MIKÄ RASKAUDESSA ON IHANAA?

8/05/2018

En varsinaisesti elä raskaana ollessani elämäni parasta aikaa, jokaisessa raskaudessani minulla on ollut raju raskauspahoinvointi hyperemeesi sekä paljon kaikkea pientä muuta vaivaa. Viimeisintä raskausviikko-postausta tehdessäni aloin kuitenkin miettimään, että kuulostaakohan koko raskausaikanai ihan kamalan negatiiviselta? Helppoa tämä ei ole ollut, enkä tiedä pystynkö tähän enää koskaan uudestaan, mutta raskaana olemiseen ja uuden perheenjäsenen odottamiseen liittyy onneksi myös paljon kaikkea ihanaa.

Uudet tunteet puolisoa kohtaan

Kun raskaustestiin piirtyy kaksi viivaa se on samaan aikaan ihanaa, mutta myös pelottavaa, vaikka lapsi onkin hyvin toivottu. Viivojen piirtyessä myös tunteet toista kohtaan vahvistuvat entistä enemmän. On mieletöntä saada kokea yhdessä jotain niin ihmeellistä. Meistä kahdesta syntyy ihan uusi ihminen! Vaikka rakkaus toista kohtaan ennen raskaaksi tuloa on ollut jo vahva, eikä voisi kuvitella rakastavansa yhtään enempää täysiä, niin silti rakkaus syvenee entisestään.

Vauvan liikkeet

Yksi ihanimmista jutuista raskaanaolossa on varmasti vauvan liikkeiden tunteminen. Ne alkavat pienestä kuplinnasta ja hipaisuista. On todella maaginen heti tuntea ne ensimmistä kertaa. Sen muistaa aina. Raskauden edetessä liikkeet, potkut, lyöynnit ja möngertäminen vahvistuvat ja pian vauva monottaakin vatsaa vasten makoilevaa puolisoa ihan kunnolla naamaan. Kun vauva kasvaa, voi itsekin mahan päältä tuntea että onko kyseessä vauvan kantapää tai peppu. Jo vatsassa olevan vauvan kanssa pystyy kommunoikoimaan, se usein potkaisee takaisin kun sitä painaa omalla kädellä tai se innostuu kun itse syö tai juo jotain sen herkkua (meillä appelsiinimehua).

Hehku

Sanotaan että raskaanaoleva nainen hehkuu ja on usein kauneimmillaan. Aina se ei itsestään siltä tunnu, mutta totta se on. Kun verenkierto lisääntyy, myös kasvojen iho tulee tasaisemmaksi ja heleämmäksi. Hiukset ovat hyväkuntoiset ja kynnet kasvavat megavauhtia. Itseäni ainakin hymyilyttää paljon ja mikäs onkaan sen kauniimpaa.

Erikoishuomiointi

Okei, välillä ratikassa on ollut tilanteita että olen joutunut katsomaan pahasti ihmisiä jotka rynnivät ohitseni ”inva”paikoille ja välillä olen joutunut pyytämään itse istumapaikkaa – mutta monesti minulle ollaan täydessä ratikassa myös tarjottu heti paikka kun olen sisään taapertanut. Usein en kaipaa mitään erikoiskohtelua, mutta onhan se kiva että tilani huomioidaan – pian kuitenkin kaikki unohtavat minut ja keskittyvät vain vauvaan. Raskaana ollessa saa myös paljon asioita anteeksi, jos ei vaikka jaksa siivota tai syö toisen suklaat. Olen myös päätynyt tilanteeseen, jossa pysähdyin äkisti keskelle tietä solmimaan kengännauhaani enkä huomannut takaani ajavaa pyörää, lopulta hän oli kuitenkin se joka pyysi minulta anteeksi, ihan vain koska minä olin raskaana.

Kasvava vatsa

Vaikka etenkin loppuvaiheessa vatsa on tiellä ja aiheuttaa aika paljon kipujakin, on se vaan niin ihana. Välillä sitä tuntee itsensä ihan kamalan isoksi, eikä muiden kommentointi auta asiaa, mutta silti kannan kasvavan vastani suurella ylpeydellä sitä mielummin korosten kun peitellen. Vatsaa on ihana silitellä ja itse huomaan vähän välilä pitäväni käsiä sen päällä. Etenkin loppuvaiheessa vatsa toimii loistavasti myös alustana vaikkapa lautaselle – kuinka kätevää! Vaikka ei aina siltä tuntuisi, niin tätä tulee todella ikävä.

Mitkä asiat teidän mielestänne raskaanaollessa ovat niitä ihanempia ja parhaimpia? Kuulostaako oma listani yhtään tutulta?

Kiitos kuvista ihana Osku <3


4 Responses to “MIKÄ RASKAUDESSA ON IHANAA?”

  1. Eeva sanoo:

    On vain jotenkin helpompi rakastaa itseä raskaana. Voimaantunut olo kaikin puolin, raskauden myötä aloin paranemaan vuoden masennus jaksosta, aloin myös kokemaan ja kaipaamaan jonnnekin elämän alkujuurille. Nyt sallii sen että elämän voi ottaa rennommin, levätä enemmän ja liikuntaa harrastetaan peruskunnon eikä ulkomuodon vuoksi, sekä syödään hyvin terveyden vuoksi. Muistin jälleen elämän perimmäisen tarkoituksen ja elämäni tärkeimmän tehtävän joka on äitiys. Muistin, että minulla on sittenkin aika paljon kun on perhe ja oma koti, miten siistiä!!!!!. Olen niin paljon muistellut viime kesää/kevättä kun elin masennuskautta….Miten surullinen olin. Itkin ja haravoin pihaa, nyt olen onnellinen ja vähän rapsutan pihaa mutta mieheni tekee siinä nyt isomman työn. vkl metsäkävelyllä ajattelin myös miten en nähnyt viime keväänä luontoa niin kuin ennen, näen taas auringon ja kukat, näen ja kuulen taas lapseni. Emme malta odottaa uuttaa tulokasta, kolmatta lastamme – tämä on minun elämäni tämmöisenä sen haluan, minne kadotin vanhemmuuteni? Olin läsnä fyysisesti mutten henkisesti. Nyt Nautin jokaisesta hetkestä. Isoveli 10v ja tuleva isosisko 8v odottaa innolla pikkusiskoa. Raskaus tuntuu myös ihanalta kun on niin pitkä aika edellisestä vauva ajasta ja kuitenkin on olo, että tämä on myös meidän kuopus. Joskus olen ihmetellyt miks uusio perheet tekee vielä sen yhden yhteisen lapsen, nyt ehkä vähä ymmärrän. Nauroin ystävälle että en vaihtanut miestä vaa rakastuin häneen uudelleen (suhteessa ei mitään ongelmaa ole oikeasti ollut). Ultraaja sanoi että harvinaista että näin isolla ikäerolla olevilla lapsilla on sama isä. Minun mieheni lasten isä on niin täydellinen ettei se vaihtamalla parane <3 Lähentää tämä raskaus lisää meitä.

  2. Laura sanoo:

    Pakko kommentoida – sä näytät aivan sairaan hyvältä! Hehkut todellakin!!!

Kommentoi