YHDISTELMÄ REISSUKUUME JA LAPSET

19/12/2013

matka 2matka 8matka5matka6matka7matka1

Ensi vuodelle on tiedossa muutama reissu. Heti alkuvuodesta lähden viikoksi moikkaamaan kavereita Lontooseen, keväälle on kaavailtu myös parin päivän pyrähdystä Saksaan ja kesällä on taas tiedossa perhereissu Espanjaan. Mutta nälkä kasvaa syödessä ja kaipaan myös kauheasti jotain pidempää reissua, seikkailua ei niin tutussa kohteessa ja ei niin lähellä.

Puhuttiin kaverin kanssa että San Francisco, tai Kalifornia ylipäätään, olisi aika ihana kohde. Olen ollut siellä pari kertaa, mutta yli 20 vuotta sitten lapsena. Nyt kiinnostaisi kovasti kaupungilla ja rantakadulla pyöriminen, surffaus ja rannalla lököily. Mutta ainiin, oliko mulla jotain lapsia vai? 2 ja 4-vuotiaden kanssa ei hirveästi surffailla, ajella katto auki ja katsella päivät pitkät hyvänäköisiä skeittareita.

Lasten kanssa matkustaminen ja jopa siitä nauttiminen tai irti saaminen voi välillä onnistua, mutta onhan se oikeasti aikamoista. Suurimmaksi osaksi pienten lasten kanssa matkaaminen on kuitenkin vain sen arjen siirtämistä uuteen ympäristöön. Samat leikkipuistossa leikkimiset, aamupuuron keittelyt ja vaipanvaihdot siellä matkakohteessakin on edessä. Silti haluan matkustella, myös lasten kanssa. Haluan tarjota lapsille elämyksiä, muistoja ja kaikkea mitä sitä eri maissa ja kulttureissa reissaamisesta nyt saakaan. Sillä vaikka se on usein aika rankkaa niin onhan se tosi kivaakin.

Mutta haluan matkustella myös ilman lapsia. Se on niin erilaista. Enkä halua odotella siihen saakka että lapset muuttavat pois kotoa, vaan tahdon mennä heti. Ja se on ongelmallista. Sain kehiteltyä jo itselleni aikamoiset paska mutsi-fiilikset kun rupesin vähänkään vakavissaani suunnitelevani parin viikon lomaa kaverin kanssa toiselle puolelle maailmaa. Lisäksi on tietysti kaikki käytännön järjestelyt. Aika vaikea yhtälö, mutta ei tosin mahdoton. Vaikka useamman viikon reissut ilman lapsia taidan vielä muutamaksi vuodeksi unohtaa. Nyt olisi ollut vain hyvä sauma lähteä duunien puolesta.

Kun Kaapo oli vauva, kävimme kauempana lomalla vain kerran. Jos nyt tekisin jotain toisin niin matkustelisin paljon enemmän. Yhden vauvan kanssa kun se on niin helppoa ja halpaa. Nyt kun olen ainut aikuinen ja vilkkaita lapsia on kaksi, vaatii se jo aika paljon enemmän hermoja, suunnittelua ja rahaa. Myös kohteet ja maijoitusjutut pitää miettiä tarkemmin ja paljon paljon etukäteen.

Onneksi hyvällä suunnittelulla ja rennolla asenteella pientenkin lasten kanssa matkustaminen onnistuu. Etukäteen kun varautuu siihen että lapset oksentavat päällesi ja kaatuvat päänsä verille heti menomatkalla lentokoneessa, liukastelevat pää edellä uima-altaaseen, katoavat ihmisvilinään, tekevät kokoajan jotain kiellettyä – ylipäätään sellaiseen jatkuvaan yleiseen säätöön, niin sillä pärjää jo pitkälle. Ja tätä kirjoittaessa matkakuume vain kasvaa!

