VAUVAKIRJA

21/11/2018


Niin moni kyseli tämän Instassa vilahtaneen vauvakirjan perään, että ajattelin kertoa siitä vähän enemmän. Vauvakirjoja kun nykyään on niin paljon ihania, mutta myös tosi erilaisia, on kiva löytää juuri se itselle tai lahjaksi sopiva kirja. Me saimme tämän kirjan juurikin lahjaksi ja sain sitä vähän täyteltyä, lähinnä vain kuvin, sillä halusin sen esille ristiäisiin.

My First Book on Design Lettersin valmistama, sama jolta löytyy muun muassa monille tuttuja kirjainmukeja. Heille ominaiseen tyyliin myös tämä kirja on todella simppeli. Joillekin ehkä jopa vähän liian.

Itselleni taas yksinkertainen kirja toimii, sillä itseasiassa poikienkin vauvakirjat ovat edelleen vähän kesken. En siis ole mikään arkartelijatyyppi tai aina edes kovin hyvä muistamaan merkkaamaan niitä ensimmäisiä etappeja, kuten puhjenneita hampaita, kovin tarkasti. Tämä kirja keskittyy ehkä vähän enemmän kuviin ja niitähän minulla riittää.

Kirjasta tekee erityisen se, että sen mukana tulee jokaiselle kuukaudelle oma milestone-kortti, jonka kanssa vauvasta voi ottaa kuvan ja tätä kautta seurata hänen kasvuaan. Kirjoitustilaa kunkin kuukauden kohdalle ei tosiaan hirveästi ole ja kirjaan voi muutenkin runoilla tekstit hyvin vapaasti.

Kirjassa keskitytään myös jo ennen vauvan syntymää tapahtuneeseen aikaan ja ehkä vähän jenkkityyliin muutama aukeama on omistettu pelkästään babyshowereille. Meillä vauvakirja toimi ristiäisissä myös vieraskirjana ja kirjattiin sinne ylös myös kaikilta vierailta saamat lahjat. Monilla sivuilla on myös taskuja, joihin voi säilöä esimerkiksi onnittelukortteja tai valokuvia jotka eivät kirjan sivuille mahdu. Kirja päättyy 12 kuukauteen.

Tosi kiva ja helppotäyttöinen kirja ja tietysti ihana muisto! Luulen että silti haluan tämän rinnalle vielä toisen kirjan, enemmän sellaisen perinteisen, jossa on omat paikkansa sille ensimmäiselle kylvylle, hampaille, askeleille ja yksivuotissynttäreille. Sitten sen näkee, että mustaako sitä täytellä.

Olisi aika ihana saada myös poikien vauvakirjat vihdoin valmiiksi. Onko muilla sama operaatio odottamassa jossain hamassa tulevaisuudessa?


4 Responses to “VAUVAKIRJA”

 1. Jasmin sanoo:

  Hei.

  Nättejä nuo kuvat, kun niissä on tuo valkoinen reunus. Oletko jollain erityisellä kuvanmuokkausohjelmalla saanut tehtyä nuo? Kerrassaan ihania kuvia ja ihana tuo vauvakirja! 🙂

 2. Emmi sanoo:

  Ihana! Katsoin tätä kirjaa jo aiemmin mutta itselläni ei ole babyshowereita joten harmittaisi jättää sivuja tyhjiksi. Meille tuli jo pienen suuri seikkailu mutta nyt kyllä alkoi tämä uudestaan houkuttelemaan.

  Teidän tytölle tuli muuten sama nimi mitä me ollaan mietitty. Saa sitten nähdä mihin loppujen lopuksi päädytään 🙂

 3. vivi sanoo:

  Kiitos tosi paljon tästä vinkistä! Meillâ on etsinnässä vauvakirja ja meinasin jo että pitääkö itse tehdä kun toivoin just tällasta missä enemmän kuvia ja vähemmän tekstiä. Artefact Uprisingilla on ihana myös, mutta aika hintava. Tuo baby shower-osuus on tosiaan vähän tylsä, eihän kaikilla niitä ole, mutta muuten.

 4. Laura sanoo:

  Tää on aivan ihana! 🙂 Saanko kysyä mistä sä tilasit noi kuvat? <3

Kommentoi