VALLANKUMOUKSELLISET SUKKAHOUSUT

30/11/2018

Kaupallinen yhteistyö AARREkid kanssa

Kaupallinen yhteistyö AARREkid kanssa

Näin naisena sitä on tullut käytettyä aika monet sukkahousut. Itse käytin vuosikausia pääosin hameita ja niiden kanssa sukkiksia, välillä kaksia päällekkäin. Ihan sama minkä merkkiset tai hintaiset sukkahousut sitä osti, yksi oli varmaa – ne menivät aina lopulta rikki.

Nykyään käytän useammin housuja kun hameita, mutta sukkahousujen kuluttaminen ei silti ole loppunut. Etenkin nyt talvella minulla on lähes poikkeuksetta sukkikset myös farkkujen alla. Lämmön lisäksi tykkään siitä tunteesta, jotka hyvät sukkahousut saavat aikaan. Ne tukevat ja muotoilevat juuri sopivasti sekä häivyttävät muhkurat ja alusvaatteiden rajat. Monet vaatteet istuvat ja laskeutuvat paremmin sukkahousujen päälle.

Faktahan on, että sukkahousut ovat todella epäekologinen tuote. Niiden elinkaari on todella lyhyt. Joitain kuukausia sitten päätin panostaa luonnonmateriaaleista, lähinnä villasta valmistettuihin sukkahousuihin. Aloin melkein itkemään huomatessani, että ne kestävät käyttöä vielä vähemmän kun perinteiset nylon- ja muut vastaavat sukkahousut.

En ole kuitenkaan ainut, joka on kyllästynyt sukkahousujen kertakäyttökulttuuriin. Tähän samaan ongelmaan tarttui kotimainen lasten –ja naistenvaatteita valmistava AARREkid, joka kehitti vihdoinkin käyttöä kestävät sukkahousut.

AARRE\woman sukkahousut ovat 3D rakenteella valmistetut  ja ne ovat kestävyyden lisäksi myös mukavat ja hengittävät jalassa. 50 denin paksuisten sukkisten rakenne joustaa pysty- ja vaakasuunnassa ja mukautuu silti kehon muotoihin, muttei purista liikaa.

Kestävyytensä lisäksi normaalia ympäristöystävällisemmäksi sukkahousuista tekee niiden valmistaminen kierrätysmateriaalista. Sukkahousuissa käytetty polyamidi on nimeltä Q-nova ja se on tuotannon ylijäämästä kierrätettyä materiaalia. Q-nova -tuotannossa pyritään vähentämään hiilidioksidipäästöjä 80%lla ja käytetään lisäksi 90% vähemmän vettä, kuin tavallisen polyamidin valmistuksessa.

Tämän lisäksi AARREkid lahjoittaa jokaisesta myydystä sukkahousuparista aina 1 euron Itämeren suojelutyöhön. Lahjoitussummaa Puhdas Itämeri-hankkeelle voi seurata verkkosivuilla olevan linkin kautta.

Lisäksi AARRE\woman 3D sukkahousuille on myönnetty Öeko-tex 100 -standardi, joka takaa, ettei tuotteessa ole haitallisia torjunta-aine-, raskametalli- tai formaldehydijäämiä.

Olen itse testaillut uutuussukkiksia nyt viikon ajan. Pakkaukseen kuuluu kahdet sukkahousut, klassiset kokomustat sekä toiset, mustat harmaalla sivuraidalla. Myös pahvipakkaus on valmistettu kierrätetystä materiaalista.

Sukkahousu ja ovat saatavilla kolmessa eri koossa: 36-40, 40-44 ja 44-48. Sukkahousujen mukavuuteen vaikuttaa ratkaisevasti myös oikean koon valinta. Kun sukkahousut eivät ole liian pienet, ne myös kestävät paremmin eivätkä valu ärsyttävästi haaroista.

AARRE\woman sukkahousuista suositellaan ottamaan isompi koko, jos miettii kahden koon väliltä. Itse testasin niin kokoa 40-44 että 44-48. Koska en ole erityisen pitkä (166cm) tai pitkäjalkainen, on myös tuo pienempi koko minulle hyvä. Toisaalta isommatkaan eivät tunnu lainkaan liian löysiltä ja silloin myös varpaat, polvet ja kantapäät peittyvät paremmin, kun sukka ei ole äärimmilleen venynyt. Näissä kuvissa minulla on tuon 40-44 koon sukkahousut jalassa.

