KAVERISYNTTÄRIT

7/10/2013

kaverisynttärit2kaverisynttärit3kaverisynttärit4kaverisynttärit5kaverisynttärit6kaverisynttärit7kaverisynttärit8

Kaapo täytti neljä vuotta jo muutama viikko sitten, mutta kavereiden kesken synttäreitä vietettiin vasta tänään. Juhlat lykkääntyivät, sillä olin vähän myöhässä liikkeellä enkä löytänyt mitään sopivaa tilaa poikien yhteissynttäreiden pitämistä varten. Koska juhlat päätettiin lopulta pitää 50 neliön kaksiossamme, myös vieraslista lyheni ja poikien isoista yhteissynttäreistä tulikin Kaapon omat kaverisynttärit. Rajallisen tilan takia kutsuin pelkät kaverit, ilman vanhempia tai sisaruksia.

Vieraita pääsi lopulta paikalle kuusi, mikä olikin aika hyvä määrä, nimitäin kun laski meidän pojat siihen päälle niin väkiluku alkoi olla aikalailla maksimissaan. Onneksi poikien isä oli myös auttamassa ja toisena silmäparina. Meno oli villiä, siitä pitivät huolen hyvin keskenään juttuun tulevat kuusi poikaa ja kaksi tyttöä, suurinosa nelivuotiaita. Myös juhlien kesto, kaksi tuntia, oli oikein hyvä. Onneksi kaikki vieraat olivat myös kovin reippaita, eikä kukaan tainnut ehtiä ikävöidä kotiin.

Tarjoilujen kanssa ei haluttu ottaa turhaa stressiä, kun kuukauden sisään vietetään kaikkien perheenjäsenten syntymäpäiviä on mielestäni ihan ok vähän alittaa rimaa. Tänään tarjolla oli hodareita ja jäätelöbaari. Jätskinä meillä oli 3kaverin ihania eri makuja, joista jokainen sai tehdä mieluisia annoksia. Mitään ohjelmanumeroitakaan meillä ei ollut. Tai oli meillä tarkoitus oli pitää arvonta, mutta aika loppui kesken. Vieraat saivat lähtiessään pienet lahjapussukat mukaan, niissä oli tarroja, avaimenperälelu ja tikkari.

Kuinka tuttuja teille on kaverisynttärit ja minkä ikäisinä niitä aletaan yleinsä järjestämään? Ensi viikolla juhlitaan vielä joukkomme viimeisintä, eli kaksivuotiasta Elvistä!


33 Responses to “KAVERISYNTTÄRIT”

 1. jonna sanoo:

  Oi miten ihania kuvia!<3

  Me järjestettiin ekat kaverisynttärit jo pojan täyttäessä 1-v. Tosin vanhemmat ja sisarukset olivat myös tervetulleita. Tämä siksi, että tila ei yksinkertaisesti olisi riittänyt sekä sukulaisille että ystäville samana päivänä. Mitäs on niin suuri lähisuku ja mitäs ollaan niin läheisissä väleissä. 😉

  Eihän meidän kaverisynttärit ajanut samaa asiaa kuin teillä, kun eihän lapset tuon ikäisenä juuri keskenään leiki. Onneksi mukaan mahtui pari vanhempaa (kolme vuotiasta), jotka sitten piti showta pienemmille ja vanhemmat saivat kerrankin hörppiä kahvit rauhassa. 🙂

  • Kiitos !
   On meilläkin toki vietetty synttäreitä jo 1v saakka sekä omien että lasten kavereiden kesken, nyt oli vain eka kerta kun pelkät kaverit tulivat – ilman vanhempia 🙂

 2. Rea sanoo:

  Kivalta näyttää. Veikkaan et sitten on kaverisynttäreitä kun saadaan esim . päiväkodista ja kerhoista paljon samanikäisiä kavereita lapsille. Olisiko 4 v? 🙂

  Ihana Elvis Onnea etukäteen <3

  Huomasin muuten sinut yhdessä minullekin lähetetyssä Gmailissa 😉

 3. Jutta sanoo:

  Meillä ei ole vieläkään pidetty kaverisynttäreitä vaikka isommat pojat jo 7 ja 5v. Toki sitten läheisiä ystäväperheitä on kutsuttu lapsineen sukulaisten kanssa samoihin juhliin. Mä olen ottanut sen linjan että lastenkutsut pidetään kun osaa niitä itse pyytää, ja vielä ei ole kumpikaan pyytänyt. Sekin voi vaikuttaa että isompi on kesällä syntynyt, sillon ei tule kutsuttua koulu/hoitokavereita.

