NO JOS VIELÄ YKSI

28/10/2019

Kaupallinen yhteistyö Viaplay & Indieplace kanssa
Sisältää sarja -ja leffasuosituksia sekä 2kk Viaplay–paketin arvonnan!

Olen ehdottomasti sarjamaratoonari. Jos löydän hyvän sarjan, ahmin sen loppuun mahdollisimman nopeasti. Inhottavinta on, jos seuraavaa jaksoa pitää varttoa vaikkapa viikko, siksi yleensä odotankin, että kaikki kauden jaksot ovat tulleet palveluun ja aloitan katselun vasta sitten.

Usein kyllä päätän etukäteen, että nyt katson vaikkapa maksimissaan kaksi jatkoa putkeen, mutta usein sarja vie mennessään, joten on pakko katsoa vielä yksi… ja ehkä vielä yksi.

Elämäntilanteet vaikuttavat hyvin paljon myös siihen, miten paljon sarjoja tai leffoja tulee katseltua. Viimeisen vuoden aikana hyvin paljon vähemmän kun normaalisti. Jos ennen linnoituduimme iltaisin sohvalle sarjan pariin, nykyään painumme itsekin nukkumaan, heti kun vain mahdollista. Rikkonaiset yöt ja univelka ovat tehneet tehtävänsä, mutta nyt kun yöt ovat alkaneet pikkuhiljaa parantumaan, olemme päässeet myös takaisin sarjojen pariin.

Reilu kuukausi sitten vauva meni yökylään ja arvatkaa mitä me mieheni kanssa teimme  – katsoimme koko illan kotona sarjaa. Se oli ihanaa! Olimme kumpikin kaivanneet sitä hurjasti. Sen jälkeen olen taas alkanut katsomaan enemmän sarjoja ja leffoja myös ihan itsekseni. Hyvään ohjelmaan uppoutuminen on tällä hetkellä mitä parasta aivojen nollausta.

Itselläni on tällä hetkellä muutama lempisarja, joista ensimmäiseksi mainittakoon The Walking Dead. En muuten ole normaalisti näin kovan jännityksen ja lentelevien suolepätkien ystävä, mutta tähän sarjaan jäin aikanaan koukkuun pahasti, eikä loppua edelleenkään näy. Muistan olleeni joskus yksin kotona, jolloin katsoin vahingossa kokonaan yhden kauden yön aikana ihan putkeen. Huomasin jossain vaiheessa jo aamun sarastavan, muten pystynyt lopettamaan katsomista, joten vedin vain verhot tiukemmalle kiinni ja jatkoin.

Seuraavaa tuotantokautea ei tuolloin löytynyt netistä, joten nukuttuani ensin muutaman tunnin, lähdin ostamaan kolmannen kauden dvd:n Anttilasta. Ja itseasiassa TWD on syy, miksi aikaan ostin myös Viaplayn katselupaketin, kaikki sarjan tuotantokaudet nimittäin löytyvät sieltä – myös juuri ilmestynyt uusin yhdeksäs kausi.

Hilljattain jäin koukkuun itselleni uuteen sarjaan, The Good Fightiin. Se on juuri sopivan kepeä, mutta silti nokkela ja yllättävä eli juuri sellainen sarja, mitä katsoo iltaisin aina vähän liian myöhään – koska aina on pakko katsoa vielä yksi… Ja mikäs siinä, nyt kun illat ovat pimeitä ja taivaalta sataa tiskirättejä, voi hyvillä omillatunnoin hautautua peiton alle ja uppoutua jonnekin ihan toiseen maailmaan.

Neljän lapsen uusperheessä ei meillä aikuisilla ole ihan hirveästi vapaa-aikaa ja sitten kun sitä olisi, harvoin sitä jaksaa tehdä mitään sen ihmellisempää. Aika on hyvin rajattua ja pakko myöntää, että minä olen nykyisin aika kotihiiri. Kuulostaa ehkä vähän lällyltä, mutta on ihana välillä viettää aikaa miehen kanssa ihan vain ruutua tuijottaen, toisen lähellä kulahtaneet verkkarit jalassa.

Meitä molempia yhdistää Skandi noir-tyyliset pohjoismaiset riskosetsiväsarjat, kuten Wisting ja Maria Wern.  Myös Viaplayn uutuus, Perpetual Grace, Ltd vaikuttaa todella hyvältä ja sellaista juuri meidän tyyliseltä, vähän melankoliselta ja kiemuraiselta rikosssarjalta. Katsoin sitä itsekseni hetken, kunnes totesin, että tämä meidän täytyy ehdottomasti katsoa yhdessä.

Jos kaipaa kevyempää katsomista, niin rakkaushömppädraamaa tarjoilee uusi ruotsalainen Rakasta mua. Moni on kehunut myös lääkärisarjaa New Amsterdam. Saippuasarjahenkistä, rap-musiikkibisnekseksen kiemuroihin sijoittuva Empire aloitti myös juuri viidennen tuotantokautensa Viaplayssä.

