MINILOMALLA

9/02/2019

Ilmastoahdistus ja lentomatkustamisesta syntyvä morkkis, tuhkarokkopelko, velvollisuudet ja aikataulut – muun muassa nämä olivat syitä miksi alunperin suunnittemamme matka Kanariansaarille vaihtuikin minilomaksi Hankoon. Ja se oli ihanaa!

Myönnän, että aurinkoterapia tekisi edelleen todella hyvää, eikä jässä, vedessä ja harmaudessa vellova Hanko saanut niitä akkuja lautumaan. Mutta muuten jopa parin päivän maisemanvaihto, ilman sen kummempaa ohjelmaa, teki todella hyvää.

Menomatkalla tehtiin pikapyrähdys Kirkkonummen Prismaan, josta käytiin ostamassa Myylle uimavaipat ja pöksyt. Perillä Hangossa pistettiin takkaan tuli, syötiin risottoa kynttilänvalossa, vedettiin sohvalla irtokarkkiöverit ja mentiin aikaisin nukkumaan.

Eilen Myy pääsi sitten elämänsä ensimmäistä kertaa uimaan ja saunaan, kun menimme rentoutumaan Hangon Regatta Spahan. Kiireetön, rauhallinen tunnelma ja hienot merimaisemat tekivät meihin kaikkiin vaikutuksen. Myy polski kun vanha tekijä ja nautiskeli varmoin ottein niin lämpimästä vedestä kun poreistakin.

Kävimme yhdessä myös höyrysaunassa sekä vilvoittelimme juomia siemaillen samalla rannalla jäiden joukossa uivia joutsenia katsellen. Arkipäivänä spassa oli lisäksemme vain muutama muu ihminen, yhtä kiirreettömästi ja hiljakseen rentoututen kuin mekin.

Olin varautunut siihen, että uinnin ja saunomisen jälkeen vauva voisi olla hyvin väsynyt ja sitä kautta myös kiukkuinen. Mitä vielä! Ikinä ei ole kylvyn jälkeiset rasvaamiset ja pukemiset menneet yhtä hyvin ja iloisesti. Olin ajatellut mennä span jälkeen vielä kasvohoitoon, mutta päätin jätää sen väliin juurikin siksi, ettemme oikein tienneet miten Myy suhtautuu uimiseen ja mikä fiilis hänellä sen jälkeen olisi. Ensi kerralla tiedän, että voin mennä vaikka parin tunnin hoitoon hyvillä mielin, sillä vauva todennäköisesti nukkuu sikeästi ja tyytyväisenä.

Koska emme vielä pitkiin aikoihin raaski jättää vauvaa hoitoon, ovat tällaiset rauhalliset melkein kaksinkeskiset hetket välillä myös tosi ihania ja tärkeitä. Isompien lasten kanssa mennään sitten mielummin jonnekkin missä on vähän enemmän actionia heille. Sekin on tosi kivaa.

Span jälkeen illalla vedettiin taas sama setti takkatulen, risoton, lasillisen viinin, irtokarkkien sekä aikaisen nukkumaanmenon kanssa. Aamupalan jälkeen pistettiin kimpsut ja kampsut kasaan ja ajetiin kotiin. Täydellinen miniloma!


4 Responses to “MINILOMALLA”

 1. Alli sanoo:

  Näyttää ihanalta! Mietin jo viime kesänä tuota, mutta ajattelin odottaa että vauva on yli yksi vuotias. Kun vauvojahan ei saisi viedä kylpylään… Ensi kesänä ehdottomasti!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ihana paikka kyllä, suosittelen! Kesällä vielä pääsee terassille, joten varmaan vielä ihanempi! 🙂
   Tuosta vauvojen viemisestä kylpylään muuten. Olet toki oikessa, MUTTA jos vesi on puhdasta ja tarpeeksi lämmintä niin jo alle vuoden ikäisen vauvan kanssa voi mennä 🙂 Kannattaa kuitenkin tarkistaa nämä etukäteen ja tosiaan tuollainen rauhallinen paikka on ehdottomasti parempi kun hälyinen iso vesipuisto yms.
   Meillä on myös paljon kokemusta aiempien lapsien kanssa vauvauinnissa käymisestä, vahdimme ettei vauva juonut vettä ja vietimme altaassa vain max 15 min. Ilman kokemusta suosittelen minäkin odottamaan että vauva on isompi 🙂
   Tässä vähän lisää aiheesta: http://www.suh.fi/toiminta/vauva-_ja_perheuinti/ikasuositukset 🙂

 2. Enni sanoo:

  Tämmönen reissu olisi ihana! Pitää ehdottaa miehelle.. Oliko kylpylässä miten lämmin? Myyllä näyttää olevan oma kylpytakki, pärjäsikö sillä hyvin palelematta? 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Kylpylässä oli tosi lämmin, kylpytakki oli lähinnä vain näön vuoksi – mietittiin jopa että onko liian kuuma 🙂

Kommentoi