SYNTTÄRISUUNNITELMIA

24/09/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikolla täällä tosiaan juhlittiin viisivuotiasta Kaapoa, ja parin viikon päästä on Elviksen 3v synttäripäivän vuoro.

Tuntuu muutenkin että nämä syksyt aina on pelkkää synttäriä, tässä välissä kun myös poiken isän kanssa täytämme vuosia. Kivaahan se on juhlia, mutta tässä vuosien varrella olen oppinut sen että juhlatkin kannattaa keskittää. Jonain vuosina ollaan pidetty molemmille erikseen kuukauden välein juhlat lapsikavereille, meidän kavereille ja kummeille sekä sukulaisille. Eihän siinä ole mitään järkeä! Nyt pidetään yhdet isot julhat kaikille kerralla, saas nähdä mitä siitäkin tulee.

Kaapon oikeaa synttäripäivää juhlittiin siis hyvin vaatimattomasti pikkuperheemme kesken kotona. Oli lahjat, pari ilmapalloa ja pakastekakkua. Ei sitä sen ihmeempiä tarvitse, lapselle riittä että hän saa extrahuomiota ja juhlantuntuntua. Mätsäävät astiat, koristeet, kakut ja itse valetut kynttilät ovat toki kivoja mutta täysin toissijaisia. Aamupalaa sängyssä, lemppari piirrettyä katsellen, lahja ja kakkua (sekä paljon pusuja ja haleja) riittää. Oikeastaan se on varmasti paljon kivempaa kun jos olisin hikipäässä häärännyt keittiössä, leiponut ja stressannut.

Nyt tarvitsee vain stressata kerran. Ehkä sitten normaalia enemmän, koska vieraita on tulossa IHAN HIRVEÄSTI, mutta vain niiden yksien juhlien takia. Viime vuodesta oppineena muistin vuokrata juhlatilan tarpeeksi ajoissa ja tarjoilut pidetään tosi simppeleinä. Edellisvuoden tapaan ajattelin tarjota hodareita ja jäätelöä. Noh, tarhakaveriden kutsukortit olen kylläkin unohtanut tehdä. Muut vieraat on kutsuttu facebook-tapahtuman kautta.

Lahjojen kanssa valitsin myös kaikista helpoimman tavan. Tilasin molempien poikien lahjat netistä kotiinkuljetuksella. Alphageek kyseli juuri sopivasti että tahtoisinko testata heidän nettikauppaansa ja sieltähän sattuikin löytymään ihan täydelliset lahjat molemmille. Star Warssia, Turtleseita ja Legoja – mitä muuta pienet pojat voisivatkaan toivoa.

Puolentoista viikon päästä siis megabileet. Niissä toki on puolensa, kaikkien vieraiden kanssa tuskin ehtii rauhassa juttelemaan, mutta myös juuri sen takia haluan pitää tarjoilut mahdollisimman simppeleinä. Sitten taas kun on Elviksen oikea synttäripäivä tehdän yhdessä jotain kivaa pientä, juhlitaan kotona tai käydään vaikka leffassa.

Miten teillä lasten synttärit ollaan yleinsä hoidettu? Pidättekö lähekkäin syntyneiden lasten kanssa yhteisjuhlia? Ja mitä teillä on tapana juhlissa vieraille tarjota? Niin ja sekin kiinnostaa, että kutsutteko päiväkodista kaikki lapset vai vain parhaimmat kaverit?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “SYNTTÄRISUUNNITELMIA”

 1. Lyde sanoo:

  Meillä on kyllä keskitetty lasten juhlia. Ollaan saatu sopivasti niputettua lapset syntymään puolet keväällä ja puolet syksyllä. Eli kahdet isot juhlat vuodessa, joissa molemmissa juhlitaan kolmea lasta kerrallaan 🙂 Kaverijuhlia meillä ei käytännön syistä pidetä, kun isoimmat ovat niistä jo ohi ja pienemmän eivät vielä osaa vaatia. Eli niin kauan kuin mahdollista, välttelen niiden järjestämistä (hyi mua, saako niin edes sanoa) 😀

 2. Sipe sanoo:

  Meidän kaksi lasta ovat syntyneet samassa kuussa, joten toistaiseksi on pidetty yhdet juhlat vuodessa sukulaisille. Isompi on nyt alkanut kysellä kaverisynttäreiden perään, joten ehkä sellaiset järjestetään ensi vuonna, kun kaveripiirikin on vähän laajentunut. Mutta ihan muutama kaveri sitten vaan kutsutaan. En tiedä miten sitten eskari- ja kouluiässä, että miten suuriksi voisivat paisua. Joku raja kaverimäärälle on pakko asettaa!
  Sukulaissynttäreille on aika perinteiset tarjoilut: pientä suolaista ja molemmille omat (erilaiset) kakut ja lisänä keksi-karkkilinja. Kaverisynttäreitä suunnitellaan sitten rennommalla otteella ja kohtuuden rajoissa sankarin toiveiden mukaisesti, mutta onneksi niihin on vielä aikaa 🙂

 3. Henna Maria sanoo:

  Onnea viisivuotiaalle Kaapolle ja vanhemmille! Olipas kivan näköisiä ilmapalloja synttäreiden kunniaksi.

