PAREMMAT JOULULAHJAVINKIT PERHEEN PIENIMMILLE

23/11/2020

Kuvissa näkyvät pehmobaani, puueläimet sekä muovailuvahat tarvikkeineen saatu

Vastaiskuna muovikrääsää täynnä oleviin lelukuvastoihin, kokosin vastuullisia ja ekologisia joululahjaideoita perheen pienimmille. Toisten muistaminen ja lahjojen antaminen juhlapyhinä on ihanaa ja tiedän että myös monet meistä olemme jo itse lapsena tottuneet jouluisiin pakettivuoriin. Kuitenkin pienimpinä lapsille opettaa, että laatu korvaa määrään, eivät he edes osaa odottaa tai toivoa sylikaupalla lahjoja. Toivottavasti näistä vinkeistä on teille apua ja iloa, alhaalta löydät muutaman täsmävinkin ja merkin sekä myös yleisiä vinkkejä ja linkkejä –  samalla haluan kuitenkin korostaa, että kannustan maltilliseen ja vastuulliseen kulutukseen myös joulun alla.

Kaare Living

Kotimainen Kaare Living on on tehty yksinkertaisesta estetiikasta ja ympäristöystävällisistä valinnoista. Harmoninen valikoima sisältää kestäviä ja parhaimmista luonnonmateriaaleista tehtyjä tuotteita, kuten puisia leluja, sisustustavaroita sekä erilaisia pellavatuotteita, jotka on suuniteltu ja pääosin myös valmistettu Suomessa. Visuaalisesti kauniit tuotteet kestävät aikaa, ovat myös eettisesti tuotettuja. Nämä ovat niin kauniita!

Kuvissa näkyvä Woodland Farm -leikkisetti on aivan ihana lahjaidea. Se tulee pahvipakkauksessa johon kuuluu pellavainen kuvitettu leikkialusta, erilaisia käsin valmistettuja puisia hahmoja sekä säilytyspussi. Toinen tosi hauska lahja on esimerkiksi puinen ongintapeli, Poseidon Fishing game, joka sopii myös vähän isommille lapsille. Pellavatuotteet, kuten erilaiset leikkimatot tai pehmohedelmät ovat nekin ihania lahjoja perheen pienimmille.

nukukuu

Nukukuulla halutaan tarjota vain parasta pienille ja sen luonnolliset ja turvalliset muovailuvahat valmistetaan käsin Jyväskylässä. Muovailuvahojen valmistuksessa käytetään vain puhtaimpia raaka-aineita ja inspiraatio niihin tulee suoraan luonnosta. Pehmeiden muovailuvahojen luonnonläheisninä väreinä on Villa, Kaarna, Kallio, Nuppu ja Sammal. 

Muovailuvahojen suositusikä on kolmesta ylöspäin, mutta meillä muuten hyvin touhukas ja aktiivinen Myy 2v 3kk rauhoittuu ja keskittyy pitkiksi ajoiksi muovailuvahan äärellä ja tykkää kovasti siitä. Ja tosiaan, vaikka tähän vähän vahingossa suuhun menisikin, ei se ole näiden muovailuvahojen kohdalla vaarallista.

Muovailuvahat tulevat kivan reiluissa purkeissa ja niiden lisäksi valikoimassa on Lahdessa, Lempäälässä ja Hauholla vastuullisesti valmistettuja puisia muovailuleimaisimia, upea työkalusetti sekä vanerinen alusta. Kaikkien tuotteiden myynnistä lahjoitetaan myös John Numrmisen säätiölle, Itämeren suojelun ja puhdistamisen hyväksi. Jos haluat muovailuvahaa pukinkonttiin, kanattaa toimia ripeästi, sillä ennakkotilauksia otetaan vastaan tämän viikon keskiviikkoon, 25.11 asti ja tilauksen toimitetaan viikolla 50.

PlanToys

PlanToys valmistaa erilaisia leluja aivan erityisestä, PlanWood -materiaalista, joka valmistetaan Thaimaalaisilta kumipuuplantaaseilta saatavista vanhoista puista, jotka eivät enää tuota lateksia. Puut jauhetaan juuresta oksiin saakka, seokseen lisätään kasviväriä ja puristetaan se takaisin kiinteään muotoon – näin saadaan aikaan todella kestäviä ja ekologisia puuleluja.

Lelujen tuotannosta ylijäävä puuaines hyödynnetään biomassageneraattorissa, joka tuottaa sähköä koko tehtaalle sekä paikallisille kylille. PlanToysin on ainoana lelunvalmistajana maailmassa C02-neutraali, kompensoimalla päästönsä istuttamalla puita. Myrkytyksen sijaan puuaines on käsitelty lämmöllä epäpuhtauksien, kuten hyönteisten, poistamiseksi. Kaikista lelujen tuotepakkauksista löytyy myös kyseisen lelun hiilijalanjälki koko tuotantoprosessin ja kujetusten osalta.

