MEIDÄN VAUVA

26/07/2013

meidanvauvaIMG_4990meidanvauvaIMG_5001meidanvauvaIMG_5014

Tiesittekö että meillä on vauva?
Elvis 1v 9kk. Juo maitonsa tuttipullosta unille mennessä. Tutista sentään luovuttiin kesän alussa.

On jännä miten erilailla Kaapon kanssa pullosta vieroittaminen aloitettiin jo ennen vuoden ikää. Olin tosi tiukka siitä, ettei niin iso lapsi saisi enään unimaitoaan, eikä todellakaan tuttipullosta. Vähän hävettää myöntää, että leikkikerhossa katsoin silloin kauhuissani miten puolitoistavuotias lapsi joi lounaan päälle maidot pullosta. Nykyisin olen paljon paljon myötämielisempi. Viimeistään toisen lapsen myötä sitä kai luopuu kaikista perjaatteistaan.

Olen sitä mieltä että jos jollain tavoilla saa helpotettua ja rauhoitettua arkea, ja muutenkin elämää niin Go for it! Oli kyse sitten unimaidoista, viereen nukuttamisesta, leluista ruokapöydästä tai mistä tanahsa muusta joka ei uhkaa henkeä. Se on ihan OK ja jokaisen oma asia.

Silti maitopullon antaminen julksella paikalla aina vähän nolottaa. Tuntuu että asiaa pitää aina selitellä, maitoa vauvalle heh-heh… -taitaa olla yleisin. Ihan oikeaksi puolustuksksi sanottakoon se, että pullosta vireroittamista ei ole tehty sillä niin moni muu asia on muuttunut pienten elämässä hiljattain. Oli muutto, kuukauden reissu espanjaan (jolloin vieroiteltiin tutista) ja nyt oppiminen uuteen arkeen kahden kodin välillä. Mielestäni on ihan oikeutettua että Elvis saa kaiken mahdollisen lohdun ja turvan mitä vain voimme tarjota, vaikka sitten siitä tuttipullosta.

Sen verran pitää vielä noista Lifefactoryn lasipulloista sanoa, että ovat ihan loistavia! Nyt kohta kahden vuoden käytön jälkeen ne ovat edelleen kuin uusia, samaa tuskin voisi sanoa muovipulloista. Täysimetin Elvistä 7 kuiseksi ja kokonaan imetyksen lopetin tämän vuoden alussa, pullot ovat kuitenkin olleet lähes alusta saakka myös käytössä vaikka kun olen ollut omilla menoillani.

Missä iässä ja miten teillä on tuttipullo ja unimaito vieroitus tehty, jos sellaisia on ollut käytössä?


39 Responses to “MEIDÄN VAUVA”

 1. Pipsa sanoo:

  Meillä tyttö juo muuten normaalisti, mutta kerran tai kaksi päivässä pääsee vielä syliin juomaan pullollisen maitoa. Tyttö on pian 2v. Pidän tätä ihan normaalina enkä edes koe joutuvani selittelemään asiaa. Muutenkin olen koittanut olla selittelemättä mitä meillä tehdään, eihän se muille kuulu.. Vaikka eräskin äiti pyöritteli pitkään silmiään kuultuaan, että meillä nukutaan perhepedissä. :)

 2. Jenni sanoo:

  Meillä molemmat pojat on juoneet pullosta ilta/yömaitoa melkein 2-vuotiaaksi. Ihan omaa mukavuudenhaluani oon jättänyt vieroituksen noin myöhäiseen. Molemmilla jäi pullot pois ihmeen helposti,ilman suurempia itkuja vaikka pullo olikin loppuvaiheessa hirveen tärkeä. Nuorempi nukahti itsekseen pullonsa kanssa – nyt kun pulloa ei oo,pitää nukuttaa ja siihen menee aina n. 30 min. – päälle vielä vanhemman nukutus samanverran joten omaa aikaa ei iltaisin juurikaan oo. Nuoremman kanssa en pitänyt kiirettä vieroituksessa,vanhemman kanssa podin huonoa omaatuntoa mutta sekin hälveni aika pian. Jokainen tavallaan ja ajallaan :)

