IHANA AURINKO

28/05/2017

Ilokseni voin vihdoin virallisesti ilmoittaa, että kesä on nyt täällä! Ja vaikka auringolta suojautuminen on oikeasti ajankohtaista läpi vuoden, niin etenkin nyt kesällä sen merkitys korostuu. Kaupallisessa yhteistyössä LV:n kanssa meillä on ollut nyt muutaman viikon käytössä heidän uudet aurinkotuotteet.

Pojilla alkaa viikon päästä yhdeksän viikon kesäloma ja kesät olemmekin perinteisesti viettäneet ulkona. Eli aamulla lähdetään ja illalla palataan. Välillä saatetaan viettää koko päivä vaikkapa uimastradikalla tai rannalla, toisena päivänä mennään puistosta toiseen, tavataan kavereita, poiketaan kahviloissa ja toreilla… Päiviä kuitenkin yhdistää se, että kotona käydään lähinnä vain nukkumassa. Kesän lopussa ollaankin kaikki, mutta erityisesti pojat, pieniä papuja kun iho on päivettynyt ja aurinko vaalentanut hiukset.

Itse tykkään olla auringossa, saada pisamia ja väriä pintaan. Silloin onkin eritysen tärkeää muistaa ihon suojaaminen aurinkorasvalla. Rusketuksesta tulee paljon kauniimpi ja tasaisempi kun se saa pikkuhiljaa kehittyä, iman palamista. Puhumattakaan kaikista niistä riskeistä joita auringonottoon ja etenkin ihon palamiseen liittyy. Onkin ihan harhaluulo, ettei iho ruskettuisi suojan kanssa, päinvastoin! Samalla aurinkorasva nimittäin myös kosteuttaa ihoa, jolloin rusketus myös pysyy paremmin.

LV:n uudesta aurinkotuotesarjasta löytyy kolme erilaista rasvaa. Helposti levittyvä ja imeytyvä suojakeroimen 30 sisältävä voide, joka on mielestäni tosi hyvä sellainen perusrasva joka kulkee kassissa mukana koko kesän. Tuubista on helppo lisäillä rasvaa pitkin päivää itselle ja lapsille. Samanlaisessa tuubissa oleva SPF50 voide on itselläni taas tapana levittää lapsille heti aamusta. Nämä korkean suojakeroimen sisältävät voiteet ovat usein tosi paksuja ja sotkevia, mutta tämä levittyy mielestäni kivasti ja imeytyy myös hyvin. Suihkepullossa oleva SPF20 suoja on taas oma lemppari, sillä siitä on helppo suihkutella itselleen olkapäille ja selkään rasvaa pitkin päivää.

Kaikki LV:n tuotteet ovat täysin hajusteettomia, värittömiä ja sopivat myös herkälle iholle. Tuotteet on kehitelty yhdessä Allergia -ja astmaliiton kanssa ja niille on myönnetty Allergiatunnus. Nämä aurinkotuotteet sopivat koko perheelle, niin kasvoille kun vartalollekkin ja samalla ne vielä kosteuttavat ihoa.

Aurinkorasvaa olisi hyvä lisäillä iholle pitkin päivää, etenkin uimisen ja hikoilun jälkeen, mutta myös muutenkin. Esimerkiksi rannalla ollessa aurinkorasvaa kannattaa lisätä mielummin vähän liian usein kun liian harvoin. Siellä kun auringon paahdetta ei tuulen takia usein niin hyvin huomaa. Hyvä muistisääntö onkin lisätä rasvaa vaikkapa aina kun pitää juomatauon.

Me reissataan paljon Espanjassa, ja siellä olekin kantapään kautta oppinut, miten tärkeää aurinkorasva on. Mutta kyllä sitä Suomessakin helposti voi palaa, myös talvella! Nämä LV:n aurinkotuotteet sopivat hyvin myös meikin alle, ja etenkin kasvot kannattaakin suojata ympäri vuoden haitallisista ja vanhentavilta säteiltä.

Ei olla vielä varmoja, että päästäänkö poikien kanssa tänä kesänä käymään Espanjassa, mutta tyttöjen kanssa on ainakin varattu matka heinäkuussa Nizzaan! Muutoin sitten nautitaan kesähesasta, ja toivottavasti tehdään jotain pienempiä reissuja tässä lähistöllä. On aika hyvä fiilis tulevasta kesästä, ainakin tähän mennessä se on alkanut tosi ihanasti ja aurinkoisesti!


Kommentoi