LASTEN KANSSA KAUPUNGILLA

3/04/2014

lasten kanssa kaupungilla helsinki espan puistolasten kanssa kaupungilla helsinki mitä tehdä espalasten kanssa kaupungilla makia converse kidslasten kanssa kaupungilla elvis makia

Siitä saakka kun Kaapo oli vauva ollaan pyöritty tosi paljon kaupungilla. Olisiko K ollut viikon ikäinen kun lähdettiin ekaa kertaa kahvilaan. Ja oikeastaan siitä bloginkin nimi tuli, kun mietin mikä kuvaisi eniten sen hetkistä elämääni. Aina jossain menossa. Etenkin kun Kaapo oli pieni vauva, enkä vielä ollut oikein tutustunut muihin äiteihin, oli kaupungilla, kaupoissa ja kahviloissa hengailu tapa pysyä mukana sosiaalisissa kuvioissa ja nähdä ihmisiä.

Paljon, ainakin näin jälkeen päin, hassuja sattumuksia muistuu mieleen. Kuten juuri tuo ensimmäinen kahvilassa käynti viikon ikäisen vauvan kanssa. Eli ihan järkyttävät kaaripuklut pöydälle, naapuripöydälle, mun päälle, mun suuhun, vauvan päälle. Tai se kerta kun unohdin hoitokassin kotiin. Vain pullosta syövä Kaapo heräsi kesken mun vaatteidensovituksen ihan hirveään nälkään. Siinä sitten täysillä huutavan lapsen kanssa toiselta puolelta Stockaa ensin Herkkuun ostamaan korviketta, siitä kuudenteen kerrokseen ostamaan tuttipulloa josta silloin neljännessä kerroksessa sijaitsevaan lastenhoitohuoneeseen maitoa lämmittämään. Tuskin nauratti silloin niin paljoa kun nyt.

Kun Kaapo kasvoi, alkoi viihtymään paremmin puistoissa ja saatiin uusia kavereita, ei enää ihan päivittäin kaupungilla pyöritty, mutta tosi usein kuitenkin. Päikkäritreffejä sovittiin edelleen muiden äitien kanssa kahviloihin. Lastenhoitohuoneet ja lapsiystävälliset ravintolat tulivat myös aika tutuiksi.

Tänään lähdettiin poikien kanssa käymään kaupungilla. Lähtiessä tajusin ettei olla tehty sitä aikoihin! En edes muista milloin viimeksi olisin lähtenyt kummankin kanssa keskustaan. Minulla tosin oli muutama asia hoidettavana, että ihan pelkässä hengailumielessä ei lähdetty, mutta silti. Ja kaikki meni loistavasti! Elvis rattaissa, Kaapo kävellen ja yhdessä vaiheessä käytiin vähän vain juoksemassa edestakaisin Espan puistoa. Sitten taas jaksoi.

Pojatkin olivat mielissään, Elvis nukkui tunnin tirsat rattaissa eikä mäkkärillä lahjominenkaan tuskin ollut huono liike. Kaapo tykkäsi katsella näyteikkunoita ja kaikilla oli hyvä mieli. Ihan loistavaa. Niin ne ajat vaan muuttuu, oli pakko kaivaa muutaman vuoden vanha postaus jossa kerron kaupunkireissujamme from hell.

Tuskin me enää vanhaan malliin kuitenkaan ehditään, tai edes jaksetaan kaupungilla pyöriä, mutta kun niin tehdään niin on kiva tietää että se menee todennäköiseti ihan hyvin (kop kop).

Käyttekö te lasten kanssa paljon kaupungilla, ostoksilla tai kahviloissa? Miten teillä menee ja onko teillä jotain hyviä kikkoja että kaikki viihtyvät?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

18 Responses to “LASTEN KANSSA KAUPUNGILLA”

 1. Avatar Henriikka sanoo:

  Oon niin myyty. Mitä charmantteja poikia.

