GRANAATTIOMENAHILLOA JA KILOKAUPALLA JUUSTOJA

18/12/2013

arla ingman castello  3arla ingman castello 1arla ingman castello 2arla ingman castello 4

Arla Ingman on haastanut muutamia bloggareita kokoamaan Castello juustoista omia, tavallisesta suolakeksi-viinirypäle-juusto lajetelmasta poikkeavia, makupareja. Ja tänään on siis minun vuoroni toteuttaa Castello-kesiviikko. Ajatus lähti heti hurjasti lentämään, mutta lopulta päädyin melko yksinkertaiseen tarjouluun ja makuihin jotka sopivat muuhunkin kun tähän joulunaikaan.

Castellon laajasta juustovalikoimasta valitsin kolme erilaista juustoa. Ensimmäiseksi pehmeän Alpps Selectionin pehmeän Weissbier juuston, jonka teossa on käytetty olutta. Toinen juustoista on lastenkin makuun oikein sopiva ruohosipuli-turejuusto ja kolmanneksi luomu Brie. Kaikki siis melko pehmeitä, mutta keskenään hyvin erilaisia juustoja.

Juustojen kanssa tarjolla on ruislimppua, granaattiomenahilloa sekä kapriksia. Hapan leipä sopii ihanasti pehmeiden juustojen, makean ja kirpeän hillon sekä suolaisten kapriksien kanssa. Kunnon martta olisi leipaissut limpun itse, mutta tällä kertaa keskityin tekemään itse vain tuon hillon.

GRANAATTIOMENA HILLO (1 purkki)

4 dl granattiomenean siemeniä
1 dl sokeria
1 dl vettä

Leikkaa granaattiomenat kahtia ja poista sisältä siemenet (helpoiten ja sotkuttomin se käy kulhossa jossa on vettä). Keitä kaikkia aineksia kattilassa noin puolituntia. Purkita ja hillo on valmista syötäväksi noin tunnin kuluttua.

Miltäs komboni vaikuttaa? Omasta ja lasten mielestäni tämä oli tosi hyvää, emmekä eilen oikeastan syöneet muuta kuin näitä leipiä. Olisi todella kiva kuulla minkälaisen juustolautasen te laittaisitte tarjolle, uusia ideoita kun on aina kiva saada! Juustot ja itsetehty hillo ovat mielestäni myös tosi kiva tuliainen kylään mentäessä tai nyt joulunaikaan lahja.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

4 Responses to “GRANAATTIOMENAHILLOA JA KILOKAUPALLA JUUSTOJA”

  1. Marsu sanoo:

    Mun mielestä juustot on ihania ja niiden kanssa on ihana mussuttaa kaikkea muutakin. Tosin, vierasta vähän kapriksia, joten kauhistelin sun valintoja 😀 Omia lemppareita on (muun muassa) nämä kaksi:

    Herkku nro 1:
    Vaasan jälkiuuni ruispaloja (sitkeää, mutta ihanaa)
    Brietä
    Hunajaa
    Saksanpähkinöitä
    Paahda ruispala leivänpaahtimessa rapsakaksi ja leikkaa pienemmiksi paloiksi, lisää päälle siivu brietä, sipaise pikkuisen hunajaa ja koristele saksanpähkinällä. Söpöä ja herkullista 🙂

    Herkku nro 2:
    Sinihomejuustoa
    Punajuuria
    Salaattia
    Kuori ja siivuta punajuuret ja paista ne pannulla öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä lautaselle salaattia (ite tykkään tämän ruuan kanssa käyttää erityisesti punamangoldia), lisää lämpöiset punajuurisiivut ja ripottele päälle sinihomejuustomurua tai -siivuja. Nauti heti.

  2. Mia sanoo:

    Näyttääpä ihanalta! Täytyy kokeilla, tuo onkin varmaan pirteä yhdistelmä!!!

  3. Riikka sanoo:

    näyttää ja kuulostaa hyvältä, täytyy testata!!! ihania kuvia täynnä tää sun blogi 🙂

Kommentoi