RUOKAVALION MUUTOKSESTA

5/03/2014

ruokavalio lohi ja kasviksetruokavalio lohta kasviksia palomaruokavalio paleoruokavalio kalaa kasviksia

Viime toukukuussa Espanjasta palatessamme tunsin itseni todella rakaaksi ja turvonneeksi. Eikä ihme, takana oli kuukausi päivittäistä valkoisen leivän mussuttamista, jäätelöä, limua ja ranskalaisia. Eikä toki ennen reissuakaan pastan, take away ruokien ja jokailtaisten herkkujen syöminen ollut mikään erikoisuus. Vaan erikoista oli jos en päivän aikana ollut vetänyt jotain herkkuja tai ähkyä. Päätiin että nyt oikeasti tähän on tultava muutos. Toki herkkulakkoja ja kaikenmaailman diettejä oli tullut harrastettua jo ennenkin, mutta ajattelin että tällä kertaa teen asian toisin. En kuuriluontoisesti tai luovuttaisi heti ensimmäisen retkahduksen jälkeen, vaan tekisin terveellisisistä ruokatottumuksista sen kuuluisan elämäntavan.

Aluksi päätin vähentää hiilareita ja lopettaa kokonaan herkkujen syönnin. Jotkut viikot ovat sujuneet paremmin kun toiset, retkahduksia ja ylilyöntejä on ollut, mutta enään ei tulisi mieleenkään vetää joka ilta sipsipussia ja suklaalevyä. Kerta viikossa mäkkärissä on vaihtunut kertaan kahdessa kuukaudessa ja niin edelleen. Muutoksen huomasi pikkuhiljaa, pahimmista sokerihimoista pääsi nopeasti yli, eikä edes jonkun ajan päästä satunnaiset herkuttelut ole tuoneet sokerinitkuja enää takaisin. Olen siis ottanut melko rennosti ja antanut itselleni paljon anteeksi. Ehkä juuri siksi olen onnistunut tässä niin hyvin, kun rajat eivät ole liian tiukat eikä siksi ruoka myöskään pyöri kokoajan mielessä.

Herkkujen ja tyhjien hiilareiden vähentämisen jälkeen olo on selkeästi ollut parempi, virkeämpi eikä niin turvonnut. Jossain vaiheessa myös huomasin että aiemmin pienet vaatteet menivät paremmin päälle ja rintsikoiden ympärys kävi liian väljäksi. Blogiinkin alkoi tulemaan kommentteja joissa sanottiin että näytän jotenkin säteilevämmältä tai jopa laihtuneelta. Joten päätin sitten käydä pitkästä aikaa uimahallissa vaa-aalla. Aiemmin kiloja oli pudonnut neljä ja nyt taas toiset reilu neljä. Eli alle vuodessa melkein yhdeksän kiloa pelkällä turhan pullamössön karsimisella.

Mutta nyt haluan lisää! Haluan pois vielä toiset yhdeksän kiloa. Alkuvuodesta innostuin urheilusta ja sen myötä myös oikeasti terveellisestä ja puhtaasta ruokavaliosta. Viimeviikolla eräs ravintoneuvoja kehoitti jättämään pois kaikki maito -ja viljatuotteet sekä hedelmät jos oikeasti tavoitteena on painonpudotus. Tässä olen nyt viikonajan tutustunut vähän syvemmin Paeloruokavalioon ja superfoodeihin. Niin ja ollut syömättä hedelmiä sekä viljaa! Maitotuottesiin on tullu sorruttua muutaman kerran, mutta jogurttiaddiktina löysin kyllä jo hyvän(makuisen) soijavaihtoehdon. Paitsi ainiin soijaakaan ei saisi syödä.. Hankalia nämä jutut!