 2. Avatar Bianca** sanoo:

  Aahahaa muistan tuon hauskasti kirjoitetun vanhan postauksen ja sain hyvä(ntahtoise)t naurut jälleen:D Tuskanhiki on tuttuakin tutumpi, vielä kun siihen yhtälöön lisää jonkun neuvoa antavan kansanpoliisin..:’D Mutta kuten sanoit, kokoajan helpottuu. Mun 2v oli viime viikolla Rastilan uimarannalla ihan vapaana eikä edes kastellut kenkiään!! (tosin lähtöhetkellä teiniporukka päätti riisua talviturkit ja siitä aiheutui pojalle pienoinen kriisi..)

 3. Minä olen käynyt aika paljon keskustassa lasten kanssa, nykyään vähän harvemmin, mutta vielä vuosi sitten kahden kanssa viikottain. Itse tarvin SHOPPAILUA säännöllisesti ja on kiva lapsienkin mielestä reissata junilla. Teen siis täsmäiskuja ja niin, että nuorempi nukkuisi sinä aikana edes hetken. Vanhemmalle sitten vaan jotain syötävää mukaan, murot pussissa toimii aika hyvin ja ne välipalakeksit sekä ärrän vesipullo tietenkin – joskus on ipadkin ollut mukana :D, mutta vain jos on ollut ”pakko” käydä töissä vähän shoppailemassa aleaikana. Meillä on edelleen Phil&Tedit, joten niin kauan pystyy olemaan mitä vanhempi jaksaa rattaissa istua ja tietenkään ei lelukauppoja ikinä unohdeta kiertää myös ja siellä lapset pääsevät irti. Meidän peruskierros on Esprit Citykäytävällä, Stockmannin leluosasto ja lastenhoitohuone sekä Makkaratalon veromoda – tai sitten Kampin kauppakeskukseen, sielläkin on hyvä lastenhoitohuone ja lelukaupat :)

  Elokuussa lapset menevät hoitoon ja kaksostenrattaat myyntiin niin sitten tämä kotiäitiys loppuukin eikä varmasti tulekaan lähdettyä enää lasten kanssa shoppailemaan, kun yhteinen vapaa-aika vähenee..

  • Joo välipalat toimii hyvin! Ja kyllä se niin on että tuo shoppailu ja etenkin kaupungilla hengailu liittyy vahvasti äitiyslomaan, ei sitä enää samalla tavalla edes ehdi.

 4. Avatar niina sanoo:

  ihania poikia :) saanko kysyy et mistä noi Elviksen superhienot haaremifarkut? on?

 5. Avatar Nanna sanoo:

  Meillä on matkaa lähimpään kaupunkiin joten onnekseni ei kovin usein tule käytyä. Tai itse tykkäisin kyllä, mutta vilkas maalaispoika kaupungissa = hölmöilyä ja vaarallisia tilanteita.

  • Se on totta jos lapset eivät hirvästi ole tottuneet kaupungissa liikkumaan ja veromaan niin pitää olla kyllä ihan supersuper tarkkana ja kokoajan valmiudessa ryntäämään perään yms.

 6. Avatar Äncee sanoo:

  Me käydään yleensä joka viikko jotain asioita tai asiattomuuksia hoitamassa kahden kesken kaupungilla. Toi 4-vuotias on sen verran rauhallinen, että kaupunkihengailu on oikein helppoa ja mukavaa. Vähän niinku meidän tyttöjen juttu :). Joskus käydään ihan kaksistaan ravintolassa tai kahvilassa ja se se vasta mukavaa onkin. Ja taidenäyttelyistä typy tykkää kans, aah, miten kulturellia ;). Osaa se olla hankalakin, kun sille päälle sattuu, mutta yleensä kiukkua ei onneksi kestä kovin kauaa.

