LAHJAVINKKI TAVALLISEEN ARKEEN

13/05/2018

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – IFOLOR

Ihanaa äitienpäivää kaikille! Itse tykkään viettää äitienpäivää rauhallisesti lasten kanssa, välillä ollaan ihan vain kotona, joskus saatetaan käydä jossain syömässä. Olen saanut vuosinani äitinä mitä ihanempia lahjoja, mutta tärkeintä on tietysti yhdessäolo. Omalle äidille tai mummoille tulee enää harvoin ostettua mitään lahjoja, mutta tänä vuonna ajattelin muistaa äitiäni pienellä muistolla muutaman vuoden takaa.

Itseasiassa kaikki lähti siitä, kun olin tilaamassa isälleni lahjaa – ihan muuten vaan. Sillä miksi sitä ei muistasisi lähimmäisiään muulloinkin kun merkkipäivinä. Valokuvat ovat minusta ihana lahja, etenkin sellaisille joilla on jo kaikkea. Oma isäni asuu vaimonsa kanssa Espanjassa, emmekä siksi näe kovinkaan usein. Onneksemme olemme kuitenkin pääseet käymään siellä kuitenkin kerran, pari vuodessa, ja näistä reissuista on jäänyt aivan ihania muistoja. Sekä toki myös kuvia.

Olen jo kerran aiemmin tehnyt muistoksi heille kuvakirjan synttärijuhlista ja tällä kertaa kokosin suosikkikuviani reissuiltamme Espanjasta. Vaikka yllätys nyt ehkä jo tämän kautta heille paljastuu, niin ajattelin että olisi hauskaa kun yks kaks jokin päivä postiluukusta vain ilmestyy yllätyksenä tällainen kirja. Olisi muuten pitänyt ottaa näitä kaksin verroin, pojat kun ovat ihan innoissaan kun näkivät että heistä on tehty oma kirja.

Kirjan tekeminen Iforin sivuilla on todella helppoa ja valittavissa on paljon erilaisia valmiita pohjia sen tekemiseen, mutta myös ihan oman näköisen kirjan tekeminen ei ole yhtään hankalaa.

Samalla siis päätin tilata myös omalle äidille lahjan. Kuvakirjojen lisäksi Ifolorilta saa esimerkiksi erilaisia tauluja omista kuvista ja minä teetin taulun, jossa on kuva myös Espanjasta, reissulta jolloin äitinikin oli mukana. Pojat kaulailevat siinä rannalla kylpytakit päällä, juuri ennen auringonlaskua. Ihana muisto! Ja ihanaa että lahjalla on oikeasti jokin merkitys, vaikka vain jokin pieni arkinen muisto, jota kuitenkin muistellaan kaihoilla.

Nyt kun huomasin miten ihana on niin itsestä kun lapsistakin selailla kuvia fyysisessä muodossa, yritän muistaa ottaa tavaksi teettää näitä kirjoja useamminkin. Itseasiassa minulla onkin jo yksi idea mielessä, mutta siitä lisää myöhemmin!

Minkälaisilla kuvatuotteilla tai muistoilla te muistaisitte jotakuta lähimmäistänne? Voisitteko kuvitella tekevänne kuvakirjan vaikka ihan arkisista jutuista, kuten ihan vain keskellä arkea lapsista napistuista kuvista? Kommentoi alle ja olet mukana arvonnassa! Kaikkien kommentoijien kesken arvon 20 euronlahjakortin Ifolorille. Arvonta päättyy 20.5.


38 Responses to “LAHJAVINKKI TAVALLISEEN ARKEEN”

 1. K sanoo:

  Kirjat on ihan huippuja, niitä on tullu tehtyä, myös lahjaksi. Mutta ihan vain kuvatkin ovat mukava lahja tai muistaminen läheisille. Se on jo siinäkin konkreettisempi ja säilyvämpi muisto kuin puhelimen galleriassa.

 2. Salla sanoo:

  Lapsi 1.5v rakastaa selailla valokuva-albumia 🙂 Ehkä teetetty kuvakirja olisi parempi niin kuvia ei saisi revittyä irti, hah!