Olisi todella kiinnostavaa kuulla jos joku teistä noudattaa Paeloruokavalioita, tai antaa vinkkejä että mitä syödä. Ihan vaikka valmiita reseptejä. Ajattelin testata sitä ainakin kome viikkoa ja katsoa sitten miten se vaikuttaa fiilikseen ja kroppaan. Tämä ko. ravintoukkeli lupasi että neljä kiloa turvotusta lähtee siinä ajassa jo pelkästään prosessoitujen (eli kaikkien) maitotuotteiden pois jättämisellä.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

7 Responses to “RUOKAVALION MUUTOKSESTA”

 1. Niina sanoo:

  Moi! On kyllä totta että muutoksen sinussa huomaa! 🙂 kiitos tästä postauksesta, antoi itsellekin uutta puhtia laihdutusprojektiin.

 2. Marjut sanoo:

  Totta puhut. Hankalaa on ja monimutkaista kuin mikä laihduttaa. Itse kokeilen tällä hetkellä Herbalife ateriakorvike ,Proteiinipirtelöitä ja hyvin proteiinipitoista ruokavaliota. Pois jauhot, pois hiilarit…maitotuotteita vähemmän. Aika näyttää pääsenkö kiloista eroon ja millainen ruokavalioni sitten on. itse haluan kyllä terveellisen ja järkevän ruokavalion jatkossa. Mutta herkkujen vähyys sekä annoskokojen pienentäminen on kyllä sitten tulevaisuuteni.
  Liikkunut olen aina paljon.Se ei ole minulla se laihduttava tekijä vaan tälläkin hetkellä laihtumiseen haastetta tuova. Itsellä nyt n.4kg pudonnut ja läskistä, lihasta on lisääntynyt. No sepä se ei näy niin paljon vaaálla mutta mittanauhalla kyllä useita senttejä.
  Sinulla on jo hyvää tulosta tullut. Tsemppiä vaan jatkoon. Liikunta on ihanaa vaikka asettaakin syömiseen ja laihtumiseen haasteensa. Mutta selkeästi tuottaa sitä kiinteytymistä.
  Mukavaa keväänjatkoa sinulle. Go Mami Go!

 3. Voi vitsi mikä tsemppaus, pointsit sulle!! Tekis itekin mieli kokeilla jotain vastaavaa. Tuntuu että oma sokeriaddiktio on nykyään niin voimakas että jotain ois tehtävä..

 4. Niina K. sanoo:

  Hieno saavutus ja tsemppiä elämäntapamuutokseen! Puhdas ruoka on aina hyvä valinta.

  http://www.helsinkipaleo.com/2011/07/paleokokkaus-kayntiin/

  Tässä linkkiä reseptejä varten! Itse vhh:lla mutta olen tutustunut myös paleoajatuksiin, maitotuotteiden jättmäminen ei vaan juuri nyt onnistu 🙂

 5. Loistavaa! Ja niin kaunis annos tuokin ettei varmasti tule pastahöttöjä ikävä! Ihana kuulla että se on mahdollista! Siis sokerikoukusta pääsy.. Tuntuu että itse nykyisin elän pelkällä kahvilla ja pullalla, ei hyvä.
  Jätitkö sokerin kerralla pois vai pikkuhiljaa? Pidätkö herkkupäivää tms?
  Omalla kohdallani ei kyse ole niinkään laihdutuksesta, vaan juuri se pöhöttynyt olo mikä tulee sokerin ja valkoisen jauhon jälkeen, siitä pitäisi päästä eroon.

  Kahvin orjana taidan pysyä lopun elämäni 😀 sen suhteen olen menetetty tapaus…

 6. Oi mahtavaa! Tuo sokeri on kyllä tosiaan salakavala turvottaja. Itse jätin lisätyn sokerin ja samalla myös makeat herkut, limsat, mehut ja karkit pois ruokavaliosta, ja kiloja on lähtenyt kuukaudessa kolme. Siis KOLME. Ihan ilman mitään muuta muutosta ruokavaliossa tai liikunnan määrässä ja ilman mitään sen kummempaa laihdutustavoitetta. Lähteneet kilot tosin tuntuvat enemmän kuin näkyvät, sillä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan en enää tunne oleani tuhdiksi tai turvonneeksi. Mulla on vähän sama filosofia kuin sullakin: en ruoski itseäni, jos joskus vähän herkuttelen, mutten kuitenkaan aio enää palata entiseen sokeriaddiktioon.

Kommentoi