KAAKAO-MOKKA-KOOKOSPALLOT

5/11/2017

Kaupallinen yhteistyö Lejos Van Houten

Kuka muistaa lapsuudesta mokkapalat? Me tehtiin niitä usein kavereiden kanssa, eikä koulun disko ollut todellakaan mitään ellei buffassa ollut myynnissä jonkun vanhemman leipomia mokkapaloja. Ihaninta mokkapaloissa oli mielestäni se kuorrute, jonka päälle kuului ehdottomasti nompparellit.

Mokkapalojen kanssa vähintään yhtä legendaarinen on myös Lejos Van Houtenin valko-ruskea kaakaopurkki. Tai itse kylläkin vuosikausia luulin sen nimen olevan ihan vain Cacao – kuten pakkausessa isolla lukee. Tämä kaakaojauhe kuului ainakin meillä lapuudessani kuivakaapin vakiovarusteisiin ja sitä onkin valmistettu Hollannissa jo vuodesta 1828.

Näiden kahden klassikon – Van Houten Lejosin kaakaojauheen sekä mokkapalojen innoittamana kehittelimme koko perheen voimin resepin tulevaa isänpäivää silmälläpitäen. Nämä herkut sopivat nimittäin niin juhlaamuna tarjoittimella kannettuna sänkyyn, kun lahjarasiaankin pakattuna. Ja isät, vaarit ja papat pääsevät samalla nostalgiselle makumatkalle. Koska me olemme reissussa isänpäivänä, annoimme ison rasiallisia herkkupalleroita lahjaksi jo nyt.

KAAKAO-MOKKA-KOOKOSPALLOT

Pallerot:
200g voita
6 dl kaurahiutaleita
2-3 dl kookoshiutaleita
2 dl vaaleaa siirappia
6 rkl Lejos Van Houten kaakaojauhetta
6 rkl vahvaa kahvia
2 dl sokeria

Koristeluun:
Strösseliä
Kookoshiutaleita
Kaakaojauhetta
Kuorrutetta

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
50 g sulatettua voita
3 rkl Lejos Van Houten kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia

Pilko ensin voi pieniksi nokareiksi isoon kulhoon. Lisää kaikki kuivat ainekset sekä siirappi ja kahvi, sekoita taikina käsin puristellen. Laita seos jähmettymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Tee kuorrute sulattamalla voi ja sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Levitä käytettävät koristeet isoille lautasille.

Ota palleroseos jääkaapista ja pyörittele käsissä sopivan kokoisiksi palloiksi, pyöritä pallerot haluamassasi koristeessa tai dippaa kuoruutteeseen ja ripottele koristeita sen päälle.

En itse ihan hirveästi leivo, etenkään mitään mitään uuniin menevää tai missä pitää olla tosi tarkkana vaikkapa pittojen kanssa. Siksi kaikki luomukseni eivät aina ihan täydellisesti onnistukaan. Mutta näitä palleroita on tosi kiva ja helppo tehdä! Van Houten rohkaisee jakamaan myös niitä ei-niin-täydellisiä mokkapalaluomuksia ja osallistumaan kilpailuun, joissa palkintoina on Van Houten tuotepaketteja ja mokkapalakirjoja sekä KitchenAidin tyylikäs sähkövatkain.

Osallistu arvontaan kommentoimalla oma leivontamokasi! Kommentoijien kesken arvotaan Van Houten tuotepaketti sekä risca Leclercin signeeratun Mokkapalat-kirja. Samalla osallistut myös KitchenAid sähkövatkaimen arvontaan! Arvonta päättyy 12.11. ja sähkövatkain arvotaan 10.12.


50 Responses to “KAAKAO-MOKKA-KOOKOSPALLOT”

 1. Satuj sanoo:

  Tein pullataikinaa, epähuomiossa laitoin sokerin tilalle suolaa ohjeessa mainitun määrän. Sokeri-ja suolapurkit olivat identtisen näköiset, eivät ole enää 🙂

 2. TonttuS sanoo:

  Kakut ei oikein onnistu. Pizzapohjasta tulee aina hirmuisen paksu. Leivonta ei tosiaankaan aina onnistu, mutta periksi en anna! Joulutortutkin aukeilee uunissa ja piparit palaa! Silti olen joulumielellä!

 3. iiris sanoo:

  Mehän kaksinkertaistettiin mokkapalataikina, mutta jostain syystä niitä tuli neljä pellistä!

 4. Jonna sanoo:

  Jos malttaisi tehdä reseptistä, ei tulisi niin usein tehtyä outouksia.

