RATTAAT LUMESSA

14/12/2012

Blogiani ainakin hieman pidemmän aikaa seuranneet varmaan tietävät merkkiukollisuudestani bugaboo rattaita kohtaan. No ei syynä oikeasti ole pelkkä uskollisuus tiettyä merkkiä kohtaan, vaan tietenkin kokemus ja tyytyväisyys laadukkaista sekä näppäristä, juuri meidän käyttöömme täydellisistä rattaista ja  tarvikkeista.

Meillä on 2,5 vuotta sitten ostetut Cameleonit sekä reilu vuosi sitten ostetut Donkeyt duona. Molemmat on itse asiassa tilattu Hollannista, josta ne ovat kotoisin. Cameleonit tilasimme sieltä edullisen hinnan takia ja donkeyt koska niitä ei vielä saanut silloin suomesta. Molemmista rattaista tykkään paljon, kattavammat esittelyt ja käyttökokemukset löytyy bugaboo-tunnisteen alta.

Minulta kysytään jatkuvasti paljon kokemuksia näistä molemmista rattaista. Ja toki vastailenkin mielelläni. Etenkin Cameleoneita kysellään että miten ne liikkuvat lumessa. Suomen talveen suosittelenkin aina ostamaan lisäksi tavipyörät. Sillä muuten ne eivät kulje oikein mitenkään.

Toki pikkupyöriä voi yrittää lykkiä hangessa, vetää perässä tai kääntää työntöaisan toisinpäin, niin että isot pyörät tulevat eteen. Kaikkea tätä olen kokeillut ja lämpimästi suosittelen sijoittamaan 80 euroa talvi/maastopyöriin. Hankinta kannattaa tehdä myös ennen kun on lunta. Kokemusta on tästäkin ja loppuunmyytyjen renkaiden metsästämisestä pitkin maailmaa…

Koska pääasiassa käytän rattaita kääntyvillä etupyörillä, ja se onkin ollut tärkein kriteeri vaunuja hankkiessa, tuntuu tavipyörien kanssa työntäminen kieltämättä aika tönköiltä. Se on osittain tottumisesta ja osittain varmasti siitä että tavipyörät ovat tavallaan kompromissiratkaisu. Tavirenkaissa ei ole ollenkaan jousitusta. Se tekee muualla kuin lumessa, kuten vaikka kaupassa, ohjaamisen raskaaksi ja kömpelöksi. Kaupungilla, vilkkaalla kadulla liikkuessa tarvitseekin ohjaukseen molemmat kädet, jolloin latte roiskuu mukulakivillä mentäessä mukitelineessä ja puhelin soi soimistaan laukun pohjalla, kun yllättäen tarvitseekin molemmat kädet väistääkseen vastaantulevia (niin tärkeitä ja kiireisiä) ihmisiä.
Mutta koska muuten en vaihtaisi näitä rattaita mihinkään muihin ja ne palvelevat minua täydellisesti, kestän nämä pari tulevaa kuukautta tönkköjen rattaiden kanssa. Ja luulenpa että tuolla lumessa on hankala liikkua, mitä tahansa kärryt on lykittävänä. Ja miten mahtavaa onkaan että rattaisiin saa vaihdettua talveksi isommat pyörät! Enpä ole tavannut muita pikkupyöräisiä rattaita joissa olisi samanlainen ominaisuus. Oletteko te? Olen kokeillut myös yhden talven pikkupyöräisillä ja sinä talvena tuli otsaan kasvatettua aika monesti sellainen pieni uloke… Pulkkaa ja kantoreppuakin tulee toki myös käytettyä, mutta joillekin (melkein kaikille) reissulle rattaat kuitenkin ovat meillä välttämättömät.

Donkeyjä emme ole nyt muutamaan viikkoon käyttäneet juuri ollenkaan. Niissä kääntyvät etupyörät taas eivät ole vaihdettavissa, mutta ne ovat tavipyörien kokoiset ja lukittavissa. Joten ajavat saman asian. Minua ei kuitenkaan huvita ajatus kahden apen työntämisestä tuolla hangessa. Enpä tiedä jaksaisinko edes. En ole myöskään edelleenkään, saanut selvitettyä että miten turvalukitut viispistevyöt saisi avattua, jotta saisin lämpöpussin paikoilleen. Niin ei ole sitten edes monona tuntua niitä kokeiltua. Mutta viime talvena kyllä testattu, molemmilla lapsilla.