 3. Veronica sanoo:

  Häät on tulossa kesällä ja olisi ihanaa antaa häiden jälkeen miehelle lahjaksi kuvakirja hääkuvistamme! <3

 4. Tanja sanoo:

  Tekisin lapselle kuvakirjan hänen syntymäpäiväkseen kulunneista vuosista. Pienokaiseni täyttää pian 15:)

 5. Rose sanoo:

  Muutan pian, joten teettäisin kämppikselle kiitokseksi kirjan yhteisistä hetkistä. 🙂

 6. Sirkku sanoo:

  Häät elokuussa, ois aikomus teettää canvas-taulu meistä seinälle, miksei myös kuvakirja, ois aiva huippu saaha muistot sillee taltee!

 7. Marika sanoo:

  Kiva tapa tehdä vuosikirjoja jälkikasvusta ja muista mukavista tapahtumista.

 8. Annak sanoo:

  Ulkomaan matkoista on kiva tehä kuvakirjoja, niitä tulee helpommin sit katottuakin kuin vain kuvia, jotka on jossain tallessa

 9. QJS sanoo:

  Ihana idea, en tiedä miksen ole itse keksinyt näitä kuvakirjoja teettää, vain kuvia! Just niinku sanottu niin ihana idea et ihan arjesta voisi kerätä kuvia ja antaa juuri vaikka isovanhemmille, joilla on jo kaikkea ja keille on vaikea keksiä lahjaa. Mulle tollanen kirja varmaan sopisi paremmin myös, koska viimeksi tilaamani kuvat eivät ole näemmä vieläkään päätyneet kansiin.

 10. Aija sanoo:

  Pitäisikin tehdä sellaisia kirjoja missä on just niitä arkisia asioita ja tekemisiä 🙂 Niitä olisi lastenkin kanssa kiva katsella sitten kun ovat aikuisiakin.

 11. Elina sanoo:

  Mä oon jo varmaan kymmenen vuotta haaveillut valokuva-albumin tekemisestä itelle, mutta en vaan saa aikaiseksi. Yritin tehdä isovanhemmille kalenteriakin, mutta sekin jäi ja nyt ollaan jo toukokuussa. Mikähän tähän auttaisi?

 12. Primrose sanoo:

  Mulla on ollut sellainen perinne, että tilaan joulun alla meidän pojan isovanhemmille Ifolorilta kuvakirjat, jotka käsittelee pojan mennyttä vuotta. Se on kiva muisto, ja mummit ja papat ovat olleet tosi onnellisia niistä.

 13. Elina sanoo:

  Valmistun kohta ja olisi hauska koota opiskeluajan kuvia yksiin kansiin. Monia ikimuistoisia hetkiä, bileitä ja muuta saisi siten palauteltua mieleen helposti myöhemminkin. Samanlaiset painokset voisin jakaa parille opiskelukaverillekin, jotka tosin toivottavasti säilyvät elämässäni tämän elämänvaiheen jälkeenkin!

 14. Heluna sanoo:

  Kuvakirjat reissuista on ihania! Parista viime reissusta on kirjat vielä teettämättä.

 15. Paula sanoo:

  Esikoinen sai kuvakirjan omista ekoista 15 vuodesta. Sama ois kuopukselle hieno!

 16. anna s. sanoo:

  Olen tehnyt joululahjaksi molempiin mummiloihin kalenterin lapsenlapsista 🙂

 17. hanna sanoo:

  Tätinä muistaisin siskojani albumeilla, joissa olisi kuvia heistä ja heidän lapsistaan, tädin rakkaista 🙂

 18. Johhu sanoo:

  Minun on pitänyt tehdä jo useita kertoja kirja niin matkasta kuin ihan arkisista asioista! Nyt olisi hyvä syy alkaa tuumasta toimeen!

 19. Minna sanoo:

  Niin monesti aikonu tehä tuollasen kuvakirjan, vaan aina se on jääny tähän mennessä. Ois ihana koota kaikki lempparikuvat yhteen kansiin 🙂

 20. AnnaMm sanoo:

  Olen teettänyt canvas taulut tytöistäni vuosia sitten. Ehdelleen ovat hyvässä kunnossa. Kirja olisi huippu, kun nykyisin kuvat ovat kännykässä vain.

