ASUNTO VAI SIJAINTI?

13/01/2015

imageimageid imageimageimageimage

Niin kauan kun olemme nykyisessä asunnossamme asuneet, olen tiennyt että keväällä 2015 koittaa purkirempontti. Ja nyt se onkin yhtäkkiä melkein sen aika. Uutta asuntoa aloin jo etsiskelemään tuossa loppusyksystä, mutta kriteerieni kanssa on homma vaikuttanut lähinnä toivottomalta. Nimittäin tietty sijainti, tietynlainen asunto vanhassa talossa, puulattioineen, ikkunalautoineen ja tunnelmineen sekä oikeanlainen piha, neliöt, keittiö sekä hinta eivät vain tunnu kohtaavaan. Vaikka nostin hintakattoa niin ei silti. Ensinnäkin Kallion alueella, jonne tahdon, on suurin osa asunnoista yksiöitä ja kaksioita ja isompiin asuntoihin ihan älytön tunku. Viimevuosina kun perheet ovat myös entistä enemmän vallanneet aluetta. Itseäni Kallion alue kiinnostaa juurikin sen vuoksi että siellä asuu varsin samanhenkistä nuorta porukkaa, jolla useilla alkaa olla myös lapsia. Kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä, kokoajan tulee lisää kivoja ravintoloita ja kahviloita, on paljon puistoja, tapahtumia ja liikenneyhteydet joka suuntaan toimivat.

Homma alkoi kuitenkin vaikuttaa niin epätoivoiselta että päätiin hetkeksi tuossa ennen joulua lopettaa koko asunto-asian miettimisen. Mutta nyt oli taas sen aika.

Vuosi sitten hain pojille päiväkotipaikkaa myös Kallioon, mutta sainkin paikan kolme kilometriä ihan väärästä suunnasta. Paikka oli kuitenkin otettava enkä sitten hakenut edes siirtoa, sillä ajattelin odottaa tähän kevääseen, jolloin tietäisin paremmin että mihin muutamme. En ikinä olisi voinut edes kuvitella asuvani tuolla nykyisen päiväkodin alueella, mutta sitten tässä vuorokauden aikana tapahtui jotain jännää.

Päiväkodin vieressä on todella kivan näköinen vanha historiallinen tiilitalo jonka pihapiiri muutenkin on jotain aivan muuta kun muutoin  sen ympärillä oleva varsin ankea lähiöympäristö.  Eilen sitten poikia päiväkotiin viedessä päähän tuli hassu ajatus, millaistahan tuossa olisi asua? Illalla sitten rupesin netistä asuntoja katsomaan. Ja hetken mielenhäiriössä klikkasin aluelistaukseen myös tuon täysin poissuljetun alueen. Ja kuinkas kävikään. Juuri siitä talosta löytyi vapaa asunto ja tänään aamupäivällä olin jo avain kourassa menossa sitä katsomaan!

Pihalle saapuessa yritin vain vakuutella itselleni että ei ei ei ei ei tänne, samalla kun ihastelin täydellisen idyllistä lapsiystävällistä pihaa, täydellistä pyörärivistöä, täydellistä grillikatosta ja täydellistä näkymää ja vaan sitä tunnelmaa jota olinkin hakenut. Sitten söpö mäyräkoira tuli tervehtimään minua. Vanhan pienkerrostalon rappukin oli ihan täydellinen. Jokaisessa kerroksessa on kaksi asuntoa, lasten pyöriä, pulkkia, potkulautoja ja muita tavaraa mahtui hyvin kodikkaille käytävälle. Sitten saavuin ylimpään, kolmanteen kerrokseen. Siinä ne olivat, ihanat vaaleansiniset kaksoisovet. Kokoajan yritin vakuutella itselleni että ei. Asunnossa kaikki oli vähän rempallaan, koko lattia revitty irti ja toisesta huoneesta koko seinä. Mutta kyllä minä sen heti tiesin, tämä on niin meidän koti.