Tänään pyrytti taas tosi paljon ja lunta tuli hetkessä kasoittain. Sadesuoja on silloin hyvä, suojaa tuiskulta eikä lapsi hautaudu hetkessä lumeen. Tykkään ja tavallaan taas en tuosta bugaboon omasta sadesuojasta. Se on vähän hankala laittaa paikalleen ja se huuruuntuu helposti, mutta toisaalta se on aika kivan näköinen ja lapsesta on varmaan hauska olla sen sisällä.

Mun tekisi mieli vähän purnata siitä joka vuotuisesta Talvi yllätti (taas) eteläsuomalaiset ivailusta. Mutta en viitsi. Mutta sen vaan sanon että tänä vuonna lumia on luotu mielestäni hienosti, niin hyvin ja nopeasti kun vain voi. Meillä ei nyt vaan satu täällä kaupungissa olemaan hirveästi paikkoja mihin sitä lunta kasata tai kärrätä. Ja liikennettäkin on aika paljon. Ja sitä lunta sataa vaan kokoajan lisää. No mutta, onneksi on hyvät pyörät alla ja pari pulkkaa pahimpien tilanteiden varalle.

Ja sitten tärkeä tiedote kaikille bugaboo rattaiden omistajille! Sain bugaboolta pyydön informoida lukijoitani että he ovat käynnistäneet laatualoitteen, koska joiltakin asiakkailta saadun palautteen mukaan Bugaboo Cameleon tai Bugaboo Donkey -rattaiden kantokahvan valkoinen painike saattaa tietyissä tilanteissa ponnahtaa ulos, kun kantokoppa tai istuin asetetaan maahan tai epätasaiselle alustalle. Jos valkoinen painike ponnahtaa ulos, kantokahva saattaa irrota toiselta puolelta. Tällaisessa tilanteessa asiakas huomaa välittömästi, että kantokahva on viallinen. Nyt Bugaboo haluaa tavoittaa asiakkaansa tarjotakseen heille uuden, parannetun kantokahvan Bugaboo Cameleon ja Bugaboo Donkey -rattaisiin.

Ulkopuolisten tahojen tutkimusraportit ovat vahvistaneet, että turvallisuusriski on pieni, eikä tapaturmia ole raportoitu. Vaikka Bugaboo Cameleon ja Bugaboo Donkey ovat edelleen kaikkien virallisten säädösten ja turvallisuusstandardien mukaisia, on  kantokahvan muotoilua parannettu. Uusi kantokahva on veloituksetta saatavilla kaikille Bugaboon asiakkaille, joita laatualoite koskee. Asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä Bugaboohon osoitteessa www.bugaboo.comtai Bugaboon asiakaspalveluun.
Uusi Bugaboo Cameleonin kantokahva on jo saatavilla. Arvioitu toimitusaika on kaksi viikkoa rekisteröitymisestä. Bugaboo Donkeyn kantokahva on saatavilla helmikuun lopusta 2013 alkaen. Bugaboo ottaa yhteyttä Bugaboo Donkey -rattaiden omistajiin, kun uusi kantokahva tulee saataville. Varatoimenpiteenä asiakkaiden tulee poistaa nykyinen kantokahva rattaista ja odottaa uuden, parannetun kantokahvan toimitusta. Bugaboo Cameleon3 -rattaiden (lanseerattiin syyskuussa 2012) kantokahvoissa ei ole laatuongelmia.

Bugaboo-rattaiden omistajat voivat tarkistaa, koskeeko laatualoite heidän rattaitaan, menemällä osoitteeseen www.bugaboo.com/carryhandleja syöttämällä rattaiden sarjanumeron kenttään


38 Responses to “RATTAAT LUMESSA”

 1. Meirän Maja sanoo:

  Hih. Mageen näköiset menopelit kyllä!
  EIköhän se irvailu johdu yleensä enemmän siitä autoilukaaoksesta, josta lehdet uutisoi säännön mukaisesti joka vuosi.
  Siitä kun ei muisteta,että yhtäkkiä ei voikaan ajella toisen persiissä kiinni. Tuntuu, että täällä hieman pohjoisempanakin se talvi yllättää joka vuosi enemmän ja enemmän autoilijoita.