Molemmat koot ovat siis tuntumaltaan ja mukavuudeltaan hyvät minulle, mutta tuotteen paremman kestävyyden kannalta suosittelen myös itse ottamaan sen isomman koon jos olet minun pituiseni tai pidempi! Toisaalta, sukkahousut ovat tosiaankin hyvin joka suuntaan joustavat ja kestävät hyvin myös venytystä, joten sen puolesta ei ole huolta jos omasta koostaan ei ole ihan varma.

Ekologisia tuotteita ostaessa usein tuotteen kova hinta voi olla esteenä niiden hankkimisille. AARRE\woman 3D sukkahousujen 2-kappaleen pakkauksen hinta on 24,90 euroa juuri siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus hankkia hieman ekologisemmin valmistettuja, kestävämpiä sukkahousuja.

Nämä vallankumoukselliset sukkahousut sekä muut AARREkid ja AARRE\woman tuotteet, kuten myös tuon molemmin päin päällä toimivan nappimekon, löydät verkkokaupasta. Sieltä löytyy tosiaan myös tuohon Itämeren suojeluun lahjoitetuista varoista.

Joten ensikerralla kun suuntaat sukkahousukaupoille, muista nämä, niin ei tarvitse hetkeen uusia ostaa! Käy ihmeessä lukemassa myös vinkit, joilla saat sukkahoususi kestämään vielä entistä pidempään.

Postauksen kuvat: Tommi Mäntysalo


8 Responses to “VALLANKUMOUKSELLISET SUKKAHOUSUT”

 1. Elli sanoo:

  Hei mikä koko sulla on tästä? Mietin että tilaan mutta ihan uusi merkki en osaa sanoa! 😊

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei! Koko-asiasta paremmin tuossa tekstissä 🙂 Mutta tosiaan kuvissa minulla 40-44 koko mikä on tosi hyvä tällaiselle 166 senttiselle. Jos on yhtään pidempi, suosittelen ottamaan kuitenkin tuon isomman koon. Tai ehkä muutenkin, sillä silloin ne kestävät vieläkin paremmin ja näin talvella on ehkä kivempi että ovat vähän peittävämmät 🙂 Toivottavasti tästä oli apua!

 2. Tupu sanoo:

  Sukkahousut vaikuttaa tosi kivoilta, mutta katse kiinnittyi tuohon ihanaan mekkoon! Minkä merkin se on? 🙂

 3. Yksi ihmettelijä sanoo:

  Itse olen kanssasi aivan samaa mieltä tuosta sukkahousujen mukavuudesta farkkujen alla. Ongelma vaan on se, kun olen mies, niin monet pitää sitä sen verran outona, että ne täytyy pitää visusti piilossa. Miehillekin kyllä myydään ihan omia sukkahousuja, samoin kun monikin valmistaja kaupittelee mallejaan unisex-malleina. Silti jos jossain puhutaan miesten sukkahousujen käytöstä, niin kyllä sitä pidetään lähinnä vitsinä.

 4. Ee sanoo:

  Mun kommentti ei tainnut tulla… Eli siis minusta ois vielä ekologisempaa myydä nuo yksittäin tai sitten kahdet mustat ja sit raidalliset ja mustat erikseen, itse en aineka osais käyttää noita raitasia ja luulen, et on muitakin jolla ne jäis kaappiin lojumaan ja menis hukkaan. Eli siinä ois kehitysideaa aarrekidille. Muuten loistojuttu!

 5. Tää oli hyvä vinkkaus. Menee tilaukseen.

  On muuten upea kuva tuo, jossa hymyilet portaikossa.

 6. ekosukkiksia sanoo:

  Näitä sukkahousuja voisin kyllä kokeilla. Kestäviä sukkahousuja kun on niin vaikea löytää. Siksi käytän yleensä väh. 40den sukkahousuja. Kokoa 44-48 olis varmaan tilattava kun on pituutta 180cm. Silti säären pituus vähän epäilyttää, jääkö sukkahousut lyhyeksi vaikka onkin 3D mallia.

  Itsekin käytän myös farkkujen kanssa sukkahousuja alkusyksystä pitkälle kevääseen juuri tuosta samasta syystä. Hyviä sukkahousuja ei juuri tunne jalassaan, oli ohuet tai paksummat. Hameen kanssahan sukkikset on jo ihan MUST. Tämä sukkahousu näyttää 50 denierisenä kuvissa jo aika peittävältä. Tuo raitasukkahousukin näyttää ihan mukavan hillityltä. Ja olenkin jo tottunut erilaisia kuviosukkahousuja käyttämään.

Kommentoi