En kuitenkaan voi edelleen olla miettimättä että kumpi asia on tärkeämpi, se että asunto vastaa kaikkia toiveita ja on lähes täydellinen vai se että asunto ei ole paras mahdollinen mutta sijaitsee rakkalla ja mieluisalla alueella? Vai voiko oikeasti nämä molemmat saada? Putkiremonttikin lähestyy uhkaavasti jo parin kuukauden päässä, joten päätöksiä pitäisi alkaa tekemään. Sillä vaikka kotona tuleekin aikaa vietettyä olen myös aika kova menemään ja kaipaan ympärilleni ihmisiä ja hälinää. Tämän ihanan asunnon lähellä ei ole vaikkapa edes yhtäkään kahvilaa, kauppakin vähän kauempana. Sen sijaan pihassa asuu useampi jo tuttu päiväkotikaveri, vieressä hienot ulkoilumahdollisuudet eikä tulevaan kouluunkaan ole pitkä matka. Muutoin pidän aluetta ankeena ja vähän erillään kaikesta muusta. Tosin nykyiseen kotiimme siitä ei ole kun parin ratikkapysäkin pituinen matka. Mutta kantakaupungissa se voi olla jo iso juttu.

Kumpi asia teille meritsee enemmän, koti vai asuinalue? Entä oletteko joutuneet tekemään kompromissin näiden välillä vai oletteko löytäneet täydellisen paikan ja kodin asua? Minkälaisa asioita te asuinalueellanne arvostatte, ihmisvilinää vai rauhaa?  (eli MITÄ MÄ TEEN!?)

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

65 Responses to “ASUNTO VAI SIJAINTI?”

 1. Emilia sanoo:

  Onko tämä Pasilasta? Läheltä Eltsun kenttää?
  Noi talot on ihania jos ovat mitä luulen.

 2. Maria sanoo:

  Voikun ihana postaus, tykkään aina itse kaikista asuntoon ja sijaintiin liittyvistä keskusteluista. Meilläkin on jossain vaiheessa sama edessä, pitää miettiä minne muutetaan kun lapsi menee kouluun. Kyllä mä sanoisin, että se fiilis että kämppä tuntuu omalta niin se on kyllä aika tärkeetä. Sitä fiilistä ei ihan heti tule. Voihan olla, että loppu peleissä tykkäisitkin tuosta hieman kauempana olevasta asuinpiiristä 🙂 Tsemppiä mietintöihin!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei kiva kuulla, minäkin tykkään miettiä ja jauhaa ja jauhaa näistä (sori vaan kaikki kaverit jotka joutuneet nyt kaksi päivää tästä mun kanssa puhumaan :D), mutta kun samalla nämä on vaikeita asioita. Toki aina pääsee muuttamaan pois, mutta etenkin lasten kanssa sitä haluaisi löytää paikan jossa oikeasti asua vaikkapa lopun ikää 🙂

 3. Johanna sanoo:

  Sama juttu: jos ovat ne talot, joita epäilen, ne ovat ihania! Aina katselen, että millaistahan tuossa olisi asua. Go for it!

 4. Fiia sanoo:

  Me muutimme mieheni kanssa lapsen saatuamme juurikin Kalliosta pois. Vaikka ympärillä oli paljon menomahdollisuuksia, tuntui yhteisöllisyys puuttuvan. Tuosta kuvissa olevasta kodista saisi varmasti tunnelmallisen ja upean kodin, mutta itseäni hirvittäisi tuo älyttömän huono kunto ja remppaaminen ennen kuin voi muuttaa. Mutta kannattaa seurata näissä asioissa sydäntään maustettuna hitusella järjen ääntä. Eli jos vahvat fiilikset on, että tää on meidän koti niin tartu haasteeseen :).

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Järjen ääntä osaan harvoin kuunnella, mutta ehkä sekin olisi suotavaa.. 😀 Tässä asunnossa minuakin hieman jännittää tuo kunto. Remmppaamaan ei itse tarvitse lähteä, mutta silti mielessä ajatus että mitäs jos kaikkea ei tehdäkkään kunnolla ja koituu myöhemmin meille ongelmia.. Nää on niin näitä..

 5. Pönttöuuni! Siellä on pönttöuuni! Ota se!

 6. Heidi sanoo:

  Mun haaveena on aina ollut muuttaa joskus Töölöön. Ajattelin vuosia, ettei se ole mahdollista. Ei meillä on auto, koira jne. On niin hankalaa. Pyh, ihan kun keskustassa asuvilla ei olis koiria ja autoja.