 3. Heidi Pii sanoo:

  Oon NIIN samaa mieltä tuosta, miten toisen lapsen kohdalla tajuaa antaa itselleen armoa asioissa, jotka voi tehdä helpomminkin, kuin ekan kanssa. :D Unimaitoasiaan en voi kommentoida, kun nuorempani ei oo pullolle suostunut (harmikseni) ja vanhemman kuvioista en enää muista. Hullua tämä unohtaminen. Kai sillä unipullo oli…? Oliko? :D

  Ihanat kuvat tässä. En muista (taas unohtamisongelmaan palatakseni), oonko kommentoinut aiemmin, mutta i-ha-na tuo teidän kiehkurapää!

 4. Heini sanoo:

  Hahaa, meillä 2v1kk juo myös pullollisen maitoa aina nukkumaan mennessä. Välillä maito loppuu ennen kuin uni tulee jolloin tuo huutaa vielä ”LISÄÄ MAITOOOOO!” :D

 5. Eevi sanoo:

  Ihanaa, ai laav jyy! Meilläkin vauva 1v 9kk saa unimaidon! :-) Meillä ei olla koskaan tuttia syöty, joten annan itselleni tällä tavalla ”luvan” pitää kiinni tästä unimaitorutiinista. Meillä yöt ja nukkumaanmeno on ollut yhtä helvettiä, kunnes kävimme 1v vanhana unikoulussa. Silloin maitopullosta tuli suuri lohtu ja pelastus. Nyt en siitä vielä luovu, koska näin tämä perhe-elämä menee parhaiten. Olen tuntenut häpeää asiasta, mutta nyt annoit lohtua meillekin asiasta.

  Kiitos, että ”tunnustit” asian. Kiitos! :-)

 6. siilis sanoo:

  Meil ei oo ollu pullot käytös mut tissiä nää on syöny öiin 11kk-2v

 7. jonna sanoo:

  Meijän vauva 1v juo vielä.pullosta, tutista luopu ite ~10kk iässä. Ja saakin juua pullosta unimaitonsa niin kauan ku haluaa :) (okei, ehkä viimestää 2,5v äiti auttaa lopettamaan..) :D

 8. Sanni sanoo:

  Meillä luovuttiin vajaan 10kk iässä niin tutin kuin tuttipullonkin käytöstä. Tutti oli ollut jo pidemmän aikaa vain autossa, rattaissa ja unilla. Pelkäsin kovin tutista vieroittamista, mutta eipä se ollutkaan niin paha! Muutamat ensimmäiset unet antoivat odotella itseään, kun tutti oli hävinnyt, mutta sen jälkeen lotteron perään ei osattu edes kaivata.

  Mukiin alettin totuttelemaan vähän kerrallaan pullon yhteydessä, kunnes jokusen viikon päästä totesin, ettei tämä homma nyt oikein edisty. Kerrasta lähti niin pullo kuin tuttikin, eikä meidän lapsi siitä traumatisoitunut, vaikka jotkut muuta väittävätkin. Meillä ei ole ikinä juotu unimaitoa, vaan maidon juonti on keskitetty aina ruokailun yhteyteen. Vaikka kyseessä olikin esikoinen, olen tässä suhteessa kiitellyt itseäni maasta kuuhun ja takaisin, sillä olen lähipiirissä huomannut, kuinka vaikeaa unimaidosta luopuminen voi olla!

 9. Lifefactoryn kolme pulloamme ovat muuten pysyneet aivan uudenveroisina yli vuoden käytössä, joten ei valittamista meilläkään.