  • Se on totta että kesällä ei varmaan tule kutsutuksi samalla tavalla kavereita koulusta tai päiväkodista. Minäkin olisin mielelläni vielä pitänyt yhdet isot juhlat kaikille, mutta kivat olivat nämäkin 🙂

 4. Sari sanoo:

  Meillä on ensi viikonloppuna 4-v synttärit. Ja meinattiin järjestää kaksipäiväiset juhlat. Lauantaina kavereille ja sunnuntaina sitten sukulaiset. Mutta ei kyllä pelkkiä kaverisynttäreitä järjestetä, vaan vanhempien kanssa! Ja aika samalla teemalla varmaan mennään, jätskibaarilla, ja tuo hodari oli kyllä myös aika hyvä idea! 🙂

  • Kaksipäiväiset on hyvät! Meillä kun pojiat ovat syntyneet reilun kolmen viikon erolla niin kaikista helpoin olisi pitää yhdet isot yhetiset juhlat, mutta nyt tilanpuutten takia tuleekin sitten monet pienet. 🙂 Hodarit oli hyviä (ja helppoja) 🙂

 5. Ira sanoo:

  Happy Birthday!:)
  Where you can find this disposable dishes?

 6. Norsis sanoo:

  Me ei oikein muuta pidetäkään kuin kaverisynttäreitä koska mitään kummeja ei ole ja sukulaisiakin (käytännössä ”vain” omat sisarukset ja vanhemmat) sen verran vähän että sopivat kyllä kavereiden kanssa samaan. No siis ne yhdet 1-vuotissynttärit vasta ollut mutta uskon jatkossakin että kaverit kutsutaan koska ei kauheesti muitakaan kutsuttavia ole vaikka hölmöähän se tavallaan on kun ei niin pieni taida vielä ihan täysin ymmärtää joten vanhempien juhlahan se tavallaan 🙂

  • Norsis sanoo:

   Mutta siis näillä ”kaverisynttäreillä” tietty heidän vanhemmat eli mun omat kaverit mukana ;D

 7. Eedith sanoo:

  Kivannäköinen kattaus kemuilla! Tähän asti on järjestetty sukulaisille ja ystäväperheille lapsineen juhlat. Muutaman kuukauden päästä juhlitaan meilläkin 4-vuotiasta ja silloin joudutaan ekaa kertaa pitämään kaverisynttärit päiväkotikavereille. Hurjaa ja äitiäkin vähän jännittää… Lapsi on meinaan puhunut synttäreistä jo kauan ja osaa jo odottaa niitä…

 8. Taika sanoo:

  Meillä 7v. oli kesällä ekan kerran varsinaiset omat kaverisynttärit …pyyteli niitä jo kovasti. Kivaahan heillä oli ja 2 tuntia oli sopiva aika.
  Aiemmin veljen kanssa ollut ainoastaan yhteissynttärit, joihin aikuisetkin tervetulleita. Pienemmän 3v.synttärit olikin vanhan kaavan mukaan eli kaikille.
  Pääasia synttäreissä kuitenkin hauskanpito!!

 9. Ihanan näköiset synttärit teillä ollut! 🙂 Meillä juhlittiin vasta 2-v synttäreitä, eikä kaverisynttäreistä ole vielä tietoa 😉

 10. Nanna sanoo:

  Näyttääpä ihanalle! Meillä tytöllä oli kunnon kaverisynttärit jo ainakin 3-vuotiaana, kun tytön vauva-aikana oli muodostunut tiivis porukka suunnilleen samanikäisistä lapsista. Pojalla taas kävi samassa iässä vain yksi kaveri kylässä leikkimässä eli ei kai sitä voi vielä juhliksi kutsua.

 11. Noel sanoo:

  Voi kuinka ihania ja onnistuneita kuvia! <3 Mistä noi kattaustarvikkeet on ostettu? 🙂

 12. Caritainen sanoo:

  Meilläkin on joka vuosi (lapset nyt 5v ja 2v) ollut kaverisynttärit kera vanhempien, koska muuten juhlat olisivat aina kuihtuneet kasaan… tuntuu, että aika harva haluaa laittaa lastaan kovin pienenä vielä ns. yksin synttäreille. Tammikuussa edessä olisi 6v juhlat ja niihin toivoisin voivani järkätä ihan puhtaasti kaverisynttärit. Katsellaan…

  Nuo 3 Kaverin jädet muuten on ihan huippuja! 🙂

 13. Ihanan valoisia kuvia ja kaunis synttärikattaus!

  Meilä ekat kaverisynttärit, viralliset ilman vanhempien läsnäoloa, olivat tänä vuonna kun esikoispoika täytty 6 vuotta. Ajankohdan löytäminen oli tosiaan haastavaa, mutta päädyimme arki-iltaan ja kutsussa ilmoitettiin kellonaika, koska alkaa ja loppuu. Hyvin meni, kaikki kamut pääsivät paikalle ja omakotitalossakin se 8 riehuvaa eskarilaista on enemmän kuin tarpeeksi..:D

  Yksi varsinainen juhlaleikki ehdittiin leikkiä ja siitä sitten kaikki saivat oman palkinnon, ei siis ihan varsinainen kaverilahja, vaan sen eteen piti vähän ”tehdä töitä”.