Leffoista hiljattain olen katsonut Life itselfin, joka aiheutti pitkästä aikaa kunnon kyyneltulvan. Se oli ihan täydellinen elokuva yksin kotona vietettyyn sunnuntaihin peiton alla.  Toinen erittäin suosittelemisen arvoinen elokuva on BlacKkKlansman – uskomatonta ajatella, että se perustuu tositapahtumiin ja on ajankohtainen vielä tänäkin päivänä – katsokaa jos ette ole vielä nähneet! 

Itselläni on vielä katsomatta Idän pikajunan arvoitus, jonka pariin toivon pääseväni pian. Halusin käydä katsomassa sen jo leffateatterissa, joten tosi kiva, että se tuli näin nopeasti kanavapakettiin katseltavaksi. Todella paljon myös uusia sarjoja, tuotankokausia ja leffoja on tullut (ja tulossa) Viaplayhyn. Mutta eiköhän näistä riitä alkuun ainakin katsomista piemeneviin iltoihin. Ja joskus ihan päiviinkin.

Meillä on sitten taas lasten kanssa tapana pitää ainakin yksi leffailta viikonlopun aikana. Yleensä katson itse ohjelmia ihan vaan läppäriltä ja joskus jopa kännykän näytöltä, mutta viikonloppuisin panostetaan ja katsotaan leffa isommalta tv:n ruudulta. Viimeisin yhdessä katsomamme elokuva oli Petteri Kaniini, joka oli tosi viihdyttävä ihan näin aikuisenkin mielestä.

Kiva uudistus Viaplayssä on myös se, että jokaiselle perheenjäsenelle voi tehdä oman profiilin, jonka perusteella palvelu myös ehdottaa itselle mahdollisesti sopivia sarjoja ja leffoja. Lasten profiileihin voi myös asettaa eston, jolloin se näyttää vain heidän ikätasolleen sopivia ohjelmia.

Minkälaisia sarjojen katseloijoita te olette? Pitääkö aina katsoa vielä yksi, vai osaatteko jättää sarjan jännään kohtaan? Kerro alle! Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan 2kk Viaplay Leffat & Sarjat –paketti!  Arvonta päättyy 4.11.19.

#vieläyksi #viaplayviikonloppu


40 Responses to “NO JOS VIELÄ YKSI”

 1. Rosie sanoo:

  Ehdottomasti maratoonari! 😀 Olin ihan hukassa, kun heräsin GoT:n maailmaan vasta niin myöhään, että sain katsoa koko sarjan putkeen – ja sitten odottaa viimeisen kauden jaksoja viikosta toiseen. Oli piinaavaa! 😀

 2. Minna sanoo:

  Pitää aina katsoa lisää, jos jää jännään kohtaan! 😀

 3. monski sanoo:

  Kaikki jaksot mulle heti nyt!

 4. Nelliina sanoo:

  Oon itsekuriton sarjojen seuraaja 😉 Keksin kyllä tekosyitä, miksi pitää katsoa vielä seuraava jakso… ja siinäpä sitten katson monta jaksoa kerralla. Mukaan kivaan arvontaan.

 5. Haivalas sanoo:

  Kaikki heti, tosin illalla tulee uni oli kuinka jännä kohta tahansa 😀

 6. Tiina sanoo:

  Osaan jättää jännään kohtaan! Olen tosi säästeliäs monessa asiassa, niin myös sarjojen katsomisessa. Kun katsoo vain pari jaksoa kerrallaan, niin iloa hyvästä sarjasta riittää pidempään!

 7. Riitu sanoo:

  Osaan jättää jännään kohtaan, yleensä jää jakso aina kesken 😀

 8. Juttayy sanoo:

  Maratoonari!

 9. Marjukka sanoo:

  Mä olen tosi huono katsoja, koska en löydä itse koska mitään sarjoja vaan tarvitsen suosituksia. Ja sit unohdan ne :D. Mut voisin tsempata tässäkin asiassa.

 10. Päivi sanoo:

  Aina voi katsoa vielä yhden jakson. Aamulla yleensä kostautuu lyhyiden yöunien jälkeen mutta illalla voi taas katsoa muutaman jakson liikaa.

 11. Elina sanoo:

  Rakastan katsoa putkeen monta jaksoa, kunnon binge watching!

 12. Airi sanoo:

  En jätä koskaan sarjaa jännään kohtaan vaan katson lisää, nukun sitten kun nukuttaa vaikka päiväunet.

 13. Anneli sanoo:

  Pakko on katsoa loppuun……

 14. Noora sanoo:

  Yleensä katoin jotain tosi kevyttä sarjaa minkä juonen seuraamisen kannalta ei haittaa jos vähä räplää kännykkää samal tai tekee ruokaa. Eli yleensä sarjan jaksoissa ei jatku ns. Sama juoni. Ja mielellään 10 jaksoa putkeen vähintään 😀

 15. Janette sanoo:

  Ehdottomasti sarja maratoonari😄👌🏼 parasta on kaivautua sänkyyn peittojen keskelle ja tuijottaa hyvää sarjaa😊

 16. hh sanoo:

  Maratoonari! Ja nimenomaan sarjoissa. Juoksemaan ei ehi, ku aina löytyy joko super koukuttava sarja! Ihanaa alkanutta viikkoa! ♥️

 17. Eve_ sanoo:

  Kyllä ne vaan pakko on katsoa loppuun, vaikka kuinka väsyttäisi😁

 18. Hanna Kooo sanoo:

  Osaan jättää kesken, sillä uni vie niin helposti voiton..