Valikoimista löytyy tosi paljon erilaisia kivoja leluja, kylpyleluista autoihin, nukentarvikkeisiin, rooli -ja kotileikkeihin. Oma suosikkini ovat nuo leikattavat hullunkuriset hävikkivihannekset, joiden avulla lapsi voi myös oppia, että ulkonäöltään ei niin täydelliset kasvikset ovat silti syötäviä. Kotimaiset jälleenmyyjät löydät täältä.

Second Hand -vinkit

Nettikirppikset ovat pullollaan uudenkarheaa tavaraa, josta iso osa sopii oikein hyvin myös pukinkonttiin! Lahjan ei tarvitse olla aina uusi tai alkuperäisessä pakkauksessaan, eivätkä lapset osaa sellaista edes odottaa, ellei heille niin opeteta. Myös secondhandia ostettaessa kannattaa panostaa laatuun ja hyviin sekä kestäviin materiaaleihin.

No mitä sitten kirppareilta etsiä? Esimerkiksi nukkekoteja ja niiden tarvikkeita, nukkeja, nukenvaatteita sekä muita tarvikeita sängyistä lähtien. Brion puisia klassikoita kuten junarataa, vedettäviä leluja ja pelejä sekä palikoita. Käsin maalattuja laadukkaita Schleich eläimiä ja Duploja. Näitä löytyy paljon esim tori.fi -palvelusta. Myös jos mielessä on jokin tietty juttu, suosittelen ostoilmoituksen tekoa vaikkapa paikalliselle facebook-kirppikselle. Luonnon lisäksi myös lompakko kiittää!

Käyettyinä ostetut lahjat ovat siinäkin mielessä arvokkaaamat, että niiden hankkimiseen on useasti nähty vähän enemmän vaivaa. Käytetyt lahjat voi pakata itse hienoon laatikkoon ja askarrella mukaan itse vaikka sisällysluettelon / tuotekortin

Taidetarvikkeet

Laadukkaat puu -tai vesivärit sekä lehtiö laadukasta paperia on aina kiva ja hyödyllinen lahja, lähes minkä ikäiselle tahansa.

Klassiset Stockmarin mehiläisvapalikat ovat mitä parhaimmat ensimmäiset värikynät pienelle. Ne pysyvät hyvin kädessä, eivät sotke sekä ovat turvallisia ja myrkyttömiä. Niitä myydään peltisissä että puisissa laatikoissa ja liiduille on saatavilla myös kankainen säilytys/kuljetuspussi. Meidän perheessä kyseiset liidut ovat kestäneet äidiltä tyttärelle.

Neogrünin vegaaniset ja luonnonmukaisia sormivärejä saa myös ihanan murretuissa sävyissä. Sormivärien paksun ja kermaisen koostumuksen ansiosta maali ei roisku ja tuntuu ihanalle iholla. Maaleilla voi maalata monille eri materiaaleille, kuten paperille, kivelle, pahville tai lasille.

Vaatteet ja asusteet

Kotimainen FMAM tekee ihania tossuja, niin nahasta kun myös vegaanisia versioita ananaksesta! Kerhotossujen lisäksi valikoimassa on erilaisia asusteita. Rouhea Knits on yhden naisen neuleyritys, jonka kautta voi tilata lämpimiä myssyjä tai ohjeita niiden tekoon ja tehdä itse.  Papun luontoaiheiset kuvitukset kumpuavat aidosta arvostuksesta ympäröivää maailmaa kohtaan, tänä vuonna Papu ylsi Eettisen neuvoston listauksessa parhaimmiston joukkoon. Floom Studion ajattomat ja tyylikkäät vaatteet valmistetaan käsin Raahessa ylijäämäkankaista. Eettisesti valmistettuja vaatteita ja asusteita löytyy Kaikolta, jonka kaikesta tuotosta lahjoitetaan 7% kehitysmaiden naisten ja lasten kouluttamiseen. Pehmeitä ja valmiiksi käärittyjä paketteja löytyy myös kotimaiselta Windkind Kidsiltä, jonka lumileopardi-mallistosta lahjoitetaan 10% WWF:n työhön lumileopardin suojelemiseksi.

Kivijalat ja nettikaupat

Punavuoressa sijaitseva Zicco on ihana, siellä on paljon erilaisia puisia leluja, soittimia, palapelejä, lasten koruja sekä suosikkejani pahvisia laukkuja ja salkkuja.  Tingeling Leksaker on puuleluihin erikoistunut lelu- ja lastentavarakauppa uudenmaankadulla, paljon kaikkea ihanan perinteistä sekä Reilun kaupan -leluja. Bebes on äitiyden erikoiskauppa ja sieltä löytyy etenkin vastasyntyneelle, mutta myös vähän isommille lapsille laadukkaita ja hyödyllisiä tarvikkeita sekä leluja eri merkeiltä.