 21. Jonna sanoo:

  Kuvakirjat on just mahtavia lahjoja. Itse sain ystäviltä joululahjaksi yhteisestä Italian matkasta rakkaudella tehdyn kuvakirjan ja kyllä lämmitti 🙂 Miehelle ajattelin tehdä samanlaisen yhteisestä reissusta. Kuvien kehittämisen sijaan arjen taltiointi kuvakirjoihin olisi myös ihana idea.

 22. Xeveliina sanoo:

  Meillä tulee syksyllä kuluneeksi 9 vuotta hääpäivästä ja minulla on vieläkin vaiheessa se hääkuvakirjan teko… Nyt jos aloittaisi, niin ehkä se olisi valmis 10-vuotishääpäivän mennessä! 😀

 23. Marine sanoo:

  Minun on pitänyt jo pidemmän aikaa teettää koiristamme taulu, vielä en ole osannut päättää oikeaa kuvaa siihen. Miehelle yllätyksenä tulisi.

 24. Anni sanoo:

  Olen tehnyt lomamatkoista kuvakirjoja ja antanut lahjaksi heille, jotka ovat reissussa mukana olleet. Olen myös neljästä edellisestä kesästä tehnyt kuvakirjat, jotka sisältävät pieniä arjen tapahtumia. Niitä on mukava selailla jälkikäteen. Myös tästä kesästä on kuvakirja tulossa.

 25. Iina sanoo:

  Antaisin pian 2-vuotta täyttävälle pojalleni kirjan johon olisi koottu kuvia hänestä ja lähimmäisistä liian harvoin tulee teetettyä kuvia paperiversioiksi, niin tällainen kirja olisi mahtava tapa muistella yhteisiä hetkiä.

 26. Jussi L. sanoo:

  Kuvakirja ihan mistä tahansa aiheesta on ehdoton. Sitä ei vaan tajua, ellei joku tee sitä ja tuo näytille.

 27. Jonnannat sanoo:

  Joululahjaksi saivat ison taulun ensimmäisestä lapsenlapsesta, kävin kuvaajalla ottamassa vauvakuvia ja teetin niistä.
  Olisi ihana saada myös yksivuotiskuvista teetettyä lahjataulut 🙂

 28. noora sanoo:

  Äidille canvastaulu meidän kuopuksesta, hän on teettänyt kahdesta vanhemmasta lapsestani myös sellaiset niin olisi mukava yllättää hänet samanlaisella tästä uudesta tulokkaasta 🙂

 29. Jasmiina sanoo:

  Kuvakirjalla!

 30. Mari sanoo:

  Kuvakirjalla:) Myös canvas-taulu omaan kotiin, jossa olisi kaikki lapset, on ollut suunnitelmissa jonkin aikaa.. josko tästä sais ”potkua” toteutukseen! 😉

 31. Elise H. sanoo:

  Kuvakirja olisi hyvä lahja. Voisin tehdä kirjan vaikka perheemme kesän vietosta, tai koko vuoden tärkeimmistä tapahtumista 🙂 Mukana kivassa arvonnassa!

 32. Sandy sanoo:

  Sekä arjesta että juhlasta tekisin kirjan.

 33. hilkka sanoo:

  Arkisistä kuvista tekisin kuvakirjan, ne ovat kaikista aidoimpia 🙂

 34. pöllö sanoo:

  Kuvakalentereita ollaan tehty joululahjoiksi!

 35. Sennu sanoo:

  Perheemme rakas 17-vuotias kissa jouduttiin lopettamaan viime juhannuksena. Siitä saakka olen vannonut tekeväni kuvakirjan, joka on täynnä kuvia Sissistä sen eri elämänvaiheissa. Kuvakirja olisi paitsi itselle ihana muisto rakkaasta lemmikistä, myös kunnianosoitus sitä kohtaan <3

 36. Anneli Kaikkonen sanoo:

  Tykkään näistä ifolorin kuvakirjoista ja muutenkin yleensä valokuvista. Tykkään kuvata luontoa ja juurikin metsässä. Tytön yo-juhlista voisi suunnitella kuvakirjan.

 37. Salla sanoo:

  Kyllä ja olen tehnytkin. Mutta monta muuta kuvakirjaa on ollut suunnitteilla, joten nyt voisi ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä ne vihdoinkin.

Kommentoi