NÄIN LAITAN HIUKSENI

15/01/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aina välillä kysellään enemmän hius ja meikkipostauksia, kuten että miten laitan hiukseni tai mitkä ovat luottomeikkini. No, tänään sen vihdoin tein! Nämä eivät nyt varsinaisesti ole mitään tutoriaaleja, mutta kai näistä saa edes vähän kuvaa siitä miten hiukset ja meikkini yleensä laitan. Aloitetaan nyt ensin näillä hiuksilla. Tajusin vasta jälkeenpäin että olisi ehkä kannattanut tehdä toisin päin, nyt joudutte katselemaan postauksen verran meikitöntä naamaani… Sori. Ja seuraavassa osassa sitten siis meikki.

Hiustyyppi minulla on sellainen todella karhea, sanoisin melkein pörröinen, kuitenkin tosi paksu ja luonnonkirhara. Se on taas aivan päinvastainen siihen nähden millaiset tahtoisin hiusteni olevan. Käytän siis silottavia tuotteita, öljyjä ja suoristan lähes poikkeuksetta aina hiukseni. Niin bloggaajana, kuin myös kampaajan tyttärenä, saan aika paljon tuotteita testiin ja käytän niitä sitä mukaa kun loppuvat. Viimeiset pari kuukautta olen käyttänyt pesun jälkeen Kerastasen Elixir Ultimatea joka korjaa vaurioitunutta hiusta, mutta toimii samalla hiusöljyn tavoin. Koska tukkani on niin karhea, voin käyttää melkoisen paljonkin öljyä ilman että se näyttää rasvaiselta. Öljy kuitenkin myös latistaa tukkaa, mutta Tigin Small talk-mönjä taas kohottaa sitä ja tuoksuu kaikenlisäksi ihanan karkkiselta. Lämpösuojana olen nyt jo jonkin aikaa käyttänyt Less Is More-luonnonkosmetiikkasarjan silottavaa ja suojaavaa laventelista hoitovoidetta. Nämä kaikki siis levitän pyyhekuiviin hiuksiin. Muotoilun lopuksi suohkautan vielä ihan viimeiseksi saman merkin kiiltosuihketta.

Jos minulla ei ole kiire, annan hiusten kuivua itsestään. Muutoin föönaan ne kuiviksi. Hyvän lämpösuojan ansiosta, ainakaan tämä lyhyt tukka, ei ole mielestäni lähes päivittäisestä käsittelystä kovasti kärsinyt. Ei edes vaalentamisen jälkeen.

Jos minun pitäisi valita minulle tärkein tavara tai esine niin valinta olisi hyvin vaikea puhelimeni ja suoristusraudan välillä. En oikeasti pysty elämään ilman sitä. Voin kertoa että nieleskelin kyyneleitä, kun tajusin viime kevään Espanjan matkallamme unohtaneeni sen kotiin.

Suoristusrautana minulla on jo tovin toiminut ghd:n golden malliston perusrauta. Se vaan on ihan paras. Sillä saa hyvin myös kiharoita niin lyhyisiin kun pitkiinkin hiuksiin. Parasta siinä on nopeus ja teho. Ja että se tekee hiukseni niin kiiltävän näköisiksi. Parasta oikeasti mitä karhaalle ja hallitsmattomalle tukalle on tehdä on laittaa siihen jotain silottavaa tuotetta ja vetää läpi raudalla. Minun mielestäni.

Oletteko muuten huomanneet saman, että aina sitä haluaisi samanlaisen tukan kun toisella ja toistepäin? Jokainen on paksu kihara pehko on ainakin joskus haaveillut suorasta ohuesta tukasta jne. Itse olen kyllä tässä vuosien saatossa vihdoin alkanut pitämään myös omastani. Luulen että myös hiusten leikkaaminen pitkistä lyhyiksi edesauttoi asiaa. Vaikka välillä haikailenkin niiden pitkien perään tuntuu tämä polkka vaan niin omalta jutulta. Reissussa hiukset vaalenivat vähän auringossa ja nyt mietinkin että pitäisikö niitä, ainakin latvoista, käydä vaalentamassa vielä vähän…

Mitäs ovat teidän luottotuotteenne tai hiustenlaitto rutiininne?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

5 Responses to “NÄIN LAITAN HIUKSENI”

 1. Linda sanoo:

  Tangle teaser, muovipampula ja Smalltalk löytyy myös minulta. Blondina hiukset vaativat jatkuvaa hoitoa ja siihen tarkoitukseen käytän Goldwellin sävytevaahtoa (V10) ja KC Colormaskia jotka molemmat poistavat keltaisuutta. Pyyhekuiviin hiuksiin käytän Argan Öljyä joka ei rasvoita sitten yhtään. Tiesittekö että hiuksiin jätettäviä hoitoaineita voi hyvin suihkutella myös kuivaan hiukseen jos ne tuntuvat/näyttävät kuivilta. Itselläni on käytössä Redkenin BBB spray ja välipäiville Klippiteketin kuivashampoo.

 2. Mun luottotuote on Osiksen suoristusrautaseerumi ja just se sama Ghd golden -suoristusrauta. Mä kyllä huomaan, että mun hiukset (aika ohuet) kärsii vähän tuosta rautailusta, mutta en voi ilmankaan olla!

 3. Oona sanoo:

  Sun kuvissa kyllä ihan poikkeuksellisesti silmä lepää! Ihania!

 4. Heidi sanoo:

  Mulla on kanssa luonnonkiharat hiukset, joten tiedän mistä puhut :)! En voisi elää ilman suoristusrautaa. En oikeastaan osaa laittaa hiuksiani muuten kuin suoristamalla (+kiharat), joskus pelkkä föönaus riittää, mutta hyvin harvoin.
  Ihme juttu on se, että vaikka se mulle niin ”elintärkeä” on niin, se unohtuu usein kotiin matkalle lähdettäessä. Pari kertaa ollaan käännytty takaisin hakemaan sitä. Suoristusraudan mentyä rikki, on mun saatava uusi, heti.
  Pakkaan sen mukaan myös etelänlomille vaikka se on käytännössä turha, hiukset ei pysy kauaa kosteassa ilmassa suorina.

 5. jaanh sanoo:

  Minulla myös luonnonkiharat hiukset, joita olen nuoruuden kironnut. Nyt jopa rakastan niitä. Näin kotiäitinä ei ole varaa kampaamoon, joten leikkaan hiukseni ite ja luonnonkiharat antaa anteeksi pienet virheet. 🙂 Kaunis olet ilman meikkiä.

Kommentoi