 5. Rille sanoo:

  Tein sellaisiin ”kerran elämässäni ” juhliin gluteenitonta kakkua. Eka versio hajosi ja toisen pohjan täyte valui irtopohjavuoan pohjan välistä jääkaappiin ja kun sain sen jotenkin hyydytettyä niin kuorrute ei sitten sekään ollut mikään onnistunut. Mutta kakku tarjoiltiin ja hävisi tarjoilupöydästä. Loppu hyvin, kaikki hyvin joten palkinnot on tervetulleet

 6. Piia sanoo:

  Kun kummipoikani ristiäisiin lupaamani suklaakakku epäonnistui puolilta öin jo kolmannen kerran, niin luovutin ja tein maustekakun, joka onnistui. Onneksi.

 7. Maija sanoo:

  Pahin leivontamoka on vuotavan irtopohjavuuan käyttö. Kaukusta tuli todella kuivaa kun paiston aikana nesteet valuivat uunin pohjalle.

 8. Tuuli sanoo:

  Raparperipiirakan päälle piti laittaa muruseos, johon tulee siis voita, sokeria ja jauhoja. Unohdin sokerin… Näytti kummalliselta eikä maistunut kovin makealta
  😀

 9. Mallukka sanoo:

  Suolaiseen piirakkaan tuli valmis makea piirakkapohja, marenkijutut on aina epäonnistunut ja moni tuotos on ollut sisältä raaka!

 10. Maiju sanoo:

  Ehkä pahin moka on tapahtunut piirakkapohjan kanssa. Siitä tuli aivan liian kuiva ja mureneva, vaikka olin tehnyt sen mielestäni samalla tavalla kuin sata kertaa aiemminkin.

 11. Jenni sanoo:

  Leivoin tyttäreni synttäreille täytekakkua ja nukahdin kun pohja oli uunissa, lopputulos oli musta kakku ja haiseva asunto.

 12. Anna sanoo:

  Ihan klassikko on mulla se, että teen jotakin taikinaa kaksinkertaisen määrän ja muistan kertoa osan ainesmääristä kahdella, mutta osaa en. Jostain syystä en ikinä opi olemaan tässä asiassa huolellinen, vaikka joka kerta harmittaa valtavasti!

 13. Tanja sanoo:

  Viime jouluinen glögijuustokakku. Ensinnäkin juustotäyte juokseentui kahdesti. Lisäksi päällinen hyytyi vain toiselle laidalle kakkua, koska jääkaapin ollessa täynnä tavaraa, tungin kakun huolimattomasti maitopurkkien päälle hyytymään. Tulos oli katastrofi. En kehdannut tarjota vieraille:)

 14. -Hannis-- sanoo:

  Tein eräisiin juhliin mansikkajuustokakkua,johon tuli keksipohjan ja kakkuosan väliin kinuskikerros.Kakku piti toimittaa paikan päälle juhliin. Kaikki onnistui muutoin hyvin,kunnes kuljetusvaiheessa huomasin että kinuski oli liukasta kuin saippua ja liu’utti pohjan ja mansikkakerroksen irti toisistaan.Ei varmaan tarvitse mainita,etten kehdannut tarjota kakkua

 15. Jenny sanoo:

  Muffinssit ei oo ihan mun bravuuri leipomus, 12 yksittäisen muffinssin sijaan tulikin yks iso muffinsikakku!! no onneksi maku oli hyvä ja sehän se on pääasia!

 16. Annie sanoo:

  Haha, näitä on! Ekaa kertaa mokkapaloja leipoessa lykkäsin epähuomiossa kuorrutteenkin uuniin ja miehen sukulaisia ekaa kertaa nähdessä vein jälkiruuaksi tarjolle keskeltä raa’an ja reunoilta kärtsänneen bostonkakun. Upsis!

 17. pöllö sanoo:

  Olen käyttänyt vahingossa muutamaan kertaankin leivinpaperin sijasta pergamiinia ja siihenhän jämähtää kaikki pohjat ja reunat kiinni. Välillä ei vaan onnistu!

 18. annu sanoo:

  Me tehtiin ala-asteella kaverin kanssa pohdittiin sitten piirakan ollessa uunissa miksi kananmunat on vielä pöydällä. No, ei tullut hyviä, ei kelvannut edes kaverin koiralle.

 19. marjo sanoo:

  Pullaa tein sämpyläjauhoista. ei toiste enää.

