ELÄMÄ VOITTAA

12/02/2018


Viime päivinä olen saanut kokea pilkahduksia vanhasta, normaalista elämästäni. Olen pysynyt vähän siivoamaan, ulkoilemaan lasten kanssa, pessyt pyykkiä ja jopa käynyt uimassa, elokuvissa ja kavereiden kanssa syömässä. Tämä on aika mieletöntä verrattuna siihen, etten ole viimeiseen 7 viikkoon pystynyt tekemään näistä mitään. Olen lähinnä vain maannut ja oksentanut. Kuten aiemmin kerroin, raskauteen liittyvä hyvin raju pahoinvointi on vienyt minut ihan vuodepotilaaksi. Koputan samalla puuta sanoessani, että luulen nyt kuitenkin pahimman vaiheen olevan takanapäin.

Huono-olo minulla on edelleen, muttei enää yhtä voimakkaasti. Välillä jopa unohdan olevani raskaana. On ihanaa kun elämä alkaa taas hymyilemään ja normaali arki pikkuhiljaa rullaamaan. Toki eteenpäin mennään vielä ihan pienin askelein, tunnin pulkkamäkeilyn jälkeen voimat ovat loppupäivän ihan veks ja pyykkien ripustamisen jälkeen täytyy istua huilaamaan. Eikä mikään ihme jos yleiskunto on hieman laskenut tässä päivittäisen rajun oksentelun myötä.

Mutta niin se vain tämä päivä koitti. Päivä, joka tuntui vielä viikkoja sitten todella kaukaiselta. Jotenkin lähes uskomatonta että selvisin tästä.  En uskalla toivoa että tässäkään raskaudessa pahoinvointi lähtisi kokonaan pois, mutta nykyään uskallan lähteä kauppaan jo ilman oksennuspussia ja ylipäätään kiinnostaa mennä ihmisten ilmoille ihan omasta vapaasta tahdosta.

Tulen varmaan vielä kirjoittelemaan tuosta Hyperemeesistä, eli rajusta raskauspahoinvoinnista, mutta ensin haluan olla varma että pahin on ohi ja tavallaan päästä sen yli – sen verran traumaattinen kokemus tämä matka on ollut. Onneksi minulla on ollut täällä maailman paras tukijoukko ja kaikki ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä tilanteen suhteen. Ilman kaikkea saamaani apua ja tukea en olisi jaksanut enkä pystynyt. Nyt päästään onneksi vihdoin yhdessä nauttimaan ja ilmoitsemaan raskaudesta. Ainakin siihen saakka kun kaikki muut raskausajan krempat alkavat 😀

Ja kiitos muuten ihan hirmuisesti teille kaikille ihanista onnitteluista ja tsempiviesteistä. Niitä on ollut tosi ihana lukea. Niin ihana tuntea miten te olette aidosti iloisia meidän onnesta <3 Kiitos.


6 Responses to “ELÄMÄ VOITTAA”

 1. Katja sanoo:

  Ihanaa että aurinko alkaa pilkistää risukasaan Oksentaminen ei ole koskaan mukavaa. Minun on pitänyt pitkään kysyä, että mitä lääkärit sanoivat raskaudesta, kun sinulle tehty rintaleikkaus? Seuraavatko tilannetta? Onko mitään terveydellistä riskiä itsellesi? Kaikkea hyvää raskauteesi

 2. Tiia S sanoo:

  Pieni korjaus tuohon pahoinvoinnin termiin, se on hyperEmeesi. Sinulta uupuu yksi e-kirjain 🙂 Toivottavasti pahoinvointisi laantuu edelleen eikä palaa. Jaksamista raskauteen! 🙂

 3. -N sanoo:

  Onnittelut raskaudesta täällä toinen rajusta pahoinvoinnista lähes koko raskausajan kärsinyt, joten tiedän todella miltä tuntuu! Muistan saman voittajafiiliksen, kun pystyi ensimmäisiä kertoja lähtemään ulos kävelylle. Välillä tuntui, että pahoinvoinnin kanssa oli aika yksin, sitä ei oikein ennen omakohtaista kokemusta edes ymmärrä, mitä se on, kun paha olo on vuorokauden ympäri, eikä normaalista elämästä ole tietoakaan. Kovasti tsemppiä pahoinvoinnin keskelle ja niihin muihinkin kremppoihin! täällä mennään jo viikoilla 30+, välillä joutuu vieläkin oksentamaan mutta onneksi suurin osa ajasta menee hyvinvoivana

 4. Mulla myös sanoo:

  Onneksi sulla alkaa vähän helpottaa, ja toivottavasti ei enää palaisi pahin! Se on kyllä ihan hirveää ja traumatisoivaakin! Minullakin ollut toisessa raskaudessa hyperemeesi, joka kesti lähes puoliväliin, ihan hirveää… Kyllä se on myös yksi iso syy siihen, miksi lapsiluku tuntuu olevan nyt täynnä!

 5. feel you sanoo:

  Itselläni ollut paha raskauspahoinvointi eikä pahoinvointi lopu vaikka jo reilusti yli puolivälin. Henkisesti todella raskasta, kauheaa ja ehdottomasti viimeinen raskaus. Ei voi muut ymmärtää miten koko raskaus on selviämistä ja menee todellakin ohi, ei pysty elämään ja haluaa vain että tämä on ohi pian eikä iloitse itse raskaudesta. Toki lapsesta, sitä odotellessa 🙂 Tsemppiä sinulle, pahoinvointi on todella raskasta!

 6. M sanoo:

  Hyperemeesi

  Hyperemesis Gravidarum

Kommentoi