  Kohta 1v 5kk ”vauvamme” juo edelleen ilta- ja aamu- ja …päivämaidon tissistä. :D Tartteis tehä jotain vai tartteisko…

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/07/25/hinkit-hiljaiseksi-eli-miten-lopettaa-imetys/

  • Jonna sanoo:

   Ei tartte ;D

   • No ainakin päivämaidolle ehkä. :D

    • Katrikoo sanoo:

     Meillä sama meininki. ”vauva” tosin on jo 1v7kk. Eli ilta-, aamuyö- ja päiväunitissiä saa edelleen. Se on pienelle niin tärkeä asia, että en voisi viedä sitä häneltä vielä pois. Meillä kirjaimellisesti hihkutaan ilosta, kun sanon, että nyt mennään nukkumaan, kun tietää, että silloin saa myös maitoa. Pulloa tai tuttia ei meillä ole käytetty yhtään.

 10. Anna sanoo:

  Hahah meillä taidetaan ottaa enkat 2v 10 kk juo aamumaidon sekä nukutusmaidot tuttipullosta :) enkä sitä selittele tai häpeile B) Ja välillä kuuluu omasta huoneesta ”äitiii haluu lisäää maitoaaa ” <3 ja äitihän tuo :)

 11. Riitta sanoo:

  huh,jossain muuallakin vielä siis pullo yli vuosikkaalla!
  meillä tytsy ei ikinä edes suostunut syömään tuttia,ja pullokin tuli kuvioihin ehkä puolivuotiaana,kun maitoallerginen lapsi sai siitä vesihörppyä lisänesteeksi.maidot sai tissistä vuosikkaaksi,ja silloin imetyksen lopettaessani päätin että maitopullolle ei enää tuossa iässä opetella(vaikka vesi siitä hyvin kelpaskin)joten kauramaidot on aina juotu mukista,ruuan yhteydessä,mitään unimaitoja meillä ei imetyksen jälkeen ole ollut ikinä.
  mutta nyt 1v 8kk,päätin jättää vedenkin pullosta pois,ja siirtää juomiset kokonaan nokka-ja tavallisiin mukihin,ja smoothiet tms tuo juo kyllä jo pillilläkin,mutta piruvie heti se juominen on vähäisempää!varsinkin näin helteillä saa koko ajan olla tuputtamassa juomista,kun pullojen kanssa saatto kiskaista kokonaisenkin vesipullon heti aamusta :O noh,jospa se taas alkas maistua,jaksaa vaan ite tyrkyttää juomista..
  varmasti oikein,ettei kaikki muutokset teillä tule kerralla,ja jos unimaito on rauhoittumiskeino illalla,mutta oletko kokeillut kaipaako lapsi itse pulloaan iltaisin,vai onko se vain (sinun) totuttu tapa? :)
  itse ajattelen kuitenkin että jos suurin osa nestistä menee mukista,ei satunnainen pullosta juominen vaikuta mitään,varsinkaan jos ei edes tuttia syö.meillä vaan neuvolassakin olivat aika tiukkaa sitä mieltä jo viime käynnillä että pullot olisi jätettävä pois…

 12. Eedith sanoo:

  Meillä mimmit ei oo koskaan oikein ymmärtäneet unimaidon päälle, jotan siitä vieroittumista ei onneksi ole koskaan tarvinut tehdä… 1,5 -vuotiasta oon vähitellen koittanut vieroittaa tutista, kun suukin on ollut vuoden ikäisestä saakka täynnä hampaita… Mutta hiljalleen hyvää tulee :)

  Lifefactoryn pullosta vieroittaminen saattaa olla yllättävän helppoa. Hankit vaan sen nokkamukikorkin, niin lapsi ei juokaan enää tuttipullosta ;) Siinä on se venttiilikin, ettei ihan falskaa.. Lapsellekaan muutos ei ehkä ole niin iso, kun ite pullo pysyy samana. Tosin, jos lapsi vierastaa kovaa nokkamukikorkkia, niin sittenhän se on haastavampaa ;) Meillä 1,5 -vuotias käyttää pulloa nokkamukikorkin kanssa.. Oon myös ollu ihan hurjan tyytyväinen niihin pulloihin!