 19. Salli sanoo:

  Juu kyllä katson loppuun asti aina.ei malta jättää kesken.

 20. Mirka sanoo:

  Maratoonari ehdottomasti. 😊

 21. Mira sanoo:

  Olen kunnon sarjamaratoonari, mitään ei malta jättää kesken 😀

 22. Essi sanoo:

  En pysty keskittymään ku max 20 min. kerrallaan eli lyhyet jaksot on best 😀 miehen kanssa ei ikinä katota yhessä sarjoja kun ihan eri maku meillä! Se on kyllä vähän sääli!

 23. Anu sanoo:

  Ennen lasta kausi meni illassa helposti! Nyt täytyy tyytyä jaksoon rai pariin, kun muksu nukkuu 😂

 24. Johanna sanoo:

  Vähän huono katsoja olen. Välillä on useampi sarja menossa, jotka kiinnostavat ja sitten voi taas olla kuukausien taukoja, ettei oikein mikään nappaa…

 25. Anni sanoo:

  Oon ehdoton dokkarifani! Kyllä toki sarjatkin kelpais 🙂

 26. Sanni sanoo:

  Onneksi olen saanut lapset tällaisena digiaikana, jolloin ei tarvitse viikkoa muistella edellistä jaksoa kuten nuorena piti pitää viikko mielessä merlose placea, täydellisiä naisia sekä roswelia 😅 katsoisin varmaan loopilla samaa ohjelmaa koko ajan, koska en muista mitään! Kiitos vauvavuoden 🙂 nyt kun unikoulut alkaa vapisevin hermoin suoritettu toistaiseksi niin todella olisi tämän avioliiton pelastus tuo viaplay 🥰

 27. eltsi sanoo:

  Riippuu kyllä ihan sarjasta, mutta yleensä hyvien sarjojen kohdalla ei malta säästellä!

 28. Petri sanoo:

  Viikonloppuna putkeen sarjoja.

 29. Oliviah sanoo:

  Kaikki heti putkeen, jos on saatavilla. Yleensä katson mieluummin leffoja.

 30. Maria sanoo:

  Riippuu vähän ajasta, sarjasta ja kaikesta. Joskus tulee vedettyä kunnon maratoonit jonkun uuden sarjatuttavuuden kanssa, mutta toisaalta tykkään katsoa niitä omia lemppareita aina uudestaan ja uudestaan, kuten Frendit, jota saatan sopivaan väliin katsoa vaikka yhden lyhyen jakson kerralla.

 31. Suvi sanoo:

  Maltan jättää kesken ja jatkaa myöhemmin.

 32. Sirpa sanoo:

  Katson mielelläni sarjoja putkeen, dekkarisarjat ja varsinkin skandinaaviset sarjat.

 33. Yonna sanoo:

  En todellakaan pysty lopettamaan katsomista jos on hyvä sarja, seuraavana päivänä silmät ristissä ku meni myöhään ku ei malttanu mennä nukkumaan. Sinkkuna pikkukaupungissa sarjat ja sali on mikä pelastaa!

 34. Saarai sanoo:

  Mie kyllä tavallaan tykkään siitä, että uus jakso tulee kerran viikossa. Sillon saa jännätä pudempään ja omille mietiskelyille ja spekulaatiolle jää enemmän aikaa ja tilaa. Toisaalta jos sarja on jo kokonaisuudessaan jossain palvelussa, tulee silloin aika monesti katsottua pari jaksoa putkeen. Harvoin kuitenkaan sen enempää 🙂

 35. Helmityttö sanoo:

  En ikinä jätä katsomista vain yhteen jaksoon

 36. OutiJ sanoo:

  Parasta on kun sarjoista on useita tuotantokausia ja jaksoja voi onneksi katsoa useamman putkeen. Criminal minds katsottu ja uusinta kierroksella. Rikossarjat täällä lemppareita.

 37. Salla sanoo:

  Maltan odotella uutta jaksoa viikon verran. Tosin ei ole mitään suoratoistopalvelua tms käytössä joten pakkokin malttaa 😆

 38. Henna73 sanoo:

  Yleensä valitsen sarjan, mistä on tullut jo muutama kausi vähintään ja sitten sarja katellaan aika putkeen viikonloppuna (ja jatketaan viikolla töiden jälkeen). En oo yhtään sarjariippuvainen 😉

 39. Annukkaa sanoo:

  Maratoonari 😁 Aina pitää odottaa, että uutta sarjaa on tullut ainakin pari jaksoa, että voi alkaa katsomaan.

 40. Tiuku sanoo:

  Oi, syksy ja Viaplay olisikin täydellinen kombo ! Ehdottomasti lukeudun siihen ”Jos nyt vielä yksi jakso lisää” -ihmisiin 😀

Kommentoi