Postauksen kuvat instagramista, Etelä-Espanjasta jossa oltiin poikien kanssa keväällä kuukausi ja myöhemmin kesällä minä yksin vielä viikon. Oli ihanaa – ainakin näin jälkeenpäin mietittynä.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “YHDISTELMÄ REISSUKUUME JA LAPSET”

  1. Muutenhan lasten kanssa reissaa ihan mielellään, mutta uima-altaat ovat ihan mahdottomia. Kolme lasta, yksi vanhempi raskaana ja toinen täystyöllistettynä uima-altaassa poimimassa tippumauhan alaisia – ei hirveän rentouttavaa. Onneksi on isovanhemmat:)

    Lasten kanssa reissaamista pelätään kyllä ihan turhaan. NImenomaan tuolla rennolla asenteella ja joustavuudella pääsee jo pitkälle, tai ainakin kohteeseen;)

    Meillä suunnitellaan seuraavaa reissua vasta 2014 loppuun tai 2015 alkuun, vauva on nyt vielä kovin pieni (äiti istuu vauvan kanssa varjossa ja imettää hotellihuoneessa…) ja meidän on hanakala löytää paikkaa, jossa koko perheemme mahtuisi inhimillisesti samaan hotellihuoneeseen. Meitä on kuusi.

    http://mamainprogess.blogspot.fi/

    • Meillä auttoi kyllä Espanjan reissulla hurjasti se, ettei uima-allasvahtina toimiminen ollut niin justiinsa. Aina siinä joku mukana olleesta viidestä aikuisesta päivysti, mutta jos 1,5-vuotias juoksi altaaseen, hän molskahti veteen, sukelsi hetken ja jäi sitten reunalle roikkumaan. Aikuisen piti vain onkia lapsi ylös.
      Vauvauinti. <3

  2. Kamala matkakuume täälläkin! Meillä on onneksi reissu tiedossa, kun lähdetään Jenkkilään muutaman viikon päästä. Ei vaan olla ikinä oltu lapsen kanssa Eurooppaa pitemmällä, ja nyt vähän on alkanut jänskättää miten niin pitkä lento parivuotiaan kanssa sujuu… 😉

  3. Iso KYLLÄ Kalifornialle!

    Meillä lähtöön alle 4 viikkoa. Lentomatka yhden vilkkaan tapauksen kanssa jännittää, joten ymmärrän todella hyvin että epäröit/pohdit matkustamista kahden kanssa. Varsinkin kun tuonne menee sellaiset 16 tuntia minimissään.

  4. annimari sanoo:

    Mä myös niin odotan ulkomaanreissua jonnekin ja varmasti lähdetään heti, kun Voima pystyy allergioiltaan syömään jotain reissussa! 🙂

  5. Susanna sanoo:

    Me ollaan just lähdössä meidän kolmen pienen hirviön kanssa Espanjaan maanantaina. Pakko myöntää, että lentomatkat hirvittää aina. Varsinkin, kun lento on klo 6.20, sitä saattaa olla itsekin hieman väsynyt…
    Kyllä me kaikki kuitenkin odotetaan matkaa tosi paljon. Siellä on paljon rennompaa, kuin kotona. Todennäköisesti ihan vain siksi, että ollaan lomalla 🙂 Tällä kertaa siellä tosin on myös lähes koko meidän suku, niin lapsille on seuraakin. Viimeks vanhin (silloin 4-v.) rupes viikon päästä valittamaan, kun ei ollut leikkikavereita…

    Vaikka me matkustetaan lasten kanssa, niin kyllä se on ihan eri asia matkustaa ilman niitä. Viime kesänä päästiin miehen kanssa kahdestaan viikonloppureissuille ilman lapsia ja ne kyllä teki hyvää!

  6. Mama D sanoo:

    Itse en reissaamisesta välitä ollenkaan, enkä haaveile matkalle lähdostä. Ehkä tästä sai tarpeeksi kun reissasi 10 vuotta pari-kolme kertaa vuodessa Englanti-Suomi väliä. Ja toisaalta, vaikka ulkomailla olikin silloin ihan se oma koti, niin olihan se usein edelleen siellä vähän kuin olisi ollut matkalla.

  7. […] olen viettänyt aikaa siellä pidempää kuin pikaisen päiväretken verran. Joten ehkä sen Losin reissun sijasta otan tavoitteeksi viettää tänä vuonna muutaman yön kauniissa […]

Kommentoi