 20. Anniina sanoo:

  Tein kerran mieheni syntymäpäiväksi suklaakakun ja kutsuin vanhempani syömään. Päivä sujui hyvin ja kakku maistui kaikille. Myöhemmin, kun pilkoin lopun kakun rasiaan, niin sen sisuksista paljastui suklaalevypakkauksen foliota, mitä olin suklaan sulatuksen myötä onnistunut epähuomiossa repimään mukaan taikinaan. Onneksi kahvipöydässä kukaan ei ollut saanut folion palasia lautaselleen saati suuhunsa! 😀

 21. Sennu sanoo:

  Minulla näitä mokia riittää! Viimeisin tapahtui pari viikkoa sitten, kun tein omenapiirakkaa. Olin juuri saanut piirakan uuniin, kun tajusin unohtaneeni taikinasta leivinjauheen, eikä muuten ollut ensimmäinen kerta.

  Ehkä pahin leipomismokani (tai oikeastaan paistamismokani) tapahtui vuosia sitten ollessani työharjoittelussa lasten kerhossa. Siellä oli vanhempien iltaa varten valmiiksi päällystettyjä lämpimiä voileipiä, jotka minun piti paistaa. Pellit leipineen olivat olleet eteisessä viileässä läpikuultavien roskapussien sisässä suojassa. Mitään ajattelematta laitoin ensimmäiset pellit uuniin. Hetken kuluttua aloin haistaa jotain kummallista ja minut valtasi outo tunne. Kurkistin uuniin ja kas siellähän näkyi muovilla kuorrutettuja voileipiä. Olin siis unohtanut ottaa pussit pois! Onneksi huomasin mokani ajoissa ja sain muovin vielä irti leivistä. Kukaan ei ilmeisesti huomannut mitään enkä asiasta kehdannut mainita 😀

 22. Mimmi sanoo:

  Pahin leivontamoka juontaa juurensa neljän vuoden takaiseen syksyyn… Tein ystävälleni synttärikakuksi juustokakun ja leipomisen tunnelmissa en tullut tarkastaneeksi välineitä sen kummemmin. Irtopohjavuoka oli käynyt uunissa äitini toimesta ja vuoka oli hieman jotenkin loiventunut/mennyt muodostaan. Juustokakun resepti oli todella löysä ja muistelen, että se vaati jopa 7 liivatetta hyytyäksee. Massa oli siis täysin litkua. Kaataessani juustokakkumassaa vuuan sisään, se alkoi valumaan yhdestä reunasta koska vuoka ei ollut täysin tiivis. Olin yksin kotona ja mietin miten ihmeessä saan massan pysymään vuuassa ja vuuan äkkiä hyytymään jääkaappiin.. Molemmat kädet pitelivät vuokaa ja toisella yritin stopata vuotamista. Availin jalkojeni avulla keittiön kaappeja ja laatikoita ja nappasin foliota sekä kelmua. Molempia pyöritin vuuan ympärille ja tässä vaiheessa KOKO keittiö lattioita ja pöytätasoja myöten oli juustokakun litkua täysi. Näppäränä naisena nappasin jesaria ja teippasin koko komeuden tiiviiksi yhdessä folion ja kelmun kanssa ja ei muuta, kun vuoka jääkaappiin. Kakku onneksi hyytyi loppujenlopuksi, mutta jääkaappi oli aivan juustokakkua täynnä ennenkuin massa oli alkanut hyytymään. Jälkiäni sain siivoilla ainakin tunnin verran. 😀 hulvatonta näin jälkeen päin, mutta kyllä oli hermot pinteessä kun kakku valuu vuuasta pitkin poikin itseäni myöten lattialle! 😀

 23. Sanni sanoo:

  Yleisesti olen aina ollut ystäväpiirissäni hyvin tunnettu loistavista leivontataidoistani! Tästä syystä hyvin itseluottavaisena tarjoilun usein leipomaan jos jonnekin ja ties mitä. Kerran sitten lupasin leipoa kummilapseni juhliin maailman kauneimmat ja parhaat marengit. En tiedä oliko se liiallinen prassailu ja vahva luotto taitoihini juurikin se joka kääntyi kohtalokseni. Nimittäin, parin kanamunapaketin ja parin ylimääräisen kauppareissun( munat loppui) jälkeen, ajeltiin juhliin konditorian kautta. Kotona sitten kippaillessani vaaleiden kakkakasojen näköisiä palaneita ja raakoja kökkäreitä roskiin, päätin etten enää koskaan tee marenkeja. Enkä ole tehnytkään.

 24. iitup sanoo:

  Perusmokani on leipomusten unohtaminen uuniin. Monesti on tullut palaneita leipomuksia, kun olen lähtenyt paiston aikana muita kotitöitä tekemään ja unohtanut ajan kulun.