 7. Mekin käydään kaupungilla nykyään viikoittain. Äitiyslomalla ollessani shoppailemassa, kahvilassa tai ihan vaan asioilla tuli käytyä huomattavasti uesammin, koska oli a) aikaa ja b) ikävä niitä muitakin sosiaalisia kontakteja kuin oma lapsi ja hiekkalaatikon porukka. Ehkä aika on kuultanut muistot, mutta mitään katastrofireissua en edes saa mieleeni, vaikka ollaan myös kaupunkilomailtu puolitoistavuotiaan kanssa Lontoossa. Nykyään pitää vain pitää mielessä, ettei yhdellä kaupunkireissulla oikeasti montaa kauppaa kierretä, kun pitää pysähtyä jokaiselle leikkipaikalle ja jossain vaiheessa kaksivee aina kaipaa myös jotain välipalaa…

 8. Me liikumme todella paljon ja rohkeasti lasten kanssa kaupungilla eri paikoissa. Tänään ihmeteltiin mm. pulloilla soittavaa katusoittajaa :) Ässiäkin laukuistamme löytyy. Täällä on esitelty niistä yksi http://www.vauva.fi/artikkeli/blogit/lasten_matkassa/apua_aktiviteettipulaan_lasten_oma_lompakko

 9. Avatar Kaisa sanoo:

  Minä olin viime viikolla kahvilassa 1- ja 3-vuotiaiden kanssa ja olin itsekin yllättynyt siitä miten hyvin se sujui. Jaettiin leivos kolmeen ja minä hörpin nopeasti kahvin. Lapset mussuttivat tyytyväisinä omat osansa ja kaikille jäi hyvä mieli!

 10. Avatar Susanna sanoo:

  Me käydään aika usein, kun keskustassa asutaan. Viime sunnuntaina olin lasten (5v., 3,5v. ja melkein 2v.) kanssa kaupungilla niin, ettei pieninkään suostunut hetkeksikään vaunuihin istumaan (muilla nyt ei oo muuta vaihtoehtoa kuin kävellä). Käveltiin sit ekaks hitaasti Stockalle, siellä leluosastolle ja käytiin vessassa, sit 1. kerroksen kahvilasta jotain pientä evästä, istuttiin niillä korkeilla tuoleilla, kun ei ollut muuta, mutta hyvin meni. Sit H&M:lle Aleksille (matkalla ihasteltiin pullosoittajaa ja pienimmät vähän tanssahtelivat), siitä vielä Aleksia vähän eteenpäin ja sit spåralla mun vanhempien luokse myöhäiselle lounaalle.
  Tänään mulla oli vain 2 pienintä mukana. Pienin nukkui vaunuissa ja isompi kulki potkulaudalla.
  Oon huomannu, että kaupungilla kulkeminen on jo aika helppoa, kun noi lapset on jo riittävän isoja. Pienimmän saa vielä hätätapauksessa vaunuihin ja muut jaksavat yleensä aika reippaasti olla mukana. Välillä hermoja kiristää, jos päättävät lähteä juoksentelemaan jossain kaupassa, mutta niin ei onneks käy usein.

 11. Moi!

  Mä en ole käynyt vielä yhtään ainutta kertaa molempien jätkien kanssa kaupungilla yksin! Ihan totta! Pojat on nyt 1v10kk & 5kk. Vauva on kyllä melko helppo tapaus, nukkuu pääasiassa ollessamme liikkeellä, mutta tuo kohta 2vee tahtoo keksiä kaikenlaista. Niin ja kauhuskenaarioni ovat niin kauheita, etten uskalla lähteä edes yrittämään, vaikka ihan ok voisi mennäkin.

  Lohdullista kuulla, että se voi vielä joskus sujua ihan kivasti. :)

  T. Paula / Mutsimatskua
  http://mutsimatskua.blogspot.com

 12. Avatar Eve sanoo:

  Pahin ikä kaupunkikierrokselle on se, kun lapsi on just oppinut kuivaksi muttei vielä hädän tullen kovin kauaa jaksa pidättää. Sit kuuluu se ”Äiti, pissahätä” ja kovalla kiireellä etsimään lähintä vessaa… Sitä tutustuu siinä samalla mukavasti kaupungin vessoihin :)
  Toinen ”haasteellinen” ikä on se, kun ei osaa vielä kävellä, muttei viihtyis koko aikaa rattaissakaan.

Kommentoi