MAISTUISKOS TEREVYSJÄÄTELÖ?

17/02/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään blogit ovat vilkkuneet mitä ihanimmista laskiaispullista. Mikä ihana sää myös tälle laskiaistiistaille! Täällä ei kuitenkaan tänään ole syöty pullaa, vaan uutta lempparihekkuani, banaani-maapähkinävoi jäätelöä!

Jäätelö on ihan superhelppo ja nopea tehdä, perinteisestä jäätelöstä poiketen, eikä siihen tosiaankaan tule muuta kuin baanania ja maapähkinävoita. Eli se on myös terveellistä, vaikka maapähkinä kaloreitakin sisältää. Kunhan vaan tarkistaa ettei levite sisällä muuta kuin maapähkinää ja suolaa, moniin leveitteisiin kun on lisätty myös turhia sokereita ja plamuöljyä.

Jäätelön valmistus kestää siis noin minutin. Esivalimisteluina kuitenkin banaanit pitää ensin jäädyttää. Kannattaa kuoria ja pilkkoa pari banaania valmiiksi pakkaseen ja noin neljän tunnin jälkeen ne ovat sopivan jäisiä. Sitten vaan palat blenderiin ja pari-kolme ruokaluskikallista maapähkinävoita perään. Hurautus ja valmista! Koristeeksi käy kivasti vaikkapa kuoritut hampunsiemenet.

Hyvää, makeaa, raikasta, teveellistä ja melkoisen täyttävää myös. Heti tekisi mieli mennä tekemään lisää! Oletteko jo testanneet?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “MAISTUISKOS TEREVYSJÄÄTELÖ?”

 1. Pia sanoo:

  Mä olen nyt ihan koukkussa tuohon maapähkinävoihin. Taatelin päälle sitä ja ääntä kohti.
  Ehdottomasti menee tämä jäätelö kokeiluun, kiitti vinkistä! 😉

 2. Hanna sanoo:

  No siinä on kyllä helppo resepti. Jos joskus tarttuu maapähkinävoita kaupasta mukaan niin kokeilen ehdottomasti!

 3. Paula sanoo:

  Ihana ohje! Kiitos tästä! Pelkällä banaanilla oon tehny, mut maapähkinävoin kanssa on varmasti paljon herkumpaa!

 4. Sini sanoo:

  Tuttua tavaraa! Itse olen tehnyt tuota terveysjätskiä jo kolmen raskauteni ajan, jolloin minulla oli raskausdiabetes ja jotain korviketta oli keksittävä. Tämä herkku on kuitenkin jäänyt herkukseni myös raskausdiabeteksen jälkeen, niin hyvää se on! Eikä tule edes huono omatunto sen syömisestä. Totuin niin jo sokerittomiin versioihin, että itse täytyi enää laittaa vain puolikas banaani, pari lusikallista tuota sokeroimatonta maapähkinävoita ja osan banaaneista korvasin rasvattomalla rahkalla, (ja jos oikein halusin herkutella, niin turkkijugulla), koska pelkkä banaani tahtoi nostaa verensokeria liikaa. Itse asiassa rasvattomalla rahkalla maku on melkein parempi ja koostumus aivan ihanaa ”jankkia” 🙂

 5. Iina sanoo:

  Mistä saa tuota juuri kyseistä maapähkinävoita? Kiitos vinkistä 🙂

 6. Perhoneito sanoo:

  Kiitos ohjeesta ja kiitos muille kommentoijille tuunausvinkeistä.
  Ohjeet luin vähän huolimattomasti ja jäisten banaanien kuorinta otti hetken aikaa, mutta onnistui kuitenkin. Blenderi vaan meinasi kärähtää, kun banaanit jäi liian isoiks eikä meinanneet muusaantua. Pieni määrä maitoo pelasti tilanteen, vaikka lopputulos olikin vähän vetelämpi.
  Ens kerralla banaanit pienemmäks ja kuorinta ennen pakastusta.
  Myös toi rahkaversio pitää kokeilla.
  Ihan sairaan makeeta oli, tosi hyvä jälkkäriks!!

Kommentoi