ARKI 7

15/02/2020

Arki-sarjassa julkaistaan vuoden joka viikolta arkisia tapahtumia, jotka ovat tallentuneet puhelimeen. Viikko 7.

Neuvolassa – Meidän vauva ei tosiaan ole enää vauva, vaan neuvolassakin punnitaan jo istualteen ja vaatteet päällä. Puolitoistavuotislääkärineuvolareissu meni vähän pidemmän kaavan mukaan, kun mpr-rokoitteen antaminen epäonnistui. Osa meni, mutta noin puolet valui pois, joten rokotus piti antaa vielä (thl:n konsultoinnin jälkeen) vielä uudestaan. Lisäksi hänelle annettiin vesirokkorokotus, eli yhteensä kolme piikkiä.

Tästäkin voi jo rivien välistä lukea, että olen rokotusmyönteinen – ainakin enemmin kun vastainen. Kaikkiin rokotteisiin en kuitenkaan suhtaudu täysin epäilyittä, eikä meillä esimerkiksi ole ikinä otettu influenssarokotteita, mutta ainakin tähän mennessä kaikki kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset kyllä annetaan. Pitää kuitenkin vielä selvittää sitä tytöille annettavaa hpv-rokotusta, sitten kun sen on vähän ajankohtaisempi.

El Chaos – Sotkun määrä tuntuu olevan vakio, ihan sama mitä tekisi, mutta tällä viikolla vielä jotenkin entistä enemmän. Miten ihmeessä juuri siivottu koti voi hetkessä näyttää ihan samalta mitä ennen hommiin ryhtymistä?

Vanhemmat postaukset:
Arki 1 & 2
Arki 3
Arki 4
Arki 5
Arki 6


5 Responses to “ARKI 7”

 1. Rosa sanoo:

  Hauska miten erilaisia käytäntöjä voi olla. Meillä puolitoista vuotis neuvolassa pari kuukautta sitten punnittiin makuulla ilman vaatteita. 1v neuvolassa punnittiin istuen ilman vaatteita.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No niinpä! Tuntuu että joka kerta, ainakin jos on eri hoitaja, asiat tehdään aina vähän eri tavalla 😀

 2. Ll sanoo:

  Hpv-rokotteella on lähes 100-prosenttisen teho, mikäli se annetaan hpv-tyypeille altistumattomalle nuorelle (ja tämä on hyvin oleellinen kohta), eli sen takia rokotukset annetaan jo vitos- tai kutosluokkalaisille. Naisten kohdunkaulansyövistä 70-80% aiheutuu hpv-tyypeistä 16 ja 18, jopa 80-90% infektoituu elinaikanaan näistä viruksista ja jopa kolmasosalla nuorista naisista on suuren riskin hpv-dna:ta kohdunkaulanäytteessä (papa). Papa-koe löytää kuitenkin vain noin 70% syövän esiasteista. Osassa hpv-rokotteitta on suoja myös muita hpv-tyyppejä vastaan, esim. kondyloomaa aiheuttavaa hpv 6:sta. Kohdunkaulan syöpään kuolleisuus on Suomessa 30% luokkaa. Minun mielestäni siis erittäin loistava rokote:)

 3. MefeMari sanoo:

  Toi kaaos – niiiiin tuttua! xD

Kommentoi