ILTAKÄVELYLLÄ

8/06/2020

Ensimmäinen lasten kesälomaviikko on takana päin ja vaikka meidän pienet koululaiset aloittivat lomansa muualla, tuntui se silti vaikuttavan myös meihin. Muistan omasta lapsuudestani sen, miten kivaa oli kun saimme kesäisin leikkiä pihalla muiden naapuruston lasten kanssa yömyöhään asti. Aamulla ei tarvinnut herätä kouluun, joten valoisat illat venyivät usein pitkään, eikä kotiin -tai nukkumaanmenoajat olleet niin tarkkoja.

Olemme monena iltana havahtuneet tekemään päivällistä vasta lähempänä seitsemää, eli silloin kun normaalisti arkena aloittelisimme jo iltapalan valmistelun. Sisäinen kello on vieläkin vähän sekaisin lisääntyneestä valon määrästä.

Kesäisin ollaan myös paljon ulkona, eilen lähdettiin Myyn kanssa vielä myöhäisen illasen jälkeen kävelylle. Oltiin nukkeinemme jo ulkona, kun minun oli pakko kipaista hakemaan kotoa vielä kamera mukaan. Lainasimme naapurin upeita rattaita (jollaisia olen yrittänyt nettikirppareilta jo pitkään etsiä) ja tämä pikku-mama (itse pukemissaan liian isoissa kengissä) sai kyllä hymyn huulille ihan jokaiselle vastaantulijalle.

Kiersimme naapuruston, välillä Myy pysähtyi keräämään kukkia, tarkistamaan vauvan asentoa ja asettamaan hänelle tuttia, katsomaan ohi kulkevia koiria tai ihmettelemään käpyjä ja muurahaisia, muutoin hänellä tuntui olevan kova kiire eteenpäin, kuten pikkuäideillä kai hänen mielestään kuuluukin olla. Vaikka oikeastihan meillä ei ollut kiire minnekään, ilta oli valoisa ja lämmin, täynnä huumaavaa kukkien tuoksua. Ihan täydellinen kesäiselle iltakävelylle.


6 Responses to “ILTAKÄVELYLLÄ”

 1. Päivänkakkara sanoo:

  En yleensä kommentoi, mutta nyt on pakko. Minulla on ollut juuri tuollaiset nukenvaunut, kun olin lapsi! 😀 Nyt ikää on jo 36v. eli vaunut ovat todellakin retrot. Muistan yhä, kuinka hauskaa niissä oli nukkea työnnellä. 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Oi ihana mitä muistoja! Noi rattaat on niin ihanat! Kiva kun kommentoit! 🙂

 2. TarjaL sanoo:

  Ihana Myy! Ja vau, mikä villapaita nukella.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo, ostettiin tuo nuken heppapaita joulutorilta, tahtoisin samanlaisen!

 3. Anni sanoo:

  Miulla on ollut (ja on yhä 😆) nuo samat nukenvaunut. Vaatehuoneen nurkassa seisovat kun ei meidän kolmesta pojasta kukaan ole vaunuilla innostunut leikkimään…
  oma äitini säilytti niitä vuosia lapsuudenkodissa hyvässä säilössä ja on edelleen kuin uudet!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Oiii <3 Jos raaskit myydä ne eteenpäin (ymmärrän jos et) niin ostan! Nämä on tosiaan meidän naapurin, olen yrittänyt etsiä samanväriä vaikka kuinka kauan, mutta ilman tuloksia! 😀

Kommentoi