KOMPAKTIT MATKAKUMPPANIT

22/02/2013

Ratasasiaa taas tässä terve! Blogia ainakin pidempää seuranneet ja lastentarvikkeista, kuten rattaista, kiinnostuneet tietävätkin enemmän luottokulkupeleistämme. Käytöstä meiltä löytyy siis Bugaboon Cameleonit sekä Donkeyt. Molempia käytetään yhdessä ja erikseen, molemmilla, toisella tai seisomalaudalla, milloin mitenkin. Autoa meillä ei ole joten liikumme pääosin aina julkisilla, useinmiten ratikalla. Siitä syystä minulla onkin rattaissa ollut korkeat kriteerit ja odotukset, onneksi olen voinut olla tyytyväinen molempiin bugiksiimme.

Kaapo täyttää pian 3,5 vuotta ja onkin viimeaikona kulkenut lähes poikkeuksetta kävellen tai seisomalaudalla. Ihan jo senkin takia että lumessa molempien työntäminen tuplissa on tosi raskasta. Ykkössuosikki vaihtelee, kuukasi sitten olisin sanonut suosikkini olevan donkeyt mutta nyt taas viimeaikoina olen käyttänyt enemmän cameleoneita. Ehkä lähinnä siksi että niihin saa seisomalaudan, donkeyyn tarvittavaa seisomalauta-adapeteria kun meillä ei ole.

Olemme viimeaikoina myös miettineet enemmän donkeyjen myymistä. Se ei ihan vielä ole ajankohtaista, mutta eiköhän senkin aika valitettavasti vielä tule. Mutta koska liikumme paljon, etenkin nyt taas kevään ja kesän tullessa saatamme viettää koko päivän ulkosalla, on hyvä että molemmat pääsevät välillä rattaisiin huilaamaan tai ihan kunnolla nokosille.

Olemme lähdössä Elsan kanssa ensi kuussa Siljan Muksumaanantain lähdöllä Tukholmaan. Sinne ajattellin ehdottomasti ottaa donkeyt mukaan. Laivalla ne kulkevat monona ja taas maissa molemmat lapset kyydissä duona. Kun aika maissa on rajallinen, on mukavempi saada molemmat lapset kuljetettua samassa syssyssä, eikä murehtia ylimääräisestä. Luulisi molemmille myös maistuvan päikkärit risteilyillan jälkeisenä päivänä.

Mutta entäs sitten huhtikuussa tuleva Espanjan reissumme, ja päässäni kohta jo ongelmaksi muodostunut reissurattaiden valinta. En osaa nimittäin päättää että kummat otan mukaan. Kauhea ongelma eikö! Molemmissa kun on puolensa. Cameleonit on kätevä pakata ja kuljettaa, donkeyjen ruumassa hajomista pelkään. Cameleoneilla pääsee kulkemaan kapeimmistakin paikoista, donkeyillä ei niin kapeasti. Cameleoneihin ei saa kuin yhden lapsen, molemmat nukkuvat kuitenkin päiväunet. Reissun aikana on varmasti useampi päivä kun olen aivan kaksin poikien kanssa, tuntuu turvallisemmalta sekä helpommalta että saan heidät molemmat (vyötettyä kiinni) rattaisiin. Cameleonit mahtuvat oikeastaan minkä tahansa auton takakontiin, donkeyista saisi taas molemmille pojille ”hätä”turvaistuimet mahdollisille taksimatkoille. Donkeyden kyytiin taas mahtuu enemmänkin tarvikkeita retkiä varten, mutta ei camaleonitkaan mitenkään mahdottoman vähän vedä. Tämä vaatii siis edelleen punnitsemista, onneksi reisuun on vielä hetki aikaa. Mukava olisi kuulla kokemuksianne ja mielipiteitä!


17 Responses to “KOMPAKTIT MATKAKUMPPANIT”

 1. Susanna sanoo:

  Meillä on nyt, kun on useampi lapsi, ollut aina tuplat mukana Espanjan matkoilla, vaikkei muuten tule tuplia käytettyä. Ekaks meillä oli parilla kympillä ostetut käytetyt Gracon tuplamatkarattaat (jossa istuimet peräkkäin) ja viimeksi sit Phil & Tedsit. Yleensä mä käytän vain tavallisia vaunuja ja seisomalautaa, mutta Espanjassa tulee oltua pitempiä aikoja ulkona ja siellä on hyvä, että saa kaikille lapsille istumapaikat. Tosin, meillä on Espanjassa käytössä myös kahdet matkarattaat, jotka mun vanhemmat ovat sinne hankkineet. Eli viime kerralla, kun siellä olimme, meillä oli yleensä mukana tuplat ja yhdet matkarattaat lisäks. Oltiin aika usein koko päivä ulkona, joten päiväunipaikat tarvittiin kaikille. Lisäks me käveltiin paljon pitempiä matkoja kuin yleensä, niin en usko, että esikoinen olisi jaksanut niitä matkoja kävellä. Seisomalautaa meillä ei oo ollu mukana kertaakaan.
  Mä siis olisin tuplien kannalla. Mä en tosin tiedä noista Donkeysta paljoakaan, mutta eikö niitä saa jotenkin aika kapeiks myös? Ajattelen sitä, jos jossain on kapea kohta, niin saisko sitä varten ne kapeiks ja sit taas levennettyä?