  Meidän neljän lasten synttäreitä on vietetty aina erikseen, kun ovat syntyneet sen verran eri aikaan. Ihan pienten eli 1-3- vuotiaille ollaan yleensä vietetty mahdollisimman pienet juhlat. Oma perhe, isovanhempia, ehkä tätejä, enoja ja setiä jos ollaan asuttu tarpeeksi lähekkäin. Ei yhtään kavereita, kun ei niillä sen ikäisinä niitä oikein vielä ole 🙂

  Sitten 4-vee eteenpäin ollaan juhlittu komeasti kaverisynttäreitä mahdollisimman paljoilla vierailla. Joskus kaverit erikseen ja sitten luokkakamut omana ryhmänään, vähän miten milloinkin, mutta tykkään itsekin järjestää juhlia ja kutsua ison porukan Ehkä tämä juontaa omasta lapsuudesta; mulla ja yhdellä veljellä on synttärit viikon välein, joten usein kutsuttiin iso porukka kerralla juhliin ja äiti veti leikkejä ja lauluja ja aarteenmetsästystä ja oli tosi mukavaa aina.

  Onhan siinä iso homma ja aina tuntuu jotain unohtuvan, mutta lapsilla on aina ollut hauskaa ja synttäreitä oikein odotetaan. Kerran vuodessa saakin juhlia! 8-vuotias vei kerran kaverinsa uimaan maauimalaan ja leivoin sinne vaan kakun mukaan ja lähetin miehen sinne poikaporukkaa vahtimaan (oli muitakin aikuisia paikalla, joten ei huolta turvallisuudesta). Pojilla oli ollut tosi hauskaa ja itse ei tarvinnut järjestää mitään kotiin.

 4. Nina sanoo:

  Onnea Kaapolle ja Elvikselle synttäreiden johdosta!

  Meillä pojat syntyneet kuukauden välein, joista vanhempi jouluna. Ollaan tehty päätös, et erotetaan synttärit selkeesti joulusta ja siks niitä juhlitaan aina 2 viikkoa etuajassa. Nuorempi saa sitten juhlia synttäreitään 2 viikkoa myöhässä. Meiän pojat on vielä niin pieniä, täyttävät vasta 2 ja 4, että ainoot vieraat on sukulaiset ja kummit.

  Niin kauan ku kaverisynttäreitä eivät osaa toivoa, niin mennään tällä kaavalla. Pojat alotti päiväkodissaki vasta tän kuun alussa, eikä niillä muutenkaan varsinaisia kavereita oo, joten vältyn vielä hyvin kaverisynttäreistä senki puolesta. Siinä vaiheessa ku sellasia aletaan pitämään ni ne pidetään erikseen ja sukulaisille omat juhlat.

  Varsinaisina synttäripäivinä lauletaan ja annetaan kortti ja mennään kakulle/herkuttelemaan kaupungille tai jouluna ihan vaan kotona =)

  Tarjoiluina meillä on ollu aina täytekakku, jonka isompi on saanu ”suunnitella” ja lisäks jotain suolasta ja jotain pieniä makeita leivonnaisia. Viime vuonna oli täytekakku, rieskarullia, piirakkaa, muffinsseja ja suklaapähkinäfudgeja.

  Tänä vuonna isompi mietti jo kuukausi sitten, et millaisen kakun haluaisivat synttäreillä. Meille taitaa tulla autokakku. Viime vuonna oli kahdessa kerroksessa junia, junarataa, lintuja, pilviä, omenapuita ja luola =D Ei se ainakaan helpolla halua äitiä päästää =) =)

 5. Peppis sanoo:

  Meillä juhlittiin eilen 5-vuotiasta Kaapoa 🙂 Pari päivää sitten olivat kaverisynttärit, joita oli viettämässä yhteensä 12 lasta. OIkeana synttäripäivänä kahviteltiin lähempänä asuvat sukulaiset ja viikon päästä juhlitaan kaukaisempien sukulaisten kanssa. Nuorempi on syntynyt viikkoa ennen joulua ja juhlat vietetään ennen joulua. Nämä juhlat tulevat olemaan pienemmät, kun 3-vuotiaalla ei vielä ole niin isoa kaveriporukkaa. 5-vuotisjuhlia suunniteltiin pitkään ja hartaasti ja yhdessä askarreltiin koristeita ja mietittiin pieniä ohjelmanumeroita. Leikit kuitenkin onnistuivat lapsilta muutenkin niin hyvin, että suurin osa suunnitellusta jäi tekemättä, mutta lapsilla tuntui olevan hauskaa ja sehän on pääasia 🙂

 6. Emilia sanoo:

  Eikä miten söpöjä lapsia sulla on! 🙂 ihanan iloisia kuvia

Kommentoi