KOTIPÄIVÄN LEIKIT

4/03/2014

lastenhuone muuto lamppu keltainen kerrossänkylastenhuone ikkunalauta 60luku vanhoja lelujalastenhuone kuutaulu finlayson ipad kipeä lapsi kuumelastenhuone ikkuna nurkka seinätarra pallolastenhuone elvis legopää aarrikkapurkki lastenhuoneen pöytä ja tuolitlastenhuone lego legomovie palikat turtleslastenhuone kaapo puna autot duplolastenhuone kirsi kunnas kissa kirja nukkelastenhuone elvis mum and dad raitapaita legolastenhuone fartboy rahi varpaat blogimattolastenhuone lego ukkeli lapsen kädetlastenhuone legot legopää säilytyslastenhuone fatboy rahi ipad fishers price garagelastenhuone kirjat säilytys ikkunalauta muumitlastenhuone naulakko fjallraven kanken mini miffy baglastenhuone ikkunalauta kirjat alppila elvis lukeelastenhuone yurtles kimble nappulat hukassa legolastenhuone musta petteri korttipeli retro

Tänään piti olla päiväkoti -ja työpäivä. Mutta Kaapon kuume, Elviksen vuotava nenä ja oma kipeä kurkkuni pakotti perumaan sovitut menot ja jäämään poikien kanssa kotiin. Ihanan rauhallinen ja rento päivä kaikesta huolimatta. Harvoin tulee enää leikittyä poikien kanssa, heillä kun on keskenään niin omat juttunsa. Luemme ja piirrämme kyllä paljon yhdessä, mutta leikkeihin harvoin osallistun. Tänään olen kuitenkin rakennellut legoilla, ajellut autoilla sekä pelannut Kimbleä, muistipeliä ja Mustaa Pekkaa.

Elvis olisi hyvin voinut mennä tänään päiväkotiin, siellä kun nyt kaikilla nokka vuotaa muutenkin. Mutten kyllä jaksa lähteä vain viemään toista lasta hoitoon, etenkin kun se kipeäkin pitää ottaa silti mukaan. Viettekö tai veisittekö te terveen lapsen hoitoon jos sisarus jäisi kipeänä kotiin?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

10 Responses to “KOTIPÄIVÄN LEIKIT”

 1. Piia sanoo:

  Kokemusta ei ole, mutta luultavasti veisin mikäli olisin itse sairas ja lapseni suht terve. Toisaalta siinä on se riski että siellä sitten tartuttaa tietämättään muita. Vatsataudin kohdalla en veisi, mutta flunssan kohdalla taas veisin.

 2. Elisa sanoo:

  Itse vien (tai mies vie) aina terveen päiväkotiin, koska teen töitä kotona. Yhden lapsen ollessa kotona saan hyvällä onnella jotain töitä tehtyä.
  Meillä tytöt tykkäävät päiväkodistaan, ja kun ovat siellä vain kolmena päivänä viikossa, varsinkin isompaa harmittaa jäädä ”turhaan” kotiin.
  Mutta jos olisin yksin lasten kanssa, en viitsisi raahata sairasta lasta mukanani viedessäni tervettä hoitoon.

 3. Johanna sanoo:

  Ihania kuvia! Minä en kyllä veisi jos joutuisin ottamaan sairaan lapsen mukaan, miksi turhaan. Kyllä siellä päiväkodissa ehtii olla muutenkin..

 4. Tuija sanoo:

  On vain yksi lapsi ja vielä hetken kotihoidossa, joten ei kokemusta. Mutta en usko että veisin, säästäisin kipeää lasta sekä puolikuntoista itseäni ja hoitoalan ihmisenä mietin aika tarkkaan varmaan nuita tartuntajuttujakin…
  Sulla on ihania, värikkäitä kuvia ja pojat ovat suloisia <3 Elvis on niin jotenkin omaperäisen näköinen, tosi suloinen poika. En tiedä onko, mutta näyttää myös tapaukselta jolta voisi myös luonnetta löytyä?! Oonko väärässä, siis hyvällä tavalla luonnetta 🙂

 5. Susanna sanoo:

  Meillä viedään isommat päiväkoteihin, jos pienin on kipeä. Isoin viedään, jos on terve, vaikka muut ovat kipeinä (kun on kuitenkin toinen vanhemmista viemässä). Isompi on myös eri päiväkodissa kuin pienemmät. Pienintä ei viedä, jos keskimmäinen jää kotiin. Isoin ei olekaan ollut pitkiin aikoihin kipeänä, niin en tiedä, mitä siinä vaiheessa tehdään. Riippuu aina tilanteesta. Jos on itse kipeänä, ei mielellään pidä tervettä lasta kotona, kun silloin ei saa itse levättyä ja oma tauti pitkittyy…

 6. Mama D sanoo:

  Voi että, mistähän noista Musta-Pekka kortteja saakaan. Tulee ihan oma lapsuus mieleen.

  • Maailmanparantaja sanoo:

   Pirkanmaalla ainakin myytiin uutena Pirkan kirpputorikeskuksessa Kangasalla.

 7. bleue sanoo:

  Minusta on aina niin ihana, kun kotikuvissasi näkyy usein paljon lastenkirjoja :)!

 8. Voi että, mustapekat ja mikillinen radio-nauhotusvekotin! Mistä se on? Löytyykö niitä vielä? Mikähän siinä on kun haluaa lapselleen aina samat lelut kun on itsellä ollut? 😀 Ihanaa väriloistoa lasten huoneessa!

  http://kotiani.blogspot.fi

 9. katja sanoo:

  Päiväkodeissa toivotaan, että vielä terveitä sisaruksia ei tuoda hoitoon, koska tartunta leviää jo ennen oireita. Näin toimien voitais vähentää sitä räkä/oksennusrallia päiväkodeissa. Mutta olen kuullut, että paljon tuodaan sisaruksia hoitoon vaikka sairasta hoidettaisiin kotona.

Kommentoi