 13. Nanna sanoo:

  On kyllä totta, että mitä useampi lapsi niin sitä rennommin varmaan osaa ottaa. Meillä oli vieressä nukkumisessa tiukka linja ensimmäisen kohdalla, mutta poika on vieressä pysynyt vaikka toinen vanhemmista silloin on huonosti nukkunutkin. Miksi tapella asiasta kun voi päästä helpommallakin? Nyt Pikkutäry kertoo olevansa jo iso poika eikä isot pojat kuulemma tule viereen edes köllimään. Lapset kasvavat siis niin nopeasti, että täytyy osata nauttia niistä hetkistä vielä kun voi :)

  Hyvä, kun mainitsit nuo pullot! Pitääkin pistää tulokkaalle tilaukseen sillä meillä ei yhtään tuttipulloa jemmasta löydy pojan oltua niitä kohtaan totaalikieltäytyjä.

 14. Jonna sanoo:

  Eihän tuo ole vielä paha ikä :D meillä nuorin joi vikat unimaidot ollessaan 3v3kk – oman väsymyksen takia en vaan jaksanut vierottaa aikasemmin.. Kaikilta muilta kolmelta pullot lähti noin 2veenä.

 15. Henna sanoo:

  Meidän 1v kohta 7kk juo kaikki päivän maitonsa nokkamukista ja ehdottomasti lämmitettynä. Edes lämmitetty maito ei kelpaa tavallisesta mukista ja kylmä maito taas ei uppoa nokkamukista eikä tavallisesta. Tuttikin on vielä käytössä (pääsääntöisesti unilla), mutta siitä koitetaan luopua ennenkuin pikkuveli putkahtaa vuoden lopussa maailmaan, toisaalta taas mietin tuota tuttiin turvautumista kun tulee muutos perheeseen sen kasvaessa, mutta ehkä parempi että tehdään se pian kuin liian myöhään. Maitoa nokkamukista -juttuun en koe ollenkaan mitään huonoa omaatuntoa, sillä on ihanaa, että tuo riehakas poika haluaa sen hetken rauhallisena sohvalla mieluiten jommankumman vanhemman kainalossa.

 16. JohannaK sanoo:

  Haha;) Neljän lapsen mammana ja puoli ruotsalaisena totean, että melko rentoa on meillä meno ollut. Itseasiassa en ole hoksannut edes hävetä pulloa ;) Judit 1,5 vee juo vieläkin ne ”hirveen vaaralliset” iltamaidot tuttipullosta. Ekan kans olin tosi tiukka monissakin asioissa., en tosin tuttipullo tai tutti-jutuis. Esikko tais olla tyyliin 5 vee kun alkas saamaan mehua tai makeeta. Ruotsissa mammana olo on todella paljon rennompaa kun suomessa. Täällä olen huomannut, että äideillä on todella paljon ”täytyy” juttuja ja koetaan äitiydestä ja tyylistänsä jopa stressiä. Ruotsissa on superrento meininki monien asioiden kanssa ja tutin ja tuttpullon käytönkin suhteen. Siellä juo isotkin( 5-6 veet) pullosta iltavellinsä. Suomalaisten lapset ovat eri….huomasin et jopa suomalaisilla äideillä jotka asuivat ruotsissa oli suomalaisia tapoja ja juttuja…luonnollisestikin. Mä oon nykyään sitä mieltä, että äitien kannattais relata todella monen asian suhteen. Hyviä ja tottelevaisia lapsia meillä on vaikka on kasvatettu melko rennosti. Luonto hoitaa asioita. En ole loppupelissä havainnu mitään haittoja rentoilustani….päinvastoin :) Mut nää on näitä ”jokainen tyylillään” juttuja ;) Niin ja jos Juditille antaa tavallisen mukin käteen kaataa hän sen päällensä joskus jopa ihan huvikseen. Nokkamukienkin kanssa saa aikaan melkoisen shown ellei niin ole venttiiliä ;)Tergui <3