 25. Minttu-Maaria sanoo:

  En tiedä edes mitä tapahtui mutta viime kerralla suklaa kaurakeksejä leipoessani tuloksena oli todella paksuja mauttomia kuivia könttejä herkullisten pikkuleipien sijaan. Epäilen että unohdin ainakin leivinjauheen kokonaan taikinasta.

 26. Appa sanoo:

  Kerran en jaksanut vatkata käsin pullataikinaan sitkoa, tein sen sähkövatkaimella ja siitä tuli todella kovaa pullaa loppujen lopuksi.

 27. Henna sanoo:

  Kauralastuthan pitäisi onnistua aina mutta ne ei vaan onnistu. Niistä tulee rasvaisia lölly löppösiä.

 28. Pee sanoo:

  Piparit palaa aina tai otan ne liian aikaisin pois.

 29. Airiina sanoo:

  Kääretortun pohjaan oli kerran jäänyt leivinpaperia, oli inhaa syödä kun sattui kohdalle.

 30. Pauliina sanoo:

  Koulussa aikoinaan kotitalouden tunnilla tehtiin omenapiirakkaa. Laitoin uunin vahingossa grillille… joten söimme hieman palanutta ja mustaa omenapiirakkaa 😀

 31. Mervi sanoo:

  Tämä leivonta moka on koulussa sattunut. Olen itse käynyt elintarvikealan. Kymmenen vuotta sitten meillä oli koulussa leivontakurssi ja piti tehdä porkkanakakkua. Ohjeessa oli mielestäni 20 litraa kermaa ja kävin sitten kylmiöstä hakemassa tämän 20 litraa kermaa ja kaadoin yleiskoneeseen kaikki. Opettaja tuli ihmettelemään,että mitä ihmettä teen ja toinen oppilas huutaa samaan maitokylmiöstä, että täällä ei ole yhtään kermaa. No ei varmaan, kun käytin kaikki koulun kermat omaan taikinaan. En muista enää mitä taikinalle tehtiin, mutta leipuri-kondiittori linjalle en lähtenyt ja ei tullut leipuria minusta. Kotona onnistuin mustikkapiirakan tässä taannoin pilamaan nyös,kun täyte jäi löysäksi. Mutta onneksi niitä onnistumisia ja herkullisia leipomuksia on myös keittiössä syntynyt.

 32. Anna Brander sanoo:

  Itse tykkään leipomisesta tosi paljon. Tähän mennessä lähes kaikki leipomukset ovat onnistuneet edes joten kuten.. 🙂 Yksi moka sattui, kun leivoin banaanikakkua. Kakku itsessään onnistui hyvin, mutta päätin tehdä kakun päälle kinuskikuorrutteen. Keitin kinuskia liikaa, ja kun oli aika leikata kakkua, kakkulapio ei mennytkään kinuskista läpi 😀 Onneksi oli vaan oma perhe todistamassa 🙂

 33. minttu47 sanoo:

  Koitin tehdä suklaakarkkeja, mutta paloi pahasti kattilan pohjaan.

 34. Hiisukas sanoo:

  Kerran täytekakun kerrosten leikkaus ei ihan sujunut.. Mutta hyvin sain sen paikkailtua täytteiden avulla :).

 35. mnate sanoo:

  Tein tädin 60-vuotisjuhliin pyynnöstä (lue velvollisuudentunnosta) kolme rahkahyydekekakkua. Liivate ei jostain syystä sulanut kunnolla useista yrityksistä huolimatta. Tein kakut siitä huolimatta. Jätin menemättä juhliin. (Juhlat oli onneksi kuulema niin kosteat, että kommentteja mahdollisista liivatepaakuista ei tullut.)

 36. Myy sanoo:

  Tykkään muokata reseptejä, usein terveellisempään suuntaan. Kerran yritin sitten tehdä sämpylöitä, joissa jauhojen määrä olisi jotenkin vähäisempi. Lopputuloksena olikin sitten pellillinen ”pannaria”, kun sämpyläkeot olivat levinneet tasaiseksi massaksi pellille. Makukin taisi olla aika karsea. 🙂

 37. Kuopuksen synttärikakun hyydyketöytteseen hulahti 1000ml vettä 100ml sijasta… uusiksi meni!

 38. Riikka sanoo:

  Kääretortusta unohtui jauhot. Kääriminen ei onnistunu

 39. Outij sanoo:

  Oi kuinka herkullisen näköisiä. Tulee mieleen kun leivon lapsena noin yhdeksän vuotiaana kakkua ilostuttamaan vanhempia töiden jälkeen ja käytin vehnäjauhojen sijaan grahamjauhoja ja kakusta tuli kivi kova, joten pieleen meni se herkulliseksi yllätykseksi tarkoitettu kakku

 40. Salla sanoo:

  Mokkapaloja tehdessä tapahtui jotain kummallista päällysteen kanssa ja rasva erkani muusta täytteestä. Maku onneksi oli muistaakseni suht normaali vaikka ulkonäkö oli karmea.