Pikkuisten puoti nettikauppa joka on erikoistunut vain ekologisiin leluihin ja maalaustarvikkeisiin. Ekokivassa on laaja valikoima ekologisia leluja ja hyödyllisiä tarvikkeita ihan koko peheelle, Lil Decor on laadukkaisiin lastenhuoneiden sisustukseen ja lifestyleen erikoistunut verkkokauppa, täältä löytyy esimerkiksi söpöt unisex Dinkum -nuket. Kideco nettikauppa pullollaan etenkin ihan pikkuisille sopivia leluja ja tarvikkeita. Weecokselta löytyy eettisesti ja ekologisesti kuratoituja laasukkaita leluja ja vaatteita. Ostavastuullisesti.fi on tänään avattu sivusto, johon on koottu yhteen vastuullisimpia brändejä, myös lasten juttuja. 

Aineettomat lahjat

Museokäynti, leffaliput, uihahallikortti, uimakoulu, metsäretki nuotioineen, ratsastustunti, hotelliyö, leffailta herkkuineen… Lapset nauttivat yhdessä tekemisestä ja siitähän myös joulussa on loppujenlopuksi kyse.

Kiinnostaisiko teitä vähän vastuullisemmat lahjavinkit myös isommille lapsille?


14 Responses to “PAREMMAT JOULULAHJAVINKIT PERHEEN PIENIMMILLE”

  1. Heidi sanoo:

    Ja ihanaa on jos muistatte vielä Isoisän Puulelut. Vuosi on ollut ihan kamala koska yrityksen pääpaino on ollut matkamuistomyynnissä ja nimenomaan muumeissa. Liikevaihto on viidenneksessä entisestä. Joten olen niiiiiin kiitollinen jokaisesta verkkokauppatilauksesta. Meiltä ilmaiset nimikaiverrukset.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Hei! Kiitos vinkistä, tosiaan sieltäkin löytyy kauniita perinteisiä puisia leluja ja muita tuotteita 🙂 ! Paljon tsemppiä vaikeisiin aikoihin!

  2. Sari sanoo:

    Ihana teksti ja kuvat, ja loistavia vinkkejä! Kiitos Minttu ja askartelut 😊

  3. Sari sanoo:

    Apulainen siis 😆

  4. Jasmin sanoo:

    Jos kirjoittaisit joulupukille kirjeen nyt, mitä siinä lukisi?💙

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

  5. Tiina sanoo:

    Vastuullisemmat lahjat isommille lapsille kiinnostaisi ehdottomasti 👍

  6. Laura sanoo:

    Ihania vinkkejä!

    Mistä tuo puinen lipasto on? Tosi kaunis.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Hei ihana kuulla, kiitos! Ja lipasto on vanhaa Lundiaa 🙂

  7. Laura sanoo:

    Luin tuolta yhdestä vanhasta postauksesta että sinulla on refluksi? Kärsin itse tällä hetkellä kamalista oireista ja mietin vain että oletko saanut avun ruokavaliolla? Janoan vertaistukea, tai lähinnä haluan etsiä selviytymistarinoita että jaksan tätä tuskaa.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Moi! Kyllä, minulla on ollut refluksi lapsesta saakka, vaikka se tosin ymmärettiin vasta myöhemmin. Refluksin myötä minulta on 17-vuotiaana poistettu koko sappi ja olen ollut siitä saakka enemmän ja vähemmän säännöllisellä lääkityksellä. Vasta viime vuosina olen pystynyt olemaan lääkkeittä, mutta siirtyminen lääkettömyyteen on ollut vaikea. Olen vuosien mittaan oppinut välttämään niin itselläni pahiten närästystä aiheuttavia ruokia ja juomia että niiden miksejä. Vaikka yksi ruoka-aine ei yksinään aiheuttaisi mitään, voi se yhdistettynä johonkin toiseen olla tosi paha. Siinä ei valitettavasti auta kun sen pikkuhiljaa itse oppiminen. Suosittelen ehdottomasti järkeää lääkitystä jos tilanteesi on tuskallinen kuten kerroit, sanoisin kuitenkin että pelkällä ruokavaliolla on myös mahdollista saada refluksi lieväksi ja jopa kokonaan kuriin 🙂 Tsemppiä!

      • Laura sanoo:

        Voi kiitos kun vastasit! Huhhuh, lapsesta asti?? Kuinka sitä ei tajuttu? Pahinta tässä on että viisivuotiaalla lapsellani on myös oireita. Niin toivoisin että hänellä edes tämä olisi ohimenevää.

        Jatkuva lääkitys kyllä ahdistaa ihan yhtä paljon kuin koko tauti. Upeaa, että olet päässyt lääkkeettömäksi. Olet ollut kolme kertaa raskaanakin! Itselläni oli kamalat refluksioireet raskauden aikana, mutta ne loppuivat heti kun vauva oli ulkona. Nyt sitten myöhemmin puhkesi ilmeisesti ihan oikea tauti. Toisesta lapsesta en uskalla edes haaveilla.

Kommentoi