  • Kiitos! Tosi kiva kuulla kokemuksista! Kallistuin heti kuitenkin tupliin, ainoastaan ehkä niiden ruodaaminen ei houkuta. Mutta ihan totta, ollaan varmasti paljon ulkona ja on hyvä saada molemmat välillä istumaan ja nukkumaan.
   Ja tosiaan doneyt saa aika näppärästi hetessä myös kapeiksi, jos sellainen tilanne tulee 🙂

 2. Elisa sanoo:

  Ottaisin Donkeyt. Ja jos ne hajoaa ruumassa, lentoyhtiö korvaa kyllä. Tosin ikäväähän se olisi, jos ne hajoaisi sinne päin mennessä, mut luultavasti saisitte sieltä jotkut rattaat.

  Me ollaan matkustettu useammalla eri kombolla. Viimeksi otettiin vain yhden hengen rattaat, mutta pian jouduimme käydä ostamassa toiset (Olimme 2 kuukautta reissussa). 🙂 Luulen, että jatkossa pärjätään yksillä. Hätätilanteessa voivat sit istua sylikkäin. 😉

  Meillä on kerran hajonnut rattaiden taka-akseli ruumassa, mutta saatiin se lentoyhtiön piikkiin korjattua. Vaivaahan siitä tietenkin oli, mut vaan pientä. 🙂

  • Niin totta, saahan sen korvauksen. Lähdemme vaan heti kentältä junalla joten olisi ikävä jos rattaat ovat jo siinä vaiheessa rikki. Mutta mitä tahansa voi tietysti aina sattua!

 3. Danone sanoo:

  Kyllä mä ottaisin mukaan ne tuplat.. Lapset viettää kuitenkin paljon aikaa rattaissa niin tärkeetä et on mukavat. Voithan ostaa sieltä jotku ”halvat rimpulat” jos ei aina jaksa tuplilla mennä..

 4. annimari sanoo:

  Me oltiin juuri Siljan risteilyllä näiden lasten kanssa, Sisu 2v10kk ja Voima 9kk kanssa. Meillä oli mukana Cameleonit, jotka juuri ja juuri mahtuivat ensinnäkin satamassa portista läpi. Toki sieltä varmaan joku toinen reittikin sivusta on.. Mutta rattaat mahtuivat laivalla myös just ovesta hyttiin sisään ja olivat siellä myös sopivat pienet, että mahtui olemaan. Toimivat myös hyvin syöttötuolina Voimalle iltapuurolla (vedenkeitin mukana :D). Ruokapaikoissa ja taxfreessa olivat ihanan pienet ja ketterät, eikä tarvinnut ”häiritä” muita kanssamatkustajia ;D. Sisu just ei tarvinnut rattaita sisällä laivassa tietty, mutta hänelle lainattiin 20€ panttia vastaan rattaat leikkipaikasta, kun mentiin Ruotsiin! Meillä meni näin tosi kivasti reissu 🙂

  • Kivalta kuulostaa! Meillä on ollut siljalla tuplat ja portista kyllä mahduttiin, mutta hytin ovesta mennessä piti vaihtaa monoiksi. Donekythan ovat monoina saman levyiset kun cameleonit.
   Ja ihanat nimet muuten tiedän pojilla <3

 5. Liisa sanoo:

  Kummissakin on tosiaan puolensa. Osaksi varmaan riippuu mihin Espanjassa menette. Jos menet johonkin isoon kaupunkiin, et välttämättä yksin selviä tuplilla. Esim. Metron kaikkialla asemilla ei ole hissiä. Muutenkaan Espanjassa ei ole otettukovin hyvin huomioon liikuntarajoitteisia ihmisiä eli ei myöskään vaunuille ole aina liuskoja yms. Ja ovet voivat olla monesti olla alle sen 74 cm esim ravintoloissa. Mutta tietenkin tuo päiväunikuvio hoituu tuplissa huomattavasti paremmin 🙂

 6. Valtakunnan Verski sanoo:

  Mä törkkäsin sulle Mutsin kaa- haasteen!

  http://odotuksellinenelama.blogspot.fi/2013/02/mutsin-kaa.html

  Ota ja nauti 😀

 7. Niina sanoo:

  Meillä on ollut Donkeyt mukana, ja tosiaan jos hajoaa niin vakuutus/lentoyhtiö korvaa. Ennemmin nämä varustettuna seisomalaudalla, ko varaturvaistuimia piti käyttää aika paljon. Ja päikkärit sujui molemmilla ulkona helposti, niin saattoi itsekin nauttia lämpimästä säästä rauhassa unien aikaan.

  • Kyllä ne donkeyt on varmasti parempi matkassa. Saan molemmat lapset kyytiin yms.
   Jaksaisitko vielä kertoa miten pakkasitte donkeyt? Ihan lentokentän pussiin vai miten? Stokkellahan on sellainen travel bag, joihin nämä kuulemani mukaan saisi jotenkin tungettua.

 8. HP sanoo:

  Hei,
  Tosiaan vähän aiheen ohi, mutta tuossa kuvassa näkyy rattaiden kyydissä pallovalosarja (La Case de Cousin Paul), Mistäköhän olet käynyt ostamassa?

  • Moikka!
   Ollaan itseasiassa tuossa juuri matkalla Stockalle palauttamaan niitä. Niissä oli vikaa ja saimme sitten kuulla että koko erä on vedetty pois myynnistä. Vasta kesällä tulossa uusi erä, suosittelivat ostamaan vasta siitä, koskien siis muitakin kauppoja! :/

Kommentoi