IHANA THAIMAA

7/01/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaksiviikkoinen Thaimaassa oli tosiaan ihana. Loistava kohde lasten kanssa. Vaikka lennot olivat pitkät, sujuivat ne ilman mitään kommelluksia. Uskon että näiden reissumiesten kanssa myös matka välilaskulla olisi onnistunut, mutta onhan suora lento aina stressittömin. Aiemmista reissukerroista poiketen en myöskään tällä kertaa matkustanut poikien kanssa yksin, vaan lisäkäsinä olivat sekä äitini että kaksi veljeä. Vaikka välillä tuntui että minulla olikin neljä lasta kaitsettavana…

Thaimaassa parasta ehdottomasti oli lämpö, sen jälkeen tulee upea ranta ja meri. Ihmiset olivat aivan ihania ja ihan uskomattoman lapsirakkaita. Sain viimeksi tänään facebook viestin eräältä hotellimme työntekijältä viestin kuinka hän ikävöi poikia. Toinen oli juui ladannut heistä kuvan Instagramiinsa…

Kiehtovaa paikassa on sen rosoisuus, kontrasti kauniiseen ja kurjaan. Samalla se oli paikoitellen myös surullista. Olla nyt turistina paikassa jossa moni elää hurjan köyhissä oloissa ja työskentelee pyöreitä tunteja joka ikinen päivä, muun perheen ollessa pahimmillaan satojen kilometrien päässä. Mutta, kuten tänään Kaaponkin kanssa puhuttiin, on matkustamisessa juurikin hienoa se että pääsee näkemään maailmaa. Näkemään että mitä kaikkea täälle pallolle mahtuu ja miten erilaisia ihmisiä ja paikkoja onkaan olemassa. Se kasvattaa arvostusta ihmisiä sekä eläimiä -ja ylipäätään maapalloamme kohtaan.

Tuolla Kaho Lakissa, jossa olimme, vaikutti olevan useampia lapsiystävällisiä hotelleja. Ja vaikka meillä ei enää tarvetta olekkaan, näytti ruokakaupoissa olevan ihan reilusti erilaisia vaippoja sekä valmiita vauvanruokia. Usein kun ne suositellaan Suomesta saakka mukaan raahaamaan. Myöskään kaikkia lääketarpeita ja aurinkorasvoja ei kannata pakata mukaan. Vaikka tuo Khao Lakin keskusta on hyvin pieni, löytyi sieltäkin kolme apteekkia. Ja hinnat olivat myös edullisemmat. Toki ihan pienten lasten kanssa matkustaessa täytyy ehkä ennakoida pikkuisen enemmän kun meidän. UV-vaatteet suosittelen pakkamaan lapsille mukaan, kaksin kappalein jos mahdollista. Muutoin peräänkuulutan, jo ehkä vähän kulunutta nevoani matkaajille, ota rennosti. Täällä vielä 12 vinkkiä lasten kanssa matkustamiseen jos kiinnostaa!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

5 Responses to “IHANA THAIMAA”

 1. Me oltiin kaksi vuotta sitten Khao Lakissa, tällä kertaa Koh Lantalla. Hyvin paljon samantyyppisiä kohteita. Koh Lanta jotenkin vielä pienempi ja ”maalaismaisempi”. Nyt tuntuu että Thaimaa on vähäksi aikaa nähty. Ensi kerralla Meksikoon!

 2. Veera sanoo:

  Aivan ihania kuvia taas Thaimaasta! Meillä on nyt omaan kahden viikon Thaimaan matkaan aikaa kuusi päivää, alkaa kuume nousta entisestään sun blogia lukiessa. Me lähdetään kolmen lapsen (4 kk, 3v. ja 5 v.) kanssa Koh Lantalle. Ollaan matkustettu myös aika paljon lasten kanssa, mutta edellinen pisin lento oli Teneriffalle. Vähän siis lennot lähinnä ton vauvan kannalta jännittää, mutta osataan asennoitua ja ottaa rennosti! Onneksi on juuri suorat lennot.

  Jännä kuulla, että vaippoja löytyy. Kaikki ovat kehoittaneet ottaa omia mukaan, sillä kuulemma paikalliset ovat surkeita ja pissat menee helposti läpi. Soseista ollaan kuultu myös, ettei niitä maasta meinaa löytää. Teidän kohde taisi siis olla tosi lapsiystävällinen! Me ei soseita tosin tarvita, vauva syö vielä vain tissimaitoa.

  Toi apteekkivinkki oli kanssa hyvä. Ollaan listattu lääkkeitä, joita tulis mukaan ottaa. Voidaan ehkä karsia pois vähemmän akuutit, varmasti Koh Lantallakin löytyy apteekkeja.

  Oliko Minttu teidän kohde shoppailuparatiisi? Mitä tuomisia matkalta tuli Suomeen?

 3. Petra sanoo:

  Parasta aikaa ollaan ekaa päivää Khao Lakissa 2-vuotiaan kanssa ja täytyy myöntää, että ihanaa on! Ranta on kyllä tosi kaunis ja kiva (ollaan J W Marriottissa) ja ihmiset ystävällisiä. Pienen lapsen kanssa on kyllä tosi helppo matkakohde pitkästä lennosta huolimatta. Niin, plussaa vielä makoisasta ja terveellisestä paikallisesta ruuasta, jota meidän pikkuinen syö mielellään.

 4. Kaisa sanoo:

  Me oltiin marras-joulukuussa viisi viikkoa Thaimaassa (myös Koh Lantalla) 1 ja 4-vuotiaiden kanssa, ja kaikkialla oli lastentarvikkeita hyvin tarjolla. Kokeiltiin useampiakin vaippamerkkejä ja ne olivat kaikki ihan toimivia. Meidän lapset söivät ravintoloissa riisiä ja aikuisten annoksia soveltuvin osin ja usein tarjoilijat toivat lapsille banaaneja tai muuta pientä herkkua tilauksen lisäksi, eli niitä ylihintaisia purkkiruokia en menisi ostamaan.
  Kaikin puolin helppo ja mukava matkakohde lapsiperheelle, kunhan ensin selviää hengissä niistä lennoista 🙂

 5. 5ara sanoo:

  Me oltiin 2/14 tuolla ja mukana oli tytär. Todella ihana paikka ja tytärkin rakastui. Kyselee joka kuu että koska taas mennään. 😀

Kommentoi