  Kaunista synttärikattausta meillä ei kyllä ollut, poika vaati ehdottomasti Spidermania joka puolelle ja mitäpä siinä äiti pullikoimaan päivänsankarin toiveita vastaan;)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

 14. Tiinakaisa sanoo:

  On niin ihanan ja raikkaan näköistä!
  Jaa-a, oiskohan sitten ens talvena ne ekat kaverisynttärit..

 15. Ihanaia kuvia, ja melkoisen muikea ilme juhlakalulla. 🙂

  Meillä on ekat kaverisynttärit pidetty juuri 4-vuotiaana, silloin on jo niitä kavereita ehtinyt kertyä ja leikitkin sujuu jo ilman vanhempiakin. Ja vieraiden määrä on ollut ikävuosien määrä, mikä on toiminut ihan hyvin (ja mä oletan että 15-vuotias ei sitten enää ehkä haluakaan kutsua viittätoista kaveriaan äidin kakkua syömään. 😉 )

  Tarjoiluista mä en ole myöskään viitsinyt stressata, monena vuonna on ollut jäätelöä eikä kakkua ollenkaan, nyt tein suklaakakun ja hyvin se näytti 7-vuotiaille neideille maistuvan. Nyt ollaan kaksilla synttäreillä askarreltu aarteenetsinnän /onginnan lisäksi, mutta juhlijat on tosiaan olleet vähän isompia – ja tyttöjä, eli paikallaan istumassa näpertely miellyttää ehkä useampia. Mukaan on sitten saanut askartelunsa ja / tai karkkia ja ilmapallon – ne on muuten aina mieletön hitti – mutta aiheuttaa kyllä helposti myös melkoista riehuntaa.

 16. Juuli sanoo:

  Kaapolla on kyllä ollut niin ihanan näköiset juhlat! Jos tämä oli rimanalitus, niin vau ;). Jätskit ja hodarit varmasti maistui lapsille hyvin ja normikakkuja yms. paremmin! Tämmöistä kaavaa voisi itsekin soveltaa, eipähän olisi sitten jääkaappi juhlien jäljiltä täynnä rääpittävää.

 17. Sanna sanoo:

  Ihana pastellinsävyinen kattaus<3 Meillä vanhempi tyttö täytti neljä kesällä kun kaikki kaverit olivat lomilla ja kaverisynttäreiden ajankohta siirtyi syksyyn, mutta ne ovat vieläkin pitämättä äidin saamattomuudesta ja lapsen unohduksesta johtuen. Nyt aikaa on venähtänyt niin paljon, että luultavasti kutsutaan parhaimmat kaverit muuten vain kylään ja äitikin on aktiivisempi sitten ensi vuonna:-) Eli esikoisen tapauksessa ainakin ekat kaverisynttärit ovat näillä näkymin viisivuotiaana.

 18. Satu sanoo:

  Ihana kattaus ja tarjoilu! Sulla on aina upea tyyli, kaikessa.

 19. Ragdoll sanoo:

  Aivan ihania kuvia! 😀

 20. lindiz sanoo:

  Upeita kuvia!!! kovasti täällä jo odotellaan kaverisynttäreitä =D vielä ei oo kokemusta, kun pikkumies täyttää vasta 2v tammikuussa

 21. Mama D sanoo:

  Me ollaan juhlitty kaverisynttäreitä kaksivuotiaasta saakka. Tänä vuonna Suomeen muutosta johtuen niitä kavereita ei ole vielä ehtinyt niin kertyä ja mamman raskausväsymyksestä johtuen pidetään pojan 4 vee synttärit ihan perheen kesken (siis isovanhemmat ja täti miehineen mukaanlukien).

 22. Missu sanoo:

  Aivan ihana synttärisisustus <3

 23. anna-sofia sanoo:

  Oijoi! Ihanat kemut teillä! <3 Ja nuo Pinon kertikset on niin makeet!

 24. Jessi sanoo:

  Hei, ihana blogi ja ihania kuvia!

  Myöhästyneet synttärionnittelut pienelle miehelle 🙂

  Pakko kysyä, mistä näitä ihania värikkäitä (aikuistenkin) makuun sopivia pahvimukeja saa?

  • Kiitos!! 🙂 nuo kertisastiat ovat My Little Day:n ja Helsingissä niitä myy ainakin Pino, myös nettikaupassamme Bellapuoti on paljon ihania juttuja juhliin 😉

Kommentoi