  • No ehkä mua sitten ärsyttää vaan se sanonta. Kun eihän se lumi ketään oikeasti yllätä, mutta aikamoisen kaaoksen saa kyllä tiheään asutulla ja liikennöidyllä alueella, kun hetkessä sataa metri lunta 😀

 2. Pipsa sanoo:

  Britaxin rattaisiin saa myös talvirenkaat. Ne meidän olisi pitänyt hankkia, mutta saa nähdä ovatko jo loppu. :S

  • No voi, tovottavasti löytyy! Ehkä nämä pari runsaslumista talvea takana päin on saanut jälleenmyyjät tilamaan enemmän renkaita varastoon? Toivotaan! :

  • Kippuralla sanoo:

   Britaxin agile-malliin ne saa, samoin emmaljungan pikkupyöräisiin ja brion GO on tänävuonna myös varustettu talvirenkailla.
   Mahtaiskohan p&t vervet kulkea lumessa kun niissä on aika isot etupyörät?

  • p&t kulkee varmasti, ovat vaan tosi tosi raskaat työntää. Hyvä että tuota GOta on kehitelty!

 3. Julia sanoo:

  Meillä on myös bugaboo cameleonit. Mun mielestä kulkee kyllä auratulla tiellä hyvin myös pikkupyörillä. Ison lumiesteen tms. sattuessa rattaat voi vetää sitä yli isot pyörät edellä tai kantaa, mun mielestä on ainakin vielä melko kevyet nostaa kun lapsi vasta n.8kg.

  Sulla on Minttu ihana blogi, käyn sitä melkein päivittäin lueskelemassa. Ihanaa joulunodotusta! 🙂

 4. Anonymous sanoo:

  Gessleinin rattaisiin saa myös isot ja pienet renkaat.

  Tykkään lukea sun blogia tosi paljon, mutta nyt olisi pientä kritiikkiä. Olisin iloinen, jos oikolukisit tekstin ennen julkaisua. Nyt varmaan oot kirjottanu tekstin tosi nopsaan, ja ymmärrän kyllä, että aina ei oo mahdollisuutta keskittyä kirjottamiseen täysillä ilman häiriöitä. Tällä kertaa vaan vaikutti ainakin mulla jo lukumukavuuteen nuo ”kirotusvihreet” 🙂

  Hyvää joulua!

  • Se on fiksu ominaisuus!

   Kiva että tykkäät ja kritiikkiä saa toki antaa. Pyrin oikolumekaan tekstini, mutta dysgrafia jo pelkästään vaikeuttaa virheiden näkemistä. Olen tästä joskus aiemmin, lähiakoina kirjoittanut. Ja tosiaan asiaa ei auta myöskään kahdelta yöltä kirjoittaminen, heräilevät tai muuten keskeyttävät lapset sekä jumittava näppis. Vedin äsken tekstin wordin läpi ja siinä olikin varmaan ennätysmäärä virheitä, hups 🙂

   Hyvää Joulua sinnekkin!

 5. Elli76 sanoo:

  Meillä on Gesslein F6:t. Niihin saa vaihdettua joko isot tai pienet pyörät. Pienet ovat kyllä superkätevät kolmena vuodenaikana, mutta en viitsi koetella (muutenkin lyhyit) hermojani, vaan käytän tähän aikaan vuodesta isoja pyöriä. Silloin tuntuu kuin edellä menisi traktori vaunujen sijaan. 😀

 6. Mimmu sanoo:

  Emmaljungiin saa myös talvipyörät joten ei tuo mikään ainutlaatuisuus ole. Bugaboosta kyllä haaveilen, mutten uskaltanut näkemättä ja kokeilematta tilata kun vaunuja hankittiin. Meillä ei ole ollut mitään ongelmaa selvitä pienten eturenkaiden kanssa. Onhan ne välillä raskaat, mutta niin oli ne neljä isoakin rengasta edellisissä. Uimarannan hiekalla on ollut suurimmat ongelmat.

