OFFLINESSA

19/06/2019

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplay kanssa
Postaus sisältää arvonnan!

Lapset älylaitteilla ei ole varsinaisesti lempinäkyni ja siksi meillä onkin normaalisti hyvin tiukka ruutuaika. Yksi tunti jokatoinen päivä. Lomalla otetaan kuitenkin höllemmin. Itseasiassa reissuja varten kaivetaan esiin aina pädi, joka ei ole meillä käytössä muuten ollenkaan.

Lomalla lapset ovat aamusta iltaan aktiivisia, uivat ja leikkivät usein paahtavassa auringossa. Lukemisen, piirtämisen ja lautapelien lisäksi he saavat heittää aivot narikkaan leffoja tai sarjoja katsellen. Meillä on usein tapana antaa lapsille ruutuaikaa joku kuumimpaan keskipäivän auringon aikaan tai sitten illalla. Aikojen suhteen ei olla niin tarkkoja. Joskus ruutuaikaa ei ole ollenkaan, toisena päivänä he saattavat katsoa lempisarjaansa useamman jakson putkeen.

Loma alkaa usein matkustamisella ja tänne aina tänne Espanjaan reissatessamme meille on synytynyt melko samaa kaavaa nouttava runtiini noin viisi tuntia kestävälle lennolle. Nousun jälkeen odotellaan tarjoilua, syödään, ehkä vähän luetaan, katsotaan leffa tai muutama jakso sarjaa ja lopulta nukahdetaan loppuajaksi.

Ohjelmia katsomme Viaplayn kautta ja katsottavat lataamme laitteille etukäteen offline-modessa. Näin voimme katsoa niitä missä ja milloin vaan, ilman nettiyhteyttä. Kuten siis vaikkapa lentokoneessa tai missä vain ulkomailla.

Toki myös lasten lisäksi minä katson etenkin lentokoneessa ohjelmia. Huomasin muutama kuukausi sitten Viaplaystä löytyvän zombie-sarjan Walkingn Deadin kaikki jaksot – myös ne uusimmat kaudet joita en ole vielä nähnyt. Olenkin katsellut jaksoja aina kun olen ehtinyt, mutta koneessa matkalla tänne ehdin katsomaan ruhtinaalliset kaksi ja puoli jaksoa täysin keskeytyksettä. En normaalisti ole mikään kovin jännittävien sarjojen tai leffojen ystävä, mutta tähän sarjaan jäin kerrasta ihan koukkuun kun sitä ehkä kuutisen vuotta sitten jostain syystä satoin ensimmäistä kertaa katsomaan.

Kaapo taas latasi kännykälleen vähän toisenlaisesta kauhua, nimittäin Hotel Transylvian elokuvan kolmannen osan – monsterit matkalla. Leffa oli kuulemma tosi hauska ja minunkin pitäisi katsoa se, jotta tietäisin mistä ihmeen Kraakkenista täällä puhutaan.

Lomalla on tärkeä päästä offlineen ja jos se väillä vaatii avukseen älylaitteen, on se mielestäni ihan ok. Laitteet ja offlineen ladatut lastensarjat ovat osaltaan mahdollistaneet, tai ainakin helpottaneet, todella paljon matkustelua lasten kanssa. Reissasin ensimmäistä kertaa yksin poikien ollessa 1,5 ja 3,5 vuotiaita ja ilman pädiä esimerkisksi rauhallista hetkeä rannalla, kun pienempi nukkuu päikkäreitä ja minä tahtoisin hetken ottaa aurinkoa ja lukea kirjaa, ei olisi ollut mahdollista toteuttaa ilman pädille ladattua Lego Movieta.

Viaplay appin voi siis ladata esimerkiksi kännykälle tai pädille, niin macille kun anroidillekin. Appin kautta voi myös helposti rajata kaikki ne lukemattomat sarjat ja elokuvat joita on mahdollista ladata laitteelle offlineen. Tämän jälkeen niitä on mahdollista katsoa ihan missä päin maailmaa tahansa, maalla, merellä, ilmassa – ilman nettiyhteyttä. Viaplaystä löytyy katsottavaa ihan kaikille, aikuisille ja lapsille ja kaikille siltä väliltä. Leffoja, sarjoja, dokkareita ja kuulemma myös tosi paljon urheiluakin, kuten golfia (!?:D)

ARVONTA! Katsotaanko teillä reissussa ohjelmia offlinessa tai ollaanko teillä muuten lomalla höllempiä ruutuajan suhteen? Kerro vastauksesei alle kommentteihin niin olet mukana 2kk ilmaisen Viaplayn-katselupaketin arvonnassa! Arvonta päättyy ke 26.6.


18 Responses to “OFFLINESSA”

 1. Juulia sanoo:

  Aika höllää meininkiä on lomalla, lapset automaattisesti haluavatkin vähemmän ruudun ääreen kun voi olla vapaasti pihalla ilman aikatauluja.
  Viaplay kuulostaa kivalta palkinnolta 🙂

 2. Heidi Pii sanoo:

  Meillä vasta yhdellä on ”oma ruutu”, ja niin kauan, kun ulkonaolo ja lukeminenkin kiinnostaa vapaaehtoisesti, niin ruutuaikoja ei olla vielä tarkkaan laskettu. Mutta samoin aattelen, lapsi ja puhelin on vähän tylsä näky… tosin yhtä lailla aikuinen ja puhelin, joten laitanpa tämän omani tästä pois. Moi! 😄

 3. Iina sanoo:

  Pitkillä automatkoilla lasten annetaan yleensä katsoa pädiltä piirrettyjä hieman tavallista ruutuaikaa pidempään. Kesäloma ei ole vielä alkanut, mutta veikkaan että aivan älyttömiä määriä ei lomalla pädejä kuluteta, kun on niin paljon kaikkea muuta kivaa tekemistä.