 41. Salli sanoo:

  Kyllähän se leivinjauheen unohtaminen on tyypillinen moka minulle. Oi mokkapaloja pitäisi tehdä ne on niin hyviä.

 42. Emilia sanoo:

  Leivoin mutakakkua pitkästä aikaa, ja epähuomiossa laitoin jauhoista vain 1/4 ohjeesta vaaditun määrän. Sehän tietenkin paistui aivan hassusti ja levisi kuin lätäkkö vuoasta ottamisen jälkeen.:D

 43. HeliS sanoo:

  Usein leipomukset onnistuvat hyvin ja niitä on ilo tarjoilla, mutta sen kerran kun viet lahjaksi juustokakkua lastenkutsuille ja autoon mentäessä huomaat ettei päällimmäinen kiille kerros olekkaan hyytynyt ja mansikkaista tahnaa on niin juhlavaatteilla, kengillä, autossa, pihalla, sisällä… ja sinulla on siis se juhlien kakku kädessä ja olet auttamatta myöhässä ..

 44. Milli sanoo:

  Monesti kun on tarkoitus tuplata ohje, osa aineksista tulee tuplattua ja osa ei, ja toisinaan lopputulos ei ole ollenkaan onnistunut, riippuu vähän mikä ainesosa jäi tuplaamatta.

 45. Lisa Love sanoo:

  Öhöm.. Olen vähän sinnepäin tekijä ja unohdu tekemään muitakin asioita leopomisen lomassa. Niimpä valmis tuotos ei yleensä ole sellainen kuin piti.

  Yksi mieleenpainuvimmista kerroista taisi olla se kun leipaisin kaverilleni aamulla kakun, pistin uuniin ja lähdin töihin. Kakku jäi uuniin ja uuni todellakin oli päällä. Olin autuaan muistamaton asiasta kunnes sain hyvin vihaisen puhelun työpaikalleni. Poikaystäväni oli meidän sekä naapurien onneksi, mennyt käymään keskellä päivää kotona koulusta. Huh.

 46. Tuulispää sanoo:

  Paljon on tullut mokailtua. Olen mm. unohtanut kakusta leivinjauheen, kerran unohdin rasvan ja kerran laitoin vahingossa kolminkertaisen määrän jauhoja. Pipareita on tullut poltettua uunissa lukuisia pellillisiä.

 47. Sannis83 sanoo:

  Yhtenä jouluna tein samoja tattaripiparkakkuja kuin aikaisemminkin, mutta taikina maistui aivan erilaiselle kuin aiemmin tekemäni taikinat. Jotakin meni pieleen taikinaa tehdessä. Kyllä harmitti seuraavana päivänä (tein taikinan edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi) mut eikun uutta taikinaa kehiin ja sit piparkakkutaikina onnistuikin. Olen muutenkin huomannut leipoessa, että jos esim. kovin väsyneenä alkaa leipomaan, niin lopputulos on usein ei niin täydellinen.

 48. Tiina sanoo:

  Kerran vatkasin tunnelmavalaistuksessa kermavaahtoa ja vanilliinisokeripurkin sijaan otin kaapista ruokasoodaa.

 49. tt3 sanoo:

  Leivoin ensimmäistä kertaa syntymäpäiväjuhliini kakkua ja jostain syystä ensimmäinen kakkupohjani oli niin matala, että en saanut leikattua sitä edes kahteen osaan, että saisin täytettä väliin. Tämän vuoksi leivoin toisen kakkupohjan ja sille kävi samalla tavalla. Lopulta kolmas yritelmä saada aikaan kunnollinen kakkupohja onnistui. 😀 En vieläkään tiedä mikä näistä kahdessa ensimmäisessä yrityksessä meni pieleen.

 50. Repsu sanoo:

  Leivoin kääretorttua ihan luotto-ohjeella. Taikina maistui hyvältä uuniin mennessä. Kun kumosin pohjan, ihmettelin sen koostumusta. Pohja oli mennyt ihan kivikovaksi. Roskiin lensi, koska ei siitä saanut pienintäkään palaa murretuksi. Tajusimpas, että olin laittanut perunajauhoja parin ruokalusikan sijaan monta desiä.

Kommentoi