  • En ajatellutkaan että on, mutta kohdalle ei vaan ole sattunut tai kellään tutulla ole sellaista ominaisuutta. Sellaiset suksetkin voisi olla aika hauskat jos tekee paljon perus vaunulenkkiä eikä tarvitse pistäytyä samalla vaikka kaupassa 😀 Voiskohan niitä suksia käyttää kesällä myös rannalla? :DD

  • Mimmu sanoo:

   En ole minäkään nähnyt kuin mainoksen, enkä meinannut niitä itsekään hankkia. Sukset olisikin kyllä lisävaruste joista olisin kiinnostunut, myös sinne rannalle 😀

 7. MiaMatleena sanoo:

  Poika täyttää seuraavaksi neljä vuotta, joten rattaat eivät enää meillä ole ajankohtaisia, mutta edelleen harmittaa, etten aikoinaan ostanut Pojalle Bugaboon-rattaita, koska olen kuullut niistä ainoastaan hyvää ja ne näyttävätkin niin hienoilta.Jos joskus veilä saan lapsia, beet ovat ensimmäisenä hankintalistalla 😀

  • Beet onkin meillä vielä kokonaan testaamatta, sää nähdä tuleeko ikinä tavetta matkarattaille! Noi cameleonit kun on niin kätevät ettei niiden rinnalle ainakaan ja autoa meillä ei ole 🙂

 8. Liisa sanoo:

  Osu ja upposi tuo otsitko 🙂 . Juuri tänään tuli testattua meidän donkeyt kolmepäällä ääriolosuhteissa. Paikoitellen oli hieman tuskaista ja seisomalaudan tyyppi sai tulla kävelymieheksi.
  Donkeyt kulkevat kyllä yhdellä lapsella isommassakin lumihangessa tosi hyvin, ota ihmeessä ne käyttöön 🙂 . Mä oon varmaan nyt tosi hölmö, mut miten se makuupussin virittäminen on vaikeaa? Meillä on ainakin siinä bugaboon omassa lämpöpussissa tarranauhat ja niiden avulla ne viisipistevyöt saa ilman avaamista siihen käyttöön.
  Kiitos tuosta kantokahva-asiasta. Pitääkin mennä katsomaan koskeeko asia meidän rattaita. Aina vähän epäilyttää, kun kantelee koppaa siitä, että kestääkö se.

  • OHO! Apua, kuulostaa kyllä aikamoiselta! :DD Hyvä sinä! Muuten ottaisinkin doneyt, pääsisi sitten sisätiloissa kulkemaan kääntyvillä pyörillä. Mutta meillä on siis vanhan malliset pussit, valjaat pitää avata ja pujottaa rei´istä. Kuulin noista uusista vasta äskettäin ja kauheasti teksisi mieli tilata semmoiset. Mutta kun vanhat on kuitenkin edelleen ihan hyvät 🙂

  • Liisa sanoo:

   Jaa, en tiennytkään, että ne vanhat on erisysteemillä. Onpa tyhmää. Meillä on siis sitten se uudempi malli ja se on kyllä hyvä. Tykkään siitä untuvatäytteestä tosi paljon ja että voi vaihtaa sen päällisosa ohuempaan tai lämpimämpään osaan. Suosiittelen 🙂

  • Joo, noi uudet kuulostaa ihan mahtavilta!! Ja sain vihdoin ne valjaat auki ja pussin kiinni. En musitanutkaan miten hyvät donkeyt olivatkaan talvella! Kulkee paremmin kun cameleonit talvipyörillä, tosi kevyet ja helppo ohjata! :)))) !

 9. Noel sanoo:

  Mä oon nyt ruvennu lämpeemään noille bugaboorattaille ja haluisinki ehdottomasti donkeyt jos tulis seuraava lapsi semmosella ikäerolla et esikoinen tarttis vielä rattaita <3!