  1,5 vuotta sitten tuli mahdolliseksi Töölöön muutto. Ei edes koskaan varsinaisesti haettu asuntoa, saatiin se tuttujen kautta. Oi kuinka onnellinen olen nyt :). En ole edes kova menemään, mutta silti nautin asua lähellä keskustaa. Olen ollut jatkuvasti sitä mieltä, että arkikin maistuu paremmalta täällä :). Ihastellen vanhoja taloja, saan itsekin asua sellaisessa, meri on lähellä jne. Töölö on lähellä keskustaa, mutta silti täällä on ihan eri meininki ja rauhallisempaa, moni on kutsunut ”lintukodoksi” ja voin yhtyä tähän.

  Nyt vain murehdin mitä tapahtuu kun on aika ostaa oma asunto. Joudutko muuttamaan Töölöstä pois :(…

  Muutama kilometri voi merkitä paljon täällä keskustassa olen samaa mieltä. Olen valmis nipistämään neliöistä ja suunnittelemaan sisustuksen uusiksi, jos saan jatkossakin asua lähellä nykyistä sijaintia.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi ihanaa että olette päässeet muuttamaan haaveleimaanne paikkaan. Mietin että kai sitä lopulta sitten kaikki aina kääntyy just tollatavalla parhaiten <3

 7. Heidi sanoo:

  Pakko vielä sanoa, et tosta asunnosta saa ihan mahtavan :)! Isot ikkunat, korkeat huoneet, ikkunalaudat, pönttöuuni, pariovet… Ota ihmeessä :). Eihän toi sijainti nyt niiin sivussakaan ole.

 8. Reeta sanoo:

  Ihana kamppa! Kivan tunnelmallinen ja remppaamalla saat siita ihan oman nakoisen. Se etta kaverit asuvat lahella on tosi iso plussa tulevaisuudessa!! Me itse asutaan juuri kompromissialueella ihanassa talossa jossa lasten kaverit vieressa ja ollaan oltu tosi tyytyvaisia, aina sita paasee ratikalle kauemmas jos haluaa, eika me oikeastaan ollakkaan sita edes haluttu 😉

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Tosiaan se että samassa talossa asuu jo valmiiksi tuttuja kavereita on suuri plussa. Miten helpoksi kyläilyt ja uloilut tuleveisudessa sitten kävisikään.. Saatika kun miettii jos kulkisivat samaa matkaa sitten aikanaan kouluun.. Tosi kiva kuulla että olette olleet tyytyväisiä kompromissiratkaisuunne!

 9. kaurahiutaleita sanoo:

  Mun veli asuu tossa talossa. On musta aivan upea ataloksi! Eihän siinä kauppa nyt niin kaukana ole! Ehdoton peukku!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Aijjaa! Kiva! Ja eihän se juu nyt NIIN kaukana ole, mutta kauempana kun missään missä olen aiemmin asunut 😀

 10. Nadja sanoo:

  Pitääkö kämppä ite rempata–tullaanko kustannuksissa vastaan?
  Miten vuokran suuruus? / hyvä jäädä elämiseenkin rahaa..
  Oikeasti näyttää ihastuttavalle mahdollisuudelle. Ulkoilumahikset tässä varmaan hyvät ja monessako kerrostalossa turvallinen ja kodikas piha kivoilla laspsikavereilla…

  Onnea päätökseen! Liekö paljon halukkaita?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ei tarvitse itse rempata tai osallistua sen kustannuksiin! Vuokra on suurehko, muttei mahdoton ja ulkoilu ja muut mahdollisuudet tosiaan aivan loistavat. Valintoja valintoja…

 11. Annika sanoo:

  Nyt oli pakko kommentoida. Itse asuin lapsen kanssa tuossa ihan vieressä, ja mun mielestä alueena se on ihan mukava. Aikaisemmin ja nykyäänkin asun Itä-Pasilassa, joten siihen verrattuna alue on myös ihan nätti 😀 Kulkuyhteydet tuollahan on verrattaen ihan hyvät ja mun mielestä ulkoilumaastotkin tosi kivat, kun keskuspuistokin ihan vieressä ja sen kupeessa kiva leikkipuistokin.