 17. Heidi sanoo:

  Ihana kirjoitus ja tunnistin niin monet ajatuksistasi! :) Nyt kolmannen lapsen kanssa meno on aika lailla rennompaa kuin esikoisen kanssa…;)

 18. Kaisa sanoo:

  Meidän kuopus pian 11kk juo tosiaan maitonsa pullosta vielä hyvän tovin! Hirveä vauhti on isoveljen perässä, sylissä ei malttaisi olla, leikkii usein jo yksinään.. Eli koittaa ehdointahdoin olla epävauvamainen. Niin se maitopullollinen on yksi päivän vauvahetkistä, joina äiti saa pusia ja halia vauvaansa sylintäydeltä. Niin, tosiaan: maito juotetaan sylissä. Se on ihanaa. <3

 19. elmeri sanoo:

  Hah, täällä kovasti yritän saada 10kk tytön juomaan välillä maitonsa pullosta/nokkamukista että mamma pääsis välillä tuulettuu mut ei oikein tyttöä nappaa.. vinkkejä kellään? Ei oikeen uppoo oma maito eikä korvike..

 20. Laura sanoo:

  Hei, me taidetaan johtaa, poika lopetti iltapalan jälkeiset tuttipullomaidot miehekkäässä 3v4kk iässä! No, voi sitä varmaan pahemminkin vanhempana mokata, joten menkööt… Pikkuveljeltä lähti pullo samalla rytinällä, hän oli tuolloin 1v 10kk. Kumpikaan ei pullojaan kaipailleet, joten aika oli todellakin kypsä. ;)

 21. Voi ihana Elvis! <3 Meillä Väinö kyllä taisi olla myös himpun vaille kaksi, kun vasta suostui tuttipullosta luopumaan.. Miten mä en voi muistaa?!

 22. tanja nieminen sanoo:

  Meidän poika joi 3 vuotiaana vielä iltamaidon tuttipullosta ja sylissä vielä niin ettei pitänyt itse pullosta kiinni vaan se piti juottaa =D Ja nykyään on ihan tervejärkinen 18 vuotias nuorimies.Se jokailtainen sylihetki maitopullon kera oli ihana ja rauhoitti pikkumiehen <3 Mitään haittaa siitä ei ollut , ei kärsinyt meillä hampaat eikä muukaan kehitys ;) Toki neuvolassa olin hiljaa asiasta kun sanomistahan siitä olis tullut.Toki siitä pullosta luopuminen oli hiukan haastavampaa tuon ikäisenä, mutta silloin totesin että ei se armeijaan mene pullo kainalossa….ja kohta se on armeijaan meno edessä =D

 23. tinni sanoo:

  meillä jokainen noista kolmesta on vieroitettu pullosta/tutista siinä 11kk-1v välillä. keskimmäinen tutistaan jo 7kk iässä.

 24. Elisa sanoo:

  Älä häpeä pulloa. :) Joskus on hyvä mennä siitä, mistä aita on matalin. Varsinkin silloin kun elämässä on paljon muutoksia. Meillä on pullot jääneet about 2v, eikä niistä vierottaminen ole ollut loppujen lopuksi edes hankalaa. Pullot vaan yhtenä päivänä hävisivät, koska haisuli oli käynyt meillä varkaissa.

  Mut joo tunnistan itsessänikin tuon, että joskus olen saattanut katsoa kauhuissaan, että mitä tuo äiti oikeen tekee, ja kohta teen itse ihan samoin. :D

  Elämää on turha kulkea nipottamalla läpi. On oikeasti hyvä taito osata välillä ottaa rennosti. Ei ne lapset siitä pilalle mene. :D

  Pitäs käydä ostaan noihin Lifefactoryn pulloihin korkit tuttien tilalle, että vois käyttää niitä vaikka retkillä pulloina. Liian nättejä säilöttäviksi kaapissa.

 25. Mama D sanoo:

  Meilla poika joi maitoa tuttipullosta 2,5 vuotiaana viela, koska en saanut poikaa juomaa maitoa kupista. Vesi ja mehu meni normaalista kupista ihan hyvin, mutta maito ei. Kun tuttipullot havitettiin, niin siihen loppui pojan maidonjuontikin. Tutista kylla oltiin vieroitettu jo paljon aikaisemmin.