  Meillä on nyt emmaljungan edge duot ja ne kulkee kyllä mielettömän hyvin lumessa ja tuiskussa! Tuli sillon kokeiltua ku viimeks oli järkyttävä lumimyrsky ja oli pakko käydä neuvolassa. Oon kyllä tyytyväinen hankintaan vaikka välillä pienemmissä kaupoissa v*tuttaakin ku tuntuu että oon kokoajan muiden edessä 😀

  ja siis miks ihmeessä emmaljungeihin ei saa mukitelinettä, höö! :DD

  • Ne donekeyt on kyllä ihanat <3
   Ja hei, Tigerissä oli sellaisia pyörän mukitelinteitä. Eli sopivat melkein mihin vaan, kokeille semmoista! Maksoi kai 4e 😀

 10. jessie sanoo:

  BRIO GO:n 2013 runkoon saa myös talvirenkaat. Sääli ettei vanhempiin malleihin käy…

  • Sepä hyvä! Hienoa että ovat kehitelleet mallia! Meillä oli Brio go 09 eka malli ja etupyörät hajosivat talven aikana varmaan 10 kertaa. Lopulta purettiin koko kauppa…

  • Anonymous sanoo:

   Vanhempiin Brio Go -malleihin voi myös vaihtaa talvirenkaat, kunhan vain vaihdattaa ensin eturipustimet. Meidän vaunuihin tämä tehtiin (ja maksoimme vain talvirenkaista).

   Olen kuullut, että joskus Go:issa olisi ollut vikoja tms, mutta meidän (keväällä 2012 ostetut) ovat olleet todella hyvät! Erityisesti pidän Brion raikkaista väreistä.

   T: Sanni

  • jessie sanoo:

   Meillä 2012 mallista kuminen kädensija on revennyt. Takuun piikkiin menee. Täytyy vielä kysellä huollosta noista talvirenkaista!

  • Meilläkin repesi se(kin) aikoinaan ja korjattiin.

 11. Anonymous sanoo:

  Pakko kommentoida, että ei niitä kyllä Hollannissa tehdä, vaan made in China lukee ainakin meidän Donkeyissa..
  -tuplakupla

  • Jep totta, design -ja kotimaa ei siis ole sama kuin valmistumaa. Ei ihan ajatus ole näköjään kulkenut kahdelta yöllä kun tätä unikoulun keskellä kirjoittelin.. 😀 Korjaan tekstiin, kiitos huomautuksesta!

 12. annimari sanoo:

  Bugaboo rules <3

 13. Nyponsoppa sanoo:

  Aina on kiva lukea Bugaboista!;). Meillä on Cameleonit talvipyörillä ja sit on Bee+ rattaat käytössä Maxi-Cosi turvakaukalon kanssa. Olen kokeillut todella montaa erilaista Travelsystemiä,mutta toista yhtä hyää ei lle tullut vastaan kuin tuo Bee+ rattaiden yhteydessä…;). Itse en asu siellä pääkaupunkiseudulla,mutta viikko sitten olimme käymässä ja Bee+ joutuivat kovaan testiin. Yövyimme Katajanokalla ja juuri kun olimme hypänneet ratikkaan niin tuli tieto,että rekka on keskellä kulkuväylää,eikä sinne pääse. Taksikaan ei suostunut/päässyt viemään. Joten ei muuta kuin työntämään Bee+ rattaita siinä n. 10cm hangessa;). Todella yllätyin kuinka hyvin ne loppujenlopuksi kulkivat! En kyllä olisi uskonut jos en itse olisi nähnyt… Mutta niissähän on Erinomainen jousitus kaikissa pyörissä joten siinä varmasti yksi syy;))). Sitten meillä on vielä Emmaljunga City Cross vaunut kunnon lenkkejä varten:).

 14. Anonymous sanoo:

  Vink vink!
  Googlettakaas AXSO. Johan luistaa kärryt ja nousee vallienkin yli tuosta vaan!

 15. Anonymous sanoo:

  Gesslein F6 ja Gesslein Future on sellaisia malleja mihin kuuluu hintaan kääntyvät pienet pyörät ja ns.talvipyörät 🙂

Kommentoi