  Toisaalta ajattelisin sijainnin olevan asuntoa tärkeämpi, en voisi muuttaa alueelle jossa en viihdy yhtään. Tosin Helsingin asuntotilanteessa kompromisseja joutuu tekemään, on melko mahdotonta tai ainakin todella haastavaa löytää asunto, joka täyttäisi kaikki kriteerisi sijaintia myöten. Jos asunto ja pihapiiri olisi täydellinen, todennäköisesti ottaisin sen vastaan mikäli yhtään voisin kuvitella tottuvani ympäristöön. Mikäli asuinympäristö tuntuisi siltä, etten sinne ikinä sopeutuisi, en muuttaisi vaikka olisi kuinka ihana asunto.

  Toisaalta sulla on tuossa aikataulu myös haasteena, on aika epätodennäköistä että parissa kuukaudessa löytyisi unelmiesi asunto. Uskoisin, että olisi järkevää ottaa tuo vastaan, mikäli asunto itsessään kuitenkin vastaa toiveitasi. Voi käydä nimitäin niinkin, ettei parempaa asuntoa tule tässä ajassa vastaan ja silloin joutuisit joustamaan kriteereissäsi vielä enemmän. Eihän siellä koko loppuelämää tarvitse asua ja voit jatkaa täydellisen kämpän etsimistä vaikka tuon ottaisitkin vastaan.

  Tällaisia ajatuksia mulla heräsi ja koska tuttu alue, täytyi kommentoida vaikka en sitä yleensä ikinä tee 😀 Tsemppiä päätökseen! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei tosi kiva kun kommentoit ja täysin samoja juttuja mitä itse ajattelen. Kiitos tästä! 🙂

 12. Mulle asunnossa on tärkeintä neliöt, niin pihalla kuin sisällä, säilytystilat jne. Kyllä sen fiiliksen vaan tunnistaa kun Se Oikea koti on löytynyt. (Vaikka edustankin asumisasioissa täysin vastakkaista näkökulmaa kuin sinä: http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/2014/10/welcome-to-our-ranch.html)

 13. Jenni sanoo:

  Ystäväni on asunut tuossa samaisessa talossa ja mun mielestä se on aivan ihana tunnelmaltaan ja tosi esteettinen, itsekin joskus sinne miettinyt hakevani mutta iso perhe on vähän estänyt asiaa kun tietääkseni kyseisessä talossa on maksimissaan kaksioita (vaikka isoja sellaisia)! Ota se vaan jos tuli hyvät vibat, sehän on kuitenkin ihan lähellä kaikkea ja hyvien kulkuyhteyksien päässä! Unelma-asuntoa on etenkin täällä pk-seudulla vaikea löytää kun aina jokin tuntuu mättävän mutta sitähän sitten ehtii hakea myöhemminkin, ellei sitten tuohon taloon ihastu ikihyvikseen pidemmäksikin aikaa! Ja se että se on juuri remontissa on vain hyvä asia, voi itse vaikuttaa varmaan materiaaleihin ja saa heti lykyssä hyväkuntoisen kodin! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Tunnelmineen kaikkineen talo ja pihapiiri kyllä vaikuttivat tosi ihanilta. Tosiaan suurimmat asunnot talossa ovat noita pikkasen alle 80m2 kaksioita, joten kovin suurelle perheelle ei sopivaa asuntoa tuolta löydy.
   Ja niin se tosiaan taitaa olla, että etenkään pk seudulla, on todella harvinaista että asunnon kanssa kaikki haaveet täyttyy.

 14. Pauliina sanoo:

  Me valitsimme aikanaan sijainnista ja kodista kodin. Suurin harmitukseni oli tutun asuinpaikan vaihto, tosin vain 2 km päähän. Viihdyn täällä hyvin, mutta välillä harmittaa, tosin en kadu valintaa. Itse asuimme edellisessä asunnossa putkiremontin ajan, olimme vain 2 kk poissa pahimman keskeltä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Niimpä, se 2km voi olla isokin muutos. Mutta tosi kiva kuulla että olette viihtyneet kuitenkin!