 26. J-J sanoo:

  No, tuskin se enää tuttipulloa rippileirille pakkaa ;)

 27. Maria sanoo:

  Ihania kuvia! Meillä vieroitin tytön rinnalta 1v 1kk iässä ja sen jälkeen ei sitten kelvannut pullokaan (damn). ”Äätin muki” piti saada ja tosi paljon ottaa mallia muutenkin. Nyt kohta kaksivuotiaan kanssa saa TODELLA vahtia kahvikuppia, koska se on maailman kiehtovin juttu, juohan äitikin! :D Minusta jokainen tekee omien lastensa kanssa niin kuin itsestä ja lapsista tuntuu parhaalta. Kyllä äiti tuntee oman lapsensa kaikista parhaiten!

 28. Miltsu sanoo:

  Meillä pojan kanssa luovuttiin unipullosta 1,5 vuotiaana ja se kävi todella helposti. Siirryttiin pullosta noihin trippi mallisiin velleihin kun meillä otettiin univelli unimaidon sijasta. Vellitripistä päästiin eroon 2v 9kk kun nutricia uudisti pakkaukset ja poika ei enää hyväksynyt uutta pakkausta. Eli meillä kävi siinäkohtaa vieroitusta tuuri.

  Nyt tyttö vasta 10kk ja hänen kohdallaan ei olla vielä mietitty univellin vieroituspuuhia. Aika näyttää sitten missä kohtaa ollaan siihen kypsiä. Tuttipullo on vain univelliä varten eikä onneksi muuten pulloa ole kaivannut.

  Lapset kun ovat niin erilaisia kuten perheetkin, se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Kiva lukea miten eri perheissä tästä pullosta ollaan päästy eroon.

 29. HL sanoo:

  Meidän Elvis (pian 3v) vieroitettiin pullosta reilu 2 vuotiaana :)

 30. Johanna sanoo:

  Hei.Pakko kommentoida kerrankin. Minusta todella hienoja nämä kuvat synnytyksien jälkeisistä vartaloista.Itsellä palautui ekan ja toka lapsen syntymän jälkeen vartaloa aika simppelisti kastajaisiin mennessä normi-muottiin,nyt 3-lapsen jälkeen painin edelleenkin vartaloni kanssa jossa kilot pysyvät kurissa nälkä-kuurilla ja pikkunenkin repsahdus tekee muhkean vatsan-seudun.Rinnoista nyt en muuten viitsi edes mainita kuin että noh,ne oli ennen tissit. Sinuiksi vartalon kanssa olisi todella tärkeä päästä.

  Tuttipullosta vielä: mulla on nuorin 1,4vuotta ja juo edelleen yöllä kerran tai kaksi MEHUPULLON ja tiedän todellakin että mehun juonti on kaikista suurin virhe mutta tytär kieltäytyi imetyksen loppuessa 4kk iässä maitotuotteista(kokeiltiin kaikki korvikeket kaupoista ja apteekeista,soija/kaura ja riisimaidot)mikään ei kelvannut. Luontaiskalsiumia yms muuta on toki annettu ja nyt jo syökin vaihdellen jotakin maitotuotteita välillä mutta maitoa ei edelleenkään juo pullosta ja lasista ruuan kanssa yhen-kaksi hörppyä.

  Onko ideaa miten saisin tytöltä tuttipullon pois yöltä,isommat muksut alkoivat ittekseen nukkua läpi yön joskus puolen vuoden tietämillä ja nyt olen täysin neuvoton.

  Tytär on myöskin huono-ruokainen ja välillä on päiviä jolloin pelkkä tuorekurkku ja vihreät pavut kelpaavat,välillä syö kaiken tarjotun.Huonoa ruokapäivää seuraa huono yö ja tuttipulloja menee monta,seuraavana aamuna ei puuro tietenkään maistu ja kierre on taas valmis.

