa, että ehei, ei se kaaos tähän vielä lopu. Kun vihdoin saamme tavarat raijattua uuteen osoitteeseen on siellä vielä edessä lattoiden maalaus. Ja kyllä, maalan ne itse. Yksin. Siin minä. Olen toki haalinut jos jonkinmoista vanhaa huonekalua, jotka minun oli tarkoitus kunnostaa ennen muuttoa. No se vähän jäi. Mutta nyt meillä on kivasta täällä 50 neliön kämpässä 80 neliön verran huonekaluja. Eihän tässä voi oikeasti kuin nauraa.

Tänään sain onneksi tosiaan taas vähän raivattua tavaraa, pojilla oli kotipäivä ja valitettavasti se tarkoitti (taas) ihan liikaa netflixiä, mutta relasin minä senkin verran että saivat jopa vähän leikkiä leluillaan, heh heeh.

Kuvissa pojilla on päällään kaverini, Sami Vaahteruksen, tekemät paidat. Taidepaidat. Printti on nimittäin painettu hänen erään teoksensa pohjalta. Paitoja on mahdollista saada eri värisinä, sekä myös toisella painatuksella. Tukekaa siis symppistä taitelijaa ja tilatkaa paitoja, sami.vaahterus@gmail.com! Samilla on myös pian näyttely Kalleriassa, 1.3-22.3., ja ainakin paitoja on myös siellä myynnissä. Menkää, ostakaa, kiitos!

Ja nyt hei saa antaa viime hetken vinkkejä muuttoon, etenkin pakkaamiseen, mitä kannattaa ottaa huomioon ja kaikki mahdolliset kikkakolmoset kiinnostaa!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “TAIDEPAIDAT JA ELÄMÄÄ KAAOKSEN KESKELLÄ”

 1. Anri sanoo:

  Minä oon muuttamassa kanssa. Hullun hommaa!
  Ensi vkoloppuna meiltäkin lähtee suurin osa.
  Isosta talosta kaupunkiasuntoon….oon tyhjentänyt taloa jo kuukausia. Hommalle ei näytä tulevan loppua ikinä.
  Edessä vielä talon remppaa, pihan raivaamista ja kaiken piharojun myyminen ym.
  Ainut ohje mulla on antaa et älä stressaa jos lapset pelaa/tuijottaa Netflixiä vaik päivän ja tekee sitä viikon putkeen! Kunhan ne vihtyy ja selviätte tuosta.
  Ja ruoka, siitä ei myöskään kannata stressata nyt.

 2. sarianna sanoo:

  Heippa! Pakko kommentoida, sillä me muutetaan huomenna ilmeisesti samaan taloon, ja muuttaminenon todellakin ihan karseeta! Oon nyt jo ihan puhki, ja huomenna on vielä pahin edessä. Ja sitten vielä loput siivoukset vanhassa asunnossa (suurimman osan oon onneks saanut siivottua samalla kun pakkaa) ja sitten vielä laatikoiden purkaminen..huoh… Meilläkin lapset on kyllä todellakin katsonut liikaa piirretyjä ja reppanat joutunu kärsimään stressaantuneesta äidistä..ja nyt rupesin stressaamaan, että olenkohan muistanut hoitaa kaikki muut tärkeät asiat, toivottavasti meillä on sähköt siellä huomenna jne 😀 tsemppiä sulle!!

 3. MinnaK sanoo:

  JepJep. Muuttaminen on hullun hommaa. Meillä myös se edessä viikon kuluttua. Kahden alle kouluikäisen kanssa esim lelujen karsiminem on miltei mission impossible. Onneksi on tabletti ja paljon leffoja! Heh.. Tsemppiä meille lailille muuttajille!

 4. Ässä sanoo:

  Mistä tuo lastenhuoneen keltainen kattolamppu on hankittu? Tsemppiä muuttoon!

 5. Hanna sanoo:

  Voi ei, ei roskalavalle! 😀 t. kierrätys-intoilija

  Tsemppiä muuttoon 🙂

 6. Sole sanoo:

  Moikka!!!
  tsempit muuttoon! Pakko vielä sanoa et ois ollu kiva nähdä kuvista hiukan enemmän itse taidepaidoista….mutta ehkä joku toinen kerta.

 7. NOPPA sanoo:

  Oonkohan muuttanu ehkä ainakin 20 kertaa, ei tarkkaa muistikuvaa…En ole vieläkään löytänyt sitä lopullista KOTIA. Tulee aina joku ongelma. Eli olen edelleen valmis muuttamaan. Kyllä sitä kummasti voimia saa, kuin tietää pääsevänsä uuteen ja toivottavasti parempaan paikkaan!
  Kandee esim. aaltopahvilla teipata naarmuuntuvat pinnat: pöydän kannet, peilit ym:t. Jätesäkkeihin voi loppuvimmassa survoa kaikki särkymättömät. Kirjoita ensin maalariteippeihin, mitä niissä myös on.
  Tärkeimmät päivittäiset pesuaineet, käyttövaatteet ym.t kassiin, josta helppo heti löytää.
  Mattoja voi käyttää myös muutossa autolastin kolhujen pehmikkeinä.
  Iloista mieltä ja lapsille hoitaja muuttopäiväksi!

  Onnea tulevaan!!

 8. Sanna Inkeri sanoo:

  Hei mä sain joskus omaan muuttoavautumiseeni hyvän vinkin (ja se oli kyllä semmoista kaaosta, etten muista vaikka se vinkki olis tullut esim sulta :D): petivaatteet, yöpuvut ja hammasharjat yms kannattaa pakata yhteen matkalaukkuun tai säkkiin. Muuttorupeaman päätteeksi on aika ihanaa iskeä sänkyyn valmiit petivaatteet, siis pussilakanat valmiiksi peitoissa, eikä etsiä eriparilakanoita jostain eri nyssäköistä.

  Tsemppiä muuttoon, kyllä siitä hengissä ja suhtkoht järjissäänkin aina selviää!

Kommentoi