 15. muumimamma sanoo:

  Oi että kun tuollaisen pääsis sisustelemaan itselle.. Noh ehkä vielä tulevaisuudessa. 🙂
  Myös mun mielestä viihtyvyys ja tää on niin meille -fiilis on tärkeitä. Mutta yksi asia tuli mieleen: tuo kämppä on nyt ainakin suht. huonossa kunnossa, niin kuinka se kerettäisiin rempata muutamassa kuukaudessa? Vai etsisitkö väliaikaisen asunnon?Toiv. ymmärsin oikein 😀

  Mutta muuten kyllä olisin ehdottomasti tuon kannalla,varmasti super ihana! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kyllä se pitäisi puolessatoista kuukaudessa saada valmiiksi! Tai näin luvattu?! Uudet lattiat ja kahden seinän kunnostus… 🙂

 16. Sonju sanoo:

  Mulle on tärkeä se itse koti, jos on kyse vain muutamasta kilometristä. Itse asun Tampereella ja haluaisin asua ihan ydinkeskustassa tai Pyynikillä hienoissa vanhoissa 1920-1950luvun kerrostaloissa, mieheni haluaisi asua niin uudessa kun mahdollista, mutta löysimme täydellisen kaksion vuodelta 1963 Amurista, näiden kahden paikan ja aikakauden välistä, ja silti tämä tuntuu täydelliseltä. Meillä oli ihan sama tilanne kuin teillä nyt, ja valitsimme sen tunteen minkä asunto meille antoi, vaikka sijainti ei ollutkaan täydellinen kaikilta osin 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ihana että olette yhdessä löytäneet kompromissin! Tottahan se on että muutama kilsa ei ole matka eikä mikään, mutta kummasti se kuitenkin vaikuttaa yleiseen fiilikseen. Valintoja! 🙂

 17. Anna sanoo:

  Itse asun Turussa, joten halvempi hintataso sinänsä mahdollistaa tietysti enemmän. Kuitenkin toistaiseksi pienituloisena yh:na ja aikanaan tämän asunnon sekä päiväkotipaikan nopeasti tarvinneena ei ollut aikaa odotella sitä täydellisentä. 🙂 asun siis pojan kanssa kaksin. Asutaan juuri mun suosikkikaupunginosassa, en oikeastaan edes katsellut muualta, mutta sen ns tylsällä puolella ja rumimmassa talossa, heh. Keskustaan tästä 2 km, lähimpiin ruokakauppoihin 1 km, työpaikalle 1 km ja lapsen päiväkoti kaikesta muusta ihan väärään suuntaan 2 km vieläpä niin, että bussireitit ei osu yhtään järkevästi kohdilleen. Olen sun ikäinen ja nautin myös kaupunkielämästä, baareilusta, kahviloista ja ystävistä. Pelkkään hiekkalaatikkomammaelämään hajoaisi pää. Jos mun kuitenkin pitäisi nyt valita, muuttaisinko tästä 2 km ydinkeskustaan vai 2 km tylsähkölle mutta lapsiystävälliselle alueelle jossa meidän pk sijaitsee, valitsisin todella sen päiväkodin. 😀 julkisilla palvelut ja keskustan fiilis on helposti saatavilla mutta arjesta parempaa/iisimpää tekisi ehdottomasti naapurissa asuvat päiväkotikaverit vanhempineen ja etenkin aamujen helppous! Se lyhyt hoitomatka, todellista arjen luksusta. Niin siis, mähän muuttaisin sinne viivana saman tien jos vaan jaksaisin ylipäätään nyt muuttaa jonnekin. 🙂 tai jos meidän hoitopaikan vieressä olis edes yksi noin ihana talo. 🙂 toki jokainen priorisoi jutut eri tavalla eikä yhtä oikeaa ratkaisua oo, ja sydämellä varmaan tulee paras päätös.

 18. Heidi sanoo:

  Toi talo on IHANA! Olen haaveillut millaista siellä olisi asua, vaikka sijainti on vähän hassu, se näyttää ihanan idylliseltä ja kutsuvalta 🙂 Noi ikkunat ja pönttouuni! Kulkuyhteydet kuitenkin aika hyvät ja ruokakaupatkin saavutettavan matkan päässä. Kallioonkaan ei oo niin pitkä matka, kesällähän tuosta polkaisisi pyörällä varsin nopsaan 🙂 Itse kokeilisin millaista tuolla olisi asua, ainahan voi muuttaa pois.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Totta, aina voi muuttaa. Mutta jotenkin lasten kanssa nyt vaan haluaisi asettua aloilleen yhteen paikkaan kun koulun alkukin lähestyy.. Mutta talo on kyllä aivan ihana.

