SAIPPUAKULPAVAROITUS

11/07/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osa teistä varmasti jo tietää, itsekkin olen asiasta kuullut. Se vain piti omakohtaisesti kokea. Jotkut kaupoissa myytävät saippuakupla-aineet pilaavat vaatteet.

Kun ainetta läikkyy vaatteile ei vielä huomaa mitään. Mutta pesun aikana tapahtuu ilmeisesti jokin kemiaalinen reaktio ja läikkynyt aine jättää jälkeensä tummat läikät.

Aineita on varmaankin erilaisia, kannattaa katsoa onko tuoteselosteessa varoituksia. Tavalliseen itse fairystä tehtyyn aineeseen voi onneksi aina luottaa. Muuten jatkossa lapset puhaltavat kuplia meillä vain nakuina.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

19 Responses to “SAIPPUAKULPAVAROITUS”

 1. jaana mäyrä sanoo:

  Meillä on myös ollut tuollaisia länttejä. Ilkeitä, mutta tytär on onnistunut saamaan ne pois liottamalla ruokasoodavedessä yön yli. Siis paljon soodaa, vettä vain sen verran, että länttikohta kastuu ja imee soodan itseensä.
  Nakuilu kuplailussa on kyllä kannatettavaa! 😉

  • Pitää kokeilla, ainakin valkoisiin 🙂 !

   • jaana mäyrä sanoo:

    Tytär on putsaillu tuolla soodamenetelmällä kaikenväriset vaatteet. Värit on säilyneet hyvin. Kannattaa kokeilla. Ensin vaikka virttyneemmällä vaatteella! 🙂

 2. KataMeri sanoo:

  Voi ei! Meillä on käynyt noin myös mutta ymmärsin vasta nyt että se on saippuakuplista! Luulin olevan jostain kasveista, asutaan ”maalla” ja lapset kirmaa ulkona milloin missäkin!

 3. Saija sanoo:

  Meillä kans meni koko vaatekerta sotkuun kun puhalleltiin sellaisesta isosta litran kannussa olevasta nesteestä palloja. 🙁

 4. Laura sanoo:

  Voi ei! Eikö Vanish auttaisi? Mä oon saanut sen tehoamaan melkein kaikkeen. Toinen, mihin voi aika usein luottaa, on Universal Stone.

 5. Norsis sanoo:

  Jo omassa lapsuudessani kävi näin ja sen jälkeen oli kaupan saippuakuplaliemet pannassa, äiti aina varoitteli. En tosin nyt ole huomannut nykyään tota ongelmaa mutta ei olla niitä isoja päniköitä ostettukaan. Ja huh, ei siis osteta jatkossakaan vaan niitä pieniä vain.

 6. Maija sanoo:

  Meillä läntit ovat haalenneet useimpien pesukertojen myötä. Meillä ne tulivat niistä pikku-pulloista 🙁

 7. Mimmu sanoo:

  Meille on käynyt noin myös, ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten, mutta edelleenkään en tiedä mitä liuosta uskaltaa käyttää ja mitä ei. Meilläkin siis puhallellaan kuplia vain alasti tai uikkareissa 🙂

  • No sepä onkin tyhmää kun ei oikein tiedä. Ainkin niissä sotkevissa on pienellä varoitus että varottava kosketusta tekstiileihin – mutta voihan se olla niissä ”turvallisissakin”

 8. Nanna sanoo:

  Tuon takia mä oon ilkeä ja annan lapsille vain omatekoista kupla-ainetta. Tosin nyt täti toi tullessaan lapsille putelit kaupan ainetta joten jännityksellä taidan odottaa miten niiden kanssa käykään.

 9. Maija sanoo:

  Niistä pikkupulloista, missä on joku kuulapeli korkissa, ei pitäis jäädä jälkiä. 😉 niitä meillä ainakin on aina, eikä mitään jälkiä vaatteissa, vaikka jokakerta sitä ainetta paidalle meneekin 🙂

Kommentoi