IKÄNÄKÖ JA UUDET ARSKAT

7/04/2014

specsaver aurinkolasit tommy hilfigerspecsavers minttu tommy girlspecsavers aurinkolasit hilfigerspecsavers näontarkastus aurinkolasit vahvuuksillaspecsavers suomi aurinkolasitspecsavers tommy hilfiger aurinkolasitspecsavers aurinkolasit hilfiger mamigogo minttu
Yhteistyössä Bella-blogit ja Specsavers – aurinkolasit saatu

Kävin muutama viikko sitten Specsaversilla kokonaisvaltaisessa näöntutkimuksessa. Edellisestä optikkokäynnistä oli vierähtynyt melkein pari vuotta, ja koska silloin vielä imetin, oli nyt hyvä tarkistaa näkö uusiksi, sillä hormoonit saattavat vaikuttaa myös siihen. Perinteisen näöntutkimuksen lisäksi tehtiin digitaalinen silmänpohjakuvaus ja silmänpaineen mittaus. Specsavers onkin ainut ketju jossa kokonaisvaltainen näöntutkimus kuuluu automaattisesti aina hintaan näöntutkimuksessa. Silmänpohjakuvauksen tarkoituksena on havaita mahdollisia silmäsairauksia tai muita ongelmia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Omissa kuvissani ei onneksi näkynyt mitään poikkevaa, mutta on hyvä että noinkin helpolla toimenpiteellä, eli parilla räpsyllä silmistä, voidaan havaita muutoksia jos sellaisia jonkin sairauden takia on.

Ensimmäiset silmälasini olen saanut vuonna 2007, mutta olen aina ollut todella huono käyttämään laseja. Koska laseissa minulla on vähän plussaa (ikänäkö! – olen niin mummo) ja vähän hajataiton korjausta, olen pärjännyt hyvin myös ilman silmälaseja. Plussalaseihin tottuttelu nimittäin vaatii hieman aikaa, ja olen kokenut lasit oikeastaan hankalammaksi kun sen etten välttämättä aina näe ihan takasti. Nyt kuitenkin lupasin optikolle totutella laseihin ja pitää niitä ainakin silloin kun olen tietokoneella.

Ja itseasiassa laseihin totuttelu kävikin tosi nopeasti. On paljon miellyttävämpää työskennellä rillit päässä koneella kun silmät eivät väsy ja kaikki näkyy tarkasti. Nykyään lasit menevät päähän jo automaattisesti, joten ei se totuttelu tosiaan ollutkaan sitten kovin vaikeaa.

Koska haluan nähdä tarkasti myös kesälläkin, tilasin myös uudet aurinkolasit vahvuuksilla. Kun arskoja tulee kuitenkin pidettyä todella paljon keväästä syksyyn ajattelin että nekin on parempi ottaa sitten vahvuuksilla.

Sen lisäksi että Specsaversilta löytyy ihan oma aurinkolasimallisto on heillä myös laaja merkkikehys valikoima. Ja sieltä valikoituikin sitten nämä Tommy Hilfigerin, vähän retrohenkiset arskat. Kesän 2014 aurinkolasimuodin yksi juttu on ehdottomasti nuo kultaiset yksityiskohdat, jota näistäkin laseista löytyy sangoista. Linssiien väriksi valikoin sitten tuollaisen pikkaisen vaaleamman sävyn, sillä käytän aurinkolaseja mieluusti myös puolipivisellä säällä. Vaaleampien linssien kanssa näkee sitten paremmin myös silloin.

Mitäs tykkäätte uusista laseistani? Itse tykkään kovasti ja on niin hienoa nähdä maailma kirkkaasti ja terävästi. Onkos muuten siellä muita plussanäköisiä, miten laseihin totuttelu on sujunut?

Käykäähän tutkituttamassa näkönne ja silmänpohjanne jos ette ole sitä vähään aikaan tehneet. Specsaverseissa on myös käynnissä tarjous jossa silmälasien ostaja saa aurinkolasit vahvuuksilla kaupanpäälle.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “IKÄNÄKÖ JA UUDET ARSKAT”

 1. Avatar Hilma Iida sanoo:

  Jumalaisen ihanat arskat ^^ hih

 2. Avatar Hanna sanoo:

  Voi apua, ysäri on tehny niiiin comebackin :D Tässä tapauksessa onneks vain positiivisesti! :))

 3. Avatar Eedith sanoo:

  Hih, pakko hihkaista, että mulla on ihan sama juttu :D Vähän plussaa linsseissä ja lasit hyllyn reunalla…. Onneks tajusin piilarit ja nyt näkee tarkemmin :D

 4. Avatar Sini sanoo:

  Päheet lasit!Sopii sulle tosi hyvin, mutta sulle nyt sopii mikä vaan kun oot tuollainen söpöläinen!