 19. Minna M sanoo:

  Me valitsimme asuinalueen ja ihastuimme asuntoon. Kompromissin teimme neliöissä eli asumme varsin ahtaasti. Onnea pohdintoihin ja sen oikean ratkaisun tekemiseen!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Tein saman ratkaisun muutama vuosi sitten, eikä kyllä ole kaduttanut. Mutta nyt +30m2 kyllä houkuttaa.. Kiitos! 🙂

 20. Tiina sanoo:

  Meille kävi tasan vuosi niin, että muutettiin alueelle joka oli muka meidän vihon viimeinen vaihto ehto! Asunto siis teki vaikutuksen. Meinattiin ensin ostaa täysin uusi mutta tämä rivitalo asunto oli 3v sitten täysin remontoitu laadukkailla materiaaleilla aivan meidän makuun, portaita myöden! Meillä oli sama asenne niinkun sullakin kun mentiin katsomaan eka kerran. Mutta! Ei olla kaduttu sekuntiakaan et muutettiin, poika sai ihan läheltä hoitopaikan ja se tuleva koulukin on ihan kävelymatkan päässä. Mahtavat ulkoilumahdollisuudet ja kivat naapurit! Ollaan oltu niin tyyttväisiä tähän päätökseen vaikka alku asenne oli jotain aiiiiivan muuta 🙂

 21. Ida Y sanoo:

  Ota tuo! Asuimme lapsen kanssa kyseisessä talossa 2012-2014 ja ei ole koskaan tuntunut niin kodilta kuin tuolla. Naapurusto on ihanan kommuunimainen, on paljon toimintaa ja naapurit tuntevat toisensa. Talossa on iso hyvä pesutupa ja kerhohuone. Paksujen seinien ansiosta meteli ei kuuluu naapurista naapuriin. Talossa paljon lapsia ja perheitä (nuoria!!) Kesällä kokonnutaan usein grillille. Ei tuohon taloon voi olla rakastumatta. Keskuspuistoon pääsee nopeasti lenkille ja kulkuyhteydet on loistavat (2,3,7 raitikat, juna-asema, lukuisat bussit). Me lähdimme Saton vuokria pakoon, mutta jos vuokra on teille sopiva, niin suosittelen lämpimästi :).

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Tämä ei kyllä nyt yhtään ainakaan auta ylläpitämään tuota ei ei ei ei-asennettani 😀 Tosi kiva kuulla kokemuksia entisiltä asukkailta! Tuosta vuokrien huimista nousista Satolla ylipäätään olen paljon kuullut… Mutta muuten ihanalta kuulostaa!

 22. Tuula sanoo:

  Ota se! Saat sekä sijainnin, että asunnon! Pääset yhdellä bussilla tai ratikalla lähes mihin tahansa, Kallion Karhupuistoonkaan ei montaa ratikkapysäkkiä ole. Pasilakin on aivan vieressä. Päiväkoti ja tuleva koulu vieressä, ja lapsilla turvallinen ja lyhyt koulumatka? Jonka voi kulkea naapurin lasten kanssa? Ja jos jostain syystä ette viihdy, pääsee siitä asunnosta aina pois. Ja huom! Tien toisella puolella on Micropoliksen skeittipuisto!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ihana kannustava kommentti ja totta joka sana kyllä. Jotenkin sitä vaan haaveilee että rausta ulos astuessa se karhupuisto olisi valmiiksi siinä, eikä ratikkamatkan päässä. Mutta tällä menolla sitä kohta asutaan ilman kattoa vaan siellä puistossa 😀

 23. tiu sanoo:

  Aivan ihana! (vaikka pönttöuunissa ei voikaan tuossa talossa tulta pitää)

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Eikö olekkin! Ja googlailin tänän jo kivoja halkotelineitä, ihan vain näön vuoksi 😀 😀 😀

 24. Nunnu sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus näin pikkukaupungin asukkaana. Siis jos entiseen kotiin on parin ratikkapysäkin matka niin ei kait sinne kauppaankaan ole pitkä matka 😉 Mutta hyviä pointteja joka tapauksessa kaikki. Nyt on vaan kuunneltava sitä omaa sydämen ääntä!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Varmasti, juuri viikonloppunakin puhuttiin kahden maalla asuvan kaverin kanssa näistä eroista yleensä. Mutta joo on siinä iso ero että onko kauppa alakerrassa, vai pitääkö sinne vartavasten lähteä ja kävellä vaikkapa 500m 😀

 25. Elisa sanoo:

  Moi!