 4. Hanskuliini sanoo:

  Meillä yleensä lomareissuilla ei juurikaan käytetä puhelimia tai tabletteja vaan ollaan yhdessä ja vietetään aikaa. Muuten taas ruutuaikaa on lapsilla yleensä 1,5h pvässä, tosin aina eivät ole ollenkaan ja toisinaan taas enemmän ruutujen ääressä, meillä joustetaan tilanteen mukaan. Niin kauan kuin lapset mieluummin leikkivät kuin ovat ruudun ääressä ei ole mielestäni syytä huoleen 🙂 viaplay olis kiva palkinto koska meillä on miehen kanssa iltaisin tapana katsoa yhdessä leffoja ja sarjoja kun lapset on menneet nukkumaan. Usein katsotaan myös koko perhe yhdessä jokin lasten elokuva. Netflix meiltä löytyy, viaplayta ei vielä.

 5. Marjukka sanoo:

  Ruutuaika ei juuri muutu lomalla. Lapset katsovat piirrettyjä n. 1-2h päivässä riippuen siitä, onko arki vai vkl ja miten päivä rytmittyy. Ruutuaikaa rajataan silloin, jos lapset eivät keksi tekemistä ruudun ulkopuolella. Toiminut hyvin.

 6. Jenni V. sanoo:

  Kotona lomalla ruutuaikaa on enemmän, mutta ulkomailla reissatessa ehtii vain lennoilla ja ennen nukkumaanmenoa olemaan kännykällä.

 7. Elsa-Maija sanoo:

  Lomalla ollaan lomalla, silloin tehdään sitä mikä tuntuu hyvältä. Eli täällä ei lasketa lomalla ruutuaikaa 🙂

 8. @sinisentalonsatu sanoo:

  Kyllä löysemmät rajat ruutuajassa. Eniten mukula katsoo lentokoneessa ja autossa!

 9. Kukka sanoo:

  Ei liiemmin katsota ollenkaan, mutta jos katsotaan niin ei sitä ruutuaikaa liiemmin lasketa 🙂

  Ihanaa juhannusta!

 10. Tinttu sanoo:

  Mulla ei oo esim.viaplayta joten ei katsota offlinessä. Olisi kyllä tarpeen joskus viihdyttämään 8veetä. Lomalla olen höllempi ruutu ajan suhteen kun ei ole kouluhommia ym. 🙂

 11. Rek sanoo:

  Kauhean vähän meillä käytetään älylaitteita. Muta lentokoneessa katseltiin Pipsa Possua kun mentiin lomamatkalle. Kesällä katsotaan aamulla Pikku Kakkosen ohjelmat telkkarista ja loppuaika vältellään ruutuja.

 12. Tepa sanoo:

  Lomalla poikani katsoo aamulla Pikku kakkosta ja tilanteen mukaan jotain muuta päivän aikana. Yleensä kyllä päivät viilettää pihalla kavereiden kanssa. Lennoilla saa katsoa niin paljon kuin haluaa. Lomakohteissa sitten tilanteen mukaan. Vielä on kuitenkin leikkiminen se ykkösjuttu. Viaplay olisi mukava uusi tuttavuus, juuri lopetin Netflixin tilaamisen.

 13. Annakkk sanoo:

  Offlineen ei tuu ladattua katottavaa. En tiedä edes miksei.. Mutta lomalla ruutuaika on arkea höllempää

 14. MartinaS sanoo:

  Ei olla toistaiseksi katsottu offlinessa ohjelmia, mutta ehkä ensi reissussa täytyy tuota kokeilla. Ruutuaika on muuten lomalla höllempää.

 15. Laura sanoo:

  Mä annan lapsen käyttää ruutuja merkittävästi höllemmin kuin sä nyt lomalla. Lapsella on kyllä ruutuaikaa ja -sisältöä rajoittava appi käytössä. Mä näen homman niin, että tärkeintä on se, että lapsi tekee suhteessa reilusti päivässä enemmän muuta kuin on ruudulla, eli liikkuu, ulkoilee, leikkii, lukee, askartelee, on kavereiden kanssa ja vaikka pelaa lautapelejä. Mikäli nuo edellä mainitut on reilusti suuremmassa osassa kuin ruutu, en laske ruudun suhteen tarkkoja minuutteja enää. Offlineen ei olla vielä mitään ladattu, mutta hyvä idea!

 16. Minna L sanoo:

  Lomalla mennään höllemmin ruutuajan suhteen. Ulkona kesäisin onneksi niin paljon puuhaa, että ruutujen tuijotus on muutoinkin vähäistä.

 17. Darzan sanoo:

  Meillä ei olla latailtu offlineen mitään, mutta olisi kiva kokeilla!

 18. Salla sanoo:

  Lomalla höllään ainakin osittain ruutuaikojen suhteen. Toki aina etusijalla ulkoilu, leikkiminen ym.

Kommentoi