  Huokailuttaa,

 31. Mirva sanoo:

  Mun 2,5-vuotiaani on vasta vähän aikaa sitten vieroitettu maitopullosta ja pari kk sitten unitutista… :D Ja kaikki tämä oikeastaan vain ihan omasta mukavuudenhalusta, koska se nukkumaanmeno tutin kanssa oli vaan niin helppoa! Tai niin silloin ajatteli, koska nyt tutin poisjäännin jälkeen uni tulee helpommin, kun ei ole niitä ”tuttirutiineja” enää (eli tuttien vaihtamista ja käsissä puristelua). Maitopullo oli ihan juomapullona, koska meidän tyttö on ollut tosi huono juomaan yhtään mitään ja sen pullon kanssa se nesteensaanti oli aina taattu. :) Enemmän lasta on tihkaissut pullosta luopuminen ja sitä kyselee edelleen melkein päivittäin. Onneksi on kuitenkin ruvennut sitä korvaamaan joka aterialla noin 2,5 kupilla maitoa… :D

 32. Kati sanoo:

  Meillä Aake 2v 11kk hoksasi isäni luona käydessämme hyllyn päällä tuttipullot ( joiden ed. käyttö oli ollut lähes vuosi aikaisemmin) ilosta hihkuen vaati yhteen maitoa ja hipsasi sänkyyn silmät kiinni pulloa tyhjentämään. Kahden päivän ajan annoin toisen olla pieni ja sitten jätettiin porovauvalle pohjoisiin loputkin pullot.

 33. Päiskä sanoo:

  Ihanaa, kun löytyy ihmisiä, jotka suhtautuu armollisesti kaikkiin niihin pieniin arjen asioihin, jotka tämänhetkisessä elämässä aiheuttaa päänvaivaa (usein ihan turhaan) ja joita miettii varsinkin kotona ollessaan ihan liian paljon. Ja huolehtii turhaan – kuten nyt toi maitopulloasia. Meilläkin esikoistyttö – pian isosisko – juo vielä unimaidot juomapullosta mikrossa lämmitettynä, nukahtaa rauhalliseen uneen, helliin silityksiin ja lauluihin.Tuntuis jotenkin raadolliselta tempaista tämä tärkeä rutiini pois varsinkin nyt kun pikkusisko pian syntyy ja tytön maailma mullistuu. Aika ei ole vielä kypsä.

 34. mama jolie sanoo:

  Hei! En yleensä kommentoi blogeja, mutta nyt oli niin kiva lukea näitä kommentteja ja huomata, että minunlaisia on muitakin,että ajattelin itsekin kommentoida. Meidän esikoista imetin 1v8kk, ja hänen imetyksen lopetin ympäristön painostuksesta, vaikka minä ja poika molemmat ois haluttu jatkaa.. Poika oli niin lohduton, että itki ja raivosi, joten 5 päivää vierotuksesta aloitettiin juomaan tuttipullosta ja jo helpotti. Siitä juotiinkin melkeen neljävuotiaaks. Nyt vielä imetän kuopusta, joka on myös 1v9kk ja hän nauttii suunnattomasti siitä ja on niin suloinen hykerrellessään sylissäni, etten vielä raaskis lopettaa..

  • Pinja sanoo:

   Äläkä lopetakaan, kuin vasta sitten, kun aika on kypsä teille molemmille. WHO:kin suosittaa imetystä vähintään 2-vuotiaaksi asti tai niin kauan kuin äiti ja lapsi haluavat. Itseasiassa yli puolet maailman lapsista imetetään vähintään 2-vuotiaiksi tai enemmän. Teet niin kuin parhaaksi koet ja unohdat ympäristön mielipiteet. T. 1v.5kk tyttöään yhä imettävä neuvolantäti…satunnaisista ympäristön kommenteista huolimatta aion jatkaa molemmille tärkeää imetystä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä, mutta vähintään 2-vuotiaaksi.

Kommentoi