  Sellaisen vinkin antaisin, että ole tarkkana, ettet saa homeista/ kosteusvaurioista kotia. Siis päädyit tähän tai johonkin muuhun. Tuli mieleeni tuosta asunnon kunnosta, että mahtaako olla jotain sisäilman ongelmia. Monissa asunnoissa on. Noh sen huomaa sitten, jos joku rupeaa uudessa kodissa jatkuvasti oireilemaan/ sairastelemaan.

  Muuten tuo vaikuttaa ihanalta kodilta 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Jep, se on uusi mietinnän aihe sijainnin lisäksi. Ulkoseinässä nimittäin kosteusvaurio. Kaikki on tutkittu kylläkin seiniä ja lattiaa myöten ja laitetaan kuntoon, mutta silti asia nyt mietietyttää. En muutenkaan tiedä näistä asioista kauheasti, voiko esim luottaa että kun asia on korjattu niin siellä olisi turvallista asua..? Vaikeita juttuja kaikinpuolin!

 26. Hilda sanoo:

  Yllättävän iso merkitys voi olla päivittäisellä päiväkotimatkalla (sen pituudella)! Ihanan näkönen kämppä ja talo 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Totta, nyt vuoden aikana kyllä ollaan hyvin totuttu tuohon parin kilsan matkaan, mutta olisihan se aika kivaa jos se jatkossa olisikin vain muutama metri 🙂

 27. Heitu sanoo:

  Moi! Taidan kommentoida eka kertaa, vaikka usein luen kyllä blogiasi.
  Nyt piti tulla sanomaan että Toralinna on ihana. Asuin siinä 2005-2012 ja nyt joka arkipäivä kun siitä menen ohi haikailen yhä taloa. Talossa on ihana yhteisöllinen meininki ja paljon lapsia. Kukaan ei marise pikkujutuista. Vahvoja huonoja puolia talosta kuitenkin löytyy.. Juuri tuo kyseinen asunto on ollut toralinnan fb-ryhmässä keskusteluissa. Että onko talossa hometta kosteusvaurioiden vuoksi..Ja toinen painava asia on vuokrien yletön korottaminen joka vuosi. Mutta siis. Ehdottomasti tärkein kotitaloni tähän saakka. Ja sijainniltaan loistava. Alepa on lähellä myös. Onnea päätöksiin.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi vielä! Kiitos kun kommentoit ja vinkkasit ryhmästä! Odottelen vielä pääsyä sinne jotta pääsen utelemaan enemmän 🙂

 28. Nina sanoo:

  Siis noi pariovet, ikkunat ja ikkunalaudat!! Miks täältä ei löydy tommosta kotia?! Ota se! =)

 29. Anni sanoo:

  Mä en kyllä noilla vuokrilla vois ikinä asua vuokratalossa tuolla. Suosittelen siis oman asunnon ostoa. Samalla hinnalla lyhentää lainaa ja maksaa itselleen kotia.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ihmiset tekevät niin omasta halustaan kun pakostakin erilaisia valintoja. Itse epäsäännöllisisllä freelancerin tuloilla yksin kahden lapsen kanssa asuvana, ilman juurikaan sen kummemempia säästöjä en oikein tällä hetkellä voi ajatella muita vaihtoehtoja kun vuokralla asumisen, jatko-opiskelutkin edessä. Mutta ei siinä mielestäni mitään pahaa ole. Joku muu, kuten sinä ilmeisesti, sitten toisella tavalla.

   • Anna sanoo:

    Hyvä Minttu, juuri noin! Itse en oikein ymmärrä omistusasumisen ihannointia. Esimerkiksi Saksassa suurin osa ihmisistä asuu vuokralla, ihan jokaisessa yhteiskuntaluokassa. Suomessa jotenkin määritellään helposti ihmiset omistamiensa asioiden perustamisella, musta se on jotenkin hyihyi. Ja tosiaan.. Helsingissä (varsinkaan kantakaupungissa) kaksion lainan lyhentämiseen ei ihan normi kaksion vuokra (about 900-1500) todellakaan riitä. Me omistimme asunnon muutaman vuoden ja jälleen olemme tyytyväisiä vuokralaisia. Kaikki tavallaan ja mitä se ketään heiluttaa minne muut asumisensa maksavat. Ihana koti Minttu, ja minusta sijaintikin ihan ok 🙂 Mutta selvitä hyvin ettei ole sisäilmaongelmia. Ehkä voisit kysäistä Maria Nordinilta Kotitalouskriisi blogista, hän on asiantuntija 🙂 Ainakin siitä että miten kosteusvaurion ja rempan jälkeen uskaltaisi muuttaa. Tsemppia pienelle perheellesi!

 30. Johanna sanoo:

  Itse pysyisin Kallion alueella. Hakisin mieluummin lapsille päivähoitopaikkaa sieltä. Vaikka joutuisivat nyt vaihtamaan päiväkotia niin olisi kuitenkin helpompaa kun mahdollinen koulun vaihdos parin vuoden päästä. Kaksio ei kuitenkaan neliöistä huolimatta ikuisesti toimi. Jos esim löydät uuden murhe niin oma makuuhuone on plussaa 🙂 Pasilan alueella kun ei kivoja kolmioita löydy(ainakaan omasta mielestäni). Kalliossa on helpompi sitten vaihtaa asuntoa ja lasten ja omat kaverit pysyy samoina. Myös se että lasten isä asuu samalla alueella helppoa varsinkin koulun alkaessa. Omalla lapsellani osa koulukavereista tulee vuoroviikoin aika kaukaa kouluun. Ei mikään paras ratkaisu varsinkaan pienen koululaisen kohdalla.
  Asuntohan toki näyttää tosi kivalle 🙂

  • Johanna sanoo:

   Murheen kohdallahan pitäisi lukea miehen. Ja uusimmasta postauksestasi päätellen niin voi joku päivä myös käydä 🙂

 31. Milla sanoo:

  Toivottavasti löydätte teille mieluisan kodin. ♥

  Itselleni tärkeämpää on aina ollut asunnon sijainti kuin itse asunto. Toki varmaan tuostakin säännöstä poikkeaisin, jos asunto olisi joku superhyperihana ja sijainti edes kohtuullinen. Jos jompikumpi olisi kuitenkin pakko valinta, niin kyllä sijainti merkkaa enemmän.

  Omaan kotiimme ja sijaintiin olen tyytyväinen. ♥ Ehkäpä meilläkin on joskus se ihan oma. 😉

 32. Kippuralla sanoo:

  mä ajattelisin tässä lapsia. jos nyt on aie muuttaa jonnekin, missä asuu kun koulu alkaa. ne tutut päiväkotin ja tulevat eskari ja koulukaverit on tärkeitä. on kivaa että ne asuvat lähellä, jotta lapset voivat pian ulkoilla porukalla, tai voi sopiva että saat mennä leikkimään vaikka sen naapuritalon Xn kanssa. ja uskaltaa päästää, kun kaikki on lähellä. ja sitten kohta ne ei halua lähteä edes sinne ruokakauppaan tai kahvilaan, vaan jäädä sinne kotiin tai kavereiden kanssa ;D
  been there, done that. muutettiin idyllistä maalta liki keskustaa, koska se helpotti meidän elämää. meillä on pari pikkukoululaista ja yksi päiväkotilainen, ja arki on nykyään helppoa kulkemisen jne osilta.

 33. Tiina sanoo:

  Jännä juttu nuo makuasiat: nyt kun etsimme ekaa omaa kotia niin Kallio on kyllä täysin poissuljettu vaihtoehto. 😀 Ja vuokralle mekin haluamme. Minulla on omistusasunto Hämeessä ja se jää sijoitusasunnoksi. Helsingissä asuntojen hinnat ovat niin pöyristyttävät, että ei vaan yksinkertaisesti huvita olla korviaan